Χρόνια προστατίτιδα - Σύνδρομο Χρόνιου Πυελικού Άλγους > Είδη Θεραπείας

ΠΡΟΣΤΑΤΙΚΟ ΜΑΣΑΖ - ΜΑΛΑΞΕΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗ σε συνδυασμό με λήψη αντιβίωσης

(1/15) > >>

admin:
Εδώ γράφουμε για τις θεραπείες που συνδυάζουν λήψη αντιβίωσης με μαλάξεις του προστάτη. Οι θεραπείες αυτές βασίζονται στην υπόθεση πως η χρόνια προστατίτιδα προκαλείται από μικρόβια που ζουν και κρύβονται στον προστάτη, όπου είναι δύσκολο η αντιβίωση να φτάσει σε επαρκείς συγκεντρώσεις για να τα εξολοθρεύσει. Συνεπώς, βάση της θεωρίας αυτής, οι μαλάξεις του προστάτη "ξεμπλοκάρουν" τα κανάλια του αδένα και επιτρέπουν στην αντιβίωση να φτάσει πιο αποτελεσματικά. Παρακολουθώντας ξένα fora, συμπεραίνει κανείς πως η θεωρία αυτή είχε αρκετή απήχηση κυρίως στη δεκαετία του 1990, ενώ στη συνέχεια φαίνεται να έχει χάσει την δημοτικότητά της. Είναι γνωστή και ως "Manilla Protocol" λόγω του ότι η εν λόγω μέθοδος θεραπείας αναπτύχθηκε και εφαρμόστηκε σε μεγάλο βαθμό στη κλινική του Φιλιππινέζου γιατρού Feliciano στις Φιλιππίνες. http://www.prostate.com.ph/

Στο ίδιο site μπορεί κανείς να βρει κανείς εκτενείς αναφορές στην επεξήγηση της θεωρίας των προστατικών μαλάξεων με αντιβίωση.

markelos:
Το ειχα δοκιμάσει και αυτο για ένα χρονικό διάστημα και τολμώ να πω οτι ειχα δει μια θεαματική βελτίωση στην αρχη και για ένα μικρό σχετικα διάστημα νομιζα οτι ειχα θεραπευτεί!!!!!!!!Αλλά δυστηχως διαψευστηκα........παρά τις συχνες μαλλάξεις και τις αντιβιώσεις το τσούξιμο και η δυσλειτουργεία συνεχιζόταν παρα τις διαβεβαιώσεις του γιατρού οτι δεν δικαιολογούνται τα συμπτώματα με την γενική εικόνα του προστάτη.Πράγμα το οποίο επαληθευτηκε απο τον 2 διορθικο υπέρηχο που έκανα και ο ουρολόγος που πλέον με παρακολουθει μου ειπε πως "ο προστάτης σου δεν έχει καμία σχέση με εκείνον πρίν απο τις μαλλάξεις,είναι πολύ καλύτερη η εικόνα του".Οπότε κατεληξα στο συμπέρασμα οτι ναι μεν βοηθάνε οι μαλλάξεις(μου ειχε σταματησει η συχνοουρία και η νυχτουρία)αλλά δεν θεραπέυουν δυστηχώς.......ειναι μια πολύ καλή φυσικοθεραπεία και αν γίνονται και με πίεση οντως αποφράσονται τα προστατικά κανάλια και αισθανόμαστε ανακούφιση για ένα αλφα χρονικό διάστημα που προφανως θα ποικίλει απο ατομο σε άτομο.Θα προσπαθησω να κάνω μαλλάξεις χωρις αντιβίωση και θα σας πώ τις εντυπώσεις μου και αν η θεωρεία αυτη έχει βάση χωρις τις αντιβιώσεις.

Darth Dark Vader:
To manila protocol έχει μείνει πλέον στην ιστορία για πολλούς ως "απάτη", εντός ή εκτός εισαγωγικών . Μετά τις πρώϊμες μαρτυρίες κάποιων "θεραπευμένων" κατά τη δεκαετία του 90 και τις δηλώσεις του Feliciano ότι θεραπεύει 100% των περιπτώσεων (ναι, είπε τέτοιο πράγμα πράγμα, το οποίο αργότερα αναγκάστηκε να μειώσει στο "ταπεινό" 95% μετά από πολύ κράξιμο στο ιντερνετ από πρώην ασθενείς του που εξακολουθούσαν να έχουν τρομερές ενοχλήσεις ;D ), πράγμα που έκανε ορδές προστατιδοπαθών να ταξιδεύουν στις Φιλιπίνες για θεραπεία, ξέσπασε ένα τσουνάμι καταγγελιών που αποκάλυψε ότι το manila protocol στην καλύτερη των περιπτώσεων προκάλεσε μια βραχυχρόνια βελτίωση των συμπτωμάτων σε μερικούς μόνο πάσχοντες. Οι παράγοντες που επέτρεψαν στον Feliciano να βγάλει λεφτά με τη σέσουλα μέχρι να ξεθωριάσει η "θαυματουργή" θεραπεία του ήταν κυρίως:

Πρώτον, η φυσική ανάγκη του κοσμάκη για ελπίδα που οδήγησε με τη σειρά της σε βιαστικές μαρτυρίες περί θεραπείας όσων νόμισαν για λίγο ότι βλέπουν κάποια βελτίωση (και οι οποίες μαρτυρίες έριχναν για καιρό στάχτη στα μάτια των υπόλοιπων που δεν έβλεπαν καμιά διαφορά).

Δεύτερον, η τεχνική "διατήρησης της ελπίδας" από τον Feliciano (αλλά και τους ακόλουθους / μιμητές του όπως ο Ilya Kaplοun στο Τορόντο και ο Polachek ή Polacheck στο Tucson), του στυλ: "πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον 4 μηνες μετά τη θεραπεία για να δεις αποτελέσματα" και διάφορες παραλλαγές αυτών, όπως το "μάλλον έχεις κι άλλο δύσκολο μικρόβιο στον προστάτη, είσαι δύσκολη περίπτωση, πρέπει να κάνεις κι άλλες συνεδρίες" που χρησιμοποιεί ευρέως σύμφωνα με μαρτυρίες ειδικά ο Polachek  ::).

Αν θέλετε να ενημερωθείτε περισσότερο για τον φάκελο manila protocol με πολλές μαρτυρίες εδώ: http://groups.google.com/group/sci.med.prostate.prostatitis/browse_thread/thread/fd4105cd6aecf020

markelos:
Τι μου θυμίζει?τι μου θυμίζει?........κατσε να δεις!!ειναι και ένας γιατρός εδω στην Ελλάδα αλλά μου διαφευγει το ονομά του που κάνει ακριβως το ίδιο  [.......] λεγεται αλλά δεν θυμαμαι το επώνυμο.Βοηθήστε με κάποιος ρε παιδιά!!!!

Φαέθων:
Οk Μαρκέλο, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να στο θυμήσω  :P . Ούτε νομίζω χρειάζεται να αναφερθούμε ονομαστικά και να αρχίσει έτσι και εδώ μέσα το μπάχαλο, η σαπουνόπερα και η ατέρμονη μπουρδολογία που θα έριχνε το επίπεδο, θα γινόταν κεντρικό θέμα και θα επισκίαζε έτσι την προσπάθεια που γίνεται μέσα από αυτό το forum για πραγματικά χρήσιμη πληροφόρηση ομοιοπαθών. Εξ-από-δω κι ας έχω πολλά να πω. Εξάλλου πρόσφατα έπεσα σε ένα νέο blog, όπου απ'ότι είδα κάποιοι υποψιασμένοι έχουν αρχίσει και τα λένε έξω από τα δόντια για όποιον θέλει να το ερευνήσει. Τέτοια φαινόμενα είναι παγκόσμια και σίγουρα θα εμφανιστούν περιοδικά ξανά και στο μέλλον. Ας μείνουμε στα στοιχεία περί της μεθόδου, στα επιχειρήματα και τον ορθολογισμό και ας αποφύγουμε τo κουτσομπολιό και όποιος μπορεί και θέλει να καταλάβει, θα καταλάβει. 

Κλείνοντας για την ώρα να πω ότι όσο η επιστήμη δεν δίνει λύση στο πρόβλημά μας, ο καθένας είναι και θα είναι ελεύθερος να πάει να αγοράσει ελπίδα από αστρολόγους, μέντιουμ, καφετζούδες, θαυματοποιούς, ματζούνια και οτιδήποτε άλλο νομίζει εκείνος. Ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει τον γιατρό του ή να ψάξει τη θεραπεία του στην Κίνα, στις Φιλιππίνες, σε ανεπίσημες εμπειρικές μεθόδους κλπ.κλπ. Όσο το έχει ανάγκη και όσο το επιτρέπουν τα οικονομικά του. Αν αυτό του δίνει την αίσθηση ότι πάει καλύτερα, εν μέρη τα λεφτά που δίνει πιάνουν τόπο. Αλλά νοιώθω καλά με τον εαυτό μου να ξέρω ότι πριν το κάνει είχε τουλάχιστον την ευκαιρία να πληροφορηθεί. Ότι προασπίστηκε το αναφαίρετο δικαίωμά του που έχει κάθε καταναλωτής να γνωρίζει όλα τα στοιχεία και ειδικά τον αντίλογο από άτομα με ιδία πείρα, όπως εμείς, και όχι μονόπλευρα. Έτσι ώστε να κρίνει μόνος του, να πάρει τα ρίσκα του ενημερωμένος και να ξέρει και τι μπορεί να περιμένει....και το κρίμα στο λαιμό του ρε αδελφέ. Όχι να πάει σαν το πρόβατο υπό την επήρεια κενών υποσχέσεων και μονόπλευρης παραπληροφόρησης που φτάνει τα όρια του φανατισμού και της προπαγάνδας όπως πήγαμε εμείς. Αλλά αλλοίμονο σε όποιον ήταν τόσο στενόμυαλος ώστε να πιστεύει ότι μπορεί να μονοπωλήσει το internet.   8)

Και να επαναλάβω για τους νέους και ένα σοφό ρητό που μου είπε μέγας πασίγνωστος φίλος μας όταν εγώ ακόμα ήμουν καλόπιστος και αγαθός: "ΤΡΑΝΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΡΑΝΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ"  :-*

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση