Χρόνια προστατίτιδα - Σύνδρομο Χρόνιου Πυελικού Άλγους > Ιστορικό Αναγνωστών

Προστάτης 60κε και δυσκολία στην συχνή ούρηση

(1/3) > >>

Manos55:
Συνοδοιπόροι μου,
Πριν 2,5 χρόνια, καλοκαίρι σε διακοπές με πιάνει ξαφνικά να μην μπορώ να ουρήσω σε σημείο ¨πόνου¨. Μέσα σε καμιά δεκαριά μέρες άρχισαν να υποχωρούν τα συμπτώματα μέχρι που έμεινε μια ελαφριά δυσκολία. Πέντε μήνες μετά έβγαλα αίμα κατά την εκσπερμάτιση. Την επόμενη μέρα ο γιατρός μου έκανε δακτυλική εξέταση και βρήκε τον προστάτη μου ¨ζωντανό¨ και υγιή. Μου έγραψε όμως καλλιέργεια και υπέρηχο και μια αντιβίωση που την έχασα και την επόμενη που πήγα να την πάρω ξανά μου είπε ¨αφού γαμάς δεν έχεις ανάγκη¨ και με έδιωξε. Η καλλιέργεια δεν έδωσε κάτι αλλά το PSA ήταν στο 5,91, από 3,5 που θεωρείται normal για την ηλικία μου (53 τότε). Ο υπέρηχος έδωσε έναν όγκο 60κε.
Τα συμπτώματα (συχνοουρία και δυσκολία στην ούρηση ειδικά κατά την νύχτα), συνεχίζονται και κάποιες στιγμές γίνονται έντονα (δεν μπορώ να ξεκουραστώ την νύχτα πηγαίνοντας 2 -3 φορές για κατούρημα).
Ο γιατρός μου εκείνη την περίοδο κατεβαίνει στις εκλογές και αναβάλει συνέχεια το να με δει. Πάω να πάρω τα αποτελέσματα για να πάω σε άλλο γιατρό αλλά μου λέει ότι τα έχασε !
Πάω και κάνω PSA μόνος μου και βγαίνει 3,63.
Μπαίνω σε μια περίοδο που έχουν μειωθεί πολύ τα συμπτώματα και το αφήνω. Νοιώθω ότι αργά αλλά σταθερά θεραπεύομαι μέχρι που, ένα σχεδόν χρόνο μετά ξαναβγάζω αίμα στο σπέρμα.
Κλείνω στον Αγ. Παύλο, μου κάνει εξετάσεις αίματος και υπέρηχο προστάτη και νεφρών. Το PSA 6,60, ο όγκος 59,95 και τα νεφρά καθαρά. Μου δίνει να πάρω 5 κουτιά CIPROXIN (Χ20=100), ενώ δεν έχω πάρει αντιβίωση από 15χρ. Παίρνω τα πρώτα δύο κουτιά (40) και καταλήγω να μην μπορώ να κουνηθώ από τενοντίτιδες σε όλο μου το σώμα. Τον παίρνω τηλέφωνο και μου λέει να μην σταματήσω. Πέντε μέρες μετά καταλήγω στο νοσοκομείο σε κακό χάλι, με μαλώνουν που τον άκουσα (!) και μου τα κόβουν αμέσως. Περπάτησα ξανά έναν μήνα μετά. Διαφορά στην συχνοουρία και γενικά την δυσκολία ούρησης δεν είδα.
Πριν έναν μήνα πήγα στο Παπανικολάου και με εξέτασε δακτυλικά ο γιατρός ενώ μου έδωσε να κάνω πολυπαραμετρική μαγνητική του προστάτη και να πάρω XATRAL OD 10MG τα οποία με βοήθησαν πάρα πολύ στην ροή.                 
Αυτήν την στιγμή περιμένω να έρθει η σειρά μου για την μαγνητική και ψάχνω γενικός. Έτσι κατέληξα εδώ και νοιώθω ευγνωμοσύνη για εσάς που δημιουργήσατε το forum και όλους εσάς που ανεβάζετε πληροφορίες.     
       

santan:
Μάνο καλημέρα και καλως ήρθες στην παρέα!

ενδιαφέρον το ιστορικό σου και εσύ όπως και πολλοί από εμάς ήσουν "τυχερός" να κάνεις τις λάθος παρέες. Το ciproxin εδώ και αρκετά χρόνια έχει κατηγορηθεί για τις τενοντίτιδες και ενώ θα έπρεπε να έχει σταματήσει να κυκλοφορεί το γράφουν πολλοί γιατροί/νοσοκομεία και πολλές φορές χωρίς αποτέλεσμα. Όπως θα έχεις διαβάσει στο φόρουμ, για να πάρεις αντιβίωση θα πρέπει να υπάρχει λόγος και όχι γιατί απλά το "ψάχνει" ο γιατρός ή θέλει να σε ξεφορτωθεί.

Η αιμοσπερμία όπως σίγουρα έχεις βρεί, δεν είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Πιο πολλά
--- Κώδικας: ---http://www.imop.gr/uroinfo-hemospermia
--- Τέλος κώδικα ---

Η συχνοουρία/επιτακτική ούρηση από την άλλη μπορεί να δηλώνει την ύπαρξη λοίμωξης/μικροβίου και αυτό νομίζω ότι θα έπρεπε να έχει απασχολήσει πιο πολύ το γιατρό σου.
Όσο για το PSA αν και είσαι σε ηλικία που θα πρέπει να διερευνάται, και έχεις πάρει ήδη αποτελέσματα με αυξημένες τιμές, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν προχώρησαν σε περαιτέρω διερεύνηση. Θα σου πρότεινα μόνος σου να δεις στο αίμα τις τιμές για AFP, CHG, LDH. Θα τροποποιήσω την απάντησή μου μόλις βρώ λίγο χρόνο να γράψω αναλυτικές πληροφορίες. Πολύ σύντομα όμως από την εμπειρία μου, αυτές οι τρεις εργαστηριακές μπορούν να σου δώσουν μια καλή ιδέα αν πρέπει να ανησυχήσεις και να το κάνεις εγκαίρως.
Αν μπορείς να σκεφτείς περισσότερες λεπτομέρειες για τα συμπτώματα των 2,5 τελευταίων χρόνων ίσως από εκεί μπορούμε να κάνουμε μια πιο συγκεκριμένη συζήτηση.
Καλή συνέχεια!

Manos55:
Αγαπητέ Santam ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Ο μικροβιολόγος μου πήρε πρωτοβουλία και είδε το FPSA (2,13) και το PSA free (37%) που τα βρήκε ικανοποιητικά και δεν δικαιολογούν (λέει) ανησυχία για κακοήθεια. Περιμένω να κάνω την μαγνητική και ελπίζω να μην ακυρωθούν τα ραντεβού λόγο Κοροναϊού. 

santan:
Αγαπητέ Μάνο, κατανοητό.
Όταν πέρασα προσωπικά από την ιδέα της κακοήθειας ο γιατρός μου εξήγησε τις πιθανότητες (ότι είναι μικρές) αλλά όπως και να έχει έκανα τις 3 αιματολογικές μερικές φορές για να βεβαιωθώ ότι είναι έτσι.
Στέκομαι στην συχνοουρία και/ή επιτακτικότητα στην ούρηση. Αίσθηση καψίματος, τσιμπήματος, σφιξήματος ή λοιπά συμπτώματα που ο κάθε ένας από εμάς τα περιγράφει με τον δικό του τρόπο (ακόμα και οι ουρολόγοι στα λένε ο καθένας με τον τρόπο του), αυτά λοιπόν, μπορεί να δηλώνουν κάποιο είδος φλεγμονής. Ανάλογα με την φλεγμονή και η θεραπεία.

Μέσα στο φόρουμ θα βρεις πολλές διαγνωστικές και θεραπευτικές προσεγγίσεις που σίγουρα θα σου δώσουν ιδέες για να προχωρήσεις.
Όπως λέω συνέχεια, εδώ είμαστε για να ανταλάσσουμε απόψεις/γνώσεις εμπειρίες.
Καλή δύναμη!

Manos55:
Ευχαριστώ πολύ και πάλι. Έχω διαβάσει αρκετά πράγματα εδώ μέσα και θα συνεχίσω.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση