Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Θέματα - Hyper Ban

1
Μετά από αιώνες απουσίας είπα να προσθέσω κάτι ακόμα μιας και το βρήκα πολύ ενδιαφέρον.
Είμαι καλά αν αναρωτιέστε ,απλά βρήκα το παρακάτω και είπα να το "αρχειοθέτησω".
Καλή επιτυχία να ευχηθώ στις θεραπείες και στις εξετάσεις σας
Venceremos.

https://www.iefimerida.gr/ygeia/magnitiki-tomografia-diagnosi-pathiseis-prostati
2
Ένα σύνδρομο που συνάντησα σε αρκετούς  συμπάσχοντες .Έχει όνομα και ταιριάζει στο προφίλ ενός ανθρώπου με χρόνιο πυελικό άλγος .Πολλές φορές αυτό αναγκάζει τον πάσχοντα να μην ουρεί συχνά και να αποφεύγει τις δημόσιες τουαλέτες .Ρίξτε μία ματιά ,μας αφορά .

Το σύνδρομο της «ντροπαλής» κύστης (Avoidant paruresis ('bashful bladder' syndrome) είναι η ψυχογενής εκείνη κατάσταση κατά την οποία το άτομο αδυνατεί να ουρήσει όταν αντιλαμβάνεται σε κοντινή απόσταση την παρουσία άλλων ατόμων. Θα μπορούσαμε την χαρακτηρίσουμε σαν μια εκδήλωση της αγχώδους νεύρωσης (υποσυνειδήτου άγχους) από το ουροποιητικό σύστημα.

Μπορεί να εμφανισθεί σε κάθε ηλικία αλλά προσβάλει κυρίως αγόρια και άνδρες, και λιγότερο το γυναικείο φύλο.

Υπολογίζεται ότι περίπου το 7 με 10% του πληθυσμού πάσχει από αυτό το σύνδρομο.

Η αιτία του είναι άγνωστη, αλλά πιθανώς βιολογικοί ή περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως και προηγούμενες εμπειρίες του ασθενούς να παίζουν κάποιο ρόλο.

Όπως είπαμε το χαρακτηριστικό σύμπτωμα του σύνδρομο της «ντροπαλής» κύστης είναι ότι ο ασθενής αδυνατεί να ουρήσει όταν αντιλαμβάνεται σε κοντινή απόσταση την παρουσία άλλων ατόμων.

Ο ασθενής αναστέλλεται επειδή ανησυχεί μήπως κάποιος χτυπήσει την πόρτα την ώρα που αυτός ουρεί, μήπως τον δουν ή τον ακούσουν να ουρεί, ή ακόμα και από το γεγονός ότι μπορεί κάποιος άλλος να περιμένει την σειρά του έξω από την τουαλέτα.

Το σύνδρομο της «ντροπαλής» κύστης συνήθως συμβαίνει σε δημόσιες τουαλέτες (κινηματογράφους, τραίνα, πλοία, αεροπλάνα, γραφεία κα).

Η κατάσταση αυτή μπορεί να εμφανισθεί ακόμα και στο σπίτι του ασθενούς, κυρίως αν υπάρχουν εντός του σπιτιού άτομα εκτός οικογένειας, όπως επισκέπτες ή φιλοξενούμενοι.

Σύμφωνα με ψυχιατρικές έρευνες, οι ασθενείς αυτοί εμφανίζουν σε μεγαλύτερο βαθμό από το γενικό πληθυσμό αισθήματα άγχους, φόβο, θυμό, και ντροπαλότητα για το σώμα τους.

Οι ασθενείς με το σύνδρομο της «ντροπαλής» κύστης, το οποίο επηρεάζει όπως είπαμε σοβαρά τις κοινωνικές και επαγγελματικές τους δραστηριότητες, ταξινομούνται ως πάσχοντες από μη γενικευμένη κοινωνική φοβία (non-generalized social phobia).

Η σωματοποίηση αυτών και άλλων αισθημάτων οδηγεί σε ακούσιο σπασμό των σφικτήρων της ουρήθρας οι οποίοι κανονικά θα έπρεπε να είναι χαλαροί έτσι ώστε να επιτρέπουν την ούρηση.

Πως όμως διαγιγνώσκεται το σύνδρομο της «ντροπαλής» κύστης;

Το σύνδρομο αυτό διαγιγνώσκεται από το ιστορικό που δίνει ο ίδιος ο ασθενής.

Στη πλήρη μορφή του συνδρόμου οι ασθενείς μπορεί να περιμένουν πολύ ώρα έτσι ώστε να φύγουν άλλοι οι άλλοι από τον χώρο της τουαλέτας ή πλησίον αυτής έτσι ώστε να μπορέσουν να ουρήσουν «με την ησυχία τους». Σαν αποτέλεσμα πολλοί αποφεύγουν τελείως τις δημόσιες τουαλέτες.

Αυτό μπορεί να επηρεάσει πολύ τις κοινωνικές τους δραστηριότητες, να μην τους επιτρέπει να πάνε διακοπές, η ακόμα να επιλέγουν την εργασία τους από την προσβασιμότητα που αυτή τους επιτρέπει στην τουαλέτα.

Πως θεραπεύεται το σύνδρομο της «ντροπαλής» κύστης;

Δεν υπάρχει ένα και μοναδικό είδος θεραπείας του συνδρόμου αυτού, η οποία μπορεί να εφαρμοσθεί σε κάθε ασθενή με τα ίδια αποτελέσματα.

Η θεραπεία λοιπόν πρέπει να εξατομικεύεται.

Συχνά μια προσέγγιση από τον θεράπων ιατρό, και τον ψυχίατρο ή ψυχολόγο είναι απαραίτητη.

Ο σκοπός της θεραπείας είναι να κάνει τον ασθενή να ουρεί μόνος του και χωρίς άγχος όταν υπάρχουν και άλλοι κοντά του.

Σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται φαρμακευτική θεραπεία (πχ αγχολυτικά φάρμακα) ιδιαίτερα όταν συνυπάρχουν και στοιχεία αγχώδους νεύρωσης.

Η συνδρομή του ψυχολόγου ο οποίος θα εφαρμόσει συνήθως γνωστική-συμπεριφεριολογική θεραπεία, είναι σημαντική και βοηθά είτε σαν μονοθεραπεία είτε με την συνδρομή φαρμάκων από τον ουρολόγο ή τον ψυχίατρο.

Θετικό αποτέλεσμα στην θεραπεία θεωρείται η πιο άμεση έναρξη της ούρησης, η μεγαλύτερη αποβολή ούρων, και η μείωση του άγχους.

Η πιθανότητα επιτυχίας, ποικίλει και εξαρτάται και από την βαρύτητα της κάθε περίπτωσης, αλλά και από την πραγματική διάθεση του ασθενούς να την κατανικήσει.

Πηγή:
https://www.iator.gr/2010/08/10/what-is-the-syndrome-of-shy-bladder/
3
Βλέπωντας το βίντεο για την κοιρσοκήλη ,άκουσα τον αφηγητή να αναφέρεται σε αυτό το σύνδρομο ,που για 1η φορά ακούω όλο αυτόν τον καιρό που διαβάζω και ασχολούμαι με τα ουρολογικά κτλ .Πολλοί γιατροί μάλιστα υποστηρίζουν εντο στο Ελλάντα πως η κοιροσκήλη δεν ευθύνεται για πόνους στους όρχεις κτλ ,άποψη που πολλές φορές έχω και εγώ αναπαράγει για να βοηθήσω και να κατευθύνω προς άλλες κατευθύνσεις συμπάσχοντες που παραπονιούνται για πόνους σε αυτό το σημείο .Όχι οτί το άρθρο αυτό λέει το αντίθετο .
Ακολουθεί ένα άρθρο με πολύ ενδιαφέρον απο το wikipedia ,οπού και αναφέρει σε κάποια φάση το εξής:
Το NCS συνδέεται με αιματουρία (η οποίο μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία)  και κοιλιακό άλγος (κλασικά στο αριστερό πλευρό ή πόνο στην πυελό). Δεδομένου ότι οι αποχετεύσεις γίνονται απο τα αριστερά  μέσω της αριστερής νεφρικής φλέβας μπορεί επίσης να οδηγήσει και  σε πόνο των όρχεων αριστερά  σε άνδρες ή με πόνο στο αριστερό κάτω τεταρτημόριο στις  γυναίκες. Ναυτία και έμετος μπορεί να οδηγήσει λόγω της συμπίεσης των σπλάχνων φλεβών.Μία ασυνήθιστη  εκδήλωση της κιρσοκήλης NCS περιλαμβάνει σχηματισμό και κιρσών στα κάτω άκρα.  Μία άλλη κλινική μελέτη έχει δείξει ότι το σύνδρομο του καρυοθραύστη είναι ένα συχνό εύρημα σε εξέταση ασθενούς με   κιρσοκήλη ...

Χμμμμ...

http://en.wikipedia.org/wiki/Nutcracker_syndrome


5

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΟΛΟΝΕΣ

Το FDA των ΗΠΑ προειδοποιεί ότι οι κινολόνες προκαλούν περιφερική νευροπάθεια. Η ανεπιθύμητη αυτή ενέργεια θα περιληφθεί και στο φύλλο οδηγιών των σκευασμάτων.

Η νευροπάθεια μπορεί να εκδηλωθεί οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια λήψης του σκευάσματος και να διαρκέσει εβδομάδες, μήνες έως και χρόνια. Για το λόγο αυτό το FDA μιλά για μόνιμη νευροπάθεια.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται με πόση προσοχή και σύνεση πρέπει να χορηγούμε τα φάρμακα γενικώς και τα αντιβιοτικά ειδικότερα. Πέρασαν πάρα πολλά χρόνια χρήσης  των κινολονών για να φανεί η έκταση και η σοβαρότητα της ανεπιθύμητης αυτής ενέργειας.

Ας σκεφτούμε τι λένε τα φυλλάδια όταν πρωτοκυκλοφορεί μια ουσία και πως εξελίσσονται τα πράγματα στην πορεία του χρόνου.

Χρησιμοποιούμε πάντα παλιά και δοκιμασμένα αντιβιοτικά με φάσμα στενό όσο το δυνατόν και ευρύ όσο είναι αναγκαίο. Τα καινούργια και πανάκριβα σκευάσματα τα φυλαττουμε για περιπτώσεις δύσκολες όπου  δεν δρα κάτι άλλο.

Πηγή :

http://loimoxi.blogspot.gr/2013/08/blog-post_22.html

Περιφερική Νευροπάθεια

Η περιφερική νευροπάθεια περιγράφει βλάβες στο περιφερικό νευρικό σύστημα, το οποίο μεταδίδει τις πληροφορίες από τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό σε κάθε άλλο μέρος του σώματος.

Περισσότεροι από 100 τύποι περιφερικής νευροπάθειας έχουν εντοπιστεί, το καθένα με το δικό του χαρακτηριστικό των συμπτωμάτων, μοντέλο ανάπτυξης, και την πρόγνωση. Διαταραγμένη λειτουργία του και τα συμπτώματα εξαρτώνται από το είδος των νεύρων - αυτοκινήτων, αισθητικές, ή περιφερειακού - που έχουν υποστεί ζημιά. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν παροδικό μούδιασμα, το τσούξιμο, και τσίμπημα αισθήσεις, ευαισθησία στην αφή, ή μυϊκή αδυναμία.

Άλλοι μπορεί να υποφέρουν περισσότερο ακραία συμπτώματα, όπως πόνο καψίματος (ιδιαίτερα τη νύχτα), απώλεια μυϊκής μάζας, παράλυση, ή το όργανο ή δυσλειτουργία του αδένα. Η περιφερική νευροπάθεια μπορεί να είναι είτε κληρονομικές ή επίκτητες. Αιτίες των κεκτημένων περιφερικής νευροπάθειας περιλαμβάνουν σωματική βλάβη (τραύμα), σε ένα νεύρο, όγκους, τοξίνες, αυτοάνοσα απαντήσεις, διατροφικές ελλείψεις, ο αλκοολισμός και αγγειακές και μεταβολικές διαταραχές.

Τα κεκτημένα περιφερική νευροπάθεια που προκαλούνται από συστηματική ασθένεια, τραυματισμούς από εξωτερικούς παράγοντες, ή λοιμώξεις ή αυτοάνοσες διαταραχές που επηρεάζουν τον νευρικό ιστό. Είναι κληρονομικές μορφές περιφερική νευροπάθεια που προκαλείται από την εγγενή λάθη στο γενετικό κώδικα ή από νέες γενετικές μεταλλάξεις.

Δεν υπάρχουν ιατρικές θεραπείες που μπορεί να θεραπεύσει κληρονομική περιφερική νευροπάθεια. Ωστόσο, υπάρχουν θεραπείες για πολλές άλλες μορφές. Σε γενικές γραμμές, η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών - όπως η διατήρηση της βέλτιστης βάρους, αποφυγή της έκθεσης σε τοξίνες, μετά από έναν ιατρό-επίβλεψη πρόγραμμα άσκησης, η κατανάλωση μιας ισορροπημένης διατροφής, τη διόρθωση ανεπάρκειες βιταμινών, και τον περιορισμό ή την αποφυγή κατανάλωση αλκοόλ - μπορεί να μειώσει τη σωματική και συναισθηματική συνέπειες της περιφερικής νευροπάθειας. Συστηματικές ασθένειες απαιτούν συχνά πιο περίπλοκη θεραπείες.

Στην οξεία νευροπάθειες, όπως το σύνδρομο Guillain-Barré, τα συμπτώματα εμφανίζονται ξαφνικά, την πρόοδο γρήγορα, και να επιλύσουν αργά ως κατεστραμμένα νεύρα επουλωθούν. Στις χρόνιες μορφές, τα συμπτώματα αρχίζουν διακριτικά και την πρόοδο με αργό ρυθμό. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν περιόδους ανακούφιση που ακολουθείται από υποτροπή. Άλλοι μπορεί να φθάσει σε ένα στάδιο οροπέδιο, όπου τα συμπτώματα παραμένουν τα ίδια για πολλούς μήνες ή χρόνια. Ορισμένες χρόνιες νευροπάθειες επιδεινωθεί με την πάροδο του χρόνου, αλλά πολύ λίγες μορφές αποβεί μοιραίο εάν περιπλέκεται από άλλες ασθένειες. Περιστασιακά η νευροπάθεια είναι ένα σύμπτωμα μιας άλλης διαταραχής .

Πηγή (και με περισσότερες πληροφορίες):

http://www.news-medical.net/health/What-is-Peripheral-Neuropathy-%28Greek%29.aspx
6
Σύμφωνα με νέα μελέτη ερευνητών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, κρούσματα του καρκίνου του προστάτη ενδέχεται να οφείλεται σε μία συχνή αλλά συνήθως «σιωπηλή» λοίμωξη από μικροοργανισμό (το παράσιτο των τριχομονάδων) στη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Σεξουαλικά μεταδιδόμενη νόσος ενδέχεται να είναι ο καρκίνος του προστάτη, σύμφωνα με εκτίμηση αμερικανών ερευνητών.

Σύμφωνα με δημοσίευση μελετητών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, κρούσματα του καρκίνου του προστάτη ενδέχεται να οφείλεται σε μία συχνή αλλά συνήθως «σιωπηλή» λοίμωξη από μικροοργανισμό (το παράσιτο των τριχομονάδων) στη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Όπως πάντως επισημαίνουν άλλοι ερευνητές, παρά το γεγονός ότι έχει διαπιστωθεί πως αρκετές καρκινοπάθειες πως προκαλούνται από παθογόνους μικροοργανισμούς, θεωρείται ακόμη πρόωρο να ενταχθεί και ο καρκίνος του προστάτη σε αυτή την κατηγορία.

Όπως μεταδίδει το BBC, οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια μελέτησαν στο εργαστήριο κύτταρα του ανθρώπινου προστατικού αδένα και διαπίστωσαν ότι η παρουσία του παρασίτου των κολπικών τριχομονάδων (που προκαλούν λοίμωξη στον άνδρα κατά τη σεξουαλική επαφή) βοηθά στην ανάπτυξη καρκίνου.

Οι συγκεκριμένοι μικροοργανισμοί απελευθερώνουν μια πρωτεΐνη που προκαλεί φλεγμονή και αυξημένη ανάπτυξη τόσο των καλοήθων, όσο και των καρκινικών προστατικών κυττάρων.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι νέες έρευνες πρέπει να γίνουν για να μελετηθεί περισσότερο το ζήτημα, με δεδομένο ότι ουσιαστικά δεν είναι γνωστό ακόμη τι προκαλεί τον καρκίνο του προστάτη.

Η λοίμωξη από κολπικές τριχομονάδες (Trichomonas vaginalis) εκτιμάται ότι μολύνει περίπου 275 εκατ. άτομα παγκοσμίως και θεωρείται η πιο συνηθισμένη σεξουαλικά μεταδιδόμενη νόσος που δεν προκαλείται από ιό, αλλά από παράσιτο.

Συχνά η γυναίκα ή ο άνδρας δεν έχουν συμπτώματα και δεν γνωρίζουν καν ότι έχουν μολυνθεί. Οι άνδρες μπορεί να νιώθουν φαγούρα ή ερεθισμό στο γεννητικό όργανό τους, αίσθημα καψίματος κατά την ούρηση ή την εκσπερμάτιση ή να δουν μια λευκού χρώματος έκκριση από το πέος τους.

Οι γυναίκες με κολπίτιδα λόγω τριχομονάδων, μπορεί να αισθάνονται επίσης φαγούρα στον κόλπο τους, δυσφορία κατά την ούρηση ή να έχουν παρεμφερείς κολπικές εκκρίσεις.

Παλαιότερη έρευνα, του 2009, είχε βρει ότι το ένα τέταρτο των ανδρών με καρκίνο του προστάτη εμφανίζουν σημάδια λοίμωξης από τριχομονάδες και αυτοί ακριβώς οι άνδρες είναι πιθανότερο να έχουν πιο εξελιγμένους προστατικούς όγκους. Η νέα μελέτη επιβεβαιώνει ότι πιθανότατα οι τριχομονάδες καθιστούν τους άνδρες πιο ευάλωτους στον καρκίνο του προστάτη, χωρίς πάντως ακόμη να υπάρχει η οριστική απόδειξη, καθώς η νέα έρευνα περιορίστηκε στο εργαστήριο.

Ο καρκίνος του προστάτη είναι μία από τις συχνότερες μορφές καρκίνου στους άνδρες και η συχνότητά του αυξάνεται με την ηλικία, ιδίως άνω των 70 ετών. Φαίνεται πως υπάρχει και μια κληρονομική τάση στη νόσο, αφού συχνά εμφανίζεται σε ολόκληρες οικογένειες.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/health/article/258321/sexoualika-metadidomenos-o-karkinos-tou-prostati/#ixzz32GWUXYt4
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook



8
Τα μηνύματα εντός των θεμάτων δεν έχουν αρίθμηση όπως παρατήρησα  και καλό θα ήταν να έχουν γιά ευνοητούς λόγους ,για πιο εύκολη κατατόπηση των τρίτων κτλ  .

Ε admins ;
9


Είναι σχετικό με την διατάραξη των ορμονών για αυτό και είπα να το ανεβάσω .Απολαύστε υπέυθυνα :

Οι έρευνες δεν είναι επίσημα ολοκληρωμένες αλλά οι ενδείξεις είναι παραπάνω αρκετές και σύμφωνα με αυτές η χρήση κάνναβης επηρεάζει και συμβάλλει στο φαινόμενο της γυναικομαστίας η οποία τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως έχει αυξήσει την εμφάνιση της. Σε τοποθέτηση του στο CNN, o πλαστικός χειρουργός Δρ Anthony Youn, τόνισε πως υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν την διαπίστωση αυτή. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, η συστηματική χρήση κάνναβης επηρεάζει κατά πολύ τις αντρικές ορμόνες. Η ουσία τετραϋδροκανναβινόλη είναι ικανή να διαταράξει την αναλογία μεταξύ τεστοστερόνης και οιστρογόνων υπέρ των οιστρογόνων, με αποτέλεσμα το σώμα να αντιδρά αναπτύσσοντας υπερβολικό ιστό στον αντρικό μαστό. Aν και η διαδρομή ως τη ταύτιση με την άποψη αυτή είναι ακόμη μεγάλη, μερικά ακόμη στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα πλαστικοί, καταδεικνύουν πως η θεωρία ίσως έχει ισχυρή βάση. Σύμφωνα με αυτά, η διαπίστωση αυτή έχει δεκαετίες που συζητιέται ανεπίσημα στους ιατρικούς κύκλους αλλά καμία έρευνα δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί λόγω της μη διάθεσης κάνναβης για τέτοια χρήση. Αυτό που όμως ίσως αποτελεί μια ένδειξη που κάνει ακόμη πιο ισχυρό το θεώρημα, είναι πως οι γιατροί ισχυρίζονται ότι στις πολιτείες και τις χώρες που η χρήση κάνναβης είναι ελεύθερη, τα ποσοστά των ανδρών με γυναικομαστία ήταν πάντα μεγάλα. Παράλληλα υπάρχει αύξηση των ποσοστών σε μέρη που πιο πρόσφατα έγινε αποποινικοποίηση ενώ σύμφωνα με τα ερωτηματολόγια τα οποία συμπληρώνουν οι χιλιάδες άντρες που επιθυμούν και χρειάζονται επέμβαση για αφαίρεση ιστού από το στήθος, πάνω από το 1/3 κάνουν καθημερινή χρήση κάνναβης. Ο δρ.Youn καθώς και ο συνάδελφός του Adrian Lo, συμπλήρωσαν πως μια από τις πρώτες συμβουλές που δίνουν σε κάθε άντρα που τους επισκέπτεται και επιθυμεί να απαλλαγεί από το επιπλέον στήθος, είναι να διακόψει ή και να σταματήσει οριστικά τη συνήθεια.
Πηγή: www.lifo.gr

http://www.lifo.gr/now/life/38741
10
Ακολουθεί άρθρο/μαρτύρια πρώην ασθενή  με προστατικό καρκίνο , απο το περιοδικό mens health .

Είναι 21 Ιουνίου, η πρώτη ημέρα του καλοκαιριού του 2008. Είμαι ξαπλωμένος σε ένα χειρουργικό τραπέζι κι ένα ρομπότ αφαιρεί τον προστάτη μου. Τον περασμένο Απρίλιο έμαθα ότι πάσχω από καρκίνο του προστάτη σταδίου 2 και αφού μίλησα με ειδικούς αλλά και ασθενείς που νίκησαν τη νόσο αποφάσισα ότι το χειρουργείο ήταν η σωστή λύση για μένα. Η μητέρα μου πέθανε από καρκίνο, αλλά όχι εγώ - δεν θα τον άφηνα να με νικήσει.
Τώρα πια, όμως, δύο χρόνια αργότερα, δεν θα σας πω ότι «ευχαριστώ τον Θεό που το πρόλαβα όσο είναι νωρίς, ότι είμαι ευλογημένος και ότι κάθε νέα μέρα αποτελεί ένα θαύμα ζωής...».
Αυτό που σκέφτομαι ουσιαστικά κάθε μέρα είναι ότι θέλω πίσω τον προστάτη μου.
Ο προστάτης αδένας είναι ένα όργανο κρυμμένο στο σκοτάδι, το οποίο όμως επιτελεί ένα άκρως φωτεινό έργο για τον οργανισμό. Εχει μέγεθος όσο εκείνο μίας μπάλας του γκολφ, βρίσκεται κάτω από την ουροδόχο κύστη και περνά το χρόνο του περιμένοντας τεμπέλικα, μέχρις ότου εσύ και το αναπαραγωγικό σου σύστημα αποφασίσετε να «εκλύσετε» τον ευλογημένο καρπό. Μετά την έκλυση, τα πράγματα έχουν ως εξής: το σπέρμα κολυμπά από τους όρχεις στις σπερματοδόχες κύστεις κι εκεί «λούζεται» σε ένα μπάνιο φρουκτόζης, βιταμίνης C και προσταγλανδινών. Το μείγμα αυτό ταξιδεύει στον προστάτη, ο οποίος προσθέτει στο «κοκτέιλ» ένζυμα, κιτρικό οξύ και ψευδάργυρο, προτού τελικώς εκτοξευθεί από το σώμα σου και μπει στο δικό της μέσω άκρως ευχάριστων μυϊκών συσπάσεων. Με αυτόν τον τρόπο, το DNA σου παραδίδεται θριαμβευτικά στις επόμενες γενιές.
Αχ, ημέρες δόξας.
Διότι φθάνει κάποια στιγμή στη ζωή, στην οποία ο προστάτης σου αρχίζει να δυσλειτουργεί. Διογκώνεται και η διόγκωση αυτή πιέζει την ουρήθρα σου. Εάν το αίτιο της διόγκωσης είναι καλοήθες, είσαι τυχερός - το συχνότερο σύμπτωμα αυτής της κατάστασης που ονομάζεται καλοήθης υπερπλασία προστάτη είναι οι επανειλημμένες επισκέψεις στην τουαλέτα. Ωστόσο ορισμένα από αυτά τα συμπτώματα μπορούν επίσης να οφείλονται σε έναν καρκινικό όγκο στον αδένα.
Ο καρκίνος του προστάτη είναι η δεύτερη πιο κοινή αιτία καρκίνου στους άντρες  (μόνο κάποιοι καρκίνοι του δέρματος κάνουν συχνότερα την εμφάνισή τους). Σε αρκετές περιπτώσεις, ο συγκεκριμένος καρκίνος προκαλεί έναν μακρύ και αργό θάνατο, καθώς τα καρκινικά κύτταρα εξαπλώνονται από τον προστάτη στα γειτονικά οστά, κυρίως στη σπονδυλική στήλη. Οταν πλέον ο καρκίνος έχει εμφανίσει μετάσταση, οι πιθανότητες επιβίωσης στην πενταετία είναι μόνο 30%. Εάν όμως εντοπιστεί εγκαίρως προτού τα καρκινικά κύτταρα «δραπετεύσουν» από τον αδένα, οι πιθανότητες επιβίωσης στην πενταετία είναι 100%.
Αν σε τρομάξαμε, έχε υπόψη σου ότι υπάρχουν και καλά νέα: οι θάνατοι εξαιτίας της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου εμφανίζουν κάθετη πτώση, ακριβώς επειδή γίνεται ολοένα και συχνότερα πρώιμη διάγνωση της νόσου. Μάλιστα, στο 94% των περιπτώσεων, η διάγνωση γίνεται όταν ο καρκίνος είναι στο στάδιο 1 ή 2 και δεν έχει προλάβει ακόμη να δώσει μετάσταση (στον καρκίνο σταδίου 3 τα καρκινικά κύτταρα έχουν αρχίσει να εξαπλώνονται εκτός του αδένα, ενώ στο στάδιο 4 έχουν πλέον «κυριεύσει» τους γειτονικούς ιστούς και οστά). Η πρώιμη διάγνωση έχει οδηγήσει στις ΗΠΑ σε σταθερή μείωση των ποσοστών θνησιμότητας κατά 4% ετησίως από το 1994 έως σήμερα. Η μείωση της θνησιμότητας έχει γενικώς αποδοθεί στην ευρεία χρήση την τελευταία 20ετία ενός απλού τεστ, που μετρά τα επίπεδα του ειδικού προστατικού αντιγόνου (PSA).
Στις ημέρες μας, το τεστ PSA έχει μετατραπεί σε ρουτίνα για τους μεσήλικες άντρες. Ο παθολόγος μου μού ζήτησε να κάνω αυτήν την εξέταση το καλοκαίρι του 2007 στο πλαίσιο ενός  τσεκ-απ ρουτίνας. Εκείνος κυρίως ανησυχούσε για τη χοληστερόλη μου. Τα αποτελέσματα τελικά έδειξαν όμως μικρό πρόβλημα με τη χοληστερόλη και πολύ μεγάλο πρόβλημα με το PSA μου. Εκείνη την εποχή το ανώτατο όριο για τα επίπεδα του αντιγόνου ήταν το 4, ενώ κάποια επιστημονικά στοιχεία μαρτυρούσαν ότι το ανώτατο όριο έπρεπε να είναι 2,5 στους άντρες κάτω των 50 ετών. Το δικό μου σκορ όμως ήταν 12,6.
Ο παθολόγος με έστειλε σε ουρολόγο, ο οποίος υπέθεσε ότι τα τόσο υψηλά επίπεδα PSA που παρουσίαζα οφείλονταν σε λοίμωξη του αδένα. Ο μόνος τρόπος για να επιβεβαιωθεί η υπόθεση του γιατρού ήταν δυστυχώς η συλλογή δείγματος προστατικού υγρού. Ο γιατρός κάθισε απέναντί μου με απολογητικό ύφος και μου ζήτησε να σκύψω μπροστά σε μία καρέκλα. Τότε έβαλε τον γαντοφορεμένο δείκτη του μες στον πρωκτό μου και τον έσπρωξε έως τον προστάτη μου. Γύρω στα 10 λεπτά αργότερα, αφού είχα κάπως συνέλθει από το σοκ, μού συνταγογράφησε ένα αντιβιοτικό και μου είπε να επιστρέψω στο τέλος του καλοκαιριού για να εξετάσει και πάλι τα επίπεδα του PSA μου.
Πραγματικά δεν ήθελα να πάω πίσω στο γιατρό όταν το καλοκαίρι θα τελείωνε. Ετσι δεν πήγα.
Ανέβαλλα συνεχώς αυτήν την επίσκεψη , ώσπου μια νύχτα, μήνες αργότερα, συνάντησα τον άνθρωπο που εγώ ονόμασα μισοχαριτολογώντας «Αγγελο του Τρένου». Βρισκόμουν στο εστιατόριο ενός τρένου με τη σύζυγο και το γιο μου, όταν ξαφνικά ένας ηλικιωμένος άντρας μπήκε στο βαγόνι κρατώντας μία μικρή πλαστική σακούλα γεμάτη χάπια. Ο σερβιτόρος τον έβαλε να καθίσει μαζί μας. Κανένας δεν μίλησε στο τραπέζι επί ένα τέταρτο της ώρας. Περίεργο! Μετά άρχισα να μιλώ σε αυτόν τον άγνωστο και πριν καλά καλά το καταλάβω βρεθήκαμε να συγκρίνουμε τους προστάτες μας. Η γυναίκα μου με επέπληξε μπροστά του: «Είχε υψηλά επίπεδα PSA» είπε κουνώντας απειλητικά το πιρούνι της προς το μέρος μου. «Αλλά δεν πήγε ξανά στο γιατρό».
Ο ηλικιωμένος στράφηκε προς εμένα και κοιτώντας με για πρώτη φορά ευθεία στα μάτια μου είπε: «Πρέπει να πας να το ελέγξεις».
Οταν επέστρεψα σπίτι, έκανα ένα καινούργιο τεστ ΡSA. Η μέτρηση έδειξε 9,2. Καλύτερα τα πράγματα σε σχέση με το 12,6, έτσι δεν είναι ;
Φαίνεται όμως πως τίποτα απ' ό,τι αφορά την εξέταση PSA δεν είναι ακριβές ξεκινώντας από το όνομά της. Τα αρχικά αντιστοιχούν σε μία πρωτεΐνη που παράγεται από τον προστάτη και, όπως είπαμε, ονομάζεται ειδικό προστατικό αντιγόνο. Οταν το PSA πρωτοεντοπίστηκε, οι ειδικοί πίστευαν ότι παράγεται αποκλειστικά από τον προστάτη. Ωστόσο αργότερα ανιχνεύθηκε, αν και σε μικρότερες ποσότητες και στις γυναίκες. Είναι σαφές πλέον ότι υπάρχουν πηγές του PSA εκτός του προστάτη.
Οταν ο προστάτης σου είναι υγιής, το PSA «κατοικεί» εντός του. Ωστόσο εάν υπάρχει πρόβλημα στον προστατικό ιστό, το αντιγόνο αρχίζει να διαρρέει στο αίμα. Μέχρι τη στιγμή που ο καρκίνος έχει πλέον λεηλατήσει τον προστάτη κι έχει εξαπλωθεί εκτός του αδένα, τα επίπεδα του PSA πιθανότατα έχουν φθάσει σε δυσθεώρητα ύψη. Ωστόσο η εξέταση για PSA είναι τόσο ευαίσθητη, ώστε μπορεί να εντοπίζει ακόμα και πολύ χαμηλά επίπεδα του αντιγόνου, τα οποία έχουν «δραπετεύσει» από τον προστάτη, της τάξεως των νανογραμμαρίων -ng- ανά ml αίματος. Και όταν λέμε νανογραμμάρια, εννοούμε δισεκατομμυριοστά του γραμμαρίου.
Οπως αποδεικνύεται τελικώς, το κοινό κατώφλι των 4 ng ανά ml, το οποίο ισχύει σε ό,τι αφορά τα φυσιολογικά επίπεδα του PSA, είναι μάλλον αυθαίρετο. Μπορεί δηλαδή να έχεις καρκίνο, ακόμα κι αν η μέτρηση του PSA σου είναι κάτω από 4 ng ανά ml αίματος. Αυτό έδειξε, πέρα από κάθε αμφιβολία, μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2004 και περιλάμβανε 2.950 άντρες, οι οποίοι παρακολουθήθηκαν επί 7 έτη στο πλαίσιο μίας αμερικανικής δοκιμής σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη. Οι άντρες αυτοί δεν είχαν ποτέ μέτρηση του PSA άνω των 4 ng/ml ή δεν εμφάνισαν ποτέ πρόβλημα στη δακτυλική εξέταση ορθού καθ' όλη τη διάρκεια της μελέτης. Ολοι υπεβλήθησαν σε βιοψία του προστάτη και οι 449 εξ αυτών, ήτοι ποσοστό 15%, διαγνώσθηκαν τελικώς με καρκίνο.
Από την άλλη πλευρά μπορεί να έχεις μέτρηση του PSA πάνω από 4 ng/ml και παρόλα αυτά να μην πάσχεις από καρκίνο του προστάτη. Σε αυτήν την περίπτωση, οι κύριοι «ένοχοι» είναι συνήθως δύο: η προστατίτιδα, η οποία αποτελεί φλεγμονή που προκαλείται τις περισσότερες φορές εξαιτίας λοίμωξης, καθώς και η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη - πρόκειται για την καλοήθη διόγκωση που εμφανίζει ο αδένας με την πάροδο των χρόνων. Οι δύο αυτές καταστάσεις μπορούν να οδηγήσουν σε διαρροή του PSA - για την ακρίβεια, η πλειονότητα των υψηλών μετρήσεων PSA οφείλεται σε αυτές τις δύο μη καρκινικές αιτίες. Μόνο ένας στους τέσσερις άντρες με μέτρηση PSA μεταξύ 4 και 10 ng/ml πάσχει από καρκίνο.
Αρα τι προσφέρει το τεστ PSA; Ακόμα και οι θιασώτες του παραδέχονται ότι δεν είναι ένα τεστ με προσφορά αντίστοιχη -ας πούμε- του τεστ εγκυμοσύνης. Οι πολέμιοί του πάλι το χαρακτηρίζουν άχρηστο. Το 2004, ομάδα ουρολόγων του πανεπιστημίου Στάνφορντ μελέτησε αποτελέσματα που αφορούσαν περισσότερους από 1.300 προστάτες που είχαν αφαιρεθεί χειρουργικά και ανακάλυψε ότι η μέτρηση του PSA αυτών των αντρών δεν αποτελούσε δείκτη πρόβλεψης για τίποτε άλλο εκτός του μέγεθος του προστάτη. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο επικεφαλής της μελέτης Τόμας Στάμι, ο οποίος έχει πλέον συνταξιοδοτηθεί, είναι ένας από τους ειδικούς που εφηύραν τη μέθοδο προετοιμασίας του PSA -προκειμένου να πάρει τη μορφή εξέτασης- και το 1987 δημοσίευσε την πρώτη μελέτη, που συνέδεε τα υψηλά επίπεδα του αντιγόνου με τον καρκίνο του προστάτη.
Κανένας δεν έδωσε τη δέουσα σημασία σε αυτήν τη μελέτη και πολλοί άντρες συνεχίζουν να υποβάλλονται σε βιοψίες του αδένα, τις οποίες δεν χρειάζονται. Εκτιμάται ότι τριπλάσιος αριθμός αντρών από αυτούς που τελικά διαγιγνώσκονται με καρκίνο του προστάτη έχει προηγουμένως υποβληθεί σε βιοψία που βγήκε αρνητική. Εάν αυτές οι στατιστικές σε κάνουν να σηκώνεις τους ώμους με αδιαφορία, προφανώς δεν βρέθηκες ποτέ στη θέση να σε κυνηγά ένας γιατρός για να σου κάνει βιοψία.
11 Απριλίου 2008. Είμαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι του ουρολόγου μου κι έχω κατεβάσει το παντελόνι μου στο ύψος των γονάτων. Βρίσκομαι στο ουρολογικό ιατρείο, προκειμένου να υποβληθώ σε βιοψία, ωστόσο προηγείται ο υπέρηχος. Ο γιατρός μου λιπαίνει την ειδική ράβδο για τους υπερήχους, η οποία έχει το μέγεθος μίας παιδικής οδοντόβουρτσας, και την εισάγει αργά στο ορθό μου. Ολα στην αρχή πηγαίνουν καλά, έως ότου ξεκινά να γυρνά τη ράβδο μέσα μου, προκειμένου να λάβει διαφορετικές θέσεις για να βελτιωθεί η γωνία λήψης εικόνων. Σε αυτήν τη φάση νομίζεις ότι έχεις ένα σκουπόξυλο στο ορθό σου.
Μπορεί η αίσθηση να γίνει χειρότερη; Ναι, μπορεί. Ο γιατρός εισάγει μία σύριγγα στο ορθό μου, προκειμένου να εγχύσει λιδοκαΐνη στον προστάτη μου - έξι τσιμπήματα σε έξι διαφορετικά σημεία και το μόνο που μπορώ να σε συμβουλεύσω είναι να μην υποβληθείς ποτέ σε βιοψία προστάτη χωρίς να έχεις προηγουμένως λάβει «σοβαρή» αναισθησία. Ωστόσο, έως τη στιγμή που ο γιατρός φθάνει εκεί πίσω, ώστε να λάβει 12 δείγματα ιστού, δεν αισθάνομαι πλέον τίποτα. Ακούω μόνο το πιστόλι της βιοψίας να «εκπυρσοκροτεί» -μπανγκ, μπανγκ- ξανά και ξανά.
Στη συνέχεια πηγαίνω σπίτι να ξεκουραστώ. Κι ελπίζω. Μου έχουν πει ότι οι πιθανότητες να βρουν κάτι κακό είναι μία στις τέσσερις. Μου αρέσουν αυτές οι πιθανότητες.
Πέντε μέρες αργότερα βγαίνουν τα αποτελέσματα. Δύο από τα 12 δείγματα ιστού που ελήφθησαν είναι θετικά στον καρκίνο. Μιλάω στους γύρω μου, αν και το τελευταίο πράγμα που θέλω να κάνω είναι να μιλάω στους γύρω μου. Γιατί οι γυναίκες είναι τόσο καλύτερες στη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων; Διοργανώνουν μέχρι και αγώνες δρόμου για τον καρκίνο, έχουν κι εκείνες τη ροζ κορδέλα - ένα logo το οποίο έφτιαξαν οι ίδιες για τον καρκίνο τους! Μάλλον πρόκειται για γυναικείο χαρακτηριστικό.
Σε ό,τι με αφορά, αρχίζω ήσυχα να τηλεφωνώ σε κάποιους αγνώστους, των οποίων τα ονόματα μου έδωσαν γυναίκες (φυσικά). Ενας από αυτούς, ο Τζον, υπεβλήθη σε βιοψία, η οποία έδειξε μόνο 1% καρκίνο σε ένα μόνο δείγμα. Ο πατέρας του όμως είχε πεθάνει από καρκίνο του προστάτη κι έτσι μετά από δύο χρόνια παρακολούθησης υπεβλήθη σε ριζική προστατεκτομή. Θα μπορούσα κι εγώ να επιλέξω την τακτική της παρακολούθησης και να περιμένω, αλλά να περιμένω τι; Τον καρκίνο να κάνει μετάσταση στη σπονδυλική στήλη μου;
Εχω ουσιαστικά τρεις θεραπευτικές επιλογές: 1) επέμβαση αφαίρεσης του προστάτη, 2) ακτινοθεραπεία ή 3) βραχυθεραπεία η οποία αφορά εμφύτευση ραδιενεργών κόκκων στον αδένα. Η ακτινοθεραπεία και οι παρενέργειές της μπορούν να διαρκέσουν επί μήνες. Εγώ θέλω όλα αυτά να τελειώσουν γρήγορα. Διάγω τη δεκαετία των 50, οπότε λογικά θα αναρρώσω χωρίς προβλήματα από την επέμβαση. Ετσι επιλέγω την επέμβαση.
Εκτός αυτού, μόνο στις ΗΠΑ διεξήχθησαν περί τις 75.000 ρομποτικές ριζικές προστατεκτομές το 2008. Ο χειρουργός κάθεται πίσω από μία κονσόλα και χειρίζεται ένα ζευγάρι ρομποτικών βραχιόνων από απόσταση. Σε αντίθεση με την παραδοσιακή επέμβαση δεν διενεργείται τομή μήκους περίπου 20 εκατοστών και δεν υπάρχει τόση απώλεια αίματος. Στην περίπτωση της ρομποτικής εγχείρησης, η επέμβαση διεξάγεται μέσω έξι μικρών οπών, που γίνονται μέσα και κάτω από τον αφαλό. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα αυτής της hi-tech επέμβασης είναι βέβαια ότι ο χειρουργός μπορεί να είναι απόλυτα ακριβής στις κινήσεις του, καθώς βλέπει τους ιστούς μεγεθυμένους κατά δέκα φορές και μπορεί να ελέγξει τους ρομποτικούς βραχίονες, ώστε να κάνουν πολύ λεπτές κινήσεις. Ακόμα κι αν ο γιατρός φταρνιστεί, δεν υπάρχει πρόβλημα! Οπως έγραψαν δύο ειδικοί στην ιατρική επιθεώρηση The Lancet, με τη συγκεκριμένη διαδικασία «εκμηδενίζεται ο φυσιολογικός τρόμος του χειρουργού».

συνεχίζεται...
11
Μικρά βήματα για την αντιμετώπιση της συχνοουρίας

- Να κρατάτε ημερολόγιο και να συμπληρώνετε τις ώρες που επισκέπτεστε την τουαλέτα, καθώς και τις φορές που έχετε απώλεια ούρων.

- Να προσπαθείτε συνειδητά να έχετε τον έλεγχο της κύστης σας. Φτιάξτε εσείς ένα πρόγραμμα επισκέψεων στην τουαλέτα. Μην πηγαίνετε μόνο επειδή αισθάνεστε επείγουσα ανάγκη για ούρηση. Για παράδειγμα, αν όταν ξεκινήσατε το ημερολόγιό σας οι ουρήσεις σας ήταν κάθε 1 ώρα, προσπαθήστε σταδιακά να αυξήσετε αυτό το διάστημα στη 1.5 ώρα , αργότερα στις 2 ώρες, στις 2,5 ώρες κλπ.

- Κάνετε ασκήσεις των μυών του πυελικού εδάφους (των μυών που σφίγγετε όταν προσπαθείτε να κρατηθείτε) έτσι ώστε να υπερνικήσετε την επείγουσα ανάγκη για ούρηση. Αυτό συχνά μπορεί να οδηγήσει στην εξάλειψη του αισθήματος της επείγουσας αυτής ανάγκης.

- Προσπαθήστε να συγκεντρωθείτε σε κάτι άλλο πέρα από την επιτακτικότητα. Μπορείτε να διαβάσετε ένα βιβλίο, να παρακολουθήσετε τηλεόραση ή να επικεντρωθείτε στη λύση κάποιων απλών προβλημάτων, έτσι ώστε να αποσπάτε την προσοχή σας από την επιτακτική ανάγκη για ούρηση τις στιγμές που την αισθάνεστε.

- Προσπαθήστε να αλλάξετε τη συνήθεια του να πηγαίνετε στην τουαλέτα «προληπτικά» ή αμέσως μόλις φτάνετε στο σπίτι.


Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/wellbeing/health/articles/187677/article.aspx

Πηγή: www.in2life.gr
12


Εάν έχετε την συνήθεια να αναλύετε τα όνειρά σας και να αγχώνεστε γιατί ονειρευτήκατε κάτι..

τρομακτικό χθες το βράδυ, ήρθε η ώρα να αφήσετε στην άκρη τον ονειροκρίτη και να ασχοληθείτε σοβαρά με την υγεία σας.

Και αυτό, διότι σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Journal of Medicine της Ολλανδίας και στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 6.000 άτομα, τα άσχημα όνειρα συνδέονται με μεταβολικές παθήσεις - καρδιολογικές και αναπνευστικές- καθώς τα αναπνευστικά προβλήματα επιφέρουν μείωση στα επίπεδα οξυγόνου στον εγκέφαλο.

Τα άσχημα όνειρα επίσης, σχετίζονται και με την ημικρανία, ενώ τα όνειρα με βίαιες καταστάσεις μπορεί να προειδοποιούν για νόσο Αλτσχάιμερ, Πάρκινσον, για νευρολογικά προβλήματα ή για απώλεια μνήμης.

Ακόμη, ο ψυχολόγος Ian Wallace που ερευνά τα όνειρα σεξουαλικού χαρακτήρα, υποστηρίζει ότι αυτά συνδέονται με αυξημένα επίπεδα δημιουργικότητας.

Είναι γεγονός, ότι γιατροί, ψυχολόγοι και ψυχίατροι επισημαίνουν εδώ και χρόνια τη σπουδαιότητα του ύπνου REM (Rapid Eyes Movement) γνωστού και ως ύπνου γρήγορων κινήσεων των ματιών. Το στάδιο αυτό, είναι το πέμπτο στάδιο του ύπνου και χαρακτηρίζεται από γρήγορες κινήσεις των ματιών, από εγκεφαλικά κύματα που δείχνουν ενεργοποιημένα και μοιάζουν με πολύ ελαφρύ ύπνο ή με την εγρήγορση, αλλά και από βαθιά χαλάρωση των μυών, παρόμοια με αυτή στο βαθύ ύπνο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, ο ύπνος REM βοηθά στην έγκαιρη διάγνωση προβλημάτων της υγείας μας, και μάλιστα αρκετά χρόνια πριν εκδηλωθούν τα σωματικά συμπτώματα.
Πηγή: onmed.gr
13
Πραγματικα ελπιδοφόρα νέα για ασθενείς με κ.υ.π που παίρνουν ένα σκασμό απο φάρμακα , όπως ό πατέρας μου !!!



Νέα λύση για τη θεραπεία της υπερπλασίας του προστάτη παρουσίασαν επιστήμονες στη Βρετανία, οι οποίοι δημιούργησαν ένα μικροσκοπικό εμφύτευμα που μειώνει τα συμπτώματα της πάθησης στους ασθενείς. Μάλιστα, η τοποθέτησή του γίνεται σε διάστημα μόλις δεκαπέντε λεπτών και απαιτείται η παραμονή μιας ημέρας μόνο στο νοσοκομείο, χωρίς να γίνεται τομή ή αφαίρεση του ιστού. Το νέο σύστημα εμφυτευμάτων ονομάζεται UroLift System και τοποθετείται μέσω της ουρήθρας του ασθενούς, είτε με γενική είτε με τοπική αναισθησία.

Οπως εξηγούν οι επιστήμονες, η τοποθέτηση γίνεται με τη βοήθεια μιας βελόνας που διαπερνά την ουρήθρα και μεταφέρει δύο μικροσκοπικά μεταλλικά εμφυτεύματα, ένα για το εξωτερικό τμήμα του προστάτη και ένα για το εσωτερικό της ουρήθρας. Τα δύο εμφυτεύματα ενώνονται με ένα ειδικό υλικό, έτσι ώστε να είναι τεντωμένα και η πίεση να απορροφάται από το εσωτερικό του προστάτη.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το UroLift System απαλλάσσει τους ασθενείς από τα δυσάρεστα συμπτώματα που προκαλεί η υπερπλασία του προστάτη, χωρίς να επηρεάζει αρνητικά τη σεξουαλική λειτουργία.

Το εμφύτευμα δοκιμάστηκε ήδη σε ασθενείς ηλικίας από 43 έως 90 ετών που πάσχουν από υπερπλασία του προστάτη και σύμφωνα με τους επιστήμονες, όλοι δήλωσαν ότι η διαφορά που υπάρχει στα συμπτώματα είναι αισθητή. «Είναι μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση από αυτές που χρησιμοποιούσαμε μέχρι σήμερα» είπε στον βρετανικό Τύπο ο Νιλ Μπάρμπερ, επικεφαλής των δοκιμών που γίνονται στη Βρετανία.

«Ηδη το εμφύτευμα έχει εγκριθεί για χρήση στη Βρετανία και έχει τοποθετηθεί σε δεκάδες ασθενείς, οι οποίοι είναι πολύ ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα». Συμπλήρωσε δε ότι το εμφύτευμα είναι ιδανικό για ασθενείς μικρότερης ηλικίας, οι οποίοι θέλουν μια θεραπεία σύντομης διάρκειας, ώστε να επιστρέψουν στην εργασία τους και τις υποχρεώσεις τους το γρηγορότερο δυνατόν. Η υπερπλασία του προστάτη επηρεάζει τους περισσότερους άνδρες από κάποια ηλικία και μετά, ενώ οι περισσότεροι εμφανίζουν τα συμπτώματα μετά τα εβδομήντα ή τα ογδόντα τους χρόνια.

Πηγή και άρθρο :

http://www.madata.gr/diafora/health/304126.html
14
Επειδή ο Ζορό ειναι ντροπαλό αγορι και κρυβεται όπως και στην ταινία πίσω απο μάσκες και εδω πίσω απο π.μ. ,θα πάρω το θαρρος να ανεβάσω δημόσια αυτό που μου έστειλε σε π.μ. για να το συζητήσουμε όλοι μαζι .Επι του παρόντως εγώ δεν έχω ...πολλές απορίες σχετικά με το θέμα που παραθέτει όσο με το  ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟ ΙΑΤΡΟ !!!! ???

Επίσης ...Πόσες μαλλάξεις είπαμε πως έχεις κάνει μέχρι στιγμής ;

Το παρακάτω μηνυμα μου σταλθηκε σε προσωπικό μηνυμα σήμερα απο τον μασκοφόρο ''εκδικητη''(;)  . Απολαύστε υπεύθυνα :

Παράθεση
Φίλοι μου σας χαιρετώ σαν καινούργιος.
Όπως όλοι σας έτσι και εγώ μπήκα στο λαβύρινθο της θεραπείας "μαλάξεις με ταυτόχρονη λήψη αντιβίωσης",που για να είμαι ειλικρινής πίστεψα και πιστεύω σαν μέθοδο ακόμη.
Επειδή όμως γνώρισα εκεί ανθρώπους που για χρόνια  ταλαιπορούνται πληρώνοντας σε ψυχή και χρήμα, σε οικογενειακή  γαλήνη ,αγάπη ,σεβασμό ,εκτίμηση... άρχισα να ψάχνομαι ,να προσπαθώ να βρω τι φταιει  και δεν τελειώνει ποτέ αυτή η θεραπεία  που και για μένα κρατάει πάνω από τρία χρόνια και  κατέληξα στα εξής συμπεράσματα :
1.Δεν είναι δυνατόν όλοι μα όλοι να έχουμε την ίδια τύχη και να μην υπάρχει κανεις
πλήρως θεραπευμένος  μετά από τόσα χρόνια θεραπείας.
2.Πιστεύω οτι κατι κοινό συνδέει όλους  μας  και αυτό είναι η ρητή απαγόρευση  κατανάλωσης  ΖΑΧΑΡΗΣ καθ όλην την διάρκειαν της θεραπείας.
Από συζητήσεις με ειδικούς (μικροβιολόγους,παθολόγους κλπ) έμαθα τα εξής:
Τα μικρόβια υπάρχουν στον οργανισμό σε δύο καταστάσεις 1)ενεργά και 2) αδρανή ή
σε λήθαργο.
Όταν παίρνει κάποιος αντιβίωση σκοτώνει μόνο τα ενεργά και μαλιστα ένα μέρος από αυτά ξεφεύγει πέφτοντας σε λήθαργο και το κακό παραμένει και το πρόβλημα
δεν λύνεται και ο γιατρός μετά από μια καθαρή καλιέργεια σου λέει οτι στην επόμενη
μπορεί να υπάρχει μικρόβιο και φυσικά επαληθεύεται και η ανηφόρα τραβά.
Όταν όμως πάρει κάποιος πάρει ζάχαρη  μαζί με το αντιβιωτικό τα μικρόβια γίνονται
εξαιρετικά ευάλωτα,ξυπνούν και αυτά που είναι σε λήθαργο και όλα μαζί εξοντωνονται τάχιστα.
Μια καλοστημένη μηχανή με θύματα όλους εμάς.
Σας παραθέτω δύο διευθύνσεις για να μελετήσετε και σεις το θέμα ,και όποιος έχει κάτι να το δώσει και σε μας .   
https://www.scientificamerican.com/podcast/episode.cfm?id=sugar-flushes-out-hidden-microbes-11-05-13
http://directnews.gr/health/2848-2011-05-12-12-24-48.html
ZORO

Επίσης θέλω να σε ρωτήσω κάτι ακόμα ...Αυτή η θεωρία είναι δική σου ;Ο Ακατάν λέει άλλα ...Του το είπες αυτό ;Σου το είπε ;Δεν καταλαβαίνω ...

Έλα να συζητησουμε δημόσια....Δεν είπα οτι ο Superman ειναι ο Κλαρκ Κεντ ,ουτε έδωσα τον Spiderman !!!

Aπλα ΣΕ ΡΙΧΝΩ ΣΕ ΞΙΦΟΜΑΧΙΑ !

Υ.Γ. Δειξε επίσης την αντιστοιχη σοβαροτητα και συμπληρωσε την υπογραφη σου όπως όλοι μας έχουμε κάνει εδώ μεσα ...Αυτα ειναι και με συγχωρεις για την έκφραση ΚΑΡΑγκιοζιλήκια ...
15
Ενδιαφέρων άρθρο που αξίζει την προσοχή σας ,όχι τόσο για την αντιμετώπιση αλλά για την άμεση σχέση διαμεσης κυστίτιδας και χ.π.α-χρόνιας πρόστατίτιδας...


Ενδοσκοπική ένεση βουτιλινικής τοξίνης Α χωρίς τοπική αναισθησία :

http://www.vakalj.gr/news-announcements/irritating-painful-urination-frequent-urination/92-endoscopic-voutilinikis-toxin-a-injection-without-local-anesthesia.html
16
Όλο το παρακάτω άρθρο έχει να κάνει με το φθόριο ,οπου και περιέχεται στις κινολόνες (φθοριοκινολόνες) που λάβαμε ή λαμβανουμε για την καταπολέμηση της χ.π.-χ.π.α .
´Οπως θα καταλάβετε μετά την ανάγνωση αυτού ,η κατάχρηση αυτής της ουσίας επιφέρει  επιπροσθετα προβλήματα στον ήδη βεβαρημένο οργανισμό μας .Μερικά απο αυτά  είναι και η λανθανουσα ινομυαλγία ...

Σκοπός μου δεν είναι να φοβερίσω ή να κάνω κάποιον ασθενή να σταματήσει να λαμβάνει την θεραπεία του ΑΛΛΑ να του υπενθυμίσω πως τα αντιβιοτικά και κυριως  οι φθοριοκινολόνες )δεν είναι καραμέλες και πως η μακρά χορήγηση αυτών δηλήτηριάζει τον οργανισμό μας .

Το φθόριο είναι στα  συστατικα της φθοριοκινολλονης   ,διοτί  ως α' συστατικό διαπερνα τους αιμοπροστατικους φραγμούς ,έτσι ωστέ το  β'συστατικό (η κινολλόνη) να διαχυθεί στον προστατη διαπερνώντας πιο ευκολα τους φραγμους ,οπου το φθόριο 1ο έχει διαπεράσει .

Όλοι πιστεύω γνωρίζουμε πόσο δυσκολα διαπερνα η αντιβίωση τον προστατη κτλ λογο αιμοπροστατικών φραγμών ,ας μην φλυαρουμε  . . .


''Καλή ανάγνωση'' !

Το Φθοριούχο νάτριο είναι ένα συνθετικό προϊόν αποβλήτων των πυρηνικών εργοστασίων, της παρασκευής αλουμινίου, και των φωσφορικών στις βιομηχανίες λιπασμάτων ήδη μολυσμένων με με μόλυβδο, αλουμίνιο, και κάδμιο....

Αυτός ο τύπος φθορίου έχει μια καταπληκτική ικανότητα να συνδυάζει και να αυξάνει την δραστικότητα των άλλων τοξικών υλικών( αντιβιώσεις ). Καταστρέφει το ήπαρ και τα νεφρά, αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και ενδέχεται να οδηγήσει σε καρκίνο, δημιουργεί συμπτώματα που μιμούνται την ινομυαλγία(όπα,τι έχουμε εδώ), και λειτουργεί σαν Δούρειος Ίππος για την μεταφορά του αλουμινίου στον εγκέφαλο διαπερνώντας τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό του εγκεφάλου(και του προστάτη και γενικως ότι αιμο-φραγμό παίζει )

Ο αιματοεγκεφαλικός φραγμός(και ο αιμοπροστατικός ) είναι κυτταρικός φραγμός που περιορίζει την είσοδο επικινδύνων ουσιών στον εγκέφαλο. Από αυτήν την λειτουργία κατηγορείται το φθόριο ότι προκαλεί την νόσου του Alzheimer και μειώνει τον δείκτη νοημοσύνης. Ένα άλλο γνωστό όργανο θύμα του φθορίου, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του εγκεφάλου είναι η επίφυση, ένας κωνοειδής αδένας που μπορεί να ασβεστοποιηθεί από το φθόριο, αναστέλλοντας την λειτουργία του να παράγει μελατονίνη. Η μελατονίνη είναι απαραίτητη για τον υγιή, βαθύ ύπνο, και η έλλειψη της συμβάλλει επίσης σε προβλήματα του θυρεοειδούς που επηρεάζουν ολόκληρο το ενδοκρινικό σύστημα. Διάφορες παραλλαγές του Φθοριούχου νατρίου βρίσκεται επίσης, σε πολλά εντομοκτόνα για τα σπίτια και στα φυτοφάρμακα για καλλιέργειες(μια χαρά)

Μερικές φορές ακόμη προστίθεται στις παιδικές τροφές και τα εμφιαλωμένα νερά. Δεν είναι τυχαίο που σχεδόν σε όλες τις οδοντόπαστες αναγράφεται ότι η κατάποση τους μπορεί να σας δηλητηριάσει Προσέξτε επίσης τα μεταποιημένα τρόφιμα, όπως στιγμιαίο τσάι, προϊόντα προερχόμενα από σταφύλι χυμός, και γάλα σόγιας για τα μωρά.

Σχετικό βίντεο :

http://youtu.be/k3Y2zHbP-7c

Πηγη http://enallaktikidrasi.com/

Καλή τύχη  γιατι  θα την χρειαστούμε απο ότι φαίνεται  με όλα αυτό το φθόριο που οι παλιοί κυρίως έχουμε καταπιει άσκοπα και καταχρηστικά  . . .
18
Φτιάξε βαζελίνη (χωρίς πετρέλαιο) !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Με αυτόν τον τρόπο Ακατάν μου ,θα γλυτωσεις και άλλα ευρώπουλα !!!!

www.ftiaxto.gr/projects/βήμα-βήμα/φτιάξε-βαζελίνη-χωρίς-πετρέλαιο

19
(NIH-CPPS)

Πόνος ή δυσφορία

    Την τελευταία εβδομάδα έχετε βιώσει πόνο ή δυσφορία στις παρακάτω περιοχές?

    Μεταξύ του ορθού και των όρχεων ( περίνεο)          Ναι (1)     Όχι (0)
    Όρχεις                                                                       Ναι (1)     Όχι (0)
    Κάτω από την κοιλιά  σας στην ηβική σύμφυση ή την ουροδόχο κύστη σας                 Ναι (1)   Όχι (0)

    Την τελευταία εβδομάδα έχετε βιώσει?


    Πόνο ή καύσος κατά τη διάρκεια της ούρησης         Ναι (1)     Όχι (0)
    Πόνο ή δυσφορία κατά τη διάρκεια ή μετά την εκσπερμάτιση        Ναι (1)     Όχι (0)

    Πόσο συχνά είχατε πόνο ή δυσφορία στις παραπάνω περιοχές?

    Ποτέ                            (0)
    Σπάνια                        (1)       
    Μερικές φορές            (2)
    Συχνά                          (3)
    Πολύ συχνά                 (4)
    Πάντα                         (5)

    Ποιο νούμερο εκφράζει καλύτερα τον ΜΕΣΟ πόνο ή δυσφορία που είχατε την τελευταία εβδομάδα?

0          1          2          3          4          5          6          7          8          9          10

Καθόλου πόνος                                                                       Απίστευτος πόνος

Ούρηση

    Πόσο συχνά είχατε την αίσθηση ότι δεν έχετε κενώσει την κύστη σας πλήρως, μετά το τέλος της ούρησης κατά την τελευταία εβδομάδα?

    Καθόλου                                                         (0)
    Λιγότερο από 1 φορά στις 5                          (1)
    Λιγότερες από τις μισές φορές                      (2)
    Περίπου τις μισές                                           (3)
    Περισσότερες από τις μισές                           (4)
    Σχεδόν πάντα                                                 (5)



   Πόσο συχνά έπρεπε να ουρήσετε ξανά σε λιγότερο από 2 ώρες από την τελευταία ούρηση σας, την τελευταία εβδομάδα?

    Καθόλου                                                         (0)
    Λιγότερο από 1 φορά στις 5                           (1)
    Λιγότερες από τις μισές φορές                      (2)
    Περίπου τις μισές                                           (3)
    Περισσότερες από τις μισές                           (4)
    Σχεδόν πάντα                                                 (5)

Επίδραση των συμπτωμάτων

    Πόσο τα συμπτώματα σας έχουν εμποδίσει να κάνετε τα πράγματα που θέλετε κατά την τελευταία εβδομάδα?

    Καθόλου                                                         (0)
    Μόνο λίγο                                                       (1)
    Αρκετά                                                            (2)
    Πολύ                                                                (3)

    Πόσο πολύ σκέφτεστε σχετικά με τα συμπτώματα σας κατά την τελευταία εβδομάδα?

    Καθόλου                                                          (0)
    Μόνο λίγο                                                       (1)
    Αρκετά                                                            (2)
    Πολύ                                                                (3)

Ποιότητα ζωής

    Εάν θα έπρεπε να περάσετε την υπόλοιπη ζωής με τα συμπτώματα που βιώσατε την τελευταία εβδομάδα, πως θα αισθανόσασταν?

    Ενθουσιασμένος                                                                                (0)
    Ευχαριστημένος                                                                                (1)
    Κυρίως ικανοποιημένος                                                                    (2)
    Κάπου στη μέση ( περίπου ίδια ευχαριστημένος και δυσαρεστημένος)
    Κυρίως δυσαρεστημένος                                                                   (4)
    Δυστυχισμένος                                                                                  (5)
    Απαίσια                                                                                              (6)



Τελικό score: Πόνος                                           =

                        Συμπτώματα ούρησης               =

                        Επηρεασμός ποιότητας ζωής =
20
Π'αρτε για αρχή το link :

http://www.anew.gr/psychology/article.php?aid=73

Και όλα  τα λόγια κατόπην :


Τα συμπτώματα άγχους που μπορεί να βιώσουμε σωματικά είναι:

Σώμα:

Αίσθημα καούρας του δέρματος
Συνεχόμενη κόπωση
Αίσθημα ηλεκτροσόκ
Υπερβολική ενέργεια, αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να χαλαρώσετε
Έχετε λιποθυμικές τάσεις
Αίσθηση κρύου
Υπερδραστηριότητα
Αυξημένη ή μειωμένη σεξουαλική ορμή
Μυϊκοί σπασμοί
Σφίξιμο ή δυσκαμψία των ώμων, της πλάτης και του λαιμού
Μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα στα χέρια, στα πόδια, στο πρόσωπο, στο κεφάλι,
ή οποιοδήποτε άλλο σημεία του σώματος σας
Συνεχόμενη μυϊκή ένταση
Νευρικότητα
Πολύ μεγάλη εφίδρωση
Τρεμούλιασμα, τρέμουλο
Πίεση για ούρηση, συχνουρία
Αδύναμα πόδια, χέρια, μύες

Στήθος:

Πόνο ή δυσφορία στο θώρακα, σφίξιμο στο στήθος, ή σφίξιμο των μυών του στήθους.
Ανησυχία για την καρδιά
Δυσκολία αναπνοής
Δύσπνοια
Συχνό χασμουρητό στην προσπάθειά σας να αναπνεύσετε
Ταχυπαλμία
Καρδιακές αρρυθμίες, ταραχή ή παράληψη παλμών, φαγούρα στο στήθος που προκαλεί βήχα

Κεφάλι:

Ίλιγγος ή ζάλη
Συχνοί πονοκέφαλοι, ημικρανίες
Σφίξιμο ή δυσκαμψία στο κεφάλι, στο λαιμό, ή στον ώμο
Υπερδιέγερση
Σουβλιές στο πρόσωπο, στο κρανίο, ή στο κεφάλι,
Πόνος στη γνάθο όπως και πονόδοντος
Σφίξιμο της γνάθου ή τρίξιμο των δοντιών

Συναισθήματα:

Δραματικές κυκλοθυμικές διακυμάνσεις
Συναισθηματική άμβλυνση
Λαθεμένο αίσθημα συγκινήσεων
Συχνές τάσεις για κλάμα χωρίς λόγο


Νους:

Φόβος τρέλας, απώλειας ελέγχου, φόβος για επικείμενη καταστροφή
Συχνό αίσθημα εξάντλησης, ή ότι πρέπει να χειριστείτε ή να κάνετε πάρα πολλά
Δυσκολία στη συγκέντρωση
Φευγαλέες σκέψεις ή ταχείς σκέψεις
Εμμονή για εντύπωση βελτίωσης
Αισθάνεστε ότι σηκώνετε τον κόσμο στους ώμους σας

Ακοή:

Παράτυπη ή συχνά μειωμένη ακοή ή κώφωση στο ένα ή και στα δύο αυτιά
Ακούτε υπόκωφους ήχους
Κουδούνισμα στα αυτιά

Διάθεση:

Οξυθυμία
Κατάθλιψη
Αισθάνεστε ότι τα πράγματα δεν είναι πραγματικά ή ονειρικά
Δεν έχετε καμία αίσθηση για τα πράγματα που κάνατε
Νιώθετε ότι πιέζεστε όλη την ώρα


Όραση

Αλλοιωμένη, ομιχλώδης ή θολή όραση
Φαγούρα, ξηρά ή υγρά μάτια
Οφθαλμαπάτη, βλέπετε πράγματα στις γωνίες των ματιών σας που δεν υπάρχουν, αστέρια, αναλαμπές
Φωτοευαισθησία
Κηλίδες στην όραση,
Αναλαμπές όταν κλείνουν τα μάτια
Η διαίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά

Στόμα - Στομάχι

Συνεχής λαχτάρα για γλυκά
Πνιγμός ή δυσκολία κατάποσης
Δυσκοιλιότητα ή διάρροια
Ξηροστομία
Αίσθηση ότι η γλώσσα είναι πρησμένη
Συχνές ενοχλήσεις στο στομάχι, φούσκωμα, αέρια
Έλλειψη όρεξης ή γεύσης
Ναυτία ή η σκέψη ότι το φαγητό σας προκαλεί ναυτία
Τεντωμένος λαιμός, κόμπος στο λαιμό

Ύπνος:

Δυσκολία να αποκοιμηθείτε ή να συνεχίσετε τον ύπνο
Συχνά κακά, περίεργα, ή τρελά όνειρα
Άκουσμα ήχων στο κεφάλι που μπορεί να σας ξυπνήσουν
Αϋπνία ή ξυπνάτε άρρωστος στη μέση της νύχτας
Αφύπνιση με κρίσεις πανικού
Αισθάνεστε χειρότερα το πρωί


Χμμμ...[/size][/color]