Χρόνια προστατίτιδα - Σύνδρομο Χρόνιου Πυελικού Άλγους > Ιστορικό Αναγνωστών

Η δικιά μου ιστορία

(1/4) > >>

qazqaz:
Καλησπέρα παιδιά,

Ας ξεκινήσω με την δικιά μου ιστορία, καταρχήν η ηλικία μου είναι 32, το 2009 περίπου αν θυμάμαι καλά, παρουσιάζω ουρολοίμωξη με πάρα πολύ έντονα συμπτώματα, πυρετούς, και άμεση εισαγωγή στο νοσοκομείο γιατί δεν μπορούσα να κάνω την ανάγκη μου καθόλου, η διάγνωση τότε οξεία προστατίτιδα, κανένας έλεγχος πέρα από καλλιέργεια ούρων με πάρα πολλά πυοσφαίρια όπως θυμάμαι, μετά από ένα μήνα αντιβίωση, ένιωσα καλά, και ο τότε γιατρός μου (μαζί με ένα κάρο άλλους , λόγο άγχους έπαιρνα και άλλες γνώμες) μου είπαν είσαι καλά.

Μετά απο αυτό συνεχίζω την ζωή μου κανονικά χωρίς κανένα απόλυτα σύμπτωμα.

Πάμε λοιπόν στο τώρα, πάνε 11 χρόνια απο τότε, Τον Μάιο που πέρασε νιώθω έναν πόνο σε όλο το σημείο ξαφνικά σαν να με σουβλίζει κάτι, τρέχω να κάνω την ανάγκη μου τίποτα, μετά από άφθονο νερό τα καταφέρνω, η συνέχεια σε 4 μέρες είχα πάθει πάλι ουρολοίμωξη, έντονα συμπτώματα , τα προειδοποιητικά θα μπορέσω να πω ότι ήταν η έντονη συχνοουρία το βράδυ, ώσπου ήρθε μια μέρα που δεν μπορούσα να κάνω την ανάγκη μου πάλι, πάω στο νοσοκομείο μου λένε για προστατίτιδα και αγωγή με ufexil για ένα μήνα, πάω και σε ιδιωτικό ουρολόγο όπου μου λέει οτι σωστά έκαναν, και οτι δεν διακινδυνεύουμε να σταματήσουμε μια αγωγή αυτή την στιγμή για να κάνεις εξετάσεις, πάρε αντιβίωση και σε ένα μήνα το βλέπουμε... μετά από ένα μήνα κανένα σύμπτωμα, καλλιέργεια ούρων μόνο δεν έδειξε τίποτα. μου είπαν συνεχίζω την ζωή μου κανονικά.

πέρασαν 20 μέρες μετά την αγωγή και ξαφνικά πάλι συμπτώματα, πάω σε έναν άλλο ουρολόγο μου λέει είσαι νέος , πρέπει να το ψάξουμε , κάνεις αγωγή με glimbax  αλλά πρίν την αγωγή, νέα καλιέργεια ούρων και καλλιέργεια σπέρματος, η εξετάσεις καθαρές συνέχισα με glimbax 15 μέρες κανένα σύμπτωμα και πάλι μετα την αγωγή για ενάμιση μήνα, να προσθέσω εδώ οτι ο γιατρός μου είπε οτι μετα την αγωγή θα πας να κάνεις stamey meares,

τα συμπτώματα εμφανίστηκαν 3 μέρες πάλι πριν την προγραμματισμένη stamey ξανά, κάνω stamey, αποτέλεσμα ,
enterococcus faecalis σε προστατικό υγρό και καλλιέργεια ούρων μετά από προστατική μάλαξη,
ο γιατρός μου είπε ότι είναι δύσκολο μικρόβιο, ξεκινάμε αγωγή με tavanic ενάμιση μήνα, μετά για 15 μέρες πάμε σε άλλο αντιβιοτικό,και αφού κλείσω 2 μήνες αγωγή πάμε πάλι για stamey.

Συμπτώματα τώρα , η tavanic με έχει εξουθενώσει , κοιμάμαι κάθε μέρα νωρίς δεν αντέχω να κάνω τίποτα, ψυχολογία στα πατώματα (ξέρω επηρεάζει θα κοιτάξω να την φτιάξω.. δεν είναι και εύκολο το ξέρετε) και η καθημερινόητα μου μια ρώσικη ρουλέτα, υπάρχει μέρα που είμαι καλά, υπάρχει μέρα που πάω τουαλέτα και δεν μπορώ να ουρήσω κανονικά , όλα έχουν αλλάξει εκεί κάτω, μερικά βράδια έντονη ενόχληση, και πλέον εδώ και 2 μέρες ίσως είναι και ψυχολογικό (μετά το stamey και γνώση του μικροβίου) στυση μέτρια.

υπάρχει ένας άνθρωπος που εξαφάνισε αυτο το μικρόβιο;;
όπως κατάλαβα και στην καλύτερη να βγεί η stamey αρνητική (αισιόδοξο αυτό) θέλει έλεγχο και μετά έτσι;;

προσθέτω οτι σεξουαλική ζωή κανονική όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς προφύλαξη 2 φορές μετρημένες στην ζωή μου (αυτό για όσους λένε , μα καλά δεν θα πάθω τίποτα) καμιά φορά , μία φορά αρκεί παιδιά..

santan:
qazqaz καλησπέρα.
να σταθώ πρώτα σε ένα πράγμα που μου κάνει εντύπωση. Πως έχεις από την μια συχνοουρία και από την άλλη δεν βγάζεις τίποτα (αν κατάλαβα καλά).Εκτιμώ ότι τα δύο πράγματα είναι αντίθετα να το πω έτσι, δεν μπορείς να τα έχεις ταυτόγχρονα και θα έπρεπε να γίνει ένας περαιτέρω απεικονιστικός έλεγχος. Από απλή ακτινογραφία, μέχρι υπέρηχο. Έλεγχος ροής ούρων (ουροφλοομετρία) και έλεγχος πόσα ούρα παραμένουν στην κύστη. Αξιολόγηση με λίγα λόγια όλων των παραμέτρων (νεφρά, κύστη, έντερο, ουρήθρα) που μπορεί να προκαλούν την αδυναμία στην ούρηση (επίσχεση/κατακράτηση) και την συχνοουρία. Δύο καλλιέργειες και λίγο αντιβίωση νομίζω είναι αρκετά πρόχειρη διάγνωση (εκτός αν οι ουρολόγοι είδαν κάτι άλλο).
δεύτερο, είχες πολλά πυοσφαίρια την πρώτη φορά. Την δεύτερη? Μέχρι και πρόσφατα δεν είχες κανένα επιβεβαιωμένο μικρόβιο? Σωστά? Τι θέλω να πω. Δεν είχες κάνει σταμευ ή κάτι που θα έβρισκε μικρόβιο στην πρώτη φάση, αλλά δεν έχεις στοιχείο που να δείχνει ότι υπήρχε συγκεκριμένο μικρόβιο το 2009.
Μπορείς να μου πείς συγκεκριμένους πόνους που είχες? Δύσκολο να τους ξεχωρίσεις αλλά θα σε βοηθήσει και στην κουβέντα με τους ουρολόγους.
Τέλος, χαίρομαι που καταλαβαίνεις το ρόλο της ψυχολογίας σε όλη την κατάσταση. Δύσκολο όπως είπες να το διαχειριστείς, αλλά τουλάχιστον καταλαβαίνεις τι πρέπει να κάνεις.

qazqaz:
santan θα σου απαντήσω,

Ισως το διατύπωσα λάθος , έντονη αίσθηση ότι ήθελα να πάω τουαλέτα το βράδυ ήθελα να πώ, σε φάση ξύπναγα στον ύπνο μου, αυτό ήταν απο τα πρώτα συμπτώματα, από εκεί και πέρα λίγη ούρηση, μέχρι που έφτασε σε σημείο που δεν γινόταν.πήγα νοσοκομείο.

αν με ρωτάς τώρα στην stamey βγάζει πυοσφαίρια μόνο στην ούρων μετά απο προστατική μάλαξη, και προστατικό υγρό. αριθμός 8-10 κοπ. δεν βγάζει πυοσφαίρια σε μια απλή καλλιέργεια ούρων δλδ, μόνο στην stamey.
οπού είναι το σημείο που βρέθηκε και ο εντερόκοκκός. δηλαδή απο τα 4 στάδια του stamey , στα δύο ;)

την πρώτη φορά που μου λέγαν οτι ήταν οξεία προστατίτιδα , , θυμάμαι ήταν αυξημένα σε μια απλή καλλιέργεια ούρων (δεν θυμάμαι πόσο έδειχνε) πάνε χρόνια και δεν έχω τις εξετάσεις.
δεν βρέθηκε τότε κάποιο μικρόβιο, αλλά δεν ψάχτηκε κι όλας (δικιά μου εκτίμηση) τότε θυμάμαι οτι έιχα και πυρετούς κτλ.

δεν εχω στοιχεία για το αν το μικρόβιο ήταν απο την πρώτη φάση , σε δύο γιατρούς που είχα πάει τότε αρκέστηκαν σε μια απλή καλλιέργεια ούρων , και μου λέγαν όλα καλά.. επλίζω να μην το έχω απο τότε γιατί πάνε πολλά χρόνια και δεν είναι και πολύ καλό, απο την άλλη μεριά απο το 2009 μέχρι και τώρα πάνε 11 χρόνια, δεν έιχα καμία απολύτως ενόχληση οπότε χωρίς να είμαι γιατρός θέλω να πιστεύω οτι δεν ήταν απο τότε. (μου δίνει ελπίδα αυτό.. αλλα ποτέ δεν ξέρεις) ..

τωρα στο τώρα και μιλάμε για το 2020 ο πρώτος πόνος ήταν ακαριαίος εκεί που περπάταγα ένιωσα όλο το σημείο όρχεις, κοιλία. συγχώρεσε με δεν μπορώ να προσδιορίσω που ακριβώς ήταν να με σουβλίζει για κάτι δευτερόλεπτα στιγμιαία, αυτός ο πόνος δεν ξανα ήρθε ποτέ, αλλά ήταν η αρχή της όλης ιστορίας.. και ήταν έντονος, σταμάτησα δουλειά, πήγα τουαλέτα και δεν μπορούσα να ουρήσω, πλακώθηκα στα νερά και μετά απο μια ωρα τα κατάφερα.. εε μετά απο μια βδομάδα αίσθηση ούρησης το βράδυ συχνή, και μετά ουρολοίμωξη ,

είμαι πλέον 5 μήνες σε όλο αυτό.. απλά  με την stamey ξέρω τι έχω εδώ και μια βδομάδα, τώρα οτι με ufexil και glimbax δεν έφυγε.. ενώ ήταν στο αντιβιόγραμμα δεν το λές καλό.. πάμε για άλλη προσπάθεια

το βασικό μου θέμα είναι τώρα οτι η tavanic εμένα με εξουθενώνει όσο δεν πάει.. κάνω υπομονή,

και επίσης με προβληματίζει πάρα πολύ η ανθεκτικότητα του μικροβίου όπως έχω διαβάσει..

santan:
Καλησπέρα qazqaz
ίσως εγώ το διατύπωσα λάθος. Κατάλαβα μέχρι τώρα τα εξής:
1. Συχνοουρία
2. Αδυναμία ούρησης σε συνέχεια της συχνοουρίας
λέω ότι αυτά τα δύο συμπτώματα δεν ταιριάζουν μεταξύ τους. Το ένα είναι δεν κρατάω τα ούρα, και το άλλο δεν μπορώ να τα αφήσω. Άλλα πράγματα υποθέτεις για κάποιον που δεν μπορεί να ουρήσει, και άλλα για κάποιον με επιτακτικότητα στην ούρηση και συχνοουρία.
Ερώτηση: Σήμερα, (1) τι φάρμακα παίρνεις, (2) τι συμπτώματα έχεις. Εξήγησε μου ακριβως τι έχεις κάνει τους τελευταίους 5 μήνες όπως είπες. Και βάλε στο χρονοδιάγραμμα και τις εξετάσεις που έκανες. Οπότε: Μάρτιος, αυτά (συμπτώματα, εξετάσεις, φαρμακα), Απρίλιος εξελιχθηκαν έτσι κλπ...

Δεν νομίζω και πιστεύω ότι δεν πρέπει να νομίζεις κι εσυ οτι εχεις ένα μικρόβιο και ¨αλωνιζει" 11 χρόνια...

qazqaz:
Santan εννοούσα αίσθηση οτι θέλω να πάω τουαλέτα, αλλά έβγαζα λίγα ούρα, είναι λίγο περίεργο να το περιγράψω ακριβώς, σε μεγαλύτερη μορφή το βράδυ, η αίσθηση αυτή έρχεται και φεύγει, αλλά πλέον καταφέρνω και δεν παρουσιάζω πρόβλημα στην ούρηση,

πρώτη εμφάνιση Τέλος Απριλίου.μοναδική εξέταση καλλιέργεια ούρων, καθαρές εξετάσεις, ένα μήνα ufexil , κανένα συμπτωμα μετά.
όλο τον Μαίο σχετικά κανένα πρόβλημα με αγωγή ufexil.

σταματάω αγωγή μετά απο 15 μέρες τον ιουνιο εμφάνιση ξανά με έντονη αίσθηση πάλι και αδυναμία σε μεγάλη ούρηση, εμφάνιση για 3 μέρες με την μια πήγα σε ουρολόγο αγωγή με glimbax για 15 μέρες και πιο πριν καλλιέργεια ούρων και σπέρματος, καθαρές και αυτές η εξετάσεις,
ιουλιο και Αύγουστο ένιωθα καλά,
επανεμφάνιση συμπτωμάτων αρχές σεπτέμβρη πλέον εξέταση stamey , έδειξε εντεροκοκκό στο σπέρμα.
αγωγή με tavanic. οπου έχω ξεκινήσει θεραπεία μια βδομάδα.

πλέον συμπτώματα, κατα την νύχτα σηκώνομαι 3/4 φορές να πάω τουαλέτα, ξυπνάω στον ύπνο μου, ούρηση κανονική,και  κάποιες φορές λίγο ισα ισα. η κύστη μου πάντως αδειάζει.
νέο σύμπτωμα αδυναμία στύσης.. να προσθέσω οτι έχω σύντροφο, κανένα απόλυτος πρόβλημα δεν είχα πρίν την αγωγή με tavanic σε αυτό το κομμάτι.. δεν ξέρω αν είναι ψυχολογικό.. η ότι η tavanic με έχει εξουθενώσει αρκετά. και μπορεί και ο εντεροκοκκός πλέον..


στα γράφω με λίγα λόγια όλα, ψυχολογικά μου κάνει καλό να τα μοιράζομαι φίλος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση