Αποστολέας Θέμα: Η δικιά μου ιστορία  (Αναγνώστηκε 2936 φορές)

qazqaz

 • Junior Member
 • **
 • Μηνύματα: 10
 • Karma: +0/-0
  • Προφίλ
Η δικιά μου ιστορία
« στις: Σεπτέμβριος 16, 2020, 11:34:13 πμ »
Καλησπέρα παιδιά,

Ας ξεκινήσω με την δικιά μου ιστορία, καταρχήν η ηλικία μου είναι 32, το 2009 περίπου αν θυμάμαι καλά, παρουσιάζω ουρολοίμωξη με πάρα πολύ έντονα συμπτώματα, πυρετούς, και άμεση εισαγωγή στο νοσοκομείο γιατί δεν μπορούσα να κάνω την ανάγκη μου καθόλου, η διάγνωση τότε οξεία προστατίτιδα, κανένας έλεγχος πέρα από καλλιέργεια ούρων με πάρα πολλά πυοσφαίρια όπως θυμάμαι, μετά από ένα μήνα αντιβίωση, ένιωσα καλά, και ο τότε γιατρός μου (μαζί με ένα κάρο άλλους , λόγο άγχους έπαιρνα και άλλες γνώμες) μου είπαν είσαι καλά.

Μετά απο αυτό συνεχίζω την ζωή μου κανονικά χωρίς κανένα απόλυτα σύμπτωμα.

Πάμε λοιπόν στο τώρα, πάνε 11 χρόνια απο τότε, Τον Μάιο που πέρασε νιώθω έναν πόνο σε όλο το σημείο ξαφνικά σαν να με σουβλίζει κάτι, τρέχω να κάνω την ανάγκη μου τίποτα, μετά από άφθονο νερό τα καταφέρνω, η συνέχεια σε 4 μέρες είχα πάθει πάλι ουρολοίμωξη, έντονα συμπτώματα , τα προειδοποιητικά θα μπορέσω να πω ότι ήταν η έντονη συχνοουρία το βράδυ, ώσπου ήρθε μια μέρα που δεν μπορούσα να κάνω την ανάγκη μου πάλι, πάω στο νοσοκομείο μου λένε για προστατίτιδα και αγωγή με ufexil για ένα μήνα, πάω και σε ιδιωτικό ουρολόγο όπου μου λέει οτι σωστά έκαναν, και οτι δεν διακινδυνεύουμε να σταματήσουμε μια αγωγή αυτή την στιγμή για να κάνεις εξετάσεις, πάρε αντιβίωση και σε ένα μήνα το βλέπουμε... μετά από ένα μήνα κανένα σύμπτωμα, καλλιέργεια ούρων μόνο δεν έδειξε τίποτα. μου είπαν συνεχίζω την ζωή μου κανονικά.

πέρασαν 20 μέρες μετά την αγωγή και ξαφνικά πάλι συμπτώματα, πάω σε έναν άλλο ουρολόγο μου λέει είσαι νέος , πρέπει να το ψάξουμε , κάνεις αγωγή με glimbax  αλλά πρίν την αγωγή, νέα καλιέργεια ούρων και καλλιέργεια σπέρματος, η εξετάσεις καθαρές συνέχισα με glimbax 15 μέρες κανένα σύμπτωμα και πάλι μετα την αγωγή για ενάμιση μήνα, να προσθέσω εδώ οτι ο γιατρός μου είπε οτι μετα την αγωγή θα πας να κάνεις stamey meares,

τα συμπτώματα εμφανίστηκαν 3 μέρες πάλι πριν την προγραμματισμένη stamey ξανά, κάνω stamey, αποτέλεσμα ,
enterococcus faecalis σε προστατικό υγρό και καλλιέργεια ούρων μετά από προστατική μάλαξη,
ο γιατρός μου είπε ότι είναι δύσκολο μικρόβιο, ξεκινάμε αγωγή με tavanic ενάμιση μήνα, μετά για 15 μέρες πάμε σε άλλο αντιβιοτικό,και αφού κλείσω 2 μήνες αγωγή πάμε πάλι για stamey.

Συμπτώματα τώρα , η tavanic με έχει εξουθενώσει , κοιμάμαι κάθε μέρα νωρίς δεν αντέχω να κάνω τίποτα, ψυχολογία στα πατώματα (ξέρω επηρεάζει θα κοιτάξω να την φτιάξω.. δεν είναι και εύκολο το ξέρετε) και η καθημερινόητα μου μια ρώσικη ρουλέτα, υπάρχει μέρα που είμαι καλά, υπάρχει μέρα που πάω τουαλέτα και δεν μπορώ να ουρήσω κανονικά , όλα έχουν αλλάξει εκεί κάτω, μερικά βράδια έντονη ενόχληση, και πλέον εδώ και 2 μέρες ίσως είναι και ψυχολογικό (μετά το stamey και γνώση του μικροβίου) στυση μέτρια.

υπάρχει ένας άνθρωπος που εξαφάνισε αυτο το μικρόβιο;;
όπως κατάλαβα και στην καλύτερη να βγεί η stamey αρνητική (αισιόδοξο αυτό) θέλει έλεγχο και μετά έτσι;;

προσθέτω οτι σεξουαλική ζωή κανονική όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς προφύλαξη 2 φορές μετρημένες στην ζωή μου (αυτό για όσους λένε , μα καλά δεν θα πάθω τίποτα) καμιά φορά , μία φορά αρκεί παιδιά..

santan

 • Administrator
 • Senior Member
 • *****
 • Μηνύματα: 217
 • Karma: +10/-0
  • Προφίλ
Απ: Η δικιά μου ιστορία
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 16, 2020, 12:48:33 μμ »
qazqaz καλησπέρα.
να σταθώ πρώτα σε ένα πράγμα που μου κάνει εντύπωση. Πως έχεις από την μια συχνοουρία και από την άλλη δεν βγάζεις τίποτα (αν κατάλαβα καλά).Εκτιμώ ότι τα δύο πράγματα είναι αντίθετα να το πω έτσι, δεν μπορείς να τα έχεις ταυτόγχρονα και θα έπρεπε να γίνει ένας περαιτέρω απεικονιστικός έλεγχος. Από απλή ακτινογραφία, μέχρι υπέρηχο. Έλεγχος ροής ούρων (ουροφλοομετρία) και έλεγχος πόσα ούρα παραμένουν στην κύστη. Αξιολόγηση με λίγα λόγια όλων των παραμέτρων (νεφρά, κύστη, έντερο, ουρήθρα) που μπορεί να προκαλούν την αδυναμία στην ούρηση (επίσχεση/κατακράτηση) και την συχνοουρία. Δύο καλλιέργειες και λίγο αντιβίωση νομίζω είναι αρκετά πρόχειρη διάγνωση (εκτός αν οι ουρολόγοι είδαν κάτι άλλο).
δεύτερο, είχες πολλά πυοσφαίρια την πρώτη φορά. Την δεύτερη? Μέχρι και πρόσφατα δεν είχες κανένα επιβεβαιωμένο μικρόβιο? Σωστά? Τι θέλω να πω. Δεν είχες κάνει σταμευ ή κάτι που θα έβρισκε μικρόβιο στην πρώτη φάση, αλλά δεν έχεις στοιχείο που να δείχνει ότι υπήρχε συγκεκριμένο μικρόβιο το 2009.
Μπορείς να μου πείς συγκεκριμένους πόνους που είχες? Δύσκολο να τους ξεχωρίσεις αλλά θα σε βοηθήσει και στην κουβέντα με τους ουρολόγους.
Τέλος, χαίρομαι που καταλαβαίνεις το ρόλο της ψυχολογίας σε όλη την κατάσταση. Δύσκολο όπως είπες να το διαχειριστείς, αλλά τουλάχιστον καταλαβαίνεις τι πρέπει να κάνεις.

qazqaz

 • Junior Member
 • **
 • Μηνύματα: 10
 • Karma: +0/-0
  • Προφίλ
Απ: Η δικιά μου ιστορία
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 16, 2020, 10:16:17 μμ »
santan θα σου απαντήσω,

Ισως το διατύπωσα λάθος , έντονη αίσθηση ότι ήθελα να πάω τουαλέτα το βράδυ ήθελα να πώ, σε φάση ξύπναγα στον ύπνο μου, αυτό ήταν απο τα πρώτα συμπτώματα, από εκεί και πέρα λίγη ούρηση, μέχρι που έφτασε σε σημείο που δεν γινόταν.πήγα νοσοκομείο.

αν με ρωτάς τώρα στην stamey βγάζει πυοσφαίρια μόνο στην ούρων μετά απο προστατική μάλαξη, και προστατικό υγρό. αριθμός 8-10 κοπ. δεν βγάζει πυοσφαίρια σε μια απλή καλλιέργεια ούρων δλδ, μόνο στην stamey.
οπού είναι το σημείο που βρέθηκε και ο εντερόκοκκός. δηλαδή απο τα 4 στάδια του stamey , στα δύο ;)

την πρώτη φορά που μου λέγαν οτι ήταν οξεία προστατίτιδα , , θυμάμαι ήταν αυξημένα σε μια απλή καλλιέργεια ούρων (δεν θυμάμαι πόσο έδειχνε) πάνε χρόνια και δεν έχω τις εξετάσεις.
δεν βρέθηκε τότε κάποιο μικρόβιο, αλλά δεν ψάχτηκε κι όλας (δικιά μου εκτίμηση) τότε θυμάμαι οτι έιχα και πυρετούς κτλ.

δεν εχω στοιχεία για το αν το μικρόβιο ήταν απο την πρώτη φάση , σε δύο γιατρούς που είχα πάει τότε αρκέστηκαν σε μια απλή καλλιέργεια ούρων , και μου λέγαν όλα καλά.. επλίζω να μην το έχω απο τότε γιατί πάνε πολλά χρόνια και δεν είναι και πολύ καλό, απο την άλλη μεριά απο το 2009 μέχρι και τώρα πάνε 11 χρόνια, δεν έιχα καμία απολύτως ενόχληση οπότε χωρίς να είμαι γιατρός θέλω να πιστεύω οτι δεν ήταν απο τότε. (μου δίνει ελπίδα αυτό.. αλλα ποτέ δεν ξέρεις) ..

τωρα στο τώρα και μιλάμε για το 2020 ο πρώτος πόνος ήταν ακαριαίος εκεί που περπάταγα ένιωσα όλο το σημείο όρχεις, κοιλία. συγχώρεσε με δεν μπορώ να προσδιορίσω που ακριβώς ήταν να με σουβλίζει για κάτι δευτερόλεπτα στιγμιαία, αυτός ο πόνος δεν ξανα ήρθε ποτέ, αλλά ήταν η αρχή της όλης ιστορίας.. και ήταν έντονος, σταμάτησα δουλειά, πήγα τουαλέτα και δεν μπορούσα να ουρήσω, πλακώθηκα στα νερά και μετά απο μια ωρα τα κατάφερα.. εε μετά απο μια βδομάδα αίσθηση ούρησης το βράδυ συχνή, και μετά ουρολοίμωξη ,

είμαι πλέον 5 μήνες σε όλο αυτό.. απλά  με την stamey ξέρω τι έχω εδώ και μια βδομάδα, τώρα οτι με ufexil και glimbax δεν έφυγε.. ενώ ήταν στο αντιβιόγραμμα δεν το λές καλό.. πάμε για άλλη προσπάθεια

το βασικό μου θέμα είναι τώρα οτι η tavanic εμένα με εξουθενώνει όσο δεν πάει.. κάνω υπομονή,

και επίσης με προβληματίζει πάρα πολύ η ανθεκτικότητα του μικροβίου όπως έχω διαβάσει..

santan

 • Administrator
 • Senior Member
 • *****
 • Μηνύματα: 217
 • Karma: +10/-0
  • Προφίλ
Απ: Η δικιά μου ιστορία
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 16, 2020, 10:43:07 μμ »
Καλησπέρα qazqaz
ίσως εγώ το διατύπωσα λάθος. Κατάλαβα μέχρι τώρα τα εξής:
1. Συχνοουρία
2. Αδυναμία ούρησης σε συνέχεια της συχνοουρίας
λέω ότι αυτά τα δύο συμπτώματα δεν ταιριάζουν μεταξύ τους. Το ένα είναι δεν κρατάω τα ούρα, και το άλλο δεν μπορώ να τα αφήσω. Άλλα πράγματα υποθέτεις για κάποιον που δεν μπορεί να ουρήσει, και άλλα για κάποιον με επιτακτικότητα στην ούρηση και συχνοουρία.
Ερώτηση: Σήμερα, (1) τι φάρμακα παίρνεις, (2) τι συμπτώματα έχεις. Εξήγησε μου ακριβως τι έχεις κάνει τους τελευταίους 5 μήνες όπως είπες. Και βάλε στο χρονοδιάγραμμα και τις εξετάσεις που έκανες. Οπότε: Μάρτιος, αυτά (συμπτώματα, εξετάσεις, φαρμακα), Απρίλιος εξελιχθηκαν έτσι κλπ...

Δεν νομίζω και πιστεύω ότι δεν πρέπει να νομίζεις κι εσυ οτι εχεις ένα μικρόβιο και ¨αλωνιζει" 11 χρόνια...

qazqaz

 • Junior Member
 • **
 • Μηνύματα: 10
 • Karma: +0/-0
  • Προφίλ
Απ: Η δικιά μου ιστορία
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 17, 2020, 12:14:57 μμ »
Santan εννοούσα αίσθηση οτι θέλω να πάω τουαλέτα, αλλά έβγαζα λίγα ούρα, είναι λίγο περίεργο να το περιγράψω ακριβώς, σε μεγαλύτερη μορφή το βράδυ, η αίσθηση αυτή έρχεται και φεύγει, αλλά πλέον καταφέρνω και δεν παρουσιάζω πρόβλημα στην ούρηση,

πρώτη εμφάνιση Τέλος Απριλίου.μοναδική εξέταση καλλιέργεια ούρων, καθαρές εξετάσεις, ένα μήνα ufexil , κανένα συμπτωμα μετά.
όλο τον Μαίο σχετικά κανένα πρόβλημα με αγωγή ufexil.

σταματάω αγωγή μετά απο 15 μέρες τον ιουνιο εμφάνιση ξανά με έντονη αίσθηση πάλι και αδυναμία σε μεγάλη ούρηση, εμφάνιση για 3 μέρες με την μια πήγα σε ουρολόγο αγωγή με glimbax για 15 μέρες και πιο πριν καλλιέργεια ούρων και σπέρματος, καθαρές και αυτές η εξετάσεις,
ιουλιο και Αύγουστο ένιωθα καλά,
επανεμφάνιση συμπτωμάτων αρχές σεπτέμβρη πλέον εξέταση stamey , έδειξε εντεροκοκκό στο σπέρμα.
αγωγή με tavanic. οπου έχω ξεκινήσει θεραπεία μια βδομάδα.

πλέον συμπτώματα, κατα την νύχτα σηκώνομαι 3/4 φορές να πάω τουαλέτα, ξυπνάω στον ύπνο μου, ούρηση κανονική,και  κάποιες φορές λίγο ισα ισα. η κύστη μου πάντως αδειάζει.
νέο σύμπτωμα αδυναμία στύσης.. να προσθέσω οτι έχω σύντροφο, κανένα απόλυτος πρόβλημα δεν είχα πρίν την αγωγή με tavanic σε αυτό το κομμάτι.. δεν ξέρω αν είναι ψυχολογικό.. η ότι η tavanic με έχει εξουθενώσει αρκετά. και μπορεί και ο εντεροκοκκός πλέον..


στα γράφω με λίγα λόγια όλα, ψυχολογικά μου κάνει καλό να τα μοιράζομαι φίλος

santan

 • Administrator
 • Senior Member
 • *****
 • Μηνύματα: 217
 • Karma: +10/-0
  • Προφίλ
Απ: Η δικιά μου ιστορία
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 18, 2020, 10:08:15 πμ »
qazqaz εντερόκοκκο τι νούμερα έχεις?

qazqaz

 • Junior Member
 • **
 • Μηνύματα: 10
 • Karma: +0/-0
  • Προφίλ
Απ: Η δικιά μου ιστορία
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 18, 2020, 10:55:41 πμ »
όπως γράφουν τα αποτελέσματα..

καλλιέργεια ούρων μετα απο προστατική μάλαξη - πυοσφαίρια 8 -10 ποπ,  enterococcus faecalis 1000 cfu/ml

καλλιέργεια προστατικού - ίδια πυοσφαίρια και enterococcus faecalis 1000 ,

δεν εχω ιδεα αν ειναι πολυ η λιγο αυτό!

santan

 • Administrator
 • Senior Member
 • *****
 • Μηνύματα: 217
 • Karma: +10/-0
  • Προφίλ
Απ: Η δικιά μου ιστορία
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 18, 2020, 11:33:03 πμ »
κἀτω από 10.000 είναι λίγο για τον εντεροκοκκο.
Πυοσφαίρια οκ, μπορεί κάτι να λένε, για αυτο σου εδωσε αντιβιωση μαλλον.
Διευκρίνηση: άλλα πυοσφαίρια στα ούρα άλλα στο προστατικό υγρό? άλλες τιμές?

Να υποθέσω σπερμοδιάγραμμα πλήρες ή απλό δεν έχεις κάνει.?
Να σου πω την γνώμη μου. Ξέχνα το μικρόβιο. Είναι πολύ λίγο. Τουλάχιστον για τώρα, θα ολοκλήρωνα την αντιβίωση (για πόσο καιρό στην έδωσε?) και θα έκανα σπερμοδιάγραμμα μετά να δω υγεία σπέρματος και πυοσφαίρια. Πλήρες όχι απλό.

Ούρηση ένα το κρατούμενο. Άσε την αντιβίωση να δουλέψει (αν δουλέψει), ηρέμησε, πίνε νερό αλλά όχι με τον κουβά, ηρέμησε και θα το δείς πάλι το αμέσως επόμενο διάστημα. Προσωπικά, μετά από μήνες αντιβίωσης, πιστεύω ότι ή θα σε βοηθήσει πρώτο αντε δεύτερο μήνα, ή δεν θα σε βοηθήσει. Πολύ γενικά και όχι απόλυτα, αλλά αυτό θεωρώ πλέον σαν κανόνα. Υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να την πάρεις.

Αδυναμία στύσης, πάλι, τί εννοείς? Δεν έχεις όρεξη (μειωμένη λίμπιντο?), έχεις/δεν έχεις όρεξη αλλά δεν κάνει τίποτα, έχεις/δεν έχεις όρεξη σηκώνεται μεν όχι ικανοποιητικά, νιώθεις ότι δεν "καταλαβαίνεις" την στύση όπως παλιότερα?
Και κάτι ακόμα, η σύντροφός σου, έχει οποιοδήποτε σχετικό ή άσχετο σύμπτωμα/πρόβλημα? Ή κάποιο σχετικό θέμα υγείας?
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 18, 2020, 11:37:11 πμ από santan »

qazqaz

 • Junior Member
 • **
 • Μηνύματα: 10
 • Karma: +0/-0
  • Προφίλ
Απ: Η δικιά μου ιστορία
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 29, 2020, 04:35:16 μμ »
Καλησπέρα και sorry για το καθυστερημένο μήνυμα,
πήρα απόφαση επειδή είχα πολύ αχός και στην περίπτωση μου δεν λειτουργούσε καλά να διαβάζω
πάνω στο θέμα, απείχα λίγο από το forum.

είμαι πάλι εδώ λοιπόν και απαντάω καθώς επίσης συνεχίζω την δικιά μου ιστορία..

santan σπερμοδιάγραμμα δεν έχω κάνει, σωστά υποθέτεις,  τα πυοσφαίρια είναι ίδια κατα την δοκιμασία stamey
σε καλλιέργεια ούρων μετά απο προστατική μάλαξη και καλλιέργεια προστατικού υγρού. αριθμός 8 - 10,

λοιπόν αντιβίωση έπαιρνα ενάμιση μήνα tavanic, και στα καπάκια 15 μέρες augmentin.
τώρα για την αδυναμία στύσης όσο έπαψα να το σκέφτομαι καλύτερα ήμουν και η αλήθεια είναι οτι δεν είχα πολύ όρεξη για επαφές ήμουν πολύ πεσμένος ψυχολογικά ,

σε επόμενη ερώτηση η σύντροφος μου δεν έχει κανένα θέμα υγείας, και επειδή γνωριστήκαμε στην αρχή της πάθησης μου δεν έκανα ποτέ ελεύθερη επαφή, ότι εξετάσεις έχει κάνει είναι καθαρές.

Πάμε λοιπόν στο τώρα.. μετα το τέλος της αντιβίωσης έκανα νέα stamey, τα αποτελέσματα πάλι εντεροκοκκος στον ίδιο ακριβώς βαθμό και νούμερα.. 1000 cfu/ml.. οκ κατανοώ ότι είναι μικρά τα νούμερα με αυτά που διαβάζω, αλλα νομίζω αν το αφήσω και το παρατήσω τα νούμερα μετά θα είναι μεγάλα.. και αν το μικρόβιο μείνει εκεί χρόνια, μετά ίσως είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα.

Θέλω να φύγει το μικρόβιο.. σε ερώτηση στον γιατρό που μου έκανε την stamey, μου είπε οτι πρώτα το εξαφανίζεις, έλεγχο σαφέστατα με stamey, σε συνέχεια όταν το εξαφανίσω κάνω εξέταση ξανά μετά απο 3 μήνες, αν βγεί και αυτή καθαρή τότε το αφήνω.

ρώτησα δύο γιατρούς αν το πρόβλημα μου είναι χρόνια προστατίτιδα πλέον , και μου λένε όχι...

και λέω..είναι δυνατόν;;
χαρακτηριστικά ο ένας μου είπε ένα μικρόβιο δύσκολο είναι θα φύγει.. θα τα καταφέρουμε. (νομίζω οτι θέλουν απλά να με ηρεμήσουν)

θέλω να ακούσω απόψεις και από εμπειρία σας, πιστεύετε ότι το προλαβαίνω? δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μου λένε
ευθέως οτι έχω χρόνια προστατίτιδα.

αύριο έχω ραντεβού με ουρολόγο.. θα σας ενημερώσω για την νέα αγωγή που θα ξεκινήσω.

qazqaz

 • Junior Member
 • **
 • Μηνύματα: 10
 • Karma: +0/-0
  • Προφίλ
Απ: Η δικιά μου ιστορία
« Απάντηση #9 στις: Δεκέμβριος 22, 2020, 09:01:35 μμ »
Κανω κι εγω ενα update,

κάτι περίεργο, το δεύτερο αντιβιόγραμμα αντί να βγεί πιο ανθεκτικό, βγήκε και πιο ευαίσθητο,
ο γιατρός είπε οτι είναι σαν να μην έχει φτάσει καν η αντιβίωση εκεί,
να υπενθυμίσω είχα πάρει ufexil εναμιση μήνα και augmentin 15 μέρες

 κλεινω σε λιγο ενα μηνα με νεα αγωγη.

Citrovenot 750 mg 2 χάπια την ημέρα
celebrex αντιφλεγμονώδη
και φυτικα arrenprost

η κάτασταση είναι καλή, κανένα σύμπτωμα κατά την διάρκεια αγωγής.

Καλά χριστούγεννα σε όλους. venceremos

qazqaz

 • Junior Member
 • **
 • Μηνύματα: 10
 • Karma: +0/-0
  • Προφίλ
Απ: Η δικιά μου ιστορία
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 29, 2021, 09:26:37 μμ »
Ενα update με κάποιες ερωτήσεις,

Με μια μικρή περίληψη αντιμετωπίζω πρόβλημα προστατίτιδας με υπεύθυνο το μικρόβιο enterococcus faecalis,
το οποίο βρίσκεται μόνο με stamey mears , όπως και πήρα σήμερα την τρίτη σε σείρα εξέταση συγκεκριμένη με ίδιες τιμές.

Αγωγές που έχω πάρει

Ufexil 500mg για εναμιση μήνα.

παύση 1 μήνα

Glimbax 600mg 15 μέρες,

παύση μια βδομάδα.

εκεί είναι που έκανα την πρώτη stamey , βρήκα το μικρόβιο
και πήγα σε..

Tavanic 30 μέρες και στα καπάκια augmentin 15 μέρες,

ξανά stamey, και ανίχνευση μικροβίου
Kαι συνέχεια με..

Citrovenot 750 πρωί και βράδυ, μαζί με αντιφλεγμονώδη  celebrex, και με φυτικά arrenprost,
στα καπάκια minocin 15 μέρες..

και έρχομαι στο τώρα , νέα stamey και πάλι enterococcus faecalis.

μια σημείωση .. το μικρόβιο παραμένει ευαίσθητο σε κινολόνες. ίδια τιμή στο αντιβιόγραμμα

έχω μια επιμονή να εξαφανίσω το μικρόβιο γιατί παρουσιάζω συμπτωματολογία όπως αναφέρω σε παραπάνω μηνύματα (άλλες φορές δεν παλεύεται, άλλες καλύτερα όπως τώρα) αλλά και σκέφτομαι το μέλλον.

ερωτήσεις..

Γνωστός μου γιατρός ουρολόγος μου είπε να σταματήσω για ένα μήνα αγωγές να ξεκουραστεί ο οργανισμός.
και μετά ξεκινάς πάλι, μάλιστα μου είπε οτι αυτή την στιγμή με τόσο αντιβίωση το θεωρεί επικίνδυνο να πάω πάλι σε νέο κύκλο , αυτή την βδομάδα θα πάω βέβαια στον ουρολόγο που με βλέπει να δώ τι θα μου πεί.
θεωρείται σωστή την παύση;;

ερώτηση 2

επειδή βλέπω οτι είναι πολύ επίμονο μικρόβιο και δύσκολο, αλλά θα συνεχίσω να παλεύω.. τι σημαίνει ζείς με αυτo;; μου το έχει πει και αυτο γιατρός (και μην γελιόμαστε πάνω στην φρίκη μας έχουμε πάρει πολλές απόψεις απο διάφορους γιατρούς) έχω μια ιδέα στο μυαλό μου ότι όσο πιο πολύ το αφήνεις τόσο πιο πολύ θα πολαπλασιάζεται και θα είναι δύσκολο να φύγει μετα.. ισχύει;;

ερώτηση 3

υπάρχει εδω μέσα άνθρωπος που εξαφάνισε και δεν έχει καμία συμπτωματολογία το συγκεκριμένο μικρόβιο;;
δεν με ενδιαφέρει να είναι και σε 1 και 2 και 3 χρόνια.. επιμονή έχω θα το παλέψω.. αλλα
πραγματικά θέλω να πάρω κουράγιο.

ps, δεν έχω εμμονή με το τι υπάρχει αυτό μέσα μου, αλλα κυρίως γιάτι με ταλαιπωρεί πολύ συχνά συμπτωματολογικά

ευχαριστώ προκαταβολικά

santan

 • Administrator
 • Senior Member
 • *****
 • Μηνύματα: 217
 • Karma: +10/-0
  • Προφίλ
Απ: Η δικιά μου ιστορία
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 01, 2021, 10:41:56 πμ »
Καλημέρα qazqaz
θα επαναλάβω: 1000 για το μικροβιο είναι πολύ λιγο.....
Θα συμφωνήσω με το φίλο σου. Θα σταμάταγα τις αντιβιώσεις για 1 (και 2, και 3 μήνες). Πάλι σταμει μετά. Και βλέπεις. 1000 είναι πολύ λιγο αλλά έχεις πυοσφαίρια (έχεις ακόμα? τι λενε τα νουμερα?)
Προς το παρόν το "ζεις με αυτό" δεν φαίνεται να ισχύει στην δική σου περίπτωση.

Θα σου πω και πάλι: ένα πλήρες σπερμοδιάγραμμα γιατί δεν κάνεις? η υγεία του σπέρματος θα σου πει κάτι....
Μετά από 3+ μήνες αντιβίωση, χωρίς αποτέλεσμα, η αντιβίωση δεν σε βοηθάει....

qazqaz

 • Junior Member
 • **
 • Μηνύματα: 10
 • Karma: +0/-0
  • Προφίλ
Απ: Η δικιά μου ιστορία
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 01, 2021, 11:57:48 πμ »
Καλημερα santan!

Η τελευταία stamey που έγινε σε άλλο διαγνωστικο κεντρο, μου έβγαλε 40.000 cfu/ml,
πυοσφαίρια βγάζω 8-10,

καταλαβαίνω οτί πρέπει να προφυλάξω τον οργανισμό μου και λέω να το κάνω γιαυτό, έχω πλέον συμπτωματολογία πιο light ακόμα, βέβαια όλα ερχόντουσαν πάλι μετά απο ένα μήνα διακοπής αντιβίωσης. οπότε όσο αντέχω θα το σταματήσω.. αν με ρωτήσεις πλέον τι έχω απο συμπτώματα.. που και που σούβλισμα πίσω όταν πάω να κάτσω, και η αίσθηση ούρησης κάποια βράδια δεν με αφήνει να κοιμηθώ, επίσης μια αίσθηση πίεσης στο μέρος που και που. σαν να με κρατάνε από εκεί (δεν ξέρω πώς να το περιγράψω)

το ''ζείς με αυτό'' δεν το έχω καταλάβει σαν έννοια, και εδώ θέλω να πώ κάτι,
σαν 2 δεδομένα πάνω σε αυτό που είναι 2 light δεδομένα υποθετικά, μην παρεξηγηθώ
εννοώ οτι διαβάζω εδώ και πολύ δύσκολες περιπτώσεις.

1) ζείς με την συμπτωματολογία άλλες φορές ήπια άλλες φορές πιο δύσκολα / και το μικρόβιο παρέα
2) χωρίς συμπτωματολογία / μικρόβιο παρέα

αν φτάσεις σε ένα σημείο να εξαφανίσεις συμπτωματολογία (περίπτωση 2) η και έχεις μια light συμπτωματολογία (περίπτωση 1) αλλά σαν εξετάσεις έχεις μικρόβιο,
κάνεις κάτι μετά;;
πάνω σε αυτό ερώτηση , όσο το αφήνεις δεν κάνει παραπάνω αποικία το μικρόβιο και μετά παραπάνω πιθανότητα υποτροπιασμού;; συνεπώς μια πιο δύσκολη κατάσταση μετά και πιο δύσκολη αποτροπή,

o γιατρός μου μέχρι τώρα υποστηρίζει ότι πρέπει να το εξαφανίσω. δεν φαίνεται να γίνεται λέω εγώ αλλά επιμένει και λόγο ηλικίας μου λέει. είμαι 33 ξαναλέω.

Η αντιβίωση πιστεύεις ότι δεν θα με βοηθήσει και στο μέλλον;; εννοείς να φύγει το μικρόβιο;;

θα πάω σήμερα σε ουρολόγο αυτόν που με παρακολουθεί, θα του ζητήσω να κάνω σπερμοδιάγραμμα όπως σωστά λές. να κάνω

αποψή σου με βάση της γνώσεις και το ψάξιμο που φαίνεται οτι έχεις κάνει (και σοβαρό μάλιστα) θα ήθελα
και σε ευχαριστώ πολύ.

αυτα με βοηθάνε να είμαι και πιο προετοιμασμένος στην επίσκεψη στους γιατρούς να ξέρεις και φυσικά μαθαίνω κι εγώ παραπάνω για την πάθηση.

Μφχ

santan

 • Administrator
 • Senior Member
 • *****
 • Μηνύματα: 217
 • Karma: +10/-0
  • Προφίλ
Απ: Η δικιά μου ιστορία
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 01, 2021, 01:22:04 μμ »
qazqaz να είσαι καλά!
Γνώμη μου είναι: Αν η αντιβίωση δεν βοηθήσει σε 1/2/3 μήνες, είναι μάλλον δύσκολο να βοηθήσει. Πήρες από όλα. Γιατί? Εννοώ, γιατί δεν σε κράτησε με μια αντιβίωση και σου έδωσε διαφορετικές? Όπως έχει ειπωθεί και στο παρελθόν, η προστατίτιδα (σαν γενικός όρος) δεν θα σε σκοτώσει. Η αντιβίωση μπορεί να πεί το ίδιο?

Απο 1.000 cfu/ml έφτασες 40. Και πάλι πολύ δεν είναι. Άρα δεν έκανες τίποτα, το αντἰθετο, "χειροτέρεψες".
"ο γιατρός είπε οτι είναι σαν να μην έχει φτάσει καν η αντιβίωση εκεί" έγραψες τον Δεκέμβρη.

Τώρα σε αυτά που ρωτάς, τι σημαίνει "ζω με αυτό". Με άλλα λόγια, χρόνιο πυελικό άλγος. Με άλλα λόγια, δεν έχω κανένα απολύτως εργαστηριακό εύρημα, άρα δεν έχω κανένα λόγο να κάνω οποιαδήποτε θεραπεία (φαρμακα/αντιβίωση) παρόλα αυτά πονάω. Όσο υπάρχει εργαστηριακό/κλινικό εύρημα, ελπίζεις στα φάρμακα. Αν τα φάρμακα δεν δουλεύουν κοιτάς τα υπόλοιπα. Διατροφή, άγχος και ξέρω γω τι άλλο. Και σε αυτό μην παρεξηγηθώ. Δεν είμαι από αυτούς που λένε στο μυαλό σου είναι έτσι?? Δεν ξέρεις όμως αν η γενικότερη κατάσταση της υγείας σου, προκαλεί συμπτώματα/μοιάζει με προστατίτιδα (έντερο, μυς, κλπ) ή το πρόβλημα είναι ακριβώς στην περιοχή της λεκάνης. Για να μην πηγαίνει η αντιβίωση στον προστάτη, μήπως μιλάμε για θέμα νερού? Ουροδόχος κύστη/νεφροί?

Αυτά όμως τα βλέπεις μόνο στο εργαστήριο και στις απεικονίσεις (υπέρηχος/μαγνητική κλπ).

Τώρα, να σου πω εγώ να αλλάξεις ουρολόγο? Να πάρεις 2η γνώμη? Άντε να στο πώ. Να σου πω να ξοδέψεις μερικά λεφτά ακόμα να επαναλάβεις εργαστηριακές? Να στο πω κι αυτό. Εδώ σημείωσε, να περάσει λίγος καιρός πριν κάνεις εξετάσεις, αλλιώς τα αποτελέσματα δεν είναι σωστά.
Και τελος, στην ερώτηση να σου πω ευθέως την γνώμη μου σε περίπτωση που δεν έγινα κατανοητός: Αν δεν βρίσκει τίποτα ο γιατρός, ουτε σημερα ουτε σε 3/6 μήνες τότε ζεις με αυτό. Όταν ο γιατρός βρίσκει αλλά δεν αντιμετωπίζει, πρέπει να ψάξει να βρεί γιατί 3-4 μήνες αντιβίωσης δεν έκαναν δουλειά. Στο μεταξύ εσύ, οφείλεις να διακόψεις λίγο τις θεραπείες, μην κάνεις καμιά άλλη ζημιά με τόσα φάρμακα.
Κάνε το σπερμοδιάγραμμα και τα λέμε.

qazqaz

 • Junior Member
 • **
 • Μηνύματα: 10
 • Karma: +0/-0
  • Προφίλ
Απ: Η δικιά μου ιστορία
« Απάντηση #14 στις: Ιούνιος 15, 2021, 01:20:23 πμ »
Καλησπέρα σας

Συνεχίζω το ιστορικό μου, όποιος θέλει μπορεί να ρίξει μια ματιά,
Τελικά η απόφαση μου μετά από τόση αντιβίωση, ήταν να ρισκάρω για άλλη μια φορά,
πήγα στον γιατρό μου. μου πρότεινε να κάνω ένα μεγάλο σχήμα αυτή την φορά.

συγκεκριμένα πήρα 2 μήνες Begalin, και στην συνέχεια 45 μέρες citrovenot (είχα ξαναπάρει στο παρελθόν το συγκεκριμένο)
Σύνολο λοιπόν 3μιση μήνες αντιβίωση,
Τι έκανα μαζί με αυτό.. προβιοτικά κάθε πρωί συγκεκριμένα bacteflora gold (μόνο αυτά ανακάλυψα ότι με πιάνουν)
ταλαιπωρήθηκα με μυκητιάσεις, χρειάστηκε να κάνω 2 αγωγές με combi κρέμα και χάπι που δεν θυμάμαι,
Πέρα από αυτό προσπάθησα να δυναμώσω τον οργανισμό μου με πράγματα που δεν έκανα γενικά.
φρούτα κάθε πρωί, μέλι, γιαούρτια.
και γενικά να προσέξω λίγο την διατροφή μου, για τον κύριο λόγο του οτί είχα πάρει ήδη πολύ καιρό αντιβίωση, και ετοιμαζόμουν για ένα μεγάλο σχήμα 3μιση μήνες.

Πρίν απο ένα μήνα τελείωσα το σχήμα. άφησα ένα μήνα κενό και πήγα να κάνω νέα stamey,
γενικά τον τελευταίο μήνα δεν είχα κανένα σύμπτωμα πλέον.
αλλά ήξερα το εχθρό είχα να αντιμετωπίσω .. το όνομα του enterococcus faecalis (δείτε ιστορικό παραπάνω)
η διάθεση μου ήταν οτι ακομα και να βγεί πάλι, αν παραμείνω ασυμπτωματικός η τα συμπτώματα υποφέρονται,
ας το αφήσω , και βλέπουμε. εξάλλου είναι κάτι που λένε και πολλοι γιατροι!

Αποτέλεσμα λοιπόν stamey..  καλλιέργεια στείρα. πυοσφαίρια 0 - 2 κ.ο.π
το μικρόβιο δεν βγήκε πλέον.

μετά απο ενάμιση χρόνο κοντά είναι η τέταρτη stamey που κάνω και η πρώτη που δεν εμφανίζει ΤΙΠΟΤΑ!
η χαρά μεγάλη σήμερα παιδιά.

Δεν ξέρω πως θα πάει και αν έχει αφήσει κανένα υπόλειμμά αυτό εκει μέσα (ο γιατρός μου , είπε, οτι όταν βγεί η stamey καθαρή το αφήνουμε, και κάνουμε μια επαναληπτική μετα απο 3 μήνες πάλι)
αυτό που ξέρω είναι οτι έκλεισα ένα μήνα χωρίς σύμπτωμα.. και έχω μια stamey καθαρή στα χέρια μου.

Ξεκαθαρίζω εδώ ότι η αντιβίωση δεν είναι εύκολο πράγμα και θέλει προσοχή, και οτι ο κάθε οργανισμός
είναι διαφορετικός... δεν πάει να πεί ότι αυτό που λειτούργησε σε μένα (η έτσι φαίνεται τώρα..το μέλλον θα δείξει) θα είναι και το κατάλληλο για όλους.

Μοιράζομαι την χαρά μου και παραμένω εδώ!!