01/03/2010Χρόνια βακτηριακή προστατίτιδα - Μήνυμα από τον Doctor Polacheck
(συμμορία manilla protocoll / ένας απο τους 2 υπομαίτρ του είδους, ο Κaplun είναι ο άλλος κ' μετα ακολουθουν τα λεγόμενα γατάκια ή οι γιατροί/μαλάκτες/μοναδικοί στον κόσμο της αρπακτής κ' της προόδου).
''Τα τελευταία 12 χρόνια, έχω μελετήσει την αιτία της χρόνιας προστατίτιδας,σε συμπτωματικούς ασθενείς που έχουν έρθει στο Κέντρο μας από όλα τα 50 κράτη μέλων των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και από την Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, τον Ειρηνικό και την Αυστραλία που αναζητούν μια διάγνωση (και στη συνέχεια τη θεραπεία). Για να γίνει μια συγκεκριμένη διάγνωση , χρειάζεται έντονο μασάζ του προστάτη ημερησίως για μία εβδομάδα. Οι εκκρίσεις του προστάτη (EPS) συλλέγωνται και καλλιεργούνται για βακτήρια και οργανισμούς. Θα ήθελα να αναφέρω τα αποτελέσματα από 600 συνεχόμενους ασθενείς: πάνω από το 99 % βρέθηκαν να έχουν ένα βακτήριο ή οργανισμόυς, και πολλοί ασθενείς είχαν πολλαπλούς οργανισμούς. Ως εκ τούτου, αυτή η διαταραχή κατάλληλα ονομάζεται: Χρόνια βακτηριακή προστατίτιδα ''(τέλος το κείμενο του Pollacheck).
Από την άλλη πλευρά, διαβάστε μια μαρτυρία ενός ανθρώπου σχετικά με την αποστράγγιση.Έχεται δει κωμικούς να αναφέρονται στον αδένα του προστάτη, όπου ο γιατρός φοραει γάντια και βαζει το δάχτυλο του στον πρωκτό ενός άνδρα για να ελέγξει την υγεία του προστάτη του. Είναι ένα βασικό μέρος της φυσικής εξέτασης για τους άνδρες άνω των 40 ετών, και στις κωμωδίες ενεργούν σαν να είναι το τέλος του κόσμου.
Η drainage(αποστράγγιση) μπορεί να βοηθήσει με τα συμπτώματα, ακόμη και αν βακτηριακή λοίμωξη δεν είναι to πρόβλημα. Η ''επίφοβη'' αυτη δαχτυλικη εξεταση/μάλαξη , ωστόσο, είναι ένα βασικό βήμα στην εξάλειψη βακτηριακών λοιμώξεων του προστάτη. Η μόλυνση μπορεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας, αν όχι η μοναδική αιτία, σε πολλές περιπτώσεις της προστατίτιδας, ακόμη και αν μια βιαστική καλλιέργεια δεν δείχνει βακτήρια.
Μια πολύ σταθερή δαχτυλικήμάλλαξη , αν γίνει με την πρόθεση της αποστράγγισης, ή στίψιμο του αδένα του προστάτη( που ονομάζουμε drainage) , έχει ως αποτέλεσμα την απαλλαγη του δομημένου πύον και των νεκρων κυτταρων , οπως και την συρρίκνωση του αδένα, ανακουφίζοντας τα συμπτώματα. Η διαρροή των εν λόγω "καυστικων περιεχομενων'' / μολυσμένου προστατικου υγρού μπορεί να είναι μία αιτία κάποιων συμπτώματων της προστατίτιδας. Μεσω αυτης της αποστράγγισης ,ο προστατης ξεφορτώνεται ''το καυστικά περιεχόμενο'', και προκαλεί τον αδένα να ξαναγεμίσει με αίμα, βοηθώντας τα αντιβιοτικά να φθάσουν στο σημείο . Μπορεί να συρρικνωθεί ο αδένας, και να φτάσει σε ένα βαθμό οπου τα συμπτώματα του οργανισμου να υποχωρησούν,'' τουλάχιστον για κάποιο χρονικό διάστημα''.
Αυτή η τεχνική χρησιμοπούνταν παγκοσμίως πριν τα αντιβιοτικά (πριν από το 1960 ).Οι γιατροί εκτελούσαν αυτή του είδους την αποστράγγιση , όπου και μερικές φορές ονομάζεται και "μασάζ", όταν οι ασθενείς τους είχαν προστατίτιδα . Σε ορισμένες περιπτώσεις δυστυχώς δεν ήταν αρκετή για να τους θεραπέυσει την ασθένεια. Αλλά επειδή η αποστράγγιση είναι πάντα τουλάχιστον ενοχλητική για τον ασθενή, και συνήθως τουλάχιστον ενοχλητικη για τον γιατρό , έπεσε έξω από την κοινή πρακτική με την έλευση των αντιβιοτικών. Είναι πολύ πιο εύκολο να συνταγογραφήσει καποιος ένα χάπι και να στείλει τον ασθενή στο σπίτι του
( Θέλω να προσθέσω πως ο Ιπποκράτης απο τα αρχαία χρόνια και γενικότερα για πάσης φύσεως πάθηση,έλεγε μην χορηγείς ''φάρμακα'' χώρις μάλλαξη ) .
Υπάρχει μια άλλη πτυχή της drainage που χρειάζεται θεώρηση.Tα συμπτώματα μερικών ανθρώπων οπου μπορεί να προκαλούνται ή να επιδεινώνονται από την ένταση των μυών ή ανεπιθύμητα απο του νευρικου συστηματος τις αντιδράσεις. Μία από τις θεραπείες για αυτό ,περιλαμβάνει πίεση στα σημεία της ''ακουσιας'' αυτής έντασης εντός της πυελικής περιοχής οπου επιτυγχάνεται με τον ίδιο τρόπο όπως αυτός της αποστράγγισης που κάνει ο γιατρός , με άλλα λόγια, πρωκτικά. Έχει προταθεί ότι ορισμένα απο τα οφέλοι της κοινής αποστράγγισης είναι εξαιτίας αυτού του ερεθίσματος
(δηλαδή οτι τυχαία όταν ο γιατρός κάνει προστατικες μαλλάξεις πιέζει και αυτα τα σημεία,κατι το οποίο έχει ακουστει και στο forum μας). Για περισσότερα σχετικά με αυτή τη θεωρία, δείτε τη σελίδα ''ένταση των μυών και ανατρέξτε στις συνδέσεις στην αριστερή στήλη αυτής της σελίδας.
Η παρακάτω ιστοριούλα θα σας θυμίσει τον μοναδικό στον κόσμο ακατάν ,οχι πως δεν σας το θύμισε όλο αυτο το παραπάνω.Ευτυχώς το κείμενο αυτο γράφτηκε πριν εμφανιστεί αυτος ,δεν θα πει ετσι πως τον αντιγραψανε .Μουχαχαχααχχαχα.Ποιός αντεγραψε πιον;;;Ο αδένας του προστάτη σας είναι μια πολύπλοκη δομή απο μικροσκοπικές κυψέλες , ή σάκους, στα οποία τα βακτήρια μπορούν να αναπτυχθούν. Μόλις μεγαλώσουν εκεί, η διόγκωση και η φλεγμονή που προκαλείται από τη μόλυνση κλείνει αυτο τον σάκο, αναγκάζοντας το να μην μπορεί να τα απωθήσει και προστατεύοντας τα από τα αντιβιοτικά και το ίδιο το ανοσοποιητικό σας . (Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό, δείτε biofilms.html.) Καθώς όλο και περισσότεροι σάκοι τείνουν να κλείσουν, ο προστάτη σας αρχίζει να πρηζεται και να παρεμβαίνει στην κανονικά ροή των ούρων σας και στη σεξουαλική σας λειτουργία.
Ακόμα και αν δεν έχετε μια λοίμωξη, το ανοσοποιητικό σας σύστημα , μπορεί να προκαλέσει ''φλεγμονή'' να φράξει και να πρηστεί(Αν καποιοι απο εμάς λάβουν για ένα τρίμηνο το modulo moducare που βρήκα οπου και κατατασεται στα ανοσορυθμιστικα και βρουν γιατρεια ,ισως να ανήκουν σε αυτή την κατηγορία των αυτοάνοσων ).
Μερικές σημειώσεις σχετικά με την drainage:H drainage μπορεί να είναι επώδυνη, ιδιαίτερα όταν αυτό γίνεται για πρώτη φορά . Ποτέ δεν είναι άνετη.
Η drainage γίνεται συνήθως λιγότερο επώδυνη και λιγότερο άβολη όσο περνάει ο καιρός.
Αν κάνετε drainage με αντιβιοτικά, κάντε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα οπου είναι και η βέλτιστη. Οποιοδήποτε ποσότητα προσταικού υγρού βγεί κατά την διαρκεια των drainage μπορεί να βοηθήσει .
Η drainage μπορεί να γίνει από τον οποιονδήποτε. Δεν χρειάζεται απαραιτήτος να είναι γιατρός. Μπορείτε να έχετε το σύντροφό σας ή κάποιο άλλο άτομο να κάνει τις μαλάξεις αυτές για σας, εφ 'όσον το εν λόγω πρόσωπο φοράει γάντια λατέξ και χρησιμοποιεί ένα ασφαλές λιπαντικό. Αν εχεται μεγάλα δάχτυλα και μακριά , μπορείτε να ''στραγγίξεται'' μόνοι σας τον εαυτό σας. Αυτή η ιστοσελίδα έχει το ''κάντο μονος σου '' οδηγίες και παρατηρήσεις σχετικά με την drainage απο κάποιον μη-γιατρό κτλ .
Η drainage πρέπει να γίνεται μόνο από ENA ανθρώπινο δάχτυλο. Τα αντικείμενα δεν είναι κατάλληλα για την drainage , διότι δεν υπάρχει η "αίσθηση". Μερικοί άνθρωποι, όμως, κάνουν την drainage με ασφαλή αντικείμενα(
wand) και δεν τους βλάπτει.Είμαστε ενάντια σε αυτό.
Η drainage δεν πρέπει να προκαλεί βλάβες. (Δείτε την προειδοποιητική σημείωση σχετικά με τους επιδιδυμίτιδας ασθενείς.) Μετά την drainage , ενδέχεται να αντιμετωπίσετε περισσότερα κάψιμο απο ό, τι είχατε πριν, επειδή η ουσία που προέρχεται από το φραγμένο σάκο είναι καυστική. Αυτή η παρενέργεια θα βελτιωθεί αν συνεχίσετε αποστράγγιση. Φυσικά το πρόσωπο που κάνει την αποστράγγιση θα πρέπει να έχει πολύ κοντά νύχια.
Η drainage είναι απαραίτητη για να πάρετε ένα καλό δείγμα για ανάλυση εργαστήριου για να ανακαλύψει τι έχετε . Χωρίς drainage , δεν μπορείτε να βρείτε τα βακτήρια. Φυσικά, θα μπορούσε να μην υπάρχουν και βακτήρια εκεί για να βρει ...
Οι κωμικοί θα κάνουν ακόμα αστεία με την δαχτυλική εξέταση . 'Ισως να γελάσουμε και εμείς πολύ με αυτό. Αλλά για εκείνους από εμάς που υποφέρουν από προστατίτιδα, η drainage μπορεί να είναι ένα πολύτιμο εργαλείο.
Σας εύχομαι το καλύτερο της υγείας σας , καθώς και την καλύτερη ιατρική φροντίδα.
Ken Smith
Αρχικό κείμενο και πηγή :
http://prostatitis.org/drainage.html-Αυτό το κείμενο το ανέβασα περισσότερο για να τονίσω τα οφέλη ενός κανονικού προστατικού μασάζ και οχι ενός επιθετικού (με κοντά και ανώμαλου σχήματους δάχτυλα ) .
-Για να αναφερθω στις περιπτωσεις που τυχαία ο μαλάκτης του προστάτη ακουμπάει σε άλλες περιοχές (μύες) και βελτιώνει τα συμπτώματα ,μέσω των trigger points.
-Επίσης για να αναφερθώ σε κανα 2 σημεία παράλληλα με το γραπτο του Ken , οπου είναι ακριβώς ίδια με τα λογια ''κάποιου γιατρού'' περί προστατίτιδας , τα οποία έκανε και κτήμα του. π
-Also ,για να αναφερθω στο οτι ισως και ολοι να έχουμε εκεί μικρόβια και γιατι ενω καποιοι έχουν συμπτωματα και κάποιοι άλλοι όχι .Δείτε εδώ τι εννοώ στο γραπτό του Phaethon
εδώ:http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=239.0-Για να αναφερθώ στις 2 πιθανότητες νευρομυικης και αυτοάνοσης περίπτωσης και πως όλοι δεν έχουμε δυστυχώς μόνο μια πάθηση ,συνεπώς και μια γιατρειά ,αντιμετώπιση .
-Για τονίσω το γεγονός πως όπως η προστατικη μάλλαξη ,η οποία δεν πρεπει να γίνεται με δύναμη για να μην διημιουργήσει προκλητά βλάβες ,αν γίνει σωστά και βγεί υγρό απο εκεί μέσα ,αν είναι να αποδωσει τα μέγιστα οπου και εκτός απο θεραπεία είναι και απάλυνση του πόνου ,θα το κάνει και με ενα απλο μασαζ του προστάτη .
-Τέλος αν και το κείμενο δεν προτείνει την αυτομάλλαξη τις , προσωπικά την βρισκω εξαιρετικά επωφελής .
Χρησιμοποιείται ασφαλή εργαλεία μάλαξης όπως wand κτλ .
Αποφύγεται κεριά ,βούρτσες , hi-tech μαγκούρες , οδοντόβουρτσες κτλ .