Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - Harry88

Σελίδες: [1]
1
Διαγνώσεις - Εξετάσεις / Ανάλυση Εξέτασης Stamey-Meares
« στις: Ιούνιος 18, 2021, 02:07:56 μμ »
Ξεκίνησα νέο θέμα για την συγκεκριμένη εξέταση καθώς όλα τα προηγούμενα είχαν ξεκινήσει χρόνια πριν.

Ανάλυση Εξέτασης Stamey-Meares

Η διαδικασία έχει ως εξής:
1. Ο γιατρός σου δίνει 2 ουροσυλλέκτες και σου ζητάει να ουρήσεις στο πρώτο λίγα ml από την αρχή της ούρησης (μισό δάκτυλο φτάνει) και αμέσως διακόπτεις την ούρηση.
2. Παίρνεις τον δεύτερο ουροσυλλέκτη και ουρείς από την μέση της συνολικής ποσότητας των ούρων στη κύστη (πάλι λίγα ml) και ξαναδιακόπτεις την ούρηση αφήνοντας λίγα ούρα μέσα στην κύστη για το τέλος.
3. Μετά ο ουρολόγος θα πρέπει να σου κάνει μάλαξη πάνω στον προστάτη (από το ορθό) με αρκετή πίεση ξεκινώντας περιφεριακά (από τις πλάγιες μεριές του προστάτη και από το άπεξ έως τη βάση του προστάτη)  και καταλήγοντας στην μέση του προστάτη ώστε να βγεί προστατικό υγρό. Η διαδικασία αυτή είναι άβολη και μπορεί να γίνει αρκετά επίπονη καθώς ο προστάτης συνήθως πονάει όταν πιέζεται και ο γιατρός μπορεί να πιέζει και να μην βγαίνει υγρό οπότε μπορεί να διαρκέσει έως και λίγα λεπτά.. Εκεί υπάρχει πρόβλημα διότι από την μία ο γιατρός μπορεί να σκέφτεται πως “ο ασθενής πονάει”, από την άλλη ο ασθενής να είναι σε φάση “άντε να τελειώνουμε γιατί δεν την παλεύω” οπότε καθώς και τα δύο μέρη είναι σε δύσκολη θέση η εξέταση να μην γίνει σωστά. Εδώ λάβετε υπόψιν πως αν ανατομικά ο προστάτης βρίσκεται λίγο πιο μέσα από το συνηθισμένο μπορεί να μην είναι εύκολα ψηλαφιστός οπότε να δυσχεραίνει η διαδικασία ειδικά αν ο γιατρός δυσκολεύεται να φτάσει τον προστάτη. Όλα αυτά τα αναφέρω και γίνομαι περίεργος γιατί έχω κάνει αρκετές stamey-meares και πολλές φορές οι ουρολόγοι δεν την κάναν σωστά. Καμιά φορά αν βαριόντουσαν ή βιαζόντουσαν πίεζαν τις σπερματοδόχες κύστεις ώστε να βγεί κατευθείαν υγρό, αλλά αυτό δεν είναι σωστό. Γενικά είναι μία εξέταση αγγαρεία για τον ουρολόγο. Το θέμα στην τελική είναι να γίνει σωστά η διαδικασία, να πιεστεί ο προστάτης όσο καλά γίνεται από όλες τις μεριές που είναι ψηλαφιστός, άμα είναι να γίνονται μισές δουλειές δεν αξίζει καν να την κάνει κανείς αυτή την εξέταση.
4. Αφού βγει προστατικό υγρό και συλλεχθεί στον τρίτο ουροσυλλέκτη, χρησιμοποιείς το τελευταίο ουροσυλλέκτη για τα πρώτα ούρα μετά την μάλλαξη (λίγα ml είναι αρκετά).

Αυτή είναι μία σωστή stamey-meares κατά την άποψη και εμπειρία μου.

Έχω ακούσει πως σε κάποιες περιπτώσεις δεν βγαίνει υγρό ακόμα και αν έγινε σωστά η μάλαξη. Δεν γνωρίζω όμως αν είναι όντως έτσι καθώς όπως καταλαβαίνετε παίζουν ρόλο και οι υπόλοιποι παράγοντες (γιατρός, πίεση προστάτη, πόνος, ανατομική θέση).

2
Καλησπέρα σε όλους!

Έχω ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΙΙ τουλάχιστον 10 χρόνια τώρα και έχω δοκιμάσει πολλά πράγματα στην προσπάθεια μου να θεραπευτώ ΜΟΝΙΜΑ.

Πάντα ήμουν αδύνατος και αθλητικός και ποτέ δεν είχα οποιοδήποτε θέμα υγείας, δεν ήμουν ούτε είμαι καπνιστής ούτε πότης, τώρα είμαι 35.

Η “υπέροχη” ιστορία μου ξεκινάει περίπου το καλοκαίρι του ’10 όπου έπαθα οξεία προστατίτιδα ενώ βρισκόμουν σε διακοπές σε νησί.
Συμπτώματα: πόνος και κάψιμο στο σεξ (κατά την εκσπερμάτιση κυρίως) δυσκοιλιότητα, πόνος και δυσκολία κατά την ούρηση και αφόδευση, πυρετός 38,5,  ΣΥΧΝΟΟΥΡΙΕΣ-ΝΥΚΤΟΥΡΙΕΣ, επιτακτική ούρηση, ευαισθησία στην περιοχή της κύστης.
Πήγα φαρμακείο, τους λέω τα συμπτώματα, μου λένε ουρολοίμωξη και μου δίνουν μία αντιβίωση που ούτε θυμάμαι τι ήταν. Τα συμπτώματα υποχώρησαν αλλά ποτέ δεν ξαναέγινα όπως πρώτα. Τα συμπτώματα που παρέμειναν ήταν: συχνοουρία, νυκτουρία, επιτακτικότητα ούρησης, αίσθηση βάρους στην περιοχή της κύστης και αίσθηση ατελούς κένωσης. Όχι πόνο, τσούξιμο, τράβηγμα ή οτιδήποτε άλλο που να παραπέμπει σε ΧΡΟΝΙΟ ΠΥΕΛΙΚΟ ΑΛΓΟΣ.


Μετά, γύρω στο Σεπτέμβρη του ’10 πήγα σε ουρολόγο όπου και άκουσα για πρώτη φορά την πάθηση ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑ και συμπτωματολογικά μου δίνει αντιβίωση για 2-4 εβδομάδες (δεν θυμάμαι ακριβώς). Πάλι υπήρχε μία σχετική βελτίωση αλλά δεν ήμουν τελείως καλά.


Ας πούμε από το ’11 και μετά πως έχω περάσει πλέον στην σφαίρα της Χρόνιας Προστατίτιδας καθώς για διάστημα περισσότερο των 6 μηνών έχω σταθερά συμπτώματα (με ίσως μικρές εξάρσεις-υφέσεις αλλά γενικά σταθερά συμπτώματα)
Άρχισα λοιπόν να γυρνάω τους ουρολόγους και σιγά-σιγά να αποκτώ γνώση πάνω στο θέμα ψάχνοντας και εγώ παράλληλα στο διαδίκτυο. Εκείνη την περίοδο είχε ξεκινήσει σιγά-σιγά να γίνεται ένας ντόρος με τον ακατανόμαστο. Ο Super Ban, ο Κάρα και κάτι άλλοι τον ξετρύπωσαν από την Κώ (έτσι είχα ακούσει τουλάχιστον). Όλα αυτά τα παιδιά το ψάχναν τέρμα το θέμα από εκείνη την εποχή αλλά κανείς τους δεν βρήκε ποτέ την ΙΑΣΗ. Ο Κάρα έμεινε πιστός στις πρακτικές του ακατανά, οι άλλοι (κάποιοι πιο γρήγορα, κάποιοι πιο αργά) την κάνανε και φτιάξαν την παρούσα ιστοσελίδα και δικαιολογημένα καθώς ο εν λόγο γιατρός πέρα του ότι ήταν φραγκοφονιάς ήταν και ψυχανώμαλος (κακή συμπεριφορά, αγενής, απόλυτος στο τι έλεγε, μας είχε για πειραματόζωα, με δύο λέξεις μα**κας-μου**πανο) πέρα του οτι είχε αναγάγει την μάλαξη (που μόνο αυτός έκανε....) σε μεγάλη πατέντα και επιστήμη. Βέβαια από την άλλη οι μαλάξεις σε συδυασμό με την αντιβίωση βοηθάγανε αλλά δεν θεραπεύανε. Προσωπικά έκανα συνολικά γύρω στις 100 μαλάξεις (σε ένα διάστημα 4 χρόνων). Έβλεπα καλά αποτελέσματα, απλά μετά από κάποιο διάστημα πάντα υποτροπίαζα. Τα συμπτώματα μου ήταν πάντα τα ίδια. Δεν είχα πόνους ή τσουξίματα, κυρίως είχα αίσθηση ατελούς κένωσης, συχνουρίες, νυκτουρίες, επιτακτική ούρηση, αίσθηση βάρους στην περιοχή της κύστης ή τέλος πάντων μια αίσθηση ευαισθησίας στην περιοχή της κύστης. Αυτό κάποιες φορές επηρέαζε το σεξ καθώς δεν ήξερα αν ήθελα να εκσπερματίσω ή να κατουρήσω οπότε οργασμικά δεν μου έδινε την ευχαρίστηση όπως πρώτα. Όταν όμως βελτιωνόταν η ούρηση αμέσως έστρωνα και στο σεξουαλικό. Οι καλλιέργιες πάντα βγάζαν μικρόβιο, εντερόκοκο, χλαμύδια και κλεμπσιέλα. Με τον εντερόκοκο να παραμένει μέχρι σήμερα (τα άλλα δεν μου έχουν ξαναβγεί).
Να μην τα πολυλογώ σταμάτησα με ακατανά καθώς μετά από ένα σημείο δεν πίεζε καλά πλέον οπότε ήταν πεταμένα λεφτά ούτως ή άλλως (είχε καταστρέψει όλα του τα δάχτυλα με το να πιέζει από τις 7:00-22:00), συν πως έπρεπε να ανέχομαι ένα αρχίδι που φαινομενικά το είχα ανάγκη.


Το 2017 ξεκίνησα ασκήσεις πυελικού εδάφους με ειδικό φυσικοθεραπευτή. Αυτό περιελάμβανε ασκήσεις αναπνοής και χαλάρωσης (τις έκανα και μόνος μου στο σπίτι) και πίεση trigger points μέσω του ορθού (αυτό το έκανε ο φυσικοθεραπευτής). Ταυτόχρονα με την πίεση των trigger points μου έκανε και βελονισμό (όχι πολλές βελόνες μόνο 4ρις στην αχίλλειο και γάμπες. Η βελτίωση μηδαμινή έως μηδενική. Οπότε μετά από περίπου 4 μήνες σταμάτησα. Μετά πήγα και σε άλλον φυσικοθεραπευτή πυελικού εδάφους και μου είπε πως δεν φαίνεται να έχω πρόβλημα με το πυελικό καθώς αφενός δεν πόναγα ποτέ ούτε όταν με ψιλάφησε και όταν μου έκανε υπέρηχο από το περίνεο, το πυελικό έδαφος φαινόταν να σφίγγει και να χαλαρώνει φυσιολογικά.
Περίοδος 2017-2019 δεν ασχολούμαι δυναμικά με το πρόβλημα μου και απλά ζω με το πρόβλημα (δηλαδή δεν ζω απλά υποφέρω και υπομένω μια κατάσταση)

Το 2019 τα συμπτώματα μου ήταν σε απροχώρητο σημείο καθώς σηκωνόμουν 3-4 φορές το βράδυ και γενικά είχα φοβερή επιτακτικότητα και συχνοουρίες.
Αποφασίζω και κάνω όλες τις σημαντικές εξετάσεις εκ νέου για να αρχίσω να αποκλείω πως δεν έχω το ένα ή το άλλο. Συγκεκριμένα, έκανα κυτταρολογικές, υπέρηχα, κυστεοσκόπηση, κυστεομανογραφία (κάφρικη εξέταση) και όλα ήταν καλά. Οπότε καταλλήγω πλέον πως έχω καθαρά προστατίτιδα. Ξεκινάω εκ νέου μαλάξεις και αντιβίωση με άλλο ουρολόγο και μέσα στην πρώτη εβδομάδα σταμάτησα να σηκώνομαι για κατούρημα. Γενικά η βελτίωση ήταν τουλάχιστον 80% (ήταν σαν τον πρώτο καιρό με ακατανά και επειδή είδα διαφορά μετά από χρόνια ήμουν ενθουσιασμένος). Πήρα αντιβιώση μαζί με μαλάξεις συνολικά 3,5-4 μήνες (πρώτη διάρκεια θεραπείας περίπου 2 μήνες, 2 μήνες ξεκούραση, δεύτερη διάρκεια θεραπείας περίπου άλλους 2 μήνες) σπαστά σε διάστημα 6 μηνών. Το παράδοξο είναι πως προς το τέλος του δεύτερου κύκλου θεραπειών άρχισα κάπως να υποτροπιάζω αργά και σταθερά αν και έπερνα αντιβίωση και έκανα μαλάξεις.

Αυτό που προσπαθούσα να καταλάβω ήταν αν βοηθούσε η μάλαξη αυτή καθ’εαυτή ή η αντιβίωση ή ο συνδυασμός ή κάτι άλλο. Δεν καταλαβαίνω πως άρχισα να υποτροπιάζω ενώ έπαιρνα αντιβίωση. Φυσικά μετά σκέφτηκα πως μπορεί να είναι το έντερο κτλ. Δεν φαίνεται όμως να είναι κάτι τέτοιο καθώς ποτέ δεν ήμουν δυσκοίλιος ή κάτι άλλο. Επιπλέον έκανα ειδική διατροφή για 6 μήνες με ελάχιστες βελτιώσεις (καθόλου ζάχαρη, πολλά λαχανικά, καθόλου αλκοολ, κτλ) Έκανα όμως και κολονοσκόπηση και δεν φάνηκε κάτι. Έκανα και γαστροσκόπηση, καθαρά όλα.

Το 2020 και μετά την βελτίωση και υποτροπιασμό του 2019 αποφασίζω να ξεκινήσω σκέτη μάλαξη να δώ αν θα έβλεπα βελτίωση. Δεν είδα βελτίωση με μόνο μάλαξη. Έκανα καλλιέργιες προστατικού υγρού & σπέρματος και για τους επόμενους 9 μήνες (μετά την αντιβίωση) δεν μου έβγαζε μικρόβιο παρά μόνο πυοσφαίρια (πολλά πάνω από 100) παρότι φυσικά είχα συμπτώματα. Έκανα κρουστικά κύματα focalESWT που υποτίθεται πως έχουν βάθος διείσδυσης τουλάχιστον 10cm αλλά τζίφος. Έκανα και δυο μαγνητικές MRI που συνομολογούσαν πως έχω χρόνια προστατίτιδα.
Όλο το 2020 οι καλλιέργιες βγαίναν αρνητικές. Συνηθισμένο όμως (να βγαίνουν ανα διαστήματα καθαρές ειδικά μετά από μακροχρόνια χρήση αντιβίωσης).

Το 2021 κάνω ένα σπερμοδιάγραμμα και καλλιέργια και βγαίνει εντερόκοκος στο σπέρμα. Επειδή όμως η καλλιέργια σπέρματος δεν είναι αξιολογήσημη κάνω stamey-mears και βγαίνει και εκεί εντερόκοκος σε μεγάλο πληθυσμό (δεν αναφέρει τον αριθμό το μικροβιολογικό) ξαναξεκινάω θεραπείες με μαλάξεις και αντιβίωση ξανά με την ελπίδα τουλάχιστον να δω την βελτίωση που είδα το 2019. Ξεκίνησα με becalin 20 ημέρες, στη συνέχεια fosfomisin 10 μέρες και avelox άλλες 10. Δυστυχώς μηδαμινή βελτίωση. Τρώω μια φλασιά όμως πως το 2019 (που είχα δει βελτίωση) έπερνα αρχικά και μισό Cialis (10mg) αραιά και που καθώς ο ουρολόγος μου είχε πει τότε πως βοηθάει στην αιμάτωση του προστάτη και συνεπώς στην απορρόφηση της αντιβίωσης. Δεν είχα δώσει και ιδιαίτερη σημασία και επειδή μου έφερνε λίγο πονοκέφαλο το έπερνα λίγο στην αρχή αραιά και μετά σταμάτησα (τότε που είδα και την μεγάλη βελτίωση δηλαδή). Τώρα σκέφτομαι πως ίσως να ήταν αυτό που βοήθησε τελικά και όχι τόσο οι μαλάξεις. Σημειωτέον πως πολλές μελέτες έχουν δείξει πως η ταδαλαφίλη (Cialis κτλ) βοηθάει τα LUTS στην υπερπλασία προστάτη και στις χρόνιες προστατίτιδες/πυελικό άλγος. Τώρα βρίσκομαι σε φάση αγωγής εκ νέου με την ελπίδα πως καταρχάς θα δω άμεση βελτίωση με τον συδυασμό αντιβίωση + Cialis + μάλαξης + μαγνητικής θεραπείας Tesla(σαν κρουστικά κύματα). Η μαγνητική θεραπεία που αναφέρω είναι ένα μηχάνημα παρόμοιο με αυτό των κρουστικών αλλά έχει άλλο τρόπο λειτουργίας και θεωρείται πιο δυνατό και έχει επίσης διείσδυση 10cm που θεωρητικά κάνει για την περίπτωση μου (Γενικά τα κρουστικά, Tesla κτλ είναι είτε για ΣΔ είτε για πυελικό άλγος αλλά κάνω μήπως και). Θα επανέλθω σύντομα με νεότερα της κατάστασής μου.

Σημείωση, πως έκανα διορθικό πριν την θεραπεία και μετά την θεραπεία (2021 με becalin, fosfomisin, avelox) και βγήκε πολύ παρόμοια η εικόνα του προστάτη μου και για παράδειμα μία περιοχή δεξιά που δεν φαινόταν να έχει φλεγμονή τώρα είχε (παρότι ήταν στην περιφερική ζώνη που υποτίθεται πως είναι άνετα ψηλαφητή στην μάλαξη και εν πάσει περιπτώση η αντιβίωση έπρεπε σίγουρα να φτάνει εκεί). Αυτό έχει σημαντικότητα διότι συμβαδίζει με τα συμπτωματα πού έχω. Τώρα περιμένω να δω αν θα υπάρξει βελτίωση και μετά να τσεκάρω εκ νέου την εικόνα του προστάτη για σύγκριση.

Σημαντικό να αναφέρω επίσης πώς είχα πάντα αποτετανώσης στον προστάτη που φαινόντουσαν είτε με απλό υπέρηχο είτε με διορθικό υπέρηχο. Στην MRI δεν φαινόντουσαν καθαρά ή τέλος πάντων οι γιατροί και ακτινολόγοι που την είχαν δει δεν είχαν αναφέρει κάτι (οι αποτετανώσεις δεν γίνεται να φύγουν.....αν κάποιου του φύγαν και αποδεικνύεται να μου γράψει)

Σελίδες: [1]