Χρόνια προστατίτιδα - Σύνδρομο Χρόνιου Πυελικού Άλγους > Είδη Θεραπείας

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΕ ΑΝΤΙΒΙΩΤΙΚΑ

<< < (2/8) > >>

ΑΓΙΟΣ:
Ο  ΠΟΝΟΣ  ΠΟΥ  ΕΧΩ  ΤΟΝ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ  ΚΑΙΡΟ  ΕΙΝΑΙ  ΑΒΑΣΤΑΚΤΟΣ. ΔΕΝ  ΜΕ  ΠΙΑΝΕΙ  ΚΑΝΕΝΑ  ΠΑΥΣΙΠΟΝΟ  ΟΥΤΕ  ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΣ  ΟΥΤΕ  ΚΑΠΟΙΑ  ΠΡΑΚΤΙΚΗ  ΘΕΡΑΠΕΙΑ.
ΣΤΙΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ  ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ  ΠΟΥ  ΚΑΝΩ  ΕΔΩ  ΚΑΙ  ΧΡΟΝΙΑ  ΔΕΝ  ΥΠΑΡΧΕΙ  ΟΥΤΕ  ΜΙΚΡΟΒΙΟ  ΟΥΤΕ  ΚΑΠΟΑ  ΦΛΕΓΜΟΝΗ.
ΣΚΕΠΤΟΜΑΙ  ΝΑ  ΔΟΚΙΜΑΣΩ  ΜΙΑ  ΘΕΡΑΠΕΙΑ  ΜΕ  ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ  ΤΡΙΤΗΣ  ΓΕΝΕΙΑΣ  ΜΑΖΙ  ΜΕ  ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΨΔΗ  ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ  ΔΥΟ  ΜΗΝΩΝ  ΚΑΙ  ΜΕΤΑ  ΝΑ  ΚΑΝΩ  ΧΡΗΣΗ  ΚΟΥΡΣΕΤΙΝΗΣ  ΚΑΙ  ΒΡΟΜΟΛΙΝΗΣ  ΜΕ  ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ  ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ   C  ΟΠΩΣ  ΑΝΑΦΕΡΕΙ  ΚΑΠΟΙΟΣ  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΣ  ΠΟΥ  ΤΟ  ΔΟΚΙΜΑΣΕ  ΚΑΙ  ΕΙΔΕ  ΒΕΛΤΙΩΣΗ  ΜΕΤΑ  ΠΑΡΟΔΟ  ΜΙΑΣ  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ.ΕΙΜΑΙ  ΣΕ  ΑΠΟΓΝΩΣΗ  ΚΑΙ  ΔΕΝ  ΞΕΡΩ  ΤΙ  ΝΑ  ΚΑΝΩ.
ΑΝ  ΚΑΠΟΙΟΣ  ΕΧΕΙ  ΚΑΠΟΙΑ  ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΗ  ΠΡΟΤΑΣΗ  ΑΣ  ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ  ΜΗΠΩΣ  ΔΕΝ  ΤΗΝ  ΕΧΩ  ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ  ΚΑΙ  ΔΩ  ΚΑΠΟΙΑ  ΒΕΛΤΙΩΣΗ.  ΕΝΟΕΙΤΑΙ  ΟΤΙ  ΥΠΟΦΕΡΩ  ΠΑΝΩ  ΑΠΟ  10  ΧΡΟΝΙΑ  ΑΛΛΑ  ΤΟΝ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ  ΧΡΟΝΟ  ΟΙ  ΠΟΝΟΙ  ΜΟΥ  ΕΙΝΑΙ  ΠΟΛΥ  ΔΥΝΑΤΟΙ .  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ  ΠΕΡΙΜΕΝΩ   ΚΑΟΙΟ  ΝΕΟ  ΜΗΠΩΣ  ΔΩ  ΚΑΟΙΑ  ΒΕΛΤΙΩΣΗ.

Φαέθων:

--- Παράθεση ---ΣΤΙΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ  ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ  ΠΟΥ  ΚΑΝΩ  ΕΔΩ  ΚΑΙ  ΧΡΟΝΙΑ  ΔΕΝ  ΥΠΑΡΧΕΙ  ΟΥΤΕ  ΜΙΚΡΟΒΙΟ  ΟΥΤΕ  ΚΑΠΟΑ  ΦΛΕΓΜΟΝΗ.
--- Τέλος παράθεσης ---

Τι σε κάνει τότε να πιστεύεις ότι η αντιβίβωση 3ης ή 13ης γενεάς θα σου λύσει το πρόβλημα;


--- Παράθεση ---ΑΝ  ΚΑΠΟΙΟΣ  ΕΧΕΙ  ΚΑΠΟΙΑ  ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΗ  ΠΡΟΤΑΣΗ  ΑΣ  ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ  ΜΗΠΩΣ  ΔΕΝ  ΤΗΝ  ΕΧΩ  ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ  ΚΑΙ  ΔΩ  ΚΑΠΟΙΑ  ΒΕΛΤΙΩΣΗ. 
--- Τέλος παράθεσης ---

Έχω γράψει πάααααρα πολλά που νομίζω δίνουν αρκετές κατευθυντήριες γραμμές γι αυτά που ρωτάς, ειδικά για περιπτώσεις σαν την δική σου. Μάλλον δεν θα τα έχεις κοιτάξει.

aaa:
Πάντως από ό,τι έχω διαβάσει αν οι καλλιέργειες είναι αρνητικές διαρκώς, θα πρέπει να σκεφτείτε την πιθανότητα χλαμυδίων. Βέβαια σε άλλες δημοσιεύσεις λένε ότι τα χλαμύδια αμφισβητούνται ως αίτια χρόνιας προστατίτιδας, αλλά αυτό δεν είναι φυσικά οριστικό ούτε δεσμευτικό. Αν πάρετε vibramycin θα πρέπει να είναι για ένα μήνα τουλάχιστον.
Στην περίπτωση μου πάντα αρνητικές καλλιέργειες, όμως βελτιώνομαι εξαιρετικά με vibramycin. Είχα ξεκινήσει με ουρηθρίτιδα και το μόνο αίτιο που μπορεί να προκαλέσει στη συνέχεια προστατίτιδα είναι τα χλαμύδια και τα άτυπα που ουσιαστικά θεραπεύονται με τα ίδια φάρμακα και τα δύο. Βέβαια οι αντιβιώσεις και ιδιαίτερα οι κινολόνες και οι τετρακυκλίνες έχουν και ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση. Οπότε μπορεί να υποχωρεί ο πόνος διότι δρουν έτσι και τελικά το πρόβλημα να είναι ιδιοπαθές
http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=257.0

βερτης:
Μιας και αργά ή γρήγορα θα πρέπει να επαναλάβω την περυσινή θεραπεία (κυνολόνη - αλφα μπλοκερ) για να διώξω έστω λίγο το μικρόβιο ήθελα να ρωτήσω εάν ξέρει κάποιος εάν υπάρχει κάποιο όριο λήψης κυνολόνης ΄ή γενικότερα αντιβίωσης μέσα σε ένα χρόνο. Ας πούμε το 2012 με ένα μήνα καθημερινή αντιβίωση και 5 μήνες 1 ανά 3 ημέρες (σύνολο 2,5 μήνες καθημερινά) ήμουνα για 1 χρόνο μια χαρά και δεν έπαθα κάτι από την κυνολόνη (τενοντίτιδες κλπ.) Εάν όμως το επαναλάβω φέτος μήπως αρχίζω να επιβαρύνω υπερβολικά τον οργανισμό μου;

evans:
Θα ήθελα να καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία σχετικά με τα αντιβιωτικά.
Στην καλλιέργεια σπέρματος βρέθηκε enterococcus faecalis και το αντιβιόγραμμα έδειξε ευαισθησία μεταξύ άλλων στο ciproxin. To ciproxin είναι ένα αντιβιωτικό που χρησιμοποιούν πολύ συχνά οι ουρολόγοι, και μάλιστα πολλοί από αυτούς χωρίς να έχουν αποτελέσματα από καλλιέργεια ή αντιβιόγραμμα. Μιλάμε για κινολόνη, πολύ ισχυρό αντιβιωτικό, που χτυπάει κατευθείαν στο κεντρικό νευρικό σύστημα προκαλώντας σπασμούς, στο έντερο προκαλώντας δυσκοιλιότητα και στο δέρμα προκαλώντας μύκητες και φωτοευαισθησία. Αυτά προκλήθηκαν σε εμένα, ενώ έχω ακούσει ότι μπορεί να προκαλέσει και τενοντίτιδα. Σε εμένα τα συμπτώματα δεν είχαν ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ βελτίωση μετά από ΕΝΑΜΙΣΗ ΜΗΝΑ ciproxin (500+500 ημερησίως). Αργότερα, κατά τη διάρκεια της μακράς περιήγησής μου σε γιατρούς, δύο λοιμοξιωλόγοι μια εξαιρετική μικροβιολόγος, και ο ουρολόγος που τώρα με παρακολουθεί, με πληροφόρησαν ότι με τους κόκκους (και τον εντερόκοκκο κατά συνέπεια) ΚΛΙΝΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ έχει το augmentin (πενικιλίνη με κλαβουλανικό οξύ που βοηθάει στην αποτελεσματική δράση), και όχι το ciproxin, το οποίο μπορεί να εμφανίζει εργαστηριακά αποτελέσματα θετικά. Μετά από 1 μήνα augmentin τα συμπτώματα μειώθηκαν (δεν εξαφανίστηκαν) και οι δύο καλλιέργειες σπέρματος που έκανα (η πρώτη με διάστημα ενός μήνα μετά την παύση της αντιβίωσης και η δεύτερη δύο μήνες αργότερα), δεν έβγαλαν ούτε μικρόβιο, ούτε πυοσφαίρια.
Μήπως η χορήγηση κινολόνης δια πάσαν νόσον είναι μύθος;
Αυτό βέβαια αυτό δεν ισχύει για άλλα μικρόβια, πχ το e-coli, για την αντιμετώπιση του οποίου το ciproxin ενδύκνειται (και κλινικά)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση