Super μην φανατίζεσαι συζήτηση κάνουμε και ότι σου έγραψα το έγραψα, πίστεψε με, απόλυτα φιλικά. Τώρα εσύ γιατί με αποκαλείς τρολλ δεν το καταλαβαίνω. Η πραγματικότητα είναι αυτό που σου είπα. Το σιτηρό στο οποίο αναφέρθηκες είναι το emmer. Στην λίστα που σου έδωσα με τα απαγορευμένα τρόφιμα για αυτούς που έχουνε κοιλιοκάκη συμπεριλαμβάνεται και αυτό. Όποιος έχει κοιλιοκάκη ακόμη και ελάχιστη γλουτένη του προκαλεί τεράστιο πρόβλημα υγείας! Άρα το να γράφεις και μάλιστα με μεγάλη βεβαιότητα ότι το Ζέα δεν έχει γλουτένη είναι τουλάχιστον ανεύθυνο!

http://www.bathoskipos.gr/index.php?route=product/product&sort=p.sort_order&order=ASC&page=2&limit=12&manufacturer_id=164&product_id=1109

Από Celiac.com: (http://www.celiac.com/articles/182/1/Unsafe-Gluten-Free-Food-List-Unsafe-Ingredients/Page1.html):
Edible Coatings
Edible Films
Edible Starch
Einkorn (Triticum monococcum)
Emmer (Triticum dicoccon)
Enriched Bleached Flour
Enriched Bleached Wheat Flour
Enriched Flour
Farina
Καλοκαίρι του 2008 διεγνώσθη βακτηριακή προστατίτιδα (μικρόβια ureoplasma, e-coli). Με αγωγή vibramicyn δυο εβδομάδων δεν ξαναεμφάνισα αποικίες ureoplasma. Δυστυχώς με το e-coli δεν είχα την ίδια τύχη. Στους 9 μήνες θεραπείας με αντιβιώσεις νόμισα ότι πλέον είχα καθαρίσει, όμως πριν λίγες μέρες πάλι ξαναβρέθηκε e-coli στον προστάτη μου.

Αφου το λεει ο διεθνης κανονισμος υγειας εχεις απολυτο δικιο.Με τρολαρε λιγο η απαντηση σου ,ωσπου το εψαξα πιο βαθια και διαπιστωσα πως εχεις οντως δικιο και ναι απο μερους μου ηταν πολυ ανευθυνο. Χορηγηθηκε ομως σε αλλεργικους ως ψωμι απο εμενα χωρις κανενα προβλημα και τα γεγονοτα  ειναι γεγονοτα,εξαλλου....:
ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΠΟΥ ΦΈΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΉΜΑΝΣΗ «ΧΩΡΊΣ ΓΛΟΥΤΈΝΗ», Ο ΕΦΕΤ ΑΠΆΝΤΗΣΕ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΌ ΕΡΏΤΗΜΑ: [4] ...«ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΎΛΑΞΗ ΤΟΥ ΆΡΘΡΟΥ 2 ΠΑΡΆΓΡΑΦΟΣ 1 ΣΤΟΙΧΕΊΟ Α ΣΗΜΕΊΟ III ΤΗΣ ΟΔΗΓΊΑΣ 2000/13/ΕΚ, Η ΕΠΙΣΉΜΑΝΣΗ, Η ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΊΑΣΗ ΤΩΝ ΑΚΌΛΟΥΘΩΝ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΦΈΡΟΥΝ ΤΗΝ ΈΝΔΕΙΞΗ «ΧΩΡΊΣ ΓΛΟΥΤΈΝΗ» ΕΦΌΣΟΝ Η ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΌΤΗΤΑ ΣΕ ΓΛΟΥΤΈΝΗ ΔΕΝ ΥΠΕΡΒΑΊΝΕΙ ΤΑ 20 MG/KG ΣΤΑ ΤΡΌΦΙΜΑ ΌΠΩΣ ΔΙΑΤΊΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΌ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΉ: (Α) ΤΡΌΦΙΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΉΘΗ ΚΑΤΑΝΆΛΩΣΗ (Β) ΤΡΌΦΙΜΑ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΉ ΔΙΑΤΡΟΦΉ, ΤΑ ΟΠΟΊΑ ΈΧΟΥΝ ΜΕΛΕΤΗΘΕΊ, ΜΕΤΑΠΟΙΗΘΕΊ Ή ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΕΊ ΕΙΔΙΚΆ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΎΨΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΈΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΈΣ ΑΝΆΓΚΕΣ ΑΤΌΜΩΝ ΆΛΛΩΝ ΑΠΌ ΤΑ ΆΤΟΜΑ ΜΕ ΔΥΣΑΝΕΞΊΑ ΣΤΗ ΓΛΟΥΤΈΝΗ ΑΛΛΆ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΕΝΤΟΎΤΟΙΣ, ΚΑΤΆΛΛΗΛΑ, ΛΌΓΩ ΤΗΣ ΣΎΝΘΕΣΉΣ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΚΑΛΎΨΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΈΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΈΣ ΑΝΆΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΤΌΜΩΝ ΜΕ ΔΥΣΑΝΕΞΊΑ ΣΤΗ ΓΛΟΥΤΈΝΗ»...
Εμφάνιση στα 28-29.Καψίματα,γδαρσίματα,διακοπές στην ούρηση.Πόνος στο περίνεο ,τσούξιμο μετά/κατά την εκσπερμάτιση.Συχνουρίες.Παροδικά στυτικά προβλήματα,δύσκολη εκσπερμάτιση ,υδαρή,ολιγοσπερμία παροδική και που και που στεγνή.Πόνοι χαμηλά στην μέση.Αντιμετωπίστηκε ως σήμερα με πολλαπλούς τρόπους και πάμπολλα αντιβιοτικά κτλ . Σήμερα είμαι όπως ήμουν  πριν βρεθώ στην πάθηση ,είμαι καλά και   είμαι θεραπευμένος ,έπρεπε να αλλάξω πολλά και να κόψω ακόμα πιο πολλά .

Το λανθάνειν ανθρώπινο Super, δεν υπάρχει θέμα. Όμως αλλεργία στην γλουτένη εννοείς κοιλιοκάκη να φανταστώ; Εγώ πχ έχω δυσανεξία στο σιτάρι, αλλά νόμιζα λανθασμένα προτού κάνω εξετάσεις ότι έχω κοιλιοκάκη. Οι περισσότεροι σαν και εμένα που έχουνε δυσανεξία στο σιτάρι, χωρίς όμως εξετάσεις αίματος αντισωμάτων ΙgA και IgG κλπ και ΟΧΙ IgE, όπως κάνουνε κάποια καταστήματα και κλινικές υγιεινής, δεν μπορούνε να γνωρίζουνε με βεβαιότητα αν το πρόβλημά τους είναι το σιτάρι ή η γλουτένη σε αυτό. Τα τεστ είναι τα εξής (τα γράφω εκ πρώτης πείρας γιατί ταλαιπωρούμε με αυτά πολλά χρόνια τώρα): Endomysial, reticulin (IgA), and gliadin (IgG and IgA) και έπειτα βιοψία για επιβεβαίωση. Πριν χρόνια ψάχνοντας να βρω κάποιο ψωμί χωρίς γλουτένη (που στην πραγματικότητα αυτά δεν είναι κανονικά ψωμιά όπως τα γνωρίζουμε, διότι το ψωμί χωρίς γλουτένη δεν φουσκώνει καθόλου!) σε health food stores στην Ελλάδα όλοι μου πρότειναν το dinkel και το ζεα (emmer) ή το kamut (Τουταγχαμών κατ' Αντωνόπουλο!) ως gluten-free! Θυμάμαι μόνο μια ανάλογη περίπτωση στην Βρετανία, με κατάστημα προϊόντων υγιεινής, ο οποίος τελικά αντιμετώπισε τεράστιο πρόβλημα με τις αρχές. Το πρόβλημα είναι ότι όποιος έχει κοιλιοκάκη, η γλουτένη ακόμη και σε ίχνη του προκαλεί τεράστιες οργανικές βλάβες. Αυτό γίνεται μέσω της ενεργοποίησης του ανοσοποιητικού συστήματος που βλέπει την γλουτένη ως εισβολέα. Άρα στην περίπτωση του ζέα, αλλά ακόμη και σε επίπεδα γλουτένης 10 φορές κατώτερα του ζέα, δηλαδή ελάχιστα, ο οργανισμός νοσεί. Γι αυτούς τους λόγους σου προτείνω να μην συμβουλεύεις κάποιον με διαγνωσμένη κοιλιοκάκη να καταναλώνει οποιαδήποτε ποσότητα γλουτένης, ακόμη και απειροελάχιστη! Στο celiac.com μπορείς να βρεις πάρα πολλές πληροφορίες σχετικά. Δυστυχώς δεν υπάρχουνε εύκολες λύσεις για τους συνανθρώπους μας με κοιλιοκάκη παρά η αποφυγή εν τέλει ΟΛΩΝ των ειδών σιτηρών (εκτός φαγόπυρου/buckwheat το οποίο λανθασμένα πολλοί το μπερδεύουνε με σιτηρό). Φαντάζομαι όμως μετά την διάγνωση ο γιατρός τους παρέδωσε την λίστα με τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγουν.
Καλοκαίρι του 2008 διεγνώσθη βακτηριακή προστατίτιδα (μικρόβια ureoplasma, e-coli). Με αγωγή vibramicyn δυο εβδομάδων δεν ξαναεμφάνισα αποικίες ureoplasma. Δυστυχώς με το e-coli δεν είχα την ίδια τύχη. Στους 9 μήνες θεραπείας με αντιβιώσεις νόμισα ότι πλέον είχα καθαρίσει, όμως πριν λίγες μέρες πάλι ξαναβρέθηκε e-coli στον προστάτη μου.

Παράθεση από: Constantine στις 21 Φεβρουαρίου, 2013, 10:56:45 ΠΜ
Το πρόβλημα είναι ότι όποιος έχει κοιλιοκάκη, η γλουτένη ακόμη και σε ίχνη του προκαλεί τεράστιες οργανικές βλάβες. Αυτό γίνεται μέσω της ενεργοποίησης του ανοσοποιητικού συστήματος που βλέπει την γλουτένη ως εισβολέα. Άρα στην περίπτωση του ζέα, αλλά ακόμη και σε επίπεδα γλουτένης 10 φορές κατώτερα του ζέα, δηλαδή ελάχιστα, ο οργανισμός νοσεί.

Ωραίες πληροφορίες. Λέγεται όμως επίσης ότι υπάρχουν ελαφρότερες περιπτώσεις κοιλιοκάκης που παραμένουν άγνωστες στον παθών, μέχρις ότου αυτός αναπτύξει κάποιες μορφές αυτοάνουσου. Π.χ. εγώ που βρέθηκα να έχω θυρεοειδίτιδα HASHIMOTO. Ο εαυτός μου παράγει αντισώματα και επιτίθεται εναντίον του ίδιου μου του θυροειδούς. Η κλασσική ιατρική το αντιμετωπίζει αυτό ως ένα "κατασκευαστικό σφάλμα" και απλά αφήνει τον θυροειδή μου να καταστρέφεται δίνοντάς μου ένα χαπάκι κάθε μέρα που υποκαθιστά τις ορμόνες του, που αυτός δεν θα μπορεί σιγά-σιγά να παράξει λόγω της βλάβης που του προκαλεί το ανοσοποιητικό μου.

Ψάχνοντας στο internet σε τελευταίες έρευνες βρηκα όμως ότι η αιτία για όλα αυτά μπορεί να είναι ότι είμαι μια μη διαγνωσμένη περίπτωση κοιλιοκάκης. Το ανοσοποιητικό επιτίθεται εναντίον της γλουτένης που τρώω και -δυστυχώς- η ορμόνη του θυροειδούς του θυμίζει αυτή την ορμόνη. Άρα κόβοντας την γλουτένη και χτυπώντας την αιτία του προβλήματος, πιθανόν σταθεροποιήσω ή αναστρέψω το πρόβλημα καθησυχάζοντας το ανοσοποιητικό μου (τα είπα λίγο απλοικά, υπάρχουν και άλλες ενέργειες πέρα από τη γλουτένη). Διάβασα επίσης ότι άνθρωποι που αναπτύσσουν πέτρες στη χολή συνήθως είναι περιπτώσεις μη διεγνωσμένης ελαφράς κοιλιοκάκης (το είχε ο πατέρας μου).
Ηλικία εμφάνισης 39 (αρχές 2011). Αρχικά πόνος στη βουβωνική περιοχή, επιτακτική ούρηση και κίτρινο χρώμα σπέρματος. Αργότερα συχνουρία, νυχτουρία, σπανιότερα τσούξιμο, μικροενοχλήσεις κατά την στύση και την εξπερμάτωση. Πλέον σχεδόν καλά με χαλάρωση, αποφυγή εντάσεων και στρες, τρέξιμο, αραιή εκπερμάτωση, μασάζ, διατάσεις.

Αν κάποιος θέλει να με ρωτήσει για την γνώμη μου σε κάτι ας ποστάρει στο forum ώστε να μπορούν να διαβάσουν και άλλοι που μπορεί να ενδιαφέρονται. Όχι με προσωπικό μήνυμα αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Και όχι στο chat.

Δεν έχω (δεν γνωρίζω) πολλά πράγματα να απαντήσω σε ερωτήσεις ανθρώπων που πιστεύουν ότι έχουν μια μικροβιακή πάθηση και ρωτούν για αντιβιώσεις και μικρόβια πέρα από αυτά που έχω γράψει εδώ: http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=654.0 και http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=227.0 και http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=239.0

Phaethon, γενικά πιστεύω ότι η γλουτένη είναι βλαβερή σε κάποιο βαθμό σε όλους μας, όταν βέβαια αυτή καταναλώνεται συχνά. Απ' ότι έχω διαβάσει συνήθως πρώτα κάποιος εμφανίζει δυσανεξία στην γλουτένη και μετά κοιλιοκάκη. Πάντως τα πλέον αξιόπιστα τεστ για πρόβλημα με την γλουτένη είναι τα γενετικά. Κοίταξε σε αυτό το άρθρο: http://www.celiac.com/articles/21567/1/Ten-Facts-About-Celiac-Disease-Genetic-Testing/Page1.html . Το test kit το παραγγέλνεις από το enterolab. Αμερικάνικη εταιρία και δεν ξέρω αν το κάνει καμία άλλη στην Ευρώπη. Η δυσανεξία στην γλουτένη δεν διαγιγνώσκεται με κάποιο τεστ δυστυχώς, παρά μόνο με αυστηρή elimination diet, δηλαδή αφαίρεση κάθε ποσότητας γλουτένης για ένα μήνα και μετά ξαναενσωματώνοντας την στην δίαιτά σου. Προσωπικά θα προτιμούσα την πλήρη αποχή από την γλουτένη, πράμα που σημαίνει no more grains... αλλά είναι πολύ δύσκολο λόγω κοινωνικών υποχρεώσεων (αποφυγή εστιατόριων πχ) κλπ.

Από τον παραπάνω σύνδεσμο:
'Celiac is arguably the most common autoimmune disease. It is very common. It is easily treated. It affects 1/100 people worldwide. However, most people with celiac disease (~90%) are unaware, undiagnosed or misdiagnosed. Most adults finally diagnosed with celiac disease have suffered at least 10-11 years and have seen more than 3 or more doctors. Genetic testing is not only available but can be extremely helpful in determining your risk of developing Celiac disease, how severe it may be and the risk of your family members.'
Καλοκαίρι του 2008 διεγνώσθη βακτηριακή προστατίτιδα (μικρόβια ureoplasma, e-coli). Με αγωγή vibramicyn δυο εβδομάδων δεν ξαναεμφάνισα αποικίες ureoplasma. Δυστυχώς με το e-coli δεν είχα την ίδια τύχη. Στους 9 μήνες θεραπείας με αντιβιώσεις νόμισα ότι πλέον είχα καθαρίσει, όμως πριν λίγες μέρες πάλι ξαναβρέθηκε e-coli στον προστάτη μου.

Πολυ ενδιαφεροντα ολα αυτα παιδια .Μπραβο και ειδικοτερα σε εσενα Konstantine .
Αυτο ειναι το πνευμα του forum ,η ανταλλαγη πληροφοριων , ο διαλογος.
Το προτεινω και στους λοιπους που αμμετοχοι παρακολουθουν ,αντλωντας πληροφοριες.
Οποια πληροφορια θα φανει χρησιμη μελλοντικα.
Μπραβο και σε ευχαριστω.
Εμφάνιση στα 28-29.Καψίματα,γδαρσίματα,διακοπές στην ούρηση.Πόνος στο περίνεο ,τσούξιμο μετά/κατά την εκσπερμάτιση.Συχνουρίες.Παροδικά στυτικά προβλήματα,δύσκολη εκσπερμάτιση ,υδαρή,ολιγοσπερμία παροδική και που και που στεγνή.Πόνοι χαμηλά στην μέση.Αντιμετωπίστηκε ως σήμερα με πολλαπλούς τρόπους και πάμπολλα αντιβιοτικά κτλ . Σήμερα είμαι όπως ήμουν  πριν βρεθώ στην πάθηση ,είμαι καλά και   είμαι θεραπευμένος ,έπρεπε να αλλάξω πολλά και να κόψω ακόμα πιο πολλά .

ΠαράθεσηΗ παλαιολιθική δίαιτα είναι υψηλή σε κρέας το οποίο πολλές έρευνες έχουνε δείξει ότι σχετίζεται με την αύξηση φλεγμονών, καρκίνων και καρδιαγγειακών προβλημάτων.

Υπάρχουν αυτές οι έρευνες που λες αλλά υπάρχουν και έρευνες με σημαντικά διαφοροποιημένα συμπεράσματα. π.χ. ότι υπάρχει πρόβλημα μόνο όταν το κρέας καταναλώνεται σε συνδυασμό με τους υδατάνθρακες, που τους θεωρώ σχεδόν τεχνητή τροφή.

Εγώ προσωπικά όποτε νήστεψα δεν μπορούσα να πάρω τα πόδια μου. Ας μην ξεχνάμε ότι η original διατροφή του ανθρώπου για εκατομμύρια χρόνια ήταν 90% κρέας και 10% χόρτα και καρποί από περισυλλογή. Οι σκελετοί των παλαιολιθικών αυτών ανθρώπων είναι σαφώς πιο εύρωστοι και με λιγότερα προβλήματα στα δόντια από τους μετέπειτα σκελετούς των καλλιεργητών, μπορεί να σας διαβεβαιωσει ένας αρχαιολόγος. Σαφώς βέβαια το κρέας τότε δεν ήταν βιομηχανοποιημένο και τίγκα στα αντιβιωτικά όπως σήμερα.

Να προσθέσω ότι ο διάσημος γιατρός του οποίου το βιβλίο έχω και που έχει κάνει την έρευνα για τη Hashimoto και την γλουτένη, δεν αναλαμβάνει πλέον χορτοφάγους για θεραπεία καθώς τους θεωρεί "χαμένη υπόθεση", όχι λόγω των χόρτων και των φρούτων αλλά για τη μη κρεοφαγία όσο και για την κατανάλωση υδατανθράκων (όσπρια, δημητριακά κλπ).
Ηλικία εμφάνισης 39 (αρχές 2011). Αρχικά πόνος στη βουβωνική περιοχή, επιτακτική ούρηση και κίτρινο χρώμα σπέρματος. Αργότερα συχνουρία, νυχτουρία, σπανιότερα τσούξιμο, μικροενοχλήσεις κατά την στύση και την εξπερμάτωση. Πλέον σχεδόν καλά με χαλάρωση, αποφυγή εντάσεων και στρες, τρέξιμο, αραιή εκπερμάτωση, μασάζ, διατάσεις.

Αν κάποιος θέλει να με ρωτήσει για την γνώμη μου σε κάτι ας ποστάρει στο forum ώστε να μπορούν να διαβάσουν και άλλοι που μπορεί να ενδιαφέρονται. Όχι με προσωπικό μήνυμα αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Και όχι στο chat.

Δεν έχω (δεν γνωρίζω) πολλά πράγματα να απαντήσω σε ερωτήσεις ανθρώπων που πιστεύουν ότι έχουν μια μικροβιακή πάθηση και ρωτούν για αντιβιώσεις και μικρόβια πέρα από αυτά που έχω γράψει εδώ: http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=654.0 και http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=227.0 και http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=239.0

Φαέθονα νομίζω ότι και με βάση αυτήν την έρευνα (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19604407 ) από Σουηδία, με μικρό αριθμό συμμετεχόντων όμως, τα οφέλη της Παλαιολιθικής δίαιτας οφείλονται κυρίως σε δύο λόγους. Στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη της (Glycemic Index) καθώς και στο ότι είναι συνήθως δίαιτα χαμηλών θερμίδων (Calorie Restriction). Τα οφέλη αυτών των δυο παραγόντων είναι πλέον πολύ γνωστά. Όμως το κρέας ως κρέας και κυρίως το κόκκινο κρέας, σε μια μέση σημερινή διατροφή αυξάνει τις πιθανότητες χρόνιων νόσων. Σε αντίθεση η αφαίρεση του από την δίαιτα, έρευνες έχουνε δείξει ότι ωφελεί σημαντικά το προσδόκιμο ζωής. Πάρε για παράδειγμα το προηγούμενό μου σύνδεσμο με τους καρκινοπαθείς (προστάτης) οι οποίοι ακολούθησαν μια δίαιτα χαμηλή σε κρέας (plant-based diet). Προσωπικά και εγώ κατά την διάρκεια περιόδων νηστείας νιώθω λιγότερη ενέργεια απ' όταν τρώω κρέας. Επίσης αυτό έχει και επίδραση και στην λίμπιντό μου. Νομίζω σε μεγάλο βαθμό σε αυτό οφείλεται η πτώση της τεστοστερόνης η οποία συνήθως ακολουθεί μια χορτοφαγική δίαιτα.

Από μια πρόσφατη δημοσίευση για την σχέση κόκκινου κρέατος και θνησιμότητας: http://www.guardian.co.uk/science/2012/mar/12/red-meat-death-heart-cancer

Καλοκαίρι του 2008 διεγνώσθη βακτηριακή προστατίτιδα (μικρόβια ureoplasma, e-coli). Με αγωγή vibramicyn δυο εβδομάδων δεν ξαναεμφάνισα αποικίες ureoplasma. Δυστυχώς με το e-coli δεν είχα την ίδια τύχη. Στους 9 μήνες θεραπείας με αντιβιώσεις νόμισα ότι πλέον είχα καθαρίσει, όμως πριν λίγες μέρες πάλι ξαναβρέθηκε e-coli στον προστάτη μου.

Θα παραθέσω εκτενέστερη άποψή μου σε όσα αναφέρεις κάποια επόμενη στιγμή.

Για την ώρα ήθελα να προσθέσω το σημαντικό στα προηγούμενα που έγραψα ότι λιπώδης διείθυση στο συκώτι (βρίσκονται ενδείξεις με απλές αιματολογικές εξετάσεις) -που δεν οφείλεται σε αλκοόλ- είναι ένδειξη και σύμπτωμα πιθανού προβλήματος με γλουτένη.
Ηλικία εμφάνισης 39 (αρχές 2011). Αρχικά πόνος στη βουβωνική περιοχή, επιτακτική ούρηση και κίτρινο χρώμα σπέρματος. Αργότερα συχνουρία, νυχτουρία, σπανιότερα τσούξιμο, μικροενοχλήσεις κατά την στύση και την εξπερμάτωση. Πλέον σχεδόν καλά με χαλάρωση, αποφυγή εντάσεων και στρες, τρέξιμο, αραιή εκπερμάτωση, μασάζ, διατάσεις.

Αν κάποιος θέλει να με ρωτήσει για την γνώμη μου σε κάτι ας ποστάρει στο forum ώστε να μπορούν να διαβάσουν και άλλοι που μπορεί να ενδιαφέρονται. Όχι με προσωπικό μήνυμα αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Και όχι στο chat.

Δεν έχω (δεν γνωρίζω) πολλά πράγματα να απαντήσω σε ερωτήσεις ανθρώπων που πιστεύουν ότι έχουν μια μικροβιακή πάθηση και ρωτούν για αντιβιώσεις και μικρόβια πέρα από αυτά που έχω γράψει εδώ: http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=654.0 και http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=227.0 και http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=239.0

Φαέθον, εδώ είναι ένα μικρό ρεπορτάζ σχετικά με την θρησκευτική κοινότητα (χορτοφάγοι) των 7nth day Adventists στην Λόμα Λίντα (ΗΠΑ): http://www.pbs.org/wnet/religionandethics/episodes/march-23-2012/seventh-day-adventists-and-health/10575/

Η Λόμα Λίντα έχει χαρακτηριστεί 'Μπλε Ζώνη' (πρόσφατα και η Ικαρία!). Οι υπόλοιπες κοινότητες στην λίστα των μπλε ζωνών, είναι οι εξής: Νικογια (Κοστα Ρίκα), Σαρδηνία (Ιταλία) και Οκινάουα (Ιαπωνία). http://www.bluezones.com/


Καλοκαίρι του 2008 διεγνώσθη βακτηριακή προστατίτιδα (μικρόβια ureoplasma, e-coli). Με αγωγή vibramicyn δυο εβδομάδων δεν ξαναεμφάνισα αποικίες ureoplasma. Δυστυχώς με το e-coli δεν είχα την ίδια τύχη. Στους 9 μήνες θεραπείας με αντιβιώσεις νόμισα ότι πλέον είχα καθαρίσει, όμως πριν λίγες μέρες πάλι ξαναβρέθηκε e-coli στον προστάτη μου.

Φαέθον ρίξε και εδώ μια ματιά, μιας και μου ανέφερες ότι έχεις πρόβλημα με τον θυρεοειδή σου:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21278761
Vitamin D and autoimmune thyroid diseases.


http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18176874
Celiac disease in North Italian patients with autoimmune thyroid diseases.
Για την βιταμίνη D, μετράς μόνο την 25 (OH) D3 και όχι την 1,25!

Καλοκαίρι του 2008 διεγνώσθη βακτηριακή προστατίτιδα (μικρόβια ureoplasma, e-coli). Με αγωγή vibramicyn δυο εβδομάδων δεν ξαναεμφάνισα αποικίες ureoplasma. Δυστυχώς με το e-coli δεν είχα την ίδια τύχη. Στους 9 μήνες θεραπείας με αντιβιώσεις νόμισα ότι πλέον είχα καθαρίσει, όμως πριν λίγες μέρες πάλι ξαναβρέθηκε e-coli στον προστάτη μου.

ok Κωνσταντίνε οφείλω να απαντήσω στα τελευταία σου posts τα οποία απευθύνονται σε εμένα.

Κατ'αρχάς σε ευχαριστώ για το link που έψαξες και βρήκες για τη βιταμίνη D. Όπως ίσως μπορείς να φανταστείς είμαι ενήμερος.

Τώρα όσον αφορά τα προηγούμενα, δεν είμαι σίγουρος τι σχόλιο να κάνω γιατί έχω λίγο μπερδευτεί και δεν είμαι απολύτως σίγουρος ότι έχω καταλάβει ποιο είναι το point της συζήτησης.

Το ένα link που πόσταρες αφορά μια έρευνα που συγκρίνει την παλαιολιθική διατροφή με την διατροφή των διαβητικών. So?

To άλλο για τις blue zones??

Το άλλο οι διαδεδομένοι κίνδυνοι του κρέατος για καρδιά, καρκίνους κλπ. κλπ.

Αν το point (στα δυο τελευταία τουλάχιστον) είναι ότι πρέπει να είμαστε χορτοφάγοι, μπορώ να σου αντιτάξω τα ακόλουθα:

Παράθεσηevidence now exists to refute the notion that cholesterol levels and consumption of saturated fat have anything to do with heart disease, but this is a convenient theory for promoting vegetable oil consumption at the expense of animal fats. The International Atherosclerosis Project found that vegetarians had just as much atherosclerosis as meat eaters. Vegetarians also have higher levels of homocysteine, a risk marker for heart disease.
και
ΠαράθεσηCohort studies of vegetarians have shown a moderate reduction in mortality from IHD but little difference in other major causes of death or all-cause mortality in comparison with health-conscious non-vegetarians from the same population. Studies of cancer have not shown clear differences in cancer rates between vegetarians and non-vegetarians.

Reference: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16441942


Επίσης:

Παράθεσηalthough vegetarian Seventh Day Adventists have the same or slightly lower cancer rates for some sites, for example 91 percent instead of 100 percent for breast cancer, the rates for numerous other cancers are much higher than the general US population standard, especially cancers of the reproductive tract. SDA females had more Hodgkins disease (131 percent), more brain cancer (118 percent), more malignant melanoma (171 percent), more uterine cancer (191 percent), more cervical cancer (180 percent) and more ovarian cancer (129 percent) on average.
Reference: http://ajcn.nutrition.org/content/59/5/1136S.full.pdf

και πολλά πολλά ακόμα που θέλουν ώρα που δεν έχω...Όπως βλέπεις λοιπόν, αν πάρουμε ο καθένας μια θέση, googlάρουμε και βρούμε χιλιάδες έρευνες και αναφορές και άλλες τόσες αντιέρευνες και τις πετάμε ο ένας στα μούτρα του άλλου δεν τελειώνουμε ούτε σε 10 χρόνια και θα μπούμε σε μια στείρα επίδειξη ξερολιδισμού και δικανικής ικανότητας. Αυτό θα ήταν χάσιμο χρόνου και για όσους διαβάζουν το topic (δεδομένου ότι έχουμε απομακρυνθεί από το θέμα του) αλλά και για μας.

Το πρόβλημα είναι ότι στις επιστήμες που αφορούν στον άνθρωπο (ιατρική, φυσιολογία, διατροφολογία κλπ) δεν υπάρχει ενοποιημένη θεωρία (όπως στη φυσική) για το πως τελικά δουλεύει η ανθρώπινη μηχανή και τι είναι καλό γι αυτήν...και αυτό το έχουμε καταλάβει καλά -ειδικά κάποιοι από εμάς με την περίεργη πάθηση χρόνια προστατίτιδα ή σύνδρομο χρόνιου πυελικού άλγους -όπως προτιμάς.

Αυτό το βλέπεις ξεκάθαρα από τις έρευνες...τη μία χρονιά τα αυγά θα σε στείλουν στον τάφο πρόωρα, την άλλη χρονιά τα αυγά είναι ότι καλύτερο μπορείς να φας και την παράλληλη χρονιά ναι μεν τρώγε αυγά αλλά...

Για τον λόγο αυτό εγώ προσωπικά ακούω όλες τις απόψεις, δοκιμάζω για τον εαυτό μου και κρατάω ότι παρατηρώ ότι μου κάνει καλό και προχωράω. Αυτό με πολύ καλά αποτελέσματα ως τώρα στην πάθησή μας.

Στα πλάισια αυτά, αναφέρω τις απόψεις μου μήπως κάνουν κλικ σε κάποιον, έχω δηλώσει επανειλλημένα ότι δεν τις θεωρώ απαραίτητα σωστές και δεν έχω σκοπό πέραν τούτου να υποχρεώσω με το ζόρι κανέναν να ενστερνιστεί ή να ακολουθήσει την paleo-diet (προσωπικά ακόμα την δοκιμάζω μόλις 1 εβδομάδα) ή οτιδήποτε άλλο έχω προτείνει εδώ, ούτε βέβαια σκοπεύω να γράψω διδακτορική διατριβή για να υποστηρίξω οτιδήποτε από αυτά στα οποία έχω καταλήξει, εάν κάποιος τα αμφισβητεί με κάθε του δικαίωμα.

Φιλικά  ;)
Ηλικία εμφάνισης 39 (αρχές 2011). Αρχικά πόνος στη βουβωνική περιοχή, επιτακτική ούρηση και κίτρινο χρώμα σπέρματος. Αργότερα συχνουρία, νυχτουρία, σπανιότερα τσούξιμο, μικροενοχλήσεις κατά την στύση και την εξπερμάτωση. Πλέον σχεδόν καλά με χαλάρωση, αποφυγή εντάσεων και στρες, τρέξιμο, αραιή εκπερμάτωση, μασάζ, διατάσεις.

Αν κάποιος θέλει να με ρωτήσει για την γνώμη μου σε κάτι ας ποστάρει στο forum ώστε να μπορούν να διαβάσουν και άλλοι που μπορεί να ενδιαφέρονται. Όχι με προσωπικό μήνυμα αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Και όχι στο chat.

Δεν έχω (δεν γνωρίζω) πολλά πράγματα να απαντήσω σε ερωτήσεις ανθρώπων που πιστεύουν ότι έχουν μια μικροβιακή πάθηση και ρωτούν για αντιβιώσεις και μικρόβια πέρα από αυτά που έχω γράψει εδώ: http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=654.0 και http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=227.0 και http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=239.0

Φαέθονα συγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση, αλλά κόλλησα μια γρίπη και δεν μπήκα στο ίντερνετ τις δυο τελευταίες μέρες. Σε σχέση με τον παραπάνω σχολιασμό σου, δεν διαφωνώ ουσιαστικά μαζί σου και σε καμία περίπτωση δεν προτείνω μια χορτοφαγική δίαιτα για όλους. Απεναντίας πιστεύω ότι ο καθένας πρέπει να βρει τι δουλεύει καλύτερα για τον εαυτό του. Οι χορτοφαγικές δίαιτες είναι οι καλύτερες για την μακροζωία, αλλά σε σχέση με την ποιότητα της ζωής διατηρώ και εγώ τις επιφυλάξεις μου. Η διαφωνία μου μαζί σου είναι η εξής όμως. Λες ότι οι σκελετοί των παλαιολιθικών ανθρώπων ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση  από ότι οι αντίστοιχοι σκελετοί των σημερινών ανθρώπων. Φαίνεται ότι δίνεις μεγάλη σημασία στην επίδραση της διατροφής, παραβλέποντας άλλους ισχυρούς παράγοντες όπως ο τρόπος διαβίωσης (κυνηγοί, σημαντική έκθεση στον ήλιο, κλπ).  Κάτι άλλο επίσης είναι το χαμηλό προσδόκιμο ζωής αυτών των ανθρώπων. Μην ξεχνάς ότι και σημερινοί hunter-gatherers δεν απολαμβάνουνε υψηλό προσδόκιμο ζωής.
Καλοκαίρι του 2008 διεγνώσθη βακτηριακή προστατίτιδα (μικρόβια ureoplasma, e-coli). Με αγωγή vibramicyn δυο εβδομάδων δεν ξαναεμφάνισα αποικίες ureoplasma. Δυστυχώς με το e-coli δεν είχα την ίδια τύχη. Στους 9 μήνες θεραπείας με αντιβιώσεις νόμισα ότι πλέον είχα καθαρίσει, όμως πριν λίγες μέρες πάλι ξαναβρέθηκε e-coli στον προστάτη μου.

#43 04 Μάρτιος, 2013, 02:58:05 ΜΜ Τελευταία τροποποίηση: 04 Μάρτιος, 2013, 03:23:33 ΜΜ από Phaethon
Αγαπητοί φίλοι είναι ώρα να σας ενημερώσω σχετικά με τον τελευταίο μου πειραματισμό ο οποίος έχει ήδη κλείσει πάνω από δύο εβδομάδες.

Ακολουθώ την λεγόμενη παλαιολιθική διατροφή (paleo-diet) ή οποία στα αγγλικά ονομάζεται επίσης και primal-diet ή whole-food diet.

Ο λόγος που το ξεκίνησα αυτό είναι η θυρεοειδίτιδα Hashimoto που έχω αναφέρει, ένα είδος αυτοάνοσου νοσήματος από το οποίο πάσχω και για το οποίο διαβάζοντας έχω πειστεί ότι οφείλεται σε σύνδρομο διαρρέοντος εντέρου λόγω χρόνιας κακής -μη φυσικής- διατροφής. Να γνωρίζετε ότι αν το έντερό σας είναι ταλαιπωρημένο σε μεγάλο βαθμό αυτό μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα με μεγαλύτερα εξ'αυτών τα αυτοάνοσα νοσήματα (κάποιοι τύποι διαβήτη, hashimoto, κάποιες αρθρίτιδες, λύκος, σκλήρυνση κατά πλάκας κλπ). Ένα 70-80% του ανοσοποιητικού δραστηριοποιείται γύρω από το έντερο και ελέγχει τι μπαίνει στο σώμα σας. Ένα "διαρρέον" έντερο προκαλεί υπερδραστηριότητα και κόπωση του ανοσοποιητικού το οποίο έχει πλέον ελάχιστες δυνάμεις να αντιμετωπίσει άλλα προβλήματα και εχθρούς. Προκαλεί επίσης "τρέλα" στο ανοσοποιητικό το οποίο αρχίζει να χτυπάει και ιστούς του ίδιου του του σώματος. Η προσπάθειά μου είναι λοιπόν να αποκαταστήσω την εντερική μου λειτουργία τρώγοντας μόνο τροφές στην κατάσταση που τις φτιάχνει η φύση, να αποφύγω οποιεσδήποτε τροφές έχουν συστατικά αντιχωνευτικά για τον άνθρωπο ή για κάποιους ανθρώπους, ώστε να καταλαγιάσω το ανοσοποιητικό μου. Η όλη προσπάθεια θέλει καιρό. Κάποιοι άνθρωποι βλέπουν τα μεγάλα ωφέλη σε ένα-δύο μήνες αλλά σε κάποιους παίρνει και ένα χρόνο. Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτή η διατροφή είναι δύσκολη και απόλυτη. Το να την τηρείς σχολαστικά 15 μέρες και εκεί να κάνεις μια αταξία και να ξαναδιεγείρεις το έντερό σου είναι σχεδόν τρύπα στο νερό.

Ο λόγος που τα γράφω αυτά εδώ είναι πως είμαι επίσης πεπεισμένος πλέον πως σε πολλούς από εμάς τα προβλήματα στο έντερο σχετίζονται με το Σύνδρομο Χ.Π.Α. Ακούμε συνέχεια ιστορικά συμπασχόντων με αιμορροιδες, Cron, Σπαστική Κολίτιδα, Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου. Οι ίδιοι οι Wise - Anderson γραφουν πως σε πολλούς από εμάς τα συμπτώματα παρουσιάζουν έξαρση (ή αντίθετα καταλαγιάζουν) μετά από κίνηση των εντέρων (=κένωση), ακούς Μαρκέλο;;

Το βιβλίο που αγόρασα από το Amazon για να μου δώσει κατευθυντήριες γραμμές για αυτή την διατροφή είναι το Practical Paleo: A Customized Approach to Health and a Whole-Foods Lifestyle http://www.amazon.com/gp/product/1936608758/ref=oh_details_o01_s00_i02?ie=UTF8&psc=1

το οποίο είναι πάρα πολύ καλό και το συνιστώ. Έχει πλήρης οδηγίες για τον πρώτο μήνα και για τα αυτοάνοσα νοσήματα αλλά και για όλες τις παραπάνω ασθένειες Chron, Σπαστική Κολίτιδα, Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου και πιστεύω ότι αν είστε έτοιμοι να κάνετε ότι απαιτείται για να βοηθήσετε τον εαυτό σας εάν πάσχετε από κάτι από τα παραπάνω, οφείλετε να κάνετε το πείραμα και να το κάνετε σωστά. Είναι απαραίτητο να μην κάνετε του κεφαλιού σας και το βιβλίο που ανέφερα είναι οδηγός πρώτης τάξεως για όσους καταλάβαίνουν βασικά αγγλικά.

Υπάρχουν αρκετές σχολές με διαφορετικές αντιλήψεις πάνω στην συγκεκριμένη διατροφή αλλά οι γενικές αρχές που ακολουθώ είναι οι εξής:

-Τρώω φρούτα, λαχανικά και οποιοδήποτε είδος κρέατος. Το φαγητό μου όταν το αγοράζω είναι ακατέργαστο, αναγνωρίσιμο, στη φυσική του μορφή, μη τυποποιημένο και κατά προτίμηση μη συσκευασμένο π.χ. ένα κοτόπουλο, μπριζόλες, μαρούλια, πορτοκάλια κλπ. Οτιδήποτε πρέπει να περάσει από ένα εργοστάσιο, να μπει σε μια συσκευασία και να πάρει μια ταμπέλα με συστατικά πολλά εκ των οποίων δεν καταλαβαίνω τι είναι δεν το αγγίζω. Τσιπς, αλεύρια, σοκολάτες, σάλτσες, αναψυκτικά, μακαρόνια κλπ δεν θεωρούνται τροφή πλέον.

-Στην διατροφή αυτή δεν ανήκουν όσπρια, δημητριακά (και παράγωγά τους όπως αλεύρια, ζύμες), ζάχαρη και τεχνητά γλυκαντικά, γαλακτοκομικά.

-Ο στόχος είναι να αποφευχθούν τροφές με συστατικά που τις κάνουν αντιχωνευτικές όπως δημητριακά (γλουτένη), γαλακτοκομικά (λακτόζη), ξηροί καρποί, αλκοολ, καφές, σολανώδη (πατάτες, ντομάτες, μελιτζάνες, πιπεριές). Δεν είναι απαραίτητο να κόψετε όλα τα παραπάνω τόσο ακραία όσο εγώ (τουλάχιστον όσον αφορά ξηρούς καρπούς και σολανώδη). Απλά επειδή εγώ πάσχω από αυτοάνοσο θέλω να είμαι σίγουρος ότι δεν θα φάω κάτι που με κάνει να πάω πίσω στην πρόοδο μου. Όταν πλέον θα νοιώθω καλύτερα και υγιής θα ξαναεισάγω κάποια από αυτά να δω εάν με ενοχλούν ή τα ανέχομαι.

Οι πρώτες παρατηρήσεις μου από αυτές τις πρώτες δύο εβδομάδες:
-Αν εξαιρέσεις την κατάπτωση της πρώτης εβδομάδας όπου το σώμα σοκαρίστηκε γιατί έπρεπε να ξαναμάθει να καίει το λίπος του αντί να βρίσκει έτοιμους υδατάνθρακες και ζάχαρη στην διατροφή του (συν το σοκ του κοψίματος του καφέ), αρχίζω και νοιώθω πλέον υγιής και ελαφρύς.
-Έχω τις πρώτες πολύ σημαντικές ενδείξεις βελτίωσης της λειτουργίας του εντέρου. Σπάνια πλέον έχω αέρια (δείγμα του ότι μια τροφή σου έπεσε δυσκολοχώνευτη) και τα κακά μου μετά από πολλά χρόνια που ήταν σαν κακοφτιαγμένη τούρτα είναι πλέον συνήθως καλοσχηματισμένα.
-Εξαφανίσθηκε η πολύ έντονη λιπαρότητα που είχα στα μαλλιά μου.
-Τα συμπτώματά μου όσον αφορά την πάθησή μας είναι εκμηδενισμένα (δύσκολο να πω αν οφείλεται στην αλλαγή γιατί και πριν ήταν εξαιρετικά ήπια, νομίζω όμως πως ναι).
-Έχουν πάψει να με ενοχλούν αιμορροίδες και να βλέπω αιματάκι στο χαρτί κάποιες φορές όταν σκουπίζομαι.
-Έχει πάψει το πολύ ενοχλητικό φαινόμενο παρά το ότι σκουπίζομαι εξαιρετικά σχολαστικά να βλέπω λίγο λερωμένο το βρακί μου μετά από λίγες ώρες (συγνώμη για την γλαφυρότητα της περιγραφής).
-Σε δύο εβδομάδες έχασα 3 κιλά λίπος παρά το ότι τρώω περισσότερο απ'ότι πριν.

Θα επανέλθω όταν έχω νέα συμπεράσματα.
Ηλικία εμφάνισης 39 (αρχές 2011). Αρχικά πόνος στη βουβωνική περιοχή, επιτακτική ούρηση και κίτρινο χρώμα σπέρματος. Αργότερα συχνουρία, νυχτουρία, σπανιότερα τσούξιμο, μικροενοχλήσεις κατά την στύση και την εξπερμάτωση. Πλέον σχεδόν καλά με χαλάρωση, αποφυγή εντάσεων και στρες, τρέξιμο, αραιή εκπερμάτωση, μασάζ, διατάσεις.

Αν κάποιος θέλει να με ρωτήσει για την γνώμη μου σε κάτι ας ποστάρει στο forum ώστε να μπορούν να διαβάσουν και άλλοι που μπορεί να ενδιαφέρονται. Όχι με προσωπικό μήνυμα αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Και όχι στο chat.

Δεν έχω (δεν γνωρίζω) πολλά πράγματα να απαντήσω σε ερωτήσεις ανθρώπων που πιστεύουν ότι έχουν μια μικροβιακή πάθηση και ρωτούν για αντιβιώσεις και μικρόβια πέρα από αυτά που έχω γράψει εδώ: http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=654.0 και http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=227.0 και http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=239.0

AΚΟΥΩ PHAETHON!!!!!
Εμφανιση συμπτωματων 28 ετων.Τσουξιμο στην ουρηση,κατα την οφοδευση εκκριμα προστατικου υγρου,πεσμενη libido,στ.δυσλειτουργεια,συχνοουρια,νυχτουρια,αλγος στο περινεο. Τροποι θεραπειας:τόνοι αντιβίωσης,βοτανα,προστατικες μαλλάξεις.Πλεον:συχνο τρεξιμο,και μαλλάξεις με wand.Ξεκίνημα ομοιοπαθητικης 12/06/2013 .