Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Harry88

Σελίδες: [1]
1
Ιστορικό Αναγνωστών / Απ: ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΟΝΟΥ
« στις: Ιούνιος 19, 2021, 12:05:32 πμ »
Καλησπέρα Santan,

Ναι παίζει ότι ισχυεί αυτό με το σπέρμα που λες (ελπίζω πως δεν επηρεάζει μόνιμα). Το 5mg δεν βγάζει πονοκέφαλο (τουλάχιστον σε μένα), με 10mg ή 20mg είχα πάντα για κάποιες ώρες. Υπάρχουν πάντως διάφορα άρθρα που λένε ευθαρσώς πως όλες αυτές οι ουσίες βοηθάνε στην καλυτέρευση των συμπτωμάτων από ΧΠ/ΧΠΑ και ΚΥΠ (αν θες τσεκαρε το παρακάτω link)

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.1111/iju.14122

 αν και υπάρχουν και άλλα που το συνομολογούν. Αυτή τη στιγμή λαμβάνω Avelox και 5mg Sandoz σε ημερήσια βάση όπως έχω αναφέρει και στο ιστορικό μου. Περιμένω να δω αν θα παίξει βελτίωση και θα ενημερώσω (να υπενθυμίσω πως παίρνω ταδαλαφίλη σε αυτή τη δοσολογία μήπως και δω βελτίωση στην συχνοουρία-επιτακτικότητα ούρησης που δυστυχώς έχω και αποτελεί το βασικό πρόβλημα μου). Θα γράψω αποτελέσματα όταν έρθει η ώρα στο ιστορικό μου.

2
Διαγνώσεις - Εξετάσεις / Ανάλυση Εξέτασης Stamey-Meares
« στις: Ιούνιος 18, 2021, 02:07:56 μμ »
Ξεκίνησα νέο θέμα για την συγκεκριμένη εξέταση καθώς όλα τα προηγούμενα είχαν ξεκινήσει χρόνια πριν.

Ανάλυση Εξέτασης Stamey-Meares

Η διαδικασία έχει ως εξής:
1. Ο γιατρός σου δίνει 2 ουροσυλλέκτες και σου ζητάει να ουρήσεις στο πρώτο λίγα ml από την αρχή της ούρησης (μισό δάκτυλο φτάνει) και αμέσως διακόπτεις την ούρηση.
2. Παίρνεις τον δεύτερο ουροσυλλέκτη και ουρείς από την μέση της συνολικής ποσότητας των ούρων στη κύστη (πάλι λίγα ml) και ξαναδιακόπτεις την ούρηση αφήνοντας λίγα ούρα μέσα στην κύστη για το τέλος.
3. Μετά ο ουρολόγος θα πρέπει να σου κάνει μάλαξη πάνω στον προστάτη (από το ορθό) με αρκετή πίεση ξεκινώντας περιφεριακά (από τις πλάγιες μεριές του προστάτη και από το άπεξ έως τη βάση του προστάτη)  και καταλήγοντας στην μέση του προστάτη ώστε να βγεί προστατικό υγρό. Η διαδικασία αυτή είναι άβολη και μπορεί να γίνει αρκετά επίπονη καθώς ο προστάτης συνήθως πονάει όταν πιέζεται και ο γιατρός μπορεί να πιέζει και να μην βγαίνει υγρό οπότε μπορεί να διαρκέσει έως και λίγα λεπτά.. Εκεί υπάρχει πρόβλημα διότι από την μία ο γιατρός μπορεί να σκέφτεται πως “ο ασθενής πονάει”, από την άλλη ο ασθενής να είναι σε φάση “άντε να τελειώνουμε γιατί δεν την παλεύω” οπότε καθώς και τα δύο μέρη είναι σε δύσκολη θέση η εξέταση να μην γίνει σωστά. Εδώ λάβετε υπόψιν πως αν ανατομικά ο προστάτης βρίσκεται λίγο πιο μέσα από το συνηθισμένο μπορεί να μην είναι εύκολα ψηλαφιστός οπότε να δυσχεραίνει η διαδικασία ειδικά αν ο γιατρός δυσκολεύεται να φτάσει τον προστάτη. Όλα αυτά τα αναφέρω και γίνομαι περίεργος γιατί έχω κάνει αρκετές stamey-meares και πολλές φορές οι ουρολόγοι δεν την κάναν σωστά. Καμιά φορά αν βαριόντουσαν ή βιαζόντουσαν πίεζαν τις σπερματοδόχες κύστεις ώστε να βγεί κατευθείαν υγρό, αλλά αυτό δεν είναι σωστό. Γενικά είναι μία εξέταση αγγαρεία για τον ουρολόγο. Το θέμα στην τελική είναι να γίνει σωστά η διαδικασία, να πιεστεί ο προστάτης όσο καλά γίνεται από όλες τις μεριές που είναι ψηλαφιστός, άμα είναι να γίνονται μισές δουλειές δεν αξίζει καν να την κάνει κανείς αυτή την εξέταση.
4. Αφού βγει προστατικό υγρό και συλλεχθεί στον τρίτο ουροσυλλέκτη, χρησιμοποιείς το τελευταίο ουροσυλλέκτη για τα πρώτα ούρα μετά την μάλλαξη (λίγα ml είναι αρκετά).

Αυτή είναι μία σωστή stamey-meares κατά την άποψη και εμπειρία μου.

Έχω ακούσει πως σε κάποιες περιπτώσεις δεν βγαίνει υγρό ακόμα και αν έγινε σωστά η μάλαξη. Δεν γνωρίζω όμως αν είναι όντως έτσι καθώς όπως καταλαβαίνετε παίζουν ρόλο και οι υπόλοιποι παράγοντες (γιατρός, πίεση προστάτη, πόνος, ανατομική θέση).

3
Ιστορικό Αναγνωστών / Απ: ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΟΝΟΥ
« στις: Ιούνιος 18, 2021, 12:38:20 μμ »
Καλησπερα Algos,

Σχετικά με τη G6PD δεν έχω ιδέα και ούτε γνωρίζω πως μπορεί να σχετίζεται με προβλήματα κατωτέρου οροποιητικού.
Όσον αφορά το Augmentin είναι στάνταρ φάρμακο για διάφορες περιπτώσεις συμπεραλαμβανομένων και ουρολογικών προβλημάτων. Από το ιστορικό σου βλέπω πως το βασικό πρόβλημα είναι ο πόνος στην επιδιδυμίδα(?) Ο ουρολόγος, σου έδωσε αντιβίωση κατα κύριο λόγο για την επιδιδυμίδα καθώς ο πόνος που έχεις θεωρώ πως μεταφράζεται σε φλεγμονή που και αυτό με την σειρά του (θεωρητικά) θα μπορούσε να είναι και μικρόβιο(?). Τώρα όταν παίρνεις αντιβίωση πάει παντού οπότε θεωρητικά θα πάει και στον προστάτη που από ότι φαίνεται πρέπει να έχεις κάτι καθώς αναφέρεις αποτετανώσεις. Στο λέω προκαταβολικά πως οι αποτετανώσεις δεν πρόκειται να φύγουν είτε πάρεις Augmentin ή και οποιαδήποτε άλλο αντιβιωτικό. Οι αποτετανώσεις δεν αποτελούν ενεργές φλεγμονές, είναι η απόδειξει όμως πως είχες περάσει κάποια φλεγμονή και ο οργανισμός σου περιχαράκωσε (ή απομόνωσε) την περιοχή για να μην επεκταθεί(?) (δεν είμαι 100% σίγουρος για την ερμηνεία των αποτετανώσεων αλλά χονδρικά πάντα, αυτός είναι ο λόγος)(επίσης υπάρχουν κάποιες θεωρίες πως οι αποτετανώσεις έχουν βιοφιλμ μικροβίων, αλλά ας μην κολλάμε σε αυτό γιατί δεν είναι στάνταρ). Από την άλλη είδα πως έχεις κάνει κάποιες καλλιέργειες ούρων αλλά όχι stamey-meares. Αυτή η εξέταση αν γίνει σωστά, κανονικά πρέπει να δώσει κάποια δεδομένα. Λέω σωστά γιατί είναι κυριολεκτικά μία κωλοεξέταση. (Θα ανεβάσω ειδικό θέμα που εξηγώ τι εννοώ "σωστή stamey-meares").

Επίσης δεν ανέφερες αν θα δώσεις σπέρμα για σπερμοδιάγραμμα ή καλλιέργεια. Ποιος ο λόγος που θα δώσεις σπέρμα;
Αν ξαναδείς τον γιατρό ρώτησε τον αν συστήνει να πάρεις καθημερινά και 5mg ταδαλαφίλη (οποιαδήποτε μάρκα όπως Cialis ή άλλο γενόσημο δεν έχει σημασία) αφού θα πάρεις που θα πάρεις αντιβίωση να βοηθήσει να αιματοθεί η περιοχή του προστάτη και του πυελικού εδάφους καλύτερα (αυτό κάνω τώρα εγώ). Συνήθως η ταδαλαφίλη μπορεί να βγάλει πονοκέφαλο ειδικά αν πάρεις 20mg ή και 10mg. Το λέω αυτό γιατί υπάρχουν διάφορες δοσολογίες. Το νου σου μόνο αν έχεις σοβαρά καρδιακά προβλήματα, πρόβλημα με συκώτι ή μάτια. Για αυτό και ρώτησε τον γιατρό σου αν συμφωνεί. Είναι γεγονός πάντως πως δίνουν 5mg για 3-4 μήνες για βελτίωση των συμπτωμάτων σχετιζόμενα με Χρόνια προστατιτίδα/Χρόνιο πυελικό άλγος και Υπερπλασία προστάτη. Επίσης για τους όρχεις ίσως να σκεφτείς να φορέσεις απλά σλιπάκι στυλ Πάλκο αν τα θυμάσαι, που κρατάνε τους όρχεις κοντά στο σώμα χωρίς όμως να τα πιέζουν (γιατί με τα μποξεράκια κρέμονται).
Όσον αφορά τα κρουστικά τώρα: τα κρουστικά στην ουρολογία χρησιμοποιούνται για λιθοτριψίες, στυτική δυσλειτουργία και τα τελευταία χρόνια για Χρόνιο Πυελικό Αλγος (γενικά για την αντιμετώπιση του πόνου στην περιοχή) και Χρόνια Προστατίτιδα καθώς το ΧΠΑ και η ΧΠ μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι. Τα λέω αυτά γιατί δεν έχω ακούσει να κάνουν κρουστικά στην επιδιδυμίδα και πόσον μάλλον στους όρχεις. Τα κρουστικά εφαρμόζονται στο περίνεο και διαρκούν από 15-30 λεπτά. Τα λέω αυτά γιατί καλό θα είναι να ξέρεις τι θεραπεία κάνεις και για ποιο λόγο.
Ελπίζω να δείς θετικά αποτελέσματα σύντομα ό,τι θεραπεία και αν ακολουθήσεις.

4
Ναι niklop, εννοείται πως μπορεί να παίξει επιμόλυνση με όλα αυτά που αναφέρεις απλά δεν το ανέλυσα τόσο. Επίσης γνωρίζω καλά πως δεν είναι πολλά τα άτομα που έχουν την δικιά μου συμπτωματολογία (ως κύρια συμπτώματα την συχνοουρία-επιτακτικότητα) οι περισσότεροι έχουν τσουξίματα και πόνους + τις συχνοουρίες που οι πόνοι αυτομάτως τους κατατάσσει στο χρόνιο πυελικό άλγος κτλ.
Η κοπέλα έχει κάνει καλλιέργειες και δεν έχει βγάλει μικρόβιο, το ΠΑΠ είναι κυρίως για κυτταρολογικούς λόγους. Αλλά ακόμα και να έχει κάποιο μικρόβιο πάλι δεν παίζει να μου έχει μεταδόσει τίποτα. Όλα όσα αναφέρεις τα έχω υπόψιν μου εδώ και χρόνια και προσέχω (δεν είναι τοοσοο εύκολο να πάρεις μικρόβιο αν προσέχεις). Τώρα η αλήθεια είναι πως καλή βελτίωση (80%-90%) είδα μόνο με τον συδυασμό που ανέφερα αλλά το θέμα είναι πως υποτροπιάζω. Πάντως υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από τις μαλλάξεις που έχουν δημιουργηθεί είτε από ασθενοίς που έχουν ακούσει δύο πράγματα από τον έναν και τον άλλον και το έχουν δέσει σχοινί-κορδόνι είτε από ουρολόγους που δεν είναι τσακάλια ή έχουν σκοπιμότητες (στυλ ακατανά).
 
Όσον αφορά το αν ανήκω στην κατηγορία ΙΙ ή ΙΙΙ κτλ πάλι δεν έχει τόση σημασία. Απλά στα χαρτιά τουλάχιστον (αλλά και αντικειμενικά σύμφωνα με εργαστηριακά δεδομένα ανήκω στην κατηγορία ΙΙ άντε και στην κατηγορία ΙΙΙ επειδή δεν έχω μεγάλες εξάρσεις και υφέσεις καθώς έχω μία μόνιμη επιτακτικότητα που εντάξει αν πιω αλκόολ ή φάω πολλά γλυκά ίσως γίνει λίγο πιο έντονη για 1-2 μέρες αλλά κλάιν) Σημασία έχει πως έχω κάνει πειράματα με διάφορες θεραπείες χωρίς σημαντικό αποτέλεσμα. Γενικά είμαι της άποψης πως όλες οι προστατίτιδες είναι μικροβιακές απλά άλλου του βγάζει πόνο στην βάλανο, άλλου το μπαλάκι του γκολφ στο περίνεο, άλλου του φέρνει ευκοίλια ή δυσκοιλιότητα κτλ. Πάντως είναι κρίμα που δεν υπάρχει ένας ενιαίος κανόνας σχετικά με την εργαστηριακή προσέγγιση για δύσκολα περιστατικά χρόνιας προστατίτιδας-πυελικού άλγους σαν τα δικά μας. Καταλαβαίνω από την άλλη βέβαια πως υπάρχει και πολύς κόσμος που τον έπιασε η αντιβίωση με την μία μετά την πρώτη επίσκεψη σε ουρολόγο οπότε και για αυτό πάντα οι ουρολόγοι ξεκινάνε με την χορήγηση αντιβίωσης χωρίς καν stamey-mears.

Τέλος πάντων μπορούν να ειπωθούν πολλά.... να είσαι καλά και ευχαριστώ για την υποστήριξη και αν πρώτα ο Θεός δω βελτίωση θα σας πω αν το διορθικό υπέρηχο έδειξε όντως κάτι διαφορετικό και αξιοσημείωτο.

5
Καλησπέρα niklop,

Έχω μόνιμη σύντροφο. Αν δεν κάνω λάθος με ρωτάς ουσιαστικά για να υπολογίσεις αν έχει γίνει επιμόλυνση; Αν ναι, σου λέω εκ των προτέρων πως δεν παίζει ούτε μία στις 1000. Από εποχή ακατανά και μετά (δηλαδή από το 2011) δεν το έχω ξανακάνει χωρίς προφυλακτικό και γενικότερα έχω μηδενίσει οποιαδήποτε πιθανότητα να κολλήσω από απροσεξία στην τουαλέτα ή κατούρημα με βρώμικα χέρια κτλ. Εξάλλου τα ίδια μικρόβια βγαίνουν πάντα συν πως το κορίτσι έχει κάνει εξετάσεις και βγαίνουν καθαρές. Να σημειώσω πως το πρόβλημα με το σύνδρομο που όλοι έχουμε δεν είναι το μικρόβιο αυτό καθεαυτό αλλά το γεγονός πως σε μένα βγάζει συμπτώματα ενώ σε έναν άλλο που έχει το ίδιο μικρόβιο δεν του βγάζει, αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί από την ουρολογία σήμερα. Μόνο θεωρίες και υποθέσεις υπάρχουν. Σημείωσε επίσης πως ο προστάτης είναι όργανο που κανονικά (δηλαδή εκ φύσεως όταν γεννιέται ένα μωρό) είναι στείρο μικροβίων. Αλλά ας μην κολλάμε στα μικρόβια (αν και αποτελούν ένα στοιχείο) καθώς αυτό που μας καίει όλους είναι το να σταματήσουν τα συμπτώματα (ας έχω και 1000 μικρόβια αν δεν έχω συμπτώματα τι θα με ένοιαζε). Αυτό που θέλω να ελέγξω είναι αν και όταν δω βελτίωση να κάνω και ένα διορθικό υπέρηχο για να δω αν υπάρχει διαφορά στο μέγεθος και τις περιοχές της φλεγμονής και κατά κάποιο τρόπο να έχω ένα μπούσουλα. 

6
Αν ο γιατρός σου δώσει αντιβίωση θα στη δώσει λόγω συμπτωμάτων. Τι εννοώ;
Αν πήγαινε κάποιος που δεν έχει κανένα ουρολογικό σύμπτωμα να κάνει ένα απλό υπέρηχο κάτω κοιλίας στα πλαίσια check-up και του βρίσκαν αποτετανώσεις στον προστάτη (παρένθεση για να έχει κανείς μια σχετικά καλή εικόνα του προστάτη θέλει διορθικό υπέρηχο) και τον στέλναν στον ουρολόγο, ο ουρολόγος δεν θα του έδινε τίποτα. Ακόμα και αν του βρίσκαν μικρόβιο σε μία καλλιέργεια που πάλι θα έκανε τυχαία (χωρίς να έχει συμπτωματα) είναι πολύ πιθανό πως κανείς δεν θα του έδινε αντιβίωση επειδή είναι ασυμπτωματικός.

7
Καλησπέρα Algos,

Το ότι έχω αποτετανώσεις το αναφέρω γενικά. Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα αν οι αποτετανώσεις επηρεάζουν την συμπτωματολογία των προστατιδοπαθών. Υπάρχουν κάποιες θεωρίες που λένε ότι παραμένει βιοφιλμ μικροβίου εκεί αλλά δεν έχει νόημα να το αναλύσουμε αυτό πόσο μάλλον όταν ούτε οι επιστήμονες γνωρίζουν με βεβαιότητα (γενικά όμως από μόνες τους δεν λένε τίποτα καθώς έχει να κάνει με την συμπτωματολογία). Στην περίπτωση μου όμως είναι σημαντικό να τονίσω πως παρουσιάζεται εικόνα φλεγμονής και αυτό γίνεται αντιληπτό όχι από τις αποτετανώσεις αλλά από περιοχές στον προστάτη μου που παρουσιάζουν αυξημένη αγγείωση. Αυτό που θέλω να τσεκάρω είναι αν καταφέρω να δω βελτίωση (με τις θεραπείες που ακολουθώ τώρα) πως θα είναι η εικόνα του προστάτη μου σε αυτή τη φάση ώστε να υπάρχει μέτρο σύγκρισης με το προηγούμενο υπέρηχο.


8
Καλησπέρα σε όλους!

Έχω ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΙΙ τουλάχιστον 10 χρόνια τώρα και έχω δοκιμάσει πολλά πράγματα στην προσπάθεια μου να θεραπευτώ ΜΟΝΙΜΑ.

Πάντα ήμουν αδύνατος και αθλητικός και ποτέ δεν είχα οποιοδήποτε θέμα υγείας, δεν ήμουν ούτε είμαι καπνιστής ούτε πότης, τώρα είμαι 35.

Η “υπέροχη” ιστορία μου ξεκινάει περίπου το καλοκαίρι του ’10 όπου έπαθα οξεία προστατίτιδα ενώ βρισκόμουν σε διακοπές σε νησί.
Συμπτώματα: πόνος και κάψιμο στο σεξ (κατά την εκσπερμάτιση κυρίως) δυσκοιλιότητα, πόνος και δυσκολία κατά την ούρηση και αφόδευση, πυρετός 38,5,  ΣΥΧΝΟΟΥΡΙΕΣ-ΝΥΚΤΟΥΡΙΕΣ, επιτακτική ούρηση, ευαισθησία στην περιοχή της κύστης.
Πήγα φαρμακείο, τους λέω τα συμπτώματα, μου λένε ουρολοίμωξη και μου δίνουν μία αντιβίωση που ούτε θυμάμαι τι ήταν. Τα συμπτώματα υποχώρησαν αλλά ποτέ δεν ξαναέγινα όπως πρώτα. Τα συμπτώματα που παρέμειναν ήταν: συχνοουρία, νυκτουρία, επιτακτικότητα ούρησης, αίσθηση βάρους στην περιοχή της κύστης και αίσθηση ατελούς κένωσης. Όχι πόνο, τσούξιμο, τράβηγμα ή οτιδήποτε άλλο που να παραπέμπει σε ΧΡΟΝΙΟ ΠΥΕΛΙΚΟ ΑΛΓΟΣ.


Μετά, γύρω στο Σεπτέμβρη του ’10 πήγα σε ουρολόγο όπου και άκουσα για πρώτη φορά την πάθηση ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑ και συμπτωματολογικά μου δίνει αντιβίωση για 2-4 εβδομάδες (δεν θυμάμαι ακριβώς). Πάλι υπήρχε μία σχετική βελτίωση αλλά δεν ήμουν τελείως καλά.


Ας πούμε από το ’11 και μετά πως έχω περάσει πλέον στην σφαίρα της Χρόνιας Προστατίτιδας καθώς για διάστημα περισσότερο των 6 μηνών έχω σταθερά συμπτώματα (με ίσως μικρές εξάρσεις-υφέσεις αλλά γενικά σταθερά συμπτώματα)
Άρχισα λοιπόν να γυρνάω τους ουρολόγους και σιγά-σιγά να αποκτώ γνώση πάνω στο θέμα ψάχνοντας και εγώ παράλληλα στο διαδίκτυο. Εκείνη την περίοδο είχε ξεκινήσει σιγά-σιγά να γίνεται ένας ντόρος με τον ακατανόμαστο. Ο Super Ban, ο Κάρα και κάτι άλλοι τον ξετρύπωσαν από την Κώ (έτσι είχα ακούσει τουλάχιστον). Όλα αυτά τα παιδιά το ψάχναν τέρμα το θέμα από εκείνη την εποχή αλλά κανείς τους δεν βρήκε ποτέ την ΙΑΣΗ. Ο Κάρα έμεινε πιστός στις πρακτικές του ακατανά, οι άλλοι (κάποιοι πιο γρήγορα, κάποιοι πιο αργά) την κάνανε και φτιάξαν την παρούσα ιστοσελίδα και δικαιολογημένα καθώς ο εν λόγο γιατρός πέρα του ότι ήταν φραγκοφονιάς ήταν και ψυχανώμαλος (κακή συμπεριφορά, αγενής, απόλυτος στο τι έλεγε, μας είχε για πειραματόζωα, με δύο λέξεις μα**κας-μου**πανο) πέρα του οτι είχε αναγάγει την μάλαξη (που μόνο αυτός έκανε....) σε μεγάλη πατέντα και επιστήμη. Βέβαια από την άλλη οι μαλάξεις σε συδυασμό με την αντιβίωση βοηθάγανε αλλά δεν θεραπεύανε. Προσωπικά έκανα συνολικά γύρω στις 100 μαλάξεις (σε ένα διάστημα 4 χρόνων). Έβλεπα καλά αποτελέσματα, απλά μετά από κάποιο διάστημα πάντα υποτροπίαζα. Τα συμπτώματα μου ήταν πάντα τα ίδια. Δεν είχα πόνους ή τσουξίματα, κυρίως είχα αίσθηση ατελούς κένωσης, συχνουρίες, νυκτουρίες, επιτακτική ούρηση, αίσθηση βάρους στην περιοχή της κύστης ή τέλος πάντων μια αίσθηση ευαισθησίας στην περιοχή της κύστης. Αυτό κάποιες φορές επηρέαζε το σεξ καθώς δεν ήξερα αν ήθελα να εκσπερματίσω ή να κατουρήσω οπότε οργασμικά δεν μου έδινε την ευχαρίστηση όπως πρώτα. Όταν όμως βελτιωνόταν η ούρηση αμέσως έστρωνα και στο σεξουαλικό. Οι καλλιέργιες πάντα βγάζαν μικρόβιο, εντερόκοκο, χλαμύδια και κλεμπσιέλα. Με τον εντερόκοκο να παραμένει μέχρι σήμερα (τα άλλα δεν μου έχουν ξαναβγεί).
Να μην τα πολυλογώ σταμάτησα με ακατανά καθώς μετά από ένα σημείο δεν πίεζε καλά πλέον οπότε ήταν πεταμένα λεφτά ούτως ή άλλως (είχε καταστρέψει όλα του τα δάχτυλα με το να πιέζει από τις 7:00-22:00), συν πως έπρεπε να ανέχομαι ένα αρχίδι που φαινομενικά το είχα ανάγκη.


Το 2017 ξεκίνησα ασκήσεις πυελικού εδάφους με ειδικό φυσικοθεραπευτή. Αυτό περιελάμβανε ασκήσεις αναπνοής και χαλάρωσης (τις έκανα και μόνος μου στο σπίτι) και πίεση trigger points μέσω του ορθού (αυτό το έκανε ο φυσικοθεραπευτής). Ταυτόχρονα με την πίεση των trigger points μου έκανε και βελονισμό (όχι πολλές βελόνες μόνο 4ρις στην αχίλλειο και γάμπες. Η βελτίωση μηδαμινή έως μηδενική. Οπότε μετά από περίπου 4 μήνες σταμάτησα. Μετά πήγα και σε άλλον φυσικοθεραπευτή πυελικού εδάφους και μου είπε πως δεν φαίνεται να έχω πρόβλημα με το πυελικό καθώς αφενός δεν πόναγα ποτέ ούτε όταν με ψιλάφησε και όταν μου έκανε υπέρηχο από το περίνεο, το πυελικό έδαφος φαινόταν να σφίγγει και να χαλαρώνει φυσιολογικά.
Περίοδος 2017-2019 δεν ασχολούμαι δυναμικά με το πρόβλημα μου και απλά ζω με το πρόβλημα (δηλαδή δεν ζω απλά υποφέρω και υπομένω μια κατάσταση)

Το 2019 τα συμπτώματα μου ήταν σε απροχώρητο σημείο καθώς σηκωνόμουν 3-4 φορές το βράδυ και γενικά είχα φοβερή επιτακτικότητα και συχνοουρίες.
Αποφασίζω και κάνω όλες τις σημαντικές εξετάσεις εκ νέου για να αρχίσω να αποκλείω πως δεν έχω το ένα ή το άλλο. Συγκεκριμένα, έκανα κυτταρολογικές, υπέρηχα, κυστεοσκόπηση, κυστεομανογραφία (κάφρικη εξέταση) και όλα ήταν καλά. Οπότε καταλλήγω πλέον πως έχω καθαρά προστατίτιδα. Ξεκινάω εκ νέου μαλάξεις και αντιβίωση με άλλο ουρολόγο και μέσα στην πρώτη εβδομάδα σταμάτησα να σηκώνομαι για κατούρημα. Γενικά η βελτίωση ήταν τουλάχιστον 80% (ήταν σαν τον πρώτο καιρό με ακατανά και επειδή είδα διαφορά μετά από χρόνια ήμουν ενθουσιασμένος). Πήρα αντιβιώση μαζί με μαλάξεις συνολικά 3,5-4 μήνες (πρώτη διάρκεια θεραπείας περίπου 2 μήνες, 2 μήνες ξεκούραση, δεύτερη διάρκεια θεραπείας περίπου άλλους 2 μήνες) σπαστά σε διάστημα 6 μηνών. Το παράδοξο είναι πως προς το τέλος του δεύτερου κύκλου θεραπειών άρχισα κάπως να υποτροπιάζω αργά και σταθερά αν και έπερνα αντιβίωση και έκανα μαλάξεις.

Αυτό που προσπαθούσα να καταλάβω ήταν αν βοηθούσε η μάλαξη αυτή καθ’εαυτή ή η αντιβίωση ή ο συνδυασμός ή κάτι άλλο. Δεν καταλαβαίνω πως άρχισα να υποτροπιάζω ενώ έπαιρνα αντιβίωση. Φυσικά μετά σκέφτηκα πως μπορεί να είναι το έντερο κτλ. Δεν φαίνεται όμως να είναι κάτι τέτοιο καθώς ποτέ δεν ήμουν δυσκοίλιος ή κάτι άλλο. Επιπλέον έκανα ειδική διατροφή για 6 μήνες με ελάχιστες βελτιώσεις (καθόλου ζάχαρη, πολλά λαχανικά, καθόλου αλκοολ, κτλ) Έκανα όμως και κολονοσκόπηση και δεν φάνηκε κάτι. Έκανα και γαστροσκόπηση, καθαρά όλα.

Το 2020 και μετά την βελτίωση και υποτροπιασμό του 2019 αποφασίζω να ξεκινήσω σκέτη μάλαξη να δώ αν θα έβλεπα βελτίωση. Δεν είδα βελτίωση με μόνο μάλαξη. Έκανα καλλιέργιες προστατικού υγρού & σπέρματος και για τους επόμενους 9 μήνες (μετά την αντιβίωση) δεν μου έβγαζε μικρόβιο παρά μόνο πυοσφαίρια (πολλά πάνω από 100) παρότι φυσικά είχα συμπτώματα. Έκανα κρουστικά κύματα focalESWT που υποτίθεται πως έχουν βάθος διείσδυσης τουλάχιστον 10cm αλλά τζίφος. Έκανα και δυο μαγνητικές MRI που συνομολογούσαν πως έχω χρόνια προστατίτιδα.
Όλο το 2020 οι καλλιέργιες βγαίναν αρνητικές. Συνηθισμένο όμως (να βγαίνουν ανα διαστήματα καθαρές ειδικά μετά από μακροχρόνια χρήση αντιβίωσης).

Το 2021 κάνω ένα σπερμοδιάγραμμα και καλλιέργια και βγαίνει εντερόκοκος στο σπέρμα. Επειδή όμως η καλλιέργια σπέρματος δεν είναι αξιολογήσημη κάνω stamey-mears και βγαίνει και εκεί εντερόκοκος σε μεγάλο πληθυσμό (δεν αναφέρει τον αριθμό το μικροβιολογικό) ξαναξεκινάω θεραπείες με μαλάξεις και αντιβίωση ξανά με την ελπίδα τουλάχιστον να δω την βελτίωση που είδα το 2019. Ξεκίνησα με becalin 20 ημέρες, στη συνέχεια fosfomisin 10 μέρες και avelox άλλες 10. Δυστυχώς μηδαμινή βελτίωση. Τρώω μια φλασιά όμως πως το 2019 (που είχα δει βελτίωση) έπερνα αρχικά και μισό Cialis (10mg) αραιά και που καθώς ο ουρολόγος μου είχε πει τότε πως βοηθάει στην αιμάτωση του προστάτη και συνεπώς στην απορρόφηση της αντιβίωσης. Δεν είχα δώσει και ιδιαίτερη σημασία και επειδή μου έφερνε λίγο πονοκέφαλο το έπερνα λίγο στην αρχή αραιά και μετά σταμάτησα (τότε που είδα και την μεγάλη βελτίωση δηλαδή). Τώρα σκέφτομαι πως ίσως να ήταν αυτό που βοήθησε τελικά και όχι τόσο οι μαλάξεις. Σημειωτέον πως πολλές μελέτες έχουν δείξει πως η ταδαλαφίλη (Cialis κτλ) βοηθάει τα LUTS στην υπερπλασία προστάτη και στις χρόνιες προστατίτιδες/πυελικό άλγος. Τώρα βρίσκομαι σε φάση αγωγής εκ νέου με την ελπίδα πως καταρχάς θα δω άμεση βελτίωση με τον συδυασμό αντιβίωση + Cialis + μάλαξης + μαγνητικής θεραπείας Tesla(σαν κρουστικά κύματα). Η μαγνητική θεραπεία που αναφέρω είναι ένα μηχάνημα παρόμοιο με αυτό των κρουστικών αλλά έχει άλλο τρόπο λειτουργίας και θεωρείται πιο δυνατό και έχει επίσης διείσδυση 10cm που θεωρητικά κάνει για την περίπτωση μου (Γενικά τα κρουστικά, Tesla κτλ είναι είτε για ΣΔ είτε για πυελικό άλγος αλλά κάνω μήπως και). Θα επανέλθω σύντομα με νεότερα της κατάστασής μου.

Σημείωση, πως έκανα διορθικό πριν την θεραπεία και μετά την θεραπεία (2021 με becalin, fosfomisin, avelox) και βγήκε πολύ παρόμοια η εικόνα του προστάτη μου και για παράδειμα μία περιοχή δεξιά που δεν φαινόταν να έχει φλεγμονή τώρα είχε (παρότι ήταν στην περιφερική ζώνη που υποτίθεται πως είναι άνετα ψηλαφητή στην μάλαξη και εν πάσει περιπτώση η αντιβίωση έπρεπε σίγουρα να φτάνει εκεί). Αυτό έχει σημαντικότητα διότι συμβαδίζει με τα συμπτωματα πού έχω. Τώρα περιμένω να δω αν θα υπάρξει βελτίωση και μετά να τσεκάρω εκ νέου την εικόνα του προστάτη για σύγκριση.

Σημαντικό να αναφέρω επίσης πώς είχα πάντα αποτετανώσης στον προστάτη που φαινόντουσαν είτε με απλό υπέρηχο είτε με διορθικό υπέρηχο. Στην MRI δεν φαινόντουσαν καθαρά ή τέλος πάντων οι γιατροί και ακτινολόγοι που την είχαν δει δεν είχαν αναφέρει κάτι (οι αποτετανώσεις δεν γίνεται να φύγουν.....αν κάποιου του φύγαν και αποδεικνύεται να μου γράψει)

9
Όπως είπε και ο 123 μακριά από αυτόν. Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι. Δεν ξέρω τι τιμή σου είπε αλλά το ανώτατο είναι γύρω στα 100 ευρώ (Ελλάδα) έκαστη με θεραπείες 6-12 ανάλογα το πρωτόκολλο.
Όσο για τον ακατανά στα όρια Εξαρχείων-Κολωνακίου ΜΑΚΡΙΑ. Πεταμένα λεφτά. Αν θες μαλάξεις ή κρουστικά ψάξε κανέναν ουρολόγο-άνθρωπο, όχι αητονύχη που θα σου παρουσιάσει πως είναι ο μοναδικός γιατρός στον κόσμο που έχει τη λύση....
Τα κρουστικά γενικά είναι πολλά υποσχόμενα αλλά εγγυήσεις στην Χ. Προστατίτιδα-Χ. Πυελικό Άλγος δεν υπάρχουν. Είχα κάνει κάτι κρουστικά προσωπικά στο εξωτερικό αλλά δεν είδα βελτίωση. Είναι λίγο σύνθετο όμως καθώς υπάρχουν 2 μεγάλες κατηγορίες κρουστικών τα Πιεζοηλεκτρικά (rESWT) και τα Ηλεκτρομαγνητικά (fESWT) (διορθώστε με αν κάνω λάθος) και έχει να κάνει με το τι πρόβλημα έχεις και σε πολλές περιπτώσεις το βάθος διείσδυσης από το περίνεο των κυμμάτων (κατά κύριο λόγω όμως χρησιμοποιούνται για το ED, που σημαίνει πως είναι το ίδιο μηχάνημα και είτε αλλάζουν την κεφαλή του "ηχοβολέα" είτε δυναμώνουν την ισχυή του μηχανήματος). Υπάρχει και κάτι ακόμα πιο καινούργιο που λέγεται rTMS και είναι μαγνητική θεραπεία. Δεν έχω κάνει ποτέ όμως καθώς ακόμα το ψάχνω.

Φιλικά,

10
Κλινικές και γιατροί / Απ: karaiskos ilias HYGEIA hospital
« στις: Νοέμβριος 02, 2020, 03:59:12 μμ »
Hi 123, I am writing in English so the fellow patient from Bulgaria understands as well.
If I am not mistaken the link that ivanbulgaria posted is from the PubMed that you mentioned
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/ (PubMed)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5934281/ (the article that ivanbulgaria posted).
It looks pretty legitimate.

A few things about prostate calcifications.
1) It is not possible to get rid of them. All the urologists that I have ever visited confirmed that. Even doctor akatanomastos did not say that the calcifications can dissipate. If one search in the web how to get rid of prostate calcifications or anything of the sort they won't find a single research, study or article confirming that calcifications (or prostate calculi) were able to dissipate from the prostate gland with any treatment (except surgery which is an invasive method and destroys part of the prostate gland…). The only way (in theory) that claims that calculi might go away is through Radio Extracorporeal Shockwave Therapy which I have not seen a very comprehensive research-article with TRUS (Transrectal Ultrasonography) before and after treatment (so I am still very sceptical about it).
2) Every doctor I visited whenever we had a discussion about the calcifications they said that calculi holds bacteria. I think in the urological community is like common knowledge.
3) They are many researches that associates the calcifications with LUTS.

To ivanbulgaria.
Pretty much what Dr. Karaiskos says is what doctor akatanomastos is implementing years now promising 100% cure which unfortunately is far beyond the reality and truth. Most of the people saw some relief for some period (including myself) but after that point they were relapsing. In any case I would not recommend this doctor as he will just rip you off (with small results) when you could easily do the same treatment with another urologist even in Bulgaria (you just need to find one urologist that knows how to do a proper Stamey-Meares. The prostate massage is not different from a Stamey-Meares test procedure, they just squeeze the prostate for more time.

About Dr. Karaiskos I have never visited him.

What he is saying is sensible but just revolves around the bacterial prostatitis and bacterial sensitivity to various antibiotics. Maybe Fosfomycin could be the solution for at least some cases including yours. The chronic prostatitis-CPPS syndrome it seems to be much more complicated than we think. I would not get my hopes up, but you can always try. If it works, all good, if it does not you will be at the same point you are now. I never heard anyone getting worse just from prostate massage. In my case the combination of prostate massage and antibiotics had always positive results but always following relapse of my symptoms.
If you do it though make sure you follow a process so you could see clinically if it worked or not. Test your semen fertility now and check again 1-2 month after the end of whatever treatment you followed. Before starting any prostate massage make a comprehensive TRUS and ask the doctor to take as many pictures as possible from all planes (sagittal, transverse) and compare again after any treatment you are going to follow. Make a prostate fluid cultivation through Stamey-Meares (just semen is not good enough to show if you have a bacteria in your prostate). You need to have some data yourself so you can show to each urologist you visit as every urologist has a different opinion most of the times. You are saying that “most of the urologist are make  research of ejaculat,but not a prostate fluid + urethral secretion” the same happens here and all over the world. The urologists unfortunately have the habit to prescribe antibiotics or follow various medical procedures based on symptoms and not clinical results.

I wish you luck and let us know how it went.

11
Είδη Θεραπείας / Απ: θεραπεια με κυματα?
« στις: Ιούλιος 31, 2020, 03:52:55 μμ »
Θα τον έχω υπόψιν μου. Γενικά θέλω να συγκεντρώσω κάποια δεδομένα και μετά να προχωρήσω σε οποιαδήποτε ενέργεια. Θα επανέλθω με νεότερα.

12
Είδη Θεραπείας / Απ: θεραπεια με κυματα?
« στις: Ιούλιος 31, 2020, 04:20:11 πμ »
Είναι κάποιος ουρολόγος Ρόκκας στην Αθήνα-κέντρο που κάνει κρουστικά, συγκεκριμένα αναφέρει 6 συνεδρίες συνολικά (2 κάθε εβδομάδα για τρεις εβδομάδες σύνολο). Δεν τον έχω επισκεφτεί. Άμα πάω θα σας πω. Δεν σκοπεύω σύντομα όμως.

Σελίδες: [1]