Χρόνια προστατίτιδα - Σύνδρομο Χρόνιου Πυελικού Άλγους > Είδη Θεραπείας

Φυσικοθεραπεία..

(1/4) > >>

1312g:
Εφόσον εστιάζουμε(και εγώ συμφωνώ) στην νευρομυικη φυση του προβλήματος...Μήπως θα ήταν καλό να μιλήσουμε με κάποιον φυσικοθεραπευτή επι του θέματος?Εγώ το σκέφτομαι...ψάχνω κάποιο κέντρο στην Αθήνα τελοσπαντων...μήπως βρω ενα είδος άκρης με ασκήσεις κλπ κατευθείαν για το πρόβλημα..

john:
Το οτι χρειαζόμαστε εξειδικευμένο φυσιοθεραπευτή για το πυελικό πάτωμα το έχω πει και γω εδώ και αρκετό καιρό. Δε θυμάμαι αν το έχω γράψει  αλλα σίγουρα το έχω συζητήσει με αρκετά παιδιά του forum.
Μάλιστα μου είχε δώσει και ένα τηλέφωνο ενός Φ.Θ ο markelos αλλα δεν τον πήρα ποτέ μια και δε μένω Αθήνα.

Θέλω να πιστεύω πάντως οτι αυτή η εξειδικευμένη φυσιοθεραπεία που ψάχνουμε είναι αυτό ακριβώς που κάνει το wise-anderson.


--- Παράθεση ---(Παίρνω αυτό που έγραψες στο chat)
(by the way πηρα τηλεφωνα σε καποια κεντρα και τους ανεφερα την συμπτωματολογια και ολοι μου ανεφεραν οτι γνωριζουν και ασχολουνται με το πυελικο εδαφος.)το θεμα ειναι να βρεθει ο πιο εξειδικευμενος...

--- Τέλος παράθεσης ---

1312g αν νομίζεις οτι μπορείς να ψάξεις να βρεις κάποιον κάνε το αλλα πρόσεξε γιατί απο λαμόγια άλλο τίποτα. 50ευρώ σε βλέπουν όλοι. 
Εχεις παλιότερη εμπειρία απο μασάζ/μαλάξεις για να μπορέσεις να κρίνεις σε ένα βαθμό το φυσιοθεραπευτή ?
Αν βρεις κάποιον και πας ενημέρωσε με πάντως.
Μπορεί να ανέβω και γω Αθήνα να δούμε τι θα μας πει και ο φυσιοθεραπευτής...

1312g:

Ο χρόνιος πυελικός πόνος στους άνδρες συνήθως αντιμετωπίζεται μέσα από μια ουρολογική προοπτική η οποία εστιάζει στον προστάτη. Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (National Insitute of Health 1990 ) αναφέρεται σε έναν νέο τύπο ΙΙΙ της προστατίτιδας που είναι γνωστός ως μη βακτηριακός ή ως σύνδρομο χρόνιου πόνου. Άνδρες με αυτό το πρόβλημα παραπονιούνται για πόνο στη περιοχή του περινέου, στους όρχεις και για προβλήματα ούρησης και συχνά δοκιμάζουν διάφορες θεραπείες χωρίς αποτελέσματα.
Πρόσφατες δημοσιεύσεις άρχισαν να ρίχνουν φώς στην παθοφυσιολογία του χρόνιου πυελικού και να ενοχοποιούν μυοσκελετικές δομές της περιοχής.  Εκδηλώνεται επίσης ενδιαφέρον για τον ρόλο των μυών του πυελικού εδάφους, των οποίων τυχόν δυσλειτουργία εμπλέκεται τόσο
στη δημιουργία όσο και στη διατήρηση των συνδρόμων του χρόνιου πυελικού πόνου.

Φυσικοθεραπευτική προσέγγιση

Αξιολόγηση ασθενούς
Η φυσικοθεραπευτική αξιολόγηση πρέπει να είναι εκτενής και να περιλαμβάνει όλες τις πιθανές πηγές πόνου. Για να ερευνηθούν πλήρως οι εν τω βάθει πυελικοί μύες είναι απαραίτητη η εξειδικευμενη δακτυλικη πρωκτικη. αξιολογηση

Χειροπρακτική θεραπεία (manual therapy)
Πολλές μελέτες προτείνουν την χειροπρακτική θεραπεία (manual therapy) για την αποκατάσταση του χρόνιου πυελικού πόνου Η συμπίεση των εναυσματικών σημείων (Trigger point) μέσω του ορθού, καθώς και τεχνικές μαλακών ιστών (όπως μάλαξη συνδετικού ιστού και διατάσεις) μπορούν να εφαρμοστούν με πολύ καλά αποτελέσματα.

Βιοανάδραση (biofeedback)
Η χρήση της βιοανάδρασης στο υπερδραστήριο πυελικό έδαφος στοχεύει στην αντικειμενοποίηση και ποσοτικοποίηση του προβλήματος, καθώς και στην εκπαίδευση του ασθενούς στη χαλάρωση των μυών.

Στάση του σώματος
Η διόρθωση της στάσης του σώματος σε ασθενείς με χρόνιο πυελικό πόνο έχει αποδειχθεί αποτελεσματική σε πολλές μελέτες.

Επανεκπαίδευση του πυελικού εδάφους
Οι ασθενείς εκπαιδεύονται στη συνειδητοποίηση των μυών του πυελικού εδάφους και επανεκπαιδεύονται στη σωστή λειτουργία τους. Αλλάζοντας την μορφολογία των μυών έχουμε βελτίωση της νευρομυϊκής λειτουργίας.

Το Κέντρο Φυσικοθεραπείας έχοντας εξειδίκευση στην αποκατάσταση του πυελικού εδάφους αντιμετωπίζει τον χρόνιο πυελικό πόνο μέσα από ένα ολιστικό μοντέλο θεραπείας με επίκεντρο τον ασθενή εφαρμόζοντας σύγχρονες και εξειδικευμένες τεχνικές.

Εγώ από πρόχειρο search αυτό βρήκα και σκέφτομαι να το δοκιμάσω από τον επόμενο μήνα...Το αισθανομαι οτι τα συμπτώματα πηγάζουν από εκεί..Πολλές φορές όταν κάνω ασκήσεις αμέσως μετά την ούρηση και συγκρατώ τους μύς μου...κάνει να μου έρθει κατούρημα κανά 5ωρο...Τουλάχιστον φαίνεται οτι άνθρωποι με εξειδίκευση στη φυσικοθεραπεία αρχίζουν να αντιλαμβάνονται και στην Ελλάδα 2 3 πράγματα...Καλημέρες

john:
http://www.physicenter.gr/  Σε αυτό εδώ αναφέρεσαι προφανώς.

Νόμιζα οτι είσαι απο Αθήνα, αφού είσαι απο Θεσσαλονίκη γιατί δεν πας να δεις τι λέει το wise anderson ?
Εγώ εκεί θα πήγαινα πρώτα.

Hyper Ban:
Συμφωνω απολυtα με τον John .
 

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση