Στο ψάξιμό μου για το Χρόνιο Πυελικό Άλγος, βρήκα πολλές φορές στις πηγές στις οποίες κατέληξα τελικά ως τις πιο αξιόπιστες, αναφορές στα ευεργετικά αποτελέσματα στα οποία είχε σε ασθενείς με το πρόβλημά μας μια ουσία - συμπλήρωμα διατροφής η οποία ονομάζεται Κουερσετίνη (Quercentine). Η κουερσετίνη είναι ένα φυσικό συστατικό, το οποίο περιέχεται στα μήλα, τα κρεμμύδια, τα κεράσια, τα γκρέιπφρουτ, το λάχανο, το πράσινο τσάι και το κόκκινο κρασί, ενώ αποτελεί ισχυρό φλαβονοειδές. Πάνω που ετοιμαζόμουν να τη δοκιμάσω τελικά δεν χρειάστηκε, λόγω του ξεκίνησα να έχω προοδευτική βελτίωση από μόνος μου. Κατά συνέπεια δεν μελέτησα πολύ το θέμα ούτε μπορώ να καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία αλλά θυμάμαι πως από την έρευνά μου είχα καταλήξει στα ακόλουθα συμπεράσματα:
-Η ευεργετική της δράση σε ασθενείς με το πρόβλημά μας έχει επιβεβαιωθεί από επιστημονικές ιατρικές έρευνες και μετρήσιμα αποτελέσματα. Δεν είναι ένα απλό "γιατροσόφι" και την μελετούν και την συνιστούν γιατροί που είναι στην πρωτοπορία της έρευνας για το πρόβλημά μας, όπως οι ουρολόγοι
Daniel Shoskes και
J. Curtis Nickel.
-Δεν έχω καταλήξει να πειστώ ποιος είναι ο μηχανισμός βάση του οποίου δουλεύει αυτή η ουσία στο πρόβλημά μας αλλά αυτό νομίζω ότι αυτό είναι δευτερεύουσας σημασίας.
-Υπάρχουν ασθενείς στους οποίους απλά αποδείχτηκε η λύση στο πρόβλημά τους. Με άλλα λόγια τους εξαφάνισε σε βάθος χρόνου τα συμπτώματα. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις στις οποίες δεν πρόσφερε τίποτα.
-Για να υπάρξουν αποτελέσματα (όπως και στις άλλες θεραπείες του χρόνιου πυελικού άλγους) θα πρέπει να λαμβάνεται μακροχρόνια (ίσως 2-3 μήνες). Μην περιμένετε να ξεκινήσετε να την λαμβάνετε και να δείτε αλλαγή σε μερικές ημέρες.
-Η αποτελεσματικότητά της επηρεάζεται από την συνολική σύσταση του σκευάσματος που την περιλαμβάνει. Από την έρευνά μου κατέληξα πως τα πιο αποτελεσματικά σκευάσματα τα φτιάχνει η αμερικάνικη εταιρία
Farr Labs, η οποία κατασκευάζει πολλά σκευάσματα προσανατολισμένη ακριβώς στην ασθένειά μας. Στις σελίδες της θα δείτε και video με τον Dr. Shoskes, ο οποίος δίνει τα εντυπωσιακά αριθμητικά αποτελέσματα των ερευνών (82% των ασθενών είχαν βελτίωση).
-Τα δύο πιο αποτελεσματικά της σκευάσματα με κουερσετίνη, βάση μαρτυριών ασθενών που διάβασα, είναι το
Prosta-Q και το
Q-Urol , με το δεύτερο να έχει σύσταση περισσότερο προσανατολισμένη σε ασθενείς όπου τα συμπτώματα έχουν να κάνουν με την ούρηση.
Πιστεύω ότι οποιοσδήποτε ασθενείς υποφέρει θα έπρεπε να κάνει τη χάρη στον εαυτό του και να δοκιμάσει μακροχρόνια την κουρσετίνη.