Χρόνια προστατίτιδα - Σύνδρομο Χρόνιου Πυελικού Άλγους > Είδη Θεραπείας

Διάφορα άλλα συμπληρώματα διατροφής & Βιταμίνες

<< < (3/3)

Hyper Ban:

--- Παράθεση από: Hyper Ban στις Οκτώβριος 28, 2012, 02:28:39 πμ ---'Beta Sitosterol &modulon moducare
2 πολύ ενδιαφέροντα συμπληρώματα και θα εξηγήσω αμέσως το γιατί .
Το Β' sitosterol αναφέρεται στο http://www.prostatitis.org/iwfmBetaSitosterol.html με την εξης επιτυχημένη εξιστόρηση που δεν κρύβει διαφήμιση ,απο έναν άντρα που έπασχε απο ΚΥΠ (καλοήθη υπερπλασία) :

I am a 44-year-old man who had benign prostate hyperplasia (BPH). Prior to taking supplements, I suffered from ALL of the textbook symptoms. My physician suggested surgery. I decided to research the problem via the internet, purchased a supplement called Beta Sitosterol, and four months later, my BPH is gone. Two other gentlemen at my company who had BPH took Beta Sitosterol, and their symptoms are gone. My question is, why didn't I see Beta Sitosterol as a treatment (cure) for BPH on any of the numerous medical websites I visited during my search for help?! Any physician bringing this treatment to the forefront would be a hero!

Μετάφραση :

Είμαι ένας 44-year-old ανδρας που είχε καλοήθη υπερπλασία του προστάτη (ΚΥΠ). Πριν από τη λήψη συμπληρωμάτων, υπέφερα από όλα τα συμπτώματα .Ένας  γιατρός μου πρότεινε χειρουργική επέμβαση. Αποφάσισα να ερευνήσω το πρόβλημα μέσω του διαδικτύου έτσι  αγόρασα ένα συμπλήρωμα που ονομάζεται βήτα σιτοστερόλη, και τέσσερις μήνες αργότερα, η καλοήθη υπερπλασία του προστάτη μου έχει φύγει. Δύο άλλοι συνάδελφοι στην εταιρεία μου, ο οποίοι είχαν  ΚΥΠ πήραν  Βήτα σιτοστερόλη, και έχουν φύγει τα συμπτώματά τους. Η ερώτησή μου είναι, γιατί δεν βλέπω την  Βήτα σιτοστερόλη ως θεραπεία (θεραπεία) για την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη σε κάποια από τις πολλές ιατρικές ιστοσελίδες που επισκέφθηκαν κατά τη διάρκεια της αναζήτησής μου για  βοήθεια! Κάθε γιατρός φέρνοντας αυτή τη θεραπεία στο προσκήνιο θα ήταν ένας ήρωας!
Με μία σύντομη έρευνα ,παρατήρησα πως όντως δουλεύει και εκτός αυτού βοηθάει και στην τριχόπτωση (http://www.hairlossgr.com/forum/thread-3839.html).Θα μπορούσε εναλλακτικά να χρησιμοποιηθεί ,αντι του saw pallmeto .Aν σας ενδιαφέρει ,θα μπορούσατε να το ερευνήσετε.

Για το moducare και συγκεριμένα για αυτο της modulon θα μιλήσω απο προσωπικη εμπειρία ,μέσω ενος φίλου ,όπου το λάμβανε ως αποθεραπεία μετά απο καυτηριασμό σε κάτι κονδυλώματα που είχε κολλήσει .Άριστα αποτελέσματα μετά απο μια χρήση 3 μηνών και αλλαγή - βελτίωση στην ενεργητικότητα του  και στην  libido του .Eνω δεν είχε κάποιο στυτικό πρόβλημα , του έκανε τρομερή εντύπωση η  αύξηση της επιθυμίας  .Όταν το πήρα στα χέρια μου και διάβασα τις οδηγίες του,είδα πως ανέφερε εντος του και την χρόνια προστατίτιδα .Το χορηγούν γιατροί και γενικότερα είναι ένα πολύ καλό συμπλήρωμα ,εξίσου καλό ίσως και σαν το quercetin .Aνήκει στα  ανοσορυθμιστικά και προσωπικά σκοπεύω άμεσα να το αγοράσω .Πιο συγκεκριμένα :

Το νέο παγκοσμίου φήμης φυσικό προϊόν Moducare (Modullon) είναι ένα προϊόν (μοναδικό πατενταρισμένο και φυτικό) από καθαρές στερόλες και στερολίνες από σπάνιο είδος κωνοφόρων.
Πολλές κλινικές μελέτες έγιναν παγκοσμίως, αλλά και στην Ελλάδα, σε ενήλικες και σε παιδιά με διάφορες χρόνιες παθήσεις που οφείλονται σε διαταραχές του ανοσιακού συστήματος όπως αλλεργίες, ρευματοειδή αρθρίτιδα και ιογενείς περιπτώσεις, χρόνιος έρπης, άφθες, HIV, κ.λ.π. Από τις μελέτες απεδείχθη ότι το Moducare σταθεροποιεί το ανοσιακό σύστημα ρυθμίζοντας τη δράση των κυττάρων του.

Βελτιώνει τα συμπτώματα των αλλεργιών, των ατοπιών, της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και των χρόνιων ιογενών περιστατικών όπως ο έρπης, οι μυρμηκιές, οι άφθες, το HIV κ.λ.π. που συντηρούνται από τις διαταραχές του ανοσιακού συστήματος.
Λαμβάνεται και μαζί με την υπάρχουσα θεραπεία με σκοπό να βοηθήσει στην ισορροπημένη ανοσιακή απάντηση του οργανισμού σε αυτοάνοσες και χρόνιες ιογενείς καταστάσεις.

πηγή:http://www.vita4you.gr/index.php?page=shop.product_details&category_id=172&flypage=garden_flypage.tpl&product_id=3334&option=com_virtuemart&Itemid=491&lang=elΝα σας θυμίσω πως όπως μας είχε πεί ένας γιατρός ,'' όλα ξεκινούν από μια μικροβιακή  ή ιογενή  προσβολή ''.
Αν αυτή μας η πάθηση έχει να κάνει με αυτή την σχετική προσβολή οπου θα διαταραξει σαφως το ανοσιακο σύστημα  ,όπως και  αν έχει να κάνει με κάποια απο τα αυτοάνοσα νοσήματα  που ακόμα η επιστημονική κοινότητα  δεν έχει αναγνωρίσει ,ίσως το συγκεκριμένο φυτικότατο συμπλήρωμα να μας βοήθησει .Ίσως ένα πόσοστο της τάξεως του 2 %  να βοηθηθεί.Ίσως ...Bεβαίως ο γιατρός αναφερόταν ,στην νευρομυική απορύθμιση της περιοχής να προσθέσω και όχι σε αυτή την θεωρία που αναφέρω και  βρίσκω εξίσου  πειστική  .

Απο οτι φαίνεται πάντως το συκώτι μου έχει σίγουρα ακόμα πάρα πολύ χώρο για πειράματα ...

--- Τέλος παράθεσης ---


Όταν είχα διαβάσει για τις ιδιότητες των στερολίνων σε σχέση με τον προστάτη ,της μείωσης της φλεγμονής κτλ ,είχα εντυπωσιαστεί και αν μη τι άλλο το έδειξα αυτό με αυτά που έγραψα .
Δεν πρόλαβα να δοκιμάσω την δράση του ,διότι τα συμπτώματα με εγκατέλειψαν ,είχα σκάσει όμως ήδη κάμποσα χρήματα και μου έμεινε στο συρτάρι ένα συμπλήρωμα πολύ δυνατό που λεγότανε modulon moducare .Είχα καταλήξει πως αν και ελλειπές σε κάποια συστατικά ,είχα πολλές πιθανότητες να δουλέψει ,ωσπού τις προάλλες διάβασα ένα άρθρο στο Έθνος και βρήκα το m&m πως άρχισε να κυκλοφορεί με επιπλέον συστατικά όπως το saw palmetto !!!
Διαβάστε όλο το θέμα αυτό και ρίξτε και μία ματιά στο άρθρο του Έθνους .Θα πρότεινα να το δοκιμάσετε και να μας μεταφέρετε τις εμπειρίες σας .
Πηγή :
http://www.ethnos.gr/entheta.asp?catid=24301&subid=2&pubid=63689973

Merov:
Η ανάρτηση για την σιτοστερόλη είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Το τοπίο ωστόσο στα συμπληρώματα διατροφής (που έχουν ξεκινήσει να παράγονται ανά δεκάδες πλέον) δεν είναι καθόλου χαρτογραφημένο: Ούτε η δοσολογία είναι δεδομένη, ούτε οι ενδεχόμενες παρενέργειες γνωστές.

Μετά τις υποψίες πως η κουερσετίνη μπορεί σε μεγάλες ποσότητες να προκαλέσει βλάβη στα νεφρά, διαπιστώνω πως για την σιτοστερόλη εμφανίζονται πλέον δημοσιεύματα που προειδοποιούν για τους κινδύνους επιπλοκών σε περίπτωση μεγάλης δοσολογίας ή συσσώρευσης - και μάλιστα, ορισμένων αρκετά σοβαρών επιπλοκών.

https://www.verywell.com/are-phytosterol-supplements-safe-697585

Οι εταιρείες παραγωγής των φυτικών συμπληρωμάτων, "καθαρίζουν" αναγράφοντας στις συσκευασίες, "πριν τη λήψη, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας" λες και ο ουρολόγος σου θα είναι σε θέση να αντικαταστήσει μονάχος του το σύνολο της ιατρικής κοινότητας που δεν έχει ακόμη αποφανθεί. Επί της ουσίας, οι εταιρείες λένε, "πάρτε το με δική σας ευθύνη".

Ας δοκιμάσουμε - αλλά ας έχουμε το νου μας. Οι φυτοστερόλες δεν είναι και για χόρταση, και αν διαπιστώσουμε και τίποτε περίεργα λιπίδια ή εξανθήματα στο σώμα μας, ίσως θα πρέπει να ξανασκεφτούμε τη δοσολογία, ή ακόμα και την ίδια τη χρήση του προϊόντος.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση