Χρόνια προστατίτιδα - Σύνδρομο Χρόνιου Πυελικού Άλγους > Ιστορικό Αναγνωστών

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΟΝΟΥ

(1/9) > >>

Algos:
Καλησπέρα και Χριστός Ανέστη.

Είμαι 38 ετών, 1,79μ. με βάρος 82kg και έχω έλλειψη G6PD.

 Διαβάζω το forum από τον Ιανουάριο. Δεν ξέρω αν αυτό που έχω είναι χρόνια προστατίτιδα, αλλά αποφάσισα να γίνω μέλος και να γράψω το ιστορικό μου.

Το πρόβλημά μου ξεκινά το 2008 όπου ένιωσα έναν πόνο στον αριστερό όρχι. Αρχικά δεν έδωσα σημασία, αλλά όταν άρχισε να δυναμώνει πήγα σε ουρολόγο. Με έστειλε για υπέρηχο οσχέου, όπου βρέθηκε μία κύστη 3mm στην αριστερή επιδιδυμίδα. Μέχρι να ξαναπάω στον ουρολόγο για να δει τον υπέρηχο, ο πόνος κορυφώθηκε, μετά  άρχισε να μειώνεται, μετά να μεταφέρεται στον δεξιό όρχι ακόμα πιο μειωμένος, ώσπου έφυγε τελείως, αφού είχαν περάσει 2-3 βδομάδες από τότε που παρουσιάστηκε. Ο γιατρός είπε πως ίσως κάποιο στοιχείο του όρχι πήγε να στρίψει.

Μετά από 8 μήνες περίπου ο πόνος επανήλθε και από τότε δεν έφυγε ποτέ εντελώς.

Ένας παθολόγος μου είπε ότι ίσως είναι φλεγμονή και μου έδωσε αντιβίωση και να φοράω στενά εσώρουχα. Δεν θυμάμαι ποια αντιβίωση ούτε πόσες μέρες την πήρα πάντως δεν με βοήθησε. Ένας άλλος παθολόγος είπε ότι δεν ξέρει και να πάω σε ουρολόγο.

Ξαναπήγα στον ίδιο ουρολόγο και μετά από 2ο υπέρηχο, που έδειξε κύστη 2,5mm στην αριστερή επιδιδυμίδα, μου είπε πως δεν ξέρει τι είναι και να πάω σε νοσοκομείο και σε παθολόγο για εξέταση κοίλης.

Ο παθολόγος είπε πως δεν έχω κοίλη.

Πήγα σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο όπου έκανα  ακτινογραφία μήπως ο πόνος ήταν αντανακλαστικός από πέτρα και γενική ούρων. Η γενική ούρων δεν έδειξε νομίζω κάτι σοβαρό παρά μόνο: Λεύκωμα 5mg%, Ουροχολινογονο 0,2mg%, Πυοσφαιρια 0-1, Ερυθρά αιμοσφαίρια 1-2. Ο γιατρός μου είπε ότι η ακτινογραφία δεν είναι καθαρή και ότι δεν ήξερε τι ήταν και να κλείσω ραντεβού με επιμελητή.

Ο επιμελητής, χωρίς καν να με εξετάσει μου είπε απλά να το ξεχάσω!

Το 2012, μετά από κάποια έξαρση, πήγα σε άλλον ουρολόγο, ο οποίος με έστειλε για γενική ούρων και αίματος και καλλιέργεια σπέρματος και να φορέσω σπασουαρ για μία εβδομάδα. Ο πόνος πλέον χτυπούσε και εσωτερικά στους μηρούς. Ευρήματα: Πυοσφαιρια 0-2 Σπάνια, Επιθήλια Λίγα, Βλέννη Αρκετή, Άμορφα άλατα Λίγα, Κρύσταλλοι Λίγοι Οξαλικού ασβεστίου, Μικροοργανισμοί Λίγοι. Στο σπέρμα: Μικρόβια Σπάνιοι gram. θετικοί κόκκοι.
Μου είπε πως δεν έχω τίποτα και να πίνω περισσότερο νερό. Η ψηλάφηση προκάλεσε αφόρητο πόνο που κράτησε για 2 μέρες. Μετά, ο πόνος μειώθηκε πάρα πολύ.
Από τότε είχα κάποιες ενοχλήσεις και περιστασιακά υποφερτό πόνο κυρίως στον αριστερό όρχι και συγκεκριμένα στα σωληνάκια του όρχι, επιδιδυμίδα κλπ. Προβλήματα ούρησης ή στύσης δεν είχα, παρά μόνο μερικές φορές πόνο στο sex ή μετά από το sex, σε τράνταγμα, σε σφίξιμο στην αφόδευση, ή όταν είχα στύση και δεν έκανα sex άμεσα, ακόμα και μετά από βηξιμο ή φτάρνισμα.

Ιανουάριος του 2021 ξεκίνησε ΑΦΟΡΗΤΟΣ πόνος στους όρχεις, ποτέ όμως και στους 2 ταυτόχρονα! Πήγα στον προηγούμενο ουρολόγο, που με έστειλε για υπέρηχο οσχέου, γενική αίματος και ούρων, καλλιέργεια σπέρματος και γλυκοζυλιωμενη αιμοσφαιρίνη. Επίσης, σπασουαρ για πάνω από 1 μήνα. Ευρήματα: κύστη 5mm στην δεξιά επιδιδυμίδα!!!, ΝΕ ουδετεροφιλα χαμηλά εκτός ορίων, Μέση πυκν. Αιμοσφαιρίνης οριακά χαμηλά εκτός ορίων, Πυοσφαιρια Σπάνια 2-3, Ερυθρά αιμοσφαίρια Σπάνια 1-2, Επιθήλια Σπάνια, Βλέννη Λίγη.
Επίσης, είχα πόνο στους μηρούς και μούδιασμα του δεξιού μηρού. Ο πόνος δεν με άφηνε να κοιμηθώ το βράδυ και ούτε κατά διάνοια να γυρίσω στο πλάι ή μπρούμυτα. Ο γιατρός μου είπε ότι δεν έχω τίποτα ουρολογικο, να αποφεύγω τα βάρη και τις απότομες κινήσεις και να πάω σε γαστρεντερολογο και ορθοπαιδικό και ότι ίσως είναι θλάση μυός στο πόδι. Ο πόνος εντέλει μειώθηκε, αλλά παραμένει με αυξημένη πλέον ένταση και συχνότητα από ότι παλιότερα με πιο συχνές εξάρσεις. 

Πήγα σε άλλον ουρολόγο, ο οποίος μου είπε να εκσπερμάτιζω 2 φορές στις 10 μέρες και ότι έχω χρόνια ιδιοπαθή επιδιδυμίτιδα. Με έστειλε για αιματολογική Ταχύτητα Καθίζησης Ερυθρών και μου έδωσε αντιφλεγμονώδη Movatec για 7 μέρες. Η Τ.Κ.Ε. βγήκε οριακά εντός ορίων και με έστειλε για μαγνητική οσχέου, αφού πλέον μου ανέφερε εγχειρήσεις, όπως αφαίρεση επιδιδυμίδας και απονεύρωση. Η μαγνητική δεν έδειξε ούτε φλεγμονή, ούτε καν κύστες!!! Μου είπε να συνεχίσω την συχνότητα εκσπερμάτισης και αν έχω έξαρση να πάρω mesulid ή voltaren και να κάνω εξέταση ουρηθρικου επιχρισματος και να πάω σε ορθοπαιδικό.
Μια βδομάδα μετά την μαγνητική, είχα για πρώτη φορά ενοχλήσεις και στο πέος!!! και μου είπε ότι είναι ψυχολογικό και να κάνω Doppler αιμάτωσης πέους με έγχυση ουσίας. Δεν το έχω κάνει ακόμα γιατί φοβάμαι πιθανές παρενέργειες και ότι δεν θα δείξει κάτι.
Ούτε τα φάρμακα πήρα. Με βοηθάει όμως πολύ ο κλινοστατισμός και η αποφυγή βαρών. 

Η ψυχολογία μου χάλια καθως δεν μπορώ ούτε αγκαλιά να σηκώσω τα παιδιά μου και φοβόμουν και για σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ο ορθοπαιδικός είπε τελικά ότι το σπασουαρ τραυμάτισε ένα μυοδερματικο νεύρο και για αυτό έχω το μόνιμο πλέον μούδιασμα στο δεξί ποδι. Με έστειλε για ηλεκτρομηογραφημα κάτω άκρων και για ενέσεις neurobion.
Επίσης, ανοίξαμε δουλειές με ακτινογραφία αυχένα και μέσης και μαγνητική ώμου. Τα έκανα όλα εκτός από τις ενέσεις, προς το παρόν.

Σε όσους γιατρούς δεν είχα πάει και ότι εξετάσεις δεν είχα κάνει σε όλη μου τη ζωή, τα έκανα μαζεμένα. Ο πόνος παραμένει τόσα χρόνια, χειροτερεύει και ακόμα δεν έχει γίνει ούτε ξεκάθαρη διάγνωση. Τα βράδυα δεν μπορώ να κοιμηθώ από τον πόνο. Στενοχώρια απίστευτη και νεύρα.

Δεν είναι της φαντασίας μου, ούτε μπορώ να το ξεχάσω.

Υπάρχει περίπτωση να έχω χρόνια προστατίτιδα ή χρόνιο πυελικό άλγος?
Υπάρχει κάποια άλλη εξέταση που πρέπει να κάνω?
Να έχω μικρόβιο και να μην το έχουμε βρει ακόμα?

Ζήτω συγγνώμη για το μακροσκελές post και παρακαλώ για οποιαδήποτε απάντηση.

santan:
Algos καλησπέρα και αληθώς ανέστη.

--- Παράθεση από: Algos στις Μάιος 03, 2021, 03:43:36 μμ --- Ο γιατρός είπε πως ίσως κάποιο στοιχείο του όρχι πήγε να στρίψει.


--- Τέλος παράθεσης ---
Τι εννοείς με αυτό?


Τώρα για τις επιδιδυμίδες και τα σωληνάκια. Έχω περάσει από ένα παρόμοιο "λούκι" να ψάχνουμε κύστες με κάθε τρόπο. Να σου πω τον "μπούσουλα" για να μπορείς μόνος να "βλέπεις" τον πόνο. Βάζεις τον όρχι στην παλάμη σου. Σαν να τον "αγκαλιάζεις" με τα δαχτυλα του χεριου (εμένα με βολεύει σταυρωτά, δεξί χέρι αριστερός όρχις-αριστερό χέρι δεξιός όρχις). Με τον αντίχειρα να κοιτάει τον ουρανό, όχι το πάτωμα, κάνεις την κίνηση πάνω στον όρχι όπως όταν ανάβεις αναπτήρα. Πατάς δηλαδή απαλά την κεφαλή της επιδυδιμίδας. Για κάθε όρχι, χρησιμοποιείς τα δάχτυλα, χωρίς να τον αφήσεις, και πιέζεις απαλά πάντα σε διαφορετικά σημεία και σημειώνεις που και πόσο σε πονάει. Φαντάσου τον όρχι σαν αυγό, που το κρατας με τα δάχτυλα και πιέζεις το πάνω μέρος του αυγού. Ελπίζω να είναι κατανοητό. Στο έχει κάνει αυτό ουρολόγος?
Το σπασουάρ 2 φορές τι σκοπό είχε δεν έχω καταλάβει.
Το ντόπλερ μπορεί να δείξει κύστες, αλλά εξαρτάται από τον χειριστή πολύ. Προσωπικά μόνο σε μαγνητική βρήκα ένδειξη του προβλήματος, και τελικά το πρόβλημα βρέθηκε στο χειρουργείο. Περισσότερα μπορείς να δείς στο ιστορικό μου.
Με τι ασχολείσαι? Το είδος της δουλειάς σου ρωτάω. (γραφείο, οδηγός κλπ)
Λόγω έλλειψη G6PD τι αντιβιώσεις πήρες?

Algos:
Καταρχάς σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.

Ίσως και να μην θυμάμαι τα λόγια του ακριβώς, αλλά μάλλον για συστροφή, που εντέλει δεν έγινε.

Την ψηλάφηση που περιέγραψες δεν την έχω κάνει. Θα προσπαθήσω να την κάνω και θα επανέλθω. Πάντως, με πιο απλή ψηλάφηση, δηλ. με δείκτη ή/και αντίχειρα, νομίζω πως αριστερά πονάω στην κεφαλή της επιδιδυμίδας και δεξιά πιο χαμηλά στην επιδιδυμίδα.
Ουρολόγος δεν νομίζω να μου την έχει κάνει, καθώς όλες τις φορές ήμουν σε ξαπλωτη θέση, ενώ όπως καταλαβαίνω από την περιγραφή σου, μάλλον απαιτεί όρθια θέση. Εκτός και αν μου το έχουν κάνει και δεν το κατάλαβα, από το άγχος της στιγμής και τον φόβο ότι θα πονέσω πολύ.

Σπασουαρ έβαλα περί τις 10 μέρες το το 2012 και φέτος για πάνω από μήνα.
Το 2012 μου το πρότεινε όταν του είπα ότι ανακουφίζομαι ανασηκώνοντας το οσχεο με την παλάμη μου.
Φέτος μου το είπε από μόνος του.

Το doppler δεν το έχω αποφασίσει ακόμα τουλάχιστον, λόγω της έγχυσης αυτής της ουσίας και των πιθανών παρενεργειών που διάβασα. Μου είπε συγκεκριμένα που να πάω, που από ότι είδα στο site του, εξειδικεύεται σε αυτά. Θα έβαζα ένα λινκ, αν επιτρέπεται.

Μπορεί να δημιουργηθεί κύστη στο πέος???
Επίσης, πως γίνεται ο υπέρηχος να δείχνει κύστη και η μαγνητική όχι.

Η δουλειά μου είναι γραφείου κυρίως. Οδηγάω αυτοκίνητο για τις συνηθισμένες μετακινήσεις. Μηχανή ποτέ και ποδήλατο έχω να κάνω από πιτσιρικάς.

Αντιβίωση έχω πάρει μόνο το 2009. Ίσως ήταν amoxil, δεν θυμάμαι καθόλου.
Η augmentin (ή όπως την λένε) μου είχε κάνει μύκητες όταν είχα πάρει για αμυγδαλίτιδα.

santan:
Ρίξε μια ματιά στο ιστορικό μου.
https://chronic-prostatitis.com/index.php?topic=1190.msg5580#msg5580
Τέτοιους πόνους (ανεξήγητους και έντονους) είχα για χρόνια. Ελλείψει κλινικών ευρημάτων, αφού έλυσα ένα θέμα που υπήρχε χειρουργικά, και συνέχιζα να πονάω, το "πήρα αλλιώς" γιατί θα "έβρισκα".

Θα σου πω περισσότερα, βασικά τα σχόλια μου είναι:
1. Καμία (ή σχεδόν καμία) κλινική/εργαστηριακή ή άλλη ιατρική πράξη δεν έχει βρει εξήγηση στα συμπτώματά σου. Καλό αυτό.

2. Σε "πήξανε". Όποιος νοήμων άνθρωπος ακούσει ότι "πονάει σβέρκος κοψει σβέρκος" η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι το λιγότερο που θα σκεφτεί. (Στην δική μου περίπτωση καρκίνος ήταν ο φόβος)
3. Πονάς, κι αυτό είναι το μόνο αληθινό. Τα υπόλοιπα είναι "άλλα λόγια" που λένε....
4. Υποθέτω ότι δεν έχεις άλλο ιατρικό ιστορικό ασθένειας ή τραυματισμού.
5. Ίσως με όσα λες, κάποτε να είχες κάποιο θέμα που να ακουμπάει τον προστάτη. Χωρίς συμπτώματα σε ούρηση, εκσπερμάτιση, στύση κλπ ήταν κάτι δευτερεύων που πλέον δεν υφίσταται. Μην το ψάχνεις. Δεν θα βρεις άκρη. Εννοώ μην ψάχνεις να βρεις την αιτία 13 χρόνια πίσω, μην παρεξηγηθώ.


Αυτό που θα σου πω, και θα διαβάσω πάλι αργότερα όσα γράψαμε μην μου διέφυγε κάτι.Η λεκάνη, με τους μύς της, είναι "περίεργο τρένο". Αντανακλά τον πόνο όπου θέλει, συνδέεται με 1000 πράγματα, αν φάει "ξύλο" ο προστάτης δεν παίρνει εύκολες θεραπείες και οι γιατροί (η συντριπτική πλειοψηφία) αν δεν έχει κάτι χειροπιαστό το ρίχνει στο ψυχολογικό.

Με όσους έχω μιλήσει εδώ και έξω (και έχω συναντήσει αρκετούς) το συμπέρασμα είναι:
1. Ολιστική προσέγγιση
2. Είμαστε γιατροί του εαυτού μας
Που σημαίνει:
1. Τίποτα, όσο μικρό και άσχετο κι αν φαίνεται, δεν είναι άσχετο. Το παραμικρό "μήνυμα", πόνος, ενόχληση, κάτι λέει. Κι ας είναι στην πλάτη, στα πόδια, στα χέρια. Αργά ή γρήγορα περνάει από την ευρύτερη περιοχή της λεκάνης.

2. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, χρειάζεται μια ιατρική ομάδα να αξιολογήσει κάποιον με "ανεξήγητους" πόνους στην περιοχή. Κι αυτό δεν γίνεται. Δεν υπάρχει Dr House (η γνωστή τηλεοπτική σειρά) που θα σε βάλει στο νοσοκομείο και θα βρει τι έχεις όσο καιρό και να του πάρει. Αυτή η εύθύνη πέφτει πάνω σου. Δυστυχώς.
Για πολλούς αυτοί οι ανεξήγητοι πόνοι έχουν νευρομυική προέλευση. Για τους παραπάνω λόγους.
Άρα, το μουδιασμένο πόδι, μήπως είναι μουδιασμένο σαν πόδι? Και επηρεάζει (και επηρεάζεται) από τους μύς της λεκάνης? Κοκ.
Τα λέμε αργότερα.

Algos:
Δέχομαι αυτό που λες για την λεκάνη και τους μύες.

Το μουδιασμενο πόδι είμαι 99,9% σίγουρος ότι προέκυψε από το σπασουαρ. Άλλωστε αυτό είπε και ο ορθοπαιδικός και ο νευρολόγος. Έχει βελτιωθεί αρκετά τώρα τελευταία και είμαι σίγουρος ότι θα επανέλθει πλήρως. Όταν έχω νεότερα θα επανέλθω.

Ο ώμος είναι παλιός τραυματισμός και δεν συνδέεται με το θέμα. Ίσως χρειαστεί να πάρω βιταμίνη Κ, για εναποθέσεις ασβεστίου. Φαντάζομαι μόνο καλό μπορεί να κάνει.

Η μέση και ο αυχένας, επίσης δεν νομίζω να έχει σχέση, τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση.

Αντιθέτως, ο πόνος στο πόδι έχει σίγουρα άμεση σχέση.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση