04 Φεβρουαρίου, 2012, 12:58:56 ΜΜ Τελευταία τροποποίηση: 14 Ιουλίου, 2012, 11:04:03 ΜΜ από Phaethon
Η θεραπευτική μέθοδος των Wise-Anderson αναπτύσσεται στο best-seller βιβλίο τους A HEADACHE IN THE PELVIS και βασίζεται στην θεωρία ότι η πάθηση σε ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 90% των ασθενών προέρχεται από νευρομυϊκές αιτίες.

Για να βοηθήσω νέους ασθενείς, οι οποίοι δεν έχουν προμηθευτεί το βιβλίο ή δεν γνωρίζουν Αγγλικά ώστε να το διαβάσουν, θα αφιερώσω λίγο χρόνο να παραθέσω την βασική θεραπευτική προσέγγιση των Wise και Anderson, που αναπτύσσεται στο βιβλίο τους. Η μέθοδος αυτή επίσης εφαρμόζεται πρακτικά / διδάσκεται στην κλινική τους στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ σε ασθενείς  για 6 μέρες. Αυτά τα εξαήμερα "σχολεία" οργανώνονται ανά μήνα.

Πρέπει να τονιστεί ότι δεν θα πρέπει ένας ασθενής να πάει περιμένοντας ότι θα "θεραπευτεί" στις 6 αυτές μέρες, γι' αυτό και τα ονομάζω "σχολεία". Αντίθετα, στις 6 αυτές μέρες θα εκπαιδευτεί στο πως να εφαρμόζει την μέθοδο μόνος του για όλη του τη ζωή ή για όσο χρειαστεί. Αυτό γιατί η επούλωση του χρόνιου πυελικού άλγους είναι μια διαδικασία μακροχρόνια (όπως μακροχρόνιοι είναι και οι παράγοντες που τη δημιουργούνε: στρες, κακή στάση σώματος κλπ), η οποία απαιτεί αρκετό χρόνο κάθε ημέρα που θα αφιερώνεται σε τεχνικές χαλάρωσης κλπ, η οποία μπορεί να δώσει αποτελέσματα μετά από αρκετό καιρό και η οποία γενικά απαιτεί προσαρμογή του τρόπου ζωής. Έτσι, όντας αδύνατο από άποψη κόστους και χρόνου (δεδομένου ότι στην συγκεκριμένη κλινική πάνε άνθρωποι από όλο το κόσμο) να παρέχεται μια μακροχρόνια θεραπεία από την ομάδα των Wise και Anderson επί χρόνια σε κάθε ασθενή, στην ουσία εκεί οι ασθενείς μαθαίνουν πως να πηγαίνουν πίσω στα σπίτια τους και τις δουλειές τους έχοντας αποκτήσει οι ίδιοι πλέον τη γνώση να βοηθήσουν τον εαυτό τους και να εφαρμόζουν το θεραπευτικό πρωτόκολλο μόνοι τους.

Πρέπει να τονιστεί ότι αυτή η αφοσίωση και ο χρόνος που απαιτείται στην καθημερινότητα προκειμένου να εφαρμοστεί το πρωτόκολλο είναι κατά τους Wise και Anderson ο σπουδαιότερος παράγοντας αποτυχίας του πρωτοκόλλου τους σε κάποιους ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν την διάθεση να κάνουν αυτό που απαιτείται. Γι'αυτό, οι ίδιοι συμπεραίνουν ότι οι άνθρωποι που είναι πιθανότερο να ακολουθήσουν με αυτοπειθαρχεία το πρωτόκολλό τους, να αλλάξουν το ημερίσιο τους πρόγραμμα και να βοηθηθούν περισσότερο, είναι και οι άνθρωποι που υποφέρουν περισσότερο.

Τα παραπάνω συμβαδίζουν αρκετά και με την δική μου εμπειρία. Γνώρισα αρκετούς ομοιοπαθείς που περιμένουν να τους κάνει καλά ένα χάπι, μια αντιβίωση ή κάποιος άλλος αλλά κατά τα άλλα δεν κουνάγαν ούτε το δαχτυλάκι τους και δεν είχαν την υπομονή και την αυτοπειθαρχεία να αλλάξουν οι ίδιοι κάποια βολικά πράγματα στην καθημερινότητά τους -έστω για να πειραματιστούν- και να δουν πως θα πάει.

Το ένα μέρος του πρωτόκολλου θεραπείας, ονομάζεται Paradoxical Relaxation και σκοπός του είναι να διδάξει τον ασθενή να μην συγκεντρώνει αθέλητα το στρες και την ένταση στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και του πυελικού εδάφους ώστε να μην δημιουργείται ένα αφιλόξενο περιβάλλον για τους ιστούς, τα νεύρα, τους μυς και τα όργανα που βρίσκονται στην περιοχή αυτή. Το paradoxical relaxation περιλαμβάνει εκμάθηση του πως να αναγνωρίζει κανεις έστω και ανεπαίσθητη εκούσια ένταση στην περιοχή εκείνη, καθώς επίσης και τρόπους χαλάρωσης.

Το δεύτερο μέρος του πρωτόκολλου θεραπείας περιλαμβάνει trigger point release (ελεύθερη μετάφραση: χαλάρωση σημείων πυροδότησης / έντασης) στους μυς του πυελικού εδάφους, οι οποία γίνεται με φυσιοθεραπευτικές μεθόδους (μασάζ) εξωτερικά και εσωτερικά (ενδοπυελικά) με χρήση δάχτυλου για να προσεγγιστούν μυικές ομάδες όπου αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω του πρωκτού. Οι θεραπείες trigger point γενικά είναι συνηθισμένη φυσιοθεραπευτική πρακτική με σκοπό την απαλλαγή της συσσωρευμένης έντασης από ένα σημείο που έχει ως αποτέλεσμα να αντανακλάται αίσθηση χρόνιου πόνου κάπου κοντά ή μακρύτερα στο σημείο εκείνο. Απαιτούν έναν εκπαιδευμένο φυσιοθεραπευτή ενώ οι ειδικές εφαρμογές αυτής της θεραπείας στο πυελικό έδαφος απαιτούν εξοικείωση / εξειδίκευση του φυσιοθεραπευτή στους σχετικά άγνωστους μυς της περιοχής εκείνης. Το ερώτημα που τίθεται εδώ είναι: μπορεί ο ασθενής να μάθει να εφαρμόζει μόνος του στον εαυτό του τη θεραπεία trigger point στην περιοχή εκείνη; Κατά τους W&A, ναι μπορεί. Συνιστούν όμως ότι είναι καλύτερο αν υπάρχει κάποιος σύζυγος ή σύντροφος πρόθυμος να συνοδεύσει τον ασθενή στο 6ήμερο σχολείο ώστε να μάθει την μέθοδο και να του την εφαρμόζει εκείνος καθώς είναι ευκολότερο και αποτελεσματικότερο ειδικά για κάποια συγκεκριμένα σημεία.

Η ομάδα που εφαρμόζει / διδάσκει το πρωτόκολλο στην κλινική των Wise - Anderson συνεπώς αποτελείται από:
-ουρολόγο (ο οποίος κάνει τις αρχικές εξετάσεις και φροντίζει να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει κάποια άλλη σοβαρή πάθηση που δίνει αυτά τα συμπτώματα αλλά πως πρόκειται πραγματικά περί του χρόνιου πυελικού άλγους - συνήθως διαγνωσμένου ως "χρόνιας προστατίτιδας"
-ψυχολόγο που φροντίζει για την εκπαίδευση στο paradoxical relaxation
-φυσιοθεραπευτή που εφαρμόζει / διδάσκει το trigger point release.

Για όσους γνωρίζουν Αγγλικά μπορούν άμεσα να βρουν περισσότερες πληροφορίες στη  σελίδα των Wise-Anderson και φυσικά στο βιβλίο που προανέφερα όπου περιγράφεται το πρωτόκολλο θεραπείας ακόμα και για ασθενείς που δεν προτίθενται να πάνε να το παρακολουθήσουν ζωντανά (φαντάζομαι βέβαια πως αν είναι μια φορά απαιτητικό το να τηρηθεί πειθαρχημένα το πρωτόκολλο από κάποιον που έχει εκπαιδευτεί στο πως να το κάνει, τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα για κάποιον που προσπαθεί να το κατανοήσει μέσω του βιβλίου και μόνο -παρόλα αυτά εγώ χωρίς να έχω κατανοήσει σε βάθος όλα τα σημεία του βιβλίου που αφορούν την πρακτική εφαρμογή, ακόμα και έτσι το βρήκα πολύ χρήσιμο και διαφωτιστικό).

Οφείλω ωστόσο να τονίσω σε κάποιον που εδώ πρωτοδιαβάζει για το πρωτόκολλο θεραπείας W-A πως το παρουσιάζω ως μια μέθοδο με αποδεδειγμένα πλέον από στοιχεία αποτελέσματα βελτίωσης ομοιοπαθών και όχι ως την αυτονόητη "θεραπεία" για την πάθησή μας. Όπως συμβαίνει και για πολλές άλλες θεωρίες εξήγησης και τεχνικές αντιμετώπισης τις πάθησής μας, όλες παραμένουν ακόμα αμφιλεγόμενες εκδοχές.

Επίσης, σε αντιστάθμισμα για τις πολλές θετικές κριτικές για το W-A θα βρει κανείς αν ερευνήσει και αρνητικές που το κατηγορούν ως αναποτελεσματικό σε κάποιους ασθενείς (ανούσιες κατά τη γνώμη μου κριτικές, δεδομένου του ότι ούτε οι έρευνες ούτε οι δημιουργοί του ισχυρίζονται 100% αποτελεσματικότητα -το αντίθετο μάλιστα τίμια προειδοποιούν ότι η μέθοδός τους δεν βοηθάει όλους τους ασθενείς). Θα βρει επίσης κανείς και κάποιες κριτικές χαμηλού επιπέδου με προσωπικές επιθέσεις που θυμίζουν...προεκλογικό αγώνα στους εμπνευστές του πρωτοκόλλου για τις οποίες προσωπικά πιστεύω ότι από πίσω κρύβεται ο τεράστιος πόλεμος συμφερόντων που υπάρχει πίσω από την πάθησή μας, βοηθούμενος από την πολυπλοκότητα, την αβεβαιότητα και την έλλειψη πλήρους κατανόησης για αυτήν.
Ηλικία εμφάνισης 39 (αρχές 2011). Αρχικά πόνος στη βουβωνική περιοχή, επιτακτική ούρηση και κίτρινο χρώμα σπέρματος. Αργότερα συχνουρία, νυχτουρία, σπανιότερα τσούξιμο, μικροενοχλήσεις κατά την στύση και την εξπερμάτωση. Πλέον σχεδόν καλά με χαλάρωση, αποφυγή εντάσεων και στρες, τρέξιμο, αραιή εκπερμάτωση, μασάζ, διατάσεις.

Αν κάποιος θέλει να με ρωτήσει για την γνώμη μου σε κάτι ας ποστάρει στο forum ώστε να μπορούν να διαβάσουν και άλλοι που μπορεί να ενδιαφέρονται. Όχι με προσωπικό μήνυμα αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Και όχι στο chat.

Δεν έχω (δεν γνωρίζω) πολλά πράγματα να απαντήσω σε ερωτήσεις ανθρώπων που πιστεύουν ότι έχουν μια μικροβιακή πάθηση και ρωτούν για αντιβιώσεις και μικρόβια πέρα από αυτά που έχω γράψει εδώ: http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=654.0 και http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=227.0 και http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=239.0

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι την εβδομάδα που μας πέρασε ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο ατομικό πρόγραμμα θεραπείας με τη μέθοδο Wise-Anderson στον ελληνικό χώρο. Το πρόγραμμα έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη.
Ο ασθενής μας, 28 ετών, ανέφερε ιστορικό χρόνιου πυελικού άλγους επί 6ετία με κύρια συμπτώματα τον πόνο μετά την εκσπερμάτιση, βάρος στο περίνεο (αίσθημα μπάλας γκολφ στον πρωκτό), πόνο στους όρχεις και το πέος, συχνουρία, αίσθημα ατελούς κένωσης της κύστης και στυτική δυσλειτουργία. Είχε υποβληθεί σε πολλαπλές αποτυχημένες θεραπείες κατά το παρελθόν μεταξύ των οποίων αντιβιώσεις, μαλλάξεις προστάτη, α-blockers, φυτοθεραπεία, αγχολυτικά, βελονισμό, καθώς επίσης και πυελική φυσιοθεραπεία. Η ποιότητα ζωής του ήταν κακή και ο ίδιος περιέγραφε τον εαυτό του ως δυστυχισμένο.
Μετά από ειδική ουρολογική αξιολόγηση με τη χρήση του συστήματος κλινικού φαινοτύπου (UPOINT), ο ασθενής εντάχθηκε σε ατομικό θεραπευτικό πρόγραμμα του πρωτοκόλλου Wise-Anderson (ευρέως γνωστό ως Stanford). Υποβλήθηκε σε φυσιοθεραπευτική αξιολόγηση και χαρτογράφηση των εξωτερικών και εσωτερικών εκλυτικών σημείων πόνου (trigger-points, TRPs). Διδάχθηκε την ανατομία των μυών εντός και εκτός της πυέλου που σχετίζονται με τη συμπτωματολογία του χρόνιου πυελικού άλγους, καθώς και θεωρητικά στοιχεία σχετικά με τα TRPs και το χρόνιο πόνο. Ακολούθησε διδασκαλία και πρακτική εφαρμογή της μεθόδου της παράδοξης χαλάρωσης ως μέσου σίγασης του κεντρικού νευρικού συστήματος. Ο ασθενής είχε την ευκαιρία να προσπελάσει το πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό του mp5 player που περιέχεται στο self-help kit της μεθόδου, το οποίο πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμο και στην ελληνική γλώσσα. Το πρόγραμμα θεραπείας συνεχίστηκε με την διδασκαλία και πρακτική εφαρμογή μεθόδων χαλάρωσης των TRPs τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά με τη χρήση ειδικού θεραπευτικού ραβδιού (Wand). Κατά την ολοκλήρωση του προγράμματος ο ασθενής και η θεραπευτική ομάδα είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν μέσω τηλεδιάσκεψης με το δημιουργό του θεραπευτικού πρωτοκόλλου και διευθυντή του National Center for Pelvic Pain Research Dr. David Wise. O ασθενής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει απευθείας με τον Dr. Wise και να κάνει ερωτήσεις σχετικές με τη θεραπεία και κυρίως τα αποτελέσματά της από την εμπειρία του δημιουργού της. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ασθενής ανέφερε στον Dr. Wise πως ήδη από την πρώτη εφαρμογή της εσωτερικής θεραπείας με το Wand και μέχρι τη στιγμή της τηλεδιάσκεψης δεν είχε συμπτώματα και επίσης ότι βρήκε μεγάλο όφελος στη μείωση του άγχους με την εφαρμογή της παράδοξης χαλάρωσης. Η τηλεδιάσκεψη συνεχίστηκε με συζήτηση της θεραπευτικής ομάδας με τον Dr. Wise για το περιστατικό και παροχή συμβουλών και tips για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή της από τον ασθενή. Το κλείσιμο της συνεδρίας επεφύλασσε μια μικρή έκπληξη για μας, καθώς ο Dr. Wise μας ευχαρίστησε παίζοντας ένα απόσπασμα "Παιδιά του Πειραιά" στο μπουζούκι του!
Ο ασθενής θα συνεχίσει να εκτελεί αυτοθεραπεία στο σπίτι χρησιμοποιώντας το ειδικό ραβδί θεραπείας (Wand) καθώς και ακουστικό υλικό στην ελληνική γλώσσα προκειμένου να βοηθηθεί στην εκτέλεση της παράδοξης χαλάρωσης. Η πορεία του ασθενούς θα παρακολουθείται και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν.
Η θεραπευτική ομάδα θα βρίσκεται στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία.

Καμία εξέλιξη??
Καθυστέρηση στην ούρηση παροδικά στυτικά προβλήματα συχνοουρία...Ψάχνομαι για την λύση..Ηλικία εμφάνισης 20

Προς ενημέρωση

http://www.youtube.com/watch?v=iAcPEABol-8

Είναι αντίλογος στο πρωτόκολλο W-A. Σε περίληψη λέει ότι πολλοί ασθενείς ακόμα και μετά από 23 μήνες θεραπείας δεν βρήκαν γιατρειά, απλά είδαν πολύ μικρή βελτίωση- τόσο μικρή που δεν συνίσταται σε θεραπεία.

Τι να πω, η έρευνα συνεχίζεται...



Συμπτώματα απο 02.2011 (κάψιμο μετά την ούρηση- πόνος στην χαμηλή κοιλιακή χώρα, περίνεο, χαμήλά στη μέση, στυτικά προβλήματα). Καλλιέργειες ούρων στείρες. Καλλιέργειες σπέρματος στρεπτόκοκκος, εντερόκοκκος. Αντιμετώπιση με αντιβίωση δια στόματος, ενέσιμη, αντιφλεγμονώδη, Α-blockers. Συμπτώματα τα οποία δεν είναι μόνιμα. Προηγούμενο ιστορικό με σπαστική κολίτιδα (αντιμετωπίστηκε). Εκκίνηση λήψης κουεσερτίνης 01.2013 (Έχει λήξη 09.2013). Καθαρός από μικρόβια από 12.2012. Τεκνοποίηση 02.2012. Mείωση συμπτωμάτων από Ιούλιο 2013 μετά από εκκίνηση Γιόγκα και περιορισμό γλουτένης. Παράλληλα σταμάτημα σε γυμναστήριο (Βάρη), εκγύμναση μόνο με βοήθεια σωματικού βάρους. Μαξιλαράκι "ντόνατ" στο αυτοκίνητο και θετική σκέψη. Πλέον δεν θεωρώ τον εαυτό μου ασθενή ( 18.12.2013) αλλά ανήκω σε "ευαίσθητη ομάδα" .... Πληροφορίες εντός. Δεν υπαρχουν ματζούνια και μαγικές θεραπείες, μόνο παρατήρηση, αποφυγή και προσπαθεια.

Το ίδιο και σε άρθρο

https://prostatitissurgery.com/Physical_Therapy.html

Προσοχή όμως. Η εν λόγω πολεμική κατά του πρωτοκόλλου δίδεται από συγκεκριμένο ιατρικό κέντρο που προάγει την χειρουργική αντιμετώπιση του προβλήματος. Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΥΓ: Για αυτούς που δεν γνωρίζουν αγγλικά, μπορούν να με ρωτήσουν ή να χρησιμοποιήσουν το Google Translate.
Συμπτώματα απο 02.2011 (κάψιμο μετά την ούρηση- πόνος στην χαμηλή κοιλιακή χώρα, περίνεο, χαμήλά στη μέση, στυτικά προβλήματα). Καλλιέργειες ούρων στείρες. Καλλιέργειες σπέρματος στρεπτόκοκκος, εντερόκοκκος. Αντιμετώπιση με αντιβίωση δια στόματος, ενέσιμη, αντιφλεγμονώδη, Α-blockers. Συμπτώματα τα οποία δεν είναι μόνιμα. Προηγούμενο ιστορικό με σπαστική κολίτιδα (αντιμετωπίστηκε). Εκκίνηση λήψης κουεσερτίνης 01.2013 (Έχει λήξη 09.2013). Καθαρός από μικρόβια από 12.2012. Τεκνοποίηση 02.2012. Mείωση συμπτωμάτων από Ιούλιο 2013 μετά από εκκίνηση Γιόγκα και περιορισμό γλουτένης. Παράλληλα σταμάτημα σε γυμναστήριο (Βάρη), εκγύμναση μόνο με βοήθεια σωματικού βάρους. Μαξιλαράκι "ντόνατ" στο αυτοκίνητο και θετική σκέψη. Πλέον δεν θεωρώ τον εαυτό μου ασθενή ( 18.12.2013) αλλά ανήκω σε "ευαίσθητη ομάδα" .... Πληροφορίες εντός. Δεν υπαρχουν ματζούνια και μαγικές θεραπείες, μόνο παρατήρηση, αποφυγή και προσπαθεια.

Παράθεση από: Agxwmenos στις 11 Ιουνίου, 2013, 12:53:50 ΠΜ
...πολλοί ασθενείς ακόμα και μετά από 23 μήνες θεραπείας δεν βρήκαν γιατρειά, απλά είδαν πολύ μικρή βελτίωση- τόσο μικρή που δεν συνίσταται σε θεραπεία.

Άντε λοιπόν να τα ξαναπούμε άλλη μία...

Το Wise-Anderson δεν ισχυρίζεται ότι είναι μια απόλυτη θεραπεία ούτε ότι είναι κατάλληλο για όλους. Έχει ειπωθεί επανειλλημένα και εδώ: http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=225.msg903#msg903

"Εδώ επίσης θέλω να πω πως τονίστηκε από τον ομιλητή πως το πρωτόκολλο wise-anderson όπως και οι άλλες τεχνικές αντιμετώπισης δεν ενδύκνειται για όλες τις περιπτώσεις-φαινότυπους ασθενών. Σε άλλους μπορεί να βοηθήσει πολύ σε άλλους λιγότερο σε άλλους καθόλου. Οπότε κατά τον ομιλητή, η αρχική δουλειά του ουρολόγου ή της ομάδας που ασχολείται με το πρόβλημά μας είναι να διασφαλίσει με εξετάσεις και ιστορικό και ερωτηματολόγιο ότι ο ασθενής δεν έχει κατ΄αρχάς κάποια άλλη πάθηση που του δημιουργεί το πρόβλημα και τα συμπτώματα. Χαρακτηριστικά μας αναφέρθηκε περίπτωση ασθενούς που επισκέφτηκε τον γιατρό-ομιλητή με διάγνωση Οξείας Προστατίτιδας από δημόσιο νοσοκομείο και τελικά βρέθηκε ότι ο άνθρωπος αυτός είχε απλά ένα...πρωκτικό απόστημα που του δημιουργούσε πόνο και απλά έπρεπε να αφαιρεθεί.

Το δεύτερο βήμα είναι να αναγνωριστεί από τον γιατρό σε ποια κατηγορία-φαινότυπο ανήκει ο ασθενής ώστε να γίνει ένας κατάλληλος θεραπευτικός συνδυασμός custom-made για την περίπτωσή του. Σε αυτόν μπορεί να εντάσσενται το πρωτόκολλο ή να μην εντάσσενται. Δεν μπορώ να τονίσω επαρκώς και θα ξαναεπιμείνω να πω ότι σε αυτή την πάθηση δεν είμαστε όλες οι περιπτώσεις ίδιες και δεν υπάρχει μια μαγική λύση-συνταγή για όλους, περάστε κύριοι -δώσε κι εμένα μπάρμπα. Τέτοιες αντιμετωπίσεις είναι τις παλαιάς σχολής που αντιμετώπιζε αυτή τη πάθηση πολύ απλοϊκά."

και εδώ: http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=222.msg242#msg242
"Οφείλω ωστόσο να τονίσω σε κάποιον που εδώ πρωτοδιαβάζει για το πρωτόκολλο θεραπείας W-A πως το παρουσιάζω ως μια μέθοδο με αποδεδειγμένα πλέον από στοιχεία αποτελέσματα βελτίωσης ομοιοπαθών και όχι ως την αυτονόητη "θεραπεία" για την πάθησή μας. Όπως συμβαίνει και για πολλές άλλες θεωρίες εξήγησης και τεχνικές αντιμετώπισης τις πάθησής μας, όλες παραμένουν ακόμα αμφιλεγόμενες εκδοχές.

Επίσης, σε αντιστάθμισμα για τις πολλές θετικές κριτικές για το W-A θα βρει κανείς αν ερευνήσει και αρνητικές που το κατηγορούν ως αναποτελεσματικό σε κάποιους ασθενείς (ανούσιες κατά τη γνώμη μου κριτικές, δεδομένου του ότι ούτε οι έρευνες ούτε οι δημιουργοί του ισχυρίζονται 100% αποτελεσματικότητα -το αντίθετο μάλιστα τίμια προειδοποιούν ότι η μέθοδός τους δεν βοηθάει όλους τους ασθενείς). Θα βρει επίσης κανείς και κάποιες κριτικές χαμηλού επιπέδου με προσωπικές επιθέσεις που θυμίζουν...προεκλογικό αγώνα στους εμπνευστές του πρωτοκόλλου για τις οποίες προσωπικά πιστεύω ότι από πίσω κρύβεται ο τεράστιος πόλεμος συμφερόντων που υπάρχει πίσω από την πάθησή μας, βοηθούμενος από την πολυπλοκότητα, την αβεβαιότητα και την έλλειψη πλήρους κατανόησης για αυτήν."

Ούτε η ιατρική μελέτη που έχει δημοσιευτεί στο American Journal of Urology λέει ότι "100% των ασθενών θεραπεύτηκαν με το Wise - Anderson".
Ηλικία εμφάνισης 39 (αρχές 2011). Αρχικά πόνος στη βουβωνική περιοχή, επιτακτική ούρηση και κίτρινο χρώμα σπέρματος. Αργότερα συχνουρία, νυχτουρία, σπανιότερα τσούξιμο, μικροενοχλήσεις κατά την στύση και την εξπερμάτωση. Πλέον σχεδόν καλά με χαλάρωση, αποφυγή εντάσεων και στρες, τρέξιμο, αραιή εκπερμάτωση, μασάζ, διατάσεις.

Αν κάποιος θέλει να με ρωτήσει για την γνώμη μου σε κάτι ας ποστάρει στο forum ώστε να μπορούν να διαβάσουν και άλλοι που μπορεί να ενδιαφέρονται. Όχι με προσωπικό μήνυμα αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Και όχι στο chat.

Δεν έχω (δεν γνωρίζω) πολλά πράγματα να απαντήσω σε ερωτήσεις ανθρώπων που πιστεύουν ότι έχουν μια μικροβιακή πάθηση και ρωτούν για αντιβιώσεις και μικρόβια πέρα από αυτά που έχω γράψει εδώ: http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=654.0 και http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=227.0 και http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=239.0

Παράθεση από: Agxwmenos στις 11 Ιουνίου, 2013, 12:53:50 ΠΜ
Προς ενημέρωση

http://www.youtube.com/watch?v=iAcPEABol-8

Είναι αντίλογος στο πρωτόκολλο W-A. Σε περίληψη λέει ότι πολλοί ασθενείς ακόμα και μετά από 23 μήνες θεραπείας δεν βρήκαν γιατρειά, απλά είδαν πολύ μικρή βελτίωση- τόσο μικρή που δεν συνίσταται σε θεραπεία.

Τι να πω, η έρευνα συνεχίζεται...
Μην ξεχνας όμως πως υπάρχει και η άλλη πλευρά που δηλωνει πανευτυχής που το ξεκινησε και συνεχίζει να το κανει !
Είμαι της γνωμης ,πως αν δεν δοκιμασεις και εσυ ο ιδιος ποτε δεν θα μαθεις ...Και μην ξεχνας πως μιλαμε για ενα πρωτοκολλο θεραπείας μεσα απο το stanford και οχι απο μια γιαφκα στο κωλονακι ...
Εμφάνιση στα 28-29.Καψίματα,γδαρσίματα,διακοπές στην ούρηση.Πόνος στο περίνεο ,τσούξιμο μετά/κατά την εκσπερμάτιση.Συχνουρίες.Παροδικά στυτικά προβλήματα,δύσκολη εκσπερμάτιση ,υδαρή,ολιγοσπερμία παροδική και που και που στεγνή.Πόνοι χαμηλά στην μέση.Αντιμετωπίστηκε ως σήμερα με πολλαπλούς τρόπους και πάμπολλα αντιβιοτικά κτλ . Σήμερα είμαι όπως ήμουν  πριν βρεθώ στην πάθηση ,είμαι καλά και   είμαι θεραπευμένος ,έπρεπε να αλλάξω πολλά και να κόψω ακόμα πιο πολλά .

Αυτό λέω ρε συνάδερφοι,

Να δίνουμε ότι πληροφορία υπάρχει για τις θεραπείες είναι καλό, έχω την εντύπωση.

Απλά, έδωσα τροφή για σκέψη και βλέπω ότι απέδωσε.

Μακάρι η θεραπεία να είχε 100% αποτελέσματα και να τελειώναμε με την μαλακία που μας ταλαιπωρεί.

Απλά, πιστεύω ότι είναι πρέπον να δίνουμε ο καθένας ότι feedback μπορεί και από εκεί και πέρα οι αναγνώστες, δηλαδή εσείς και εγώ, να βγάζουμε τα συμπεράσματά μας μόνοι μας.

Σας ευχαριστώ για τις απόψεις και για τη στήριξη
Συμπτώματα απο 02.2011 (κάψιμο μετά την ούρηση- πόνος στην χαμηλή κοιλιακή χώρα, περίνεο, χαμήλά στη μέση, στυτικά προβλήματα). Καλλιέργειες ούρων στείρες. Καλλιέργειες σπέρματος στρεπτόκοκκος, εντερόκοκκος. Αντιμετώπιση με αντιβίωση δια στόματος, ενέσιμη, αντιφλεγμονώδη, Α-blockers. Συμπτώματα τα οποία δεν είναι μόνιμα. Προηγούμενο ιστορικό με σπαστική κολίτιδα (αντιμετωπίστηκε). Εκκίνηση λήψης κουεσερτίνης 01.2013 (Έχει λήξη 09.2013). Καθαρός από μικρόβια από 12.2012. Τεκνοποίηση 02.2012. Mείωση συμπτωμάτων από Ιούλιο 2013 μετά από εκκίνηση Γιόγκα και περιορισμό γλουτένης. Παράλληλα σταμάτημα σε γυμναστήριο (Βάρη), εκγύμναση μόνο με βοήθεια σωματικού βάρους. Μαξιλαράκι "ντόνατ" στο αυτοκίνητο και θετική σκέψη. Πλέον δεν θεωρώ τον εαυτό μου ασθενή ( 18.12.2013) αλλά ανήκω σε "ευαίσθητη ομάδα" .... Πληροφορίες εντός. Δεν υπαρχουν ματζούνια και μαγικές θεραπείες, μόνο παρατήρηση, αποφυγή και προσπαθεια.

Παράθεση από: Agxwmenos στις 12 Ιουνίου, 2013, 12:54:23 ΜΜ
Να δίνουμε ότι πληροφορία υπάρχει για τις θεραπείες είναι καλό, έχω την εντύπωση.

Εννοείται πως είναι καλό. Απλά η παράθεσή σου μου φάνηκε σαν να είχες καταλάβει "Έχετε μπροστατίτιδα; Η λύση είναι Wise-Anderson. Κάντε το και θα γίνετε καλά." ενώ δεν έχει ειπωθεί κάτι τέτοιο.
Ηλικία εμφάνισης 39 (αρχές 2011). Αρχικά πόνος στη βουβωνική περιοχή, επιτακτική ούρηση και κίτρινο χρώμα σπέρματος. Αργότερα συχνουρία, νυχτουρία, σπανιότερα τσούξιμο, μικροενοχλήσεις κατά την στύση και την εξπερμάτωση. Πλέον σχεδόν καλά με χαλάρωση, αποφυγή εντάσεων και στρες, τρέξιμο, αραιή εκπερμάτωση, μασάζ, διατάσεις.

Αν κάποιος θέλει να με ρωτήσει για την γνώμη μου σε κάτι ας ποστάρει στο forum ώστε να μπορούν να διαβάσουν και άλλοι που μπορεί να ενδιαφέρονται. Όχι με προσωπικό μήνυμα αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Και όχι στο chat.

Δεν έχω (δεν γνωρίζω) πολλά πράγματα να απαντήσω σε ερωτήσεις ανθρώπων που πιστεύουν ότι έχουν μια μικροβιακή πάθηση και ρωτούν για αντιβιώσεις και μικρόβια πέρα από αυτά που έχω γράψει εδώ: http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=654.0 και http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=227.0 και http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=239.0

Αγαπητοί φίλοι,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το ερχόμενο καλοκαίρι διοργανώνουμε στη Θεσσαλονίκη μια ενδιαφέρουσα κλινική δράση, που αφορά τη θεραπεία ασθενών με σύνδρομο χρόνιου πυελικού άλγους / χρόνιας προστατίτιδας με το πρωτόκολλο Wise-Anderson.  Τη θεραπευτική αυτή κλινική θα έχουμε την τιμή να διευθύνει ο Dr. David Wise, δημιουργός του ομώνυμου πρωτοκόλλου και συγγραφέας του γνωστού βιβλίου "A Headache in the pelvis".  Την ομάδα των θεραπευτών θα πλαισιώσει ο Tim Sawyer, εξειδικευμένος φυσιοθεραπευτής πυελικού εδάφους και έμπειρος θεραπευτής των immersion clinics που οργανώνονται στις Η.Π.Α. από τον David Wise. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί από την 5η έως την 7η Ιουλίου 2014 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης (θα ανακοινωθεί σύντομα).
Όσοι ασθενείς με σύνδρομο χρονίου πυελικού άλγους / χρόνιας προστατίτιδας ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος και επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τους οργανωτές στέλνοντας email στη διεύθυνση: ioanniszoumpos@yahoo.gr . Για τις συμμετοχές θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. I.Z.

Οι εγγραφές για το 1ο Κλινικό Εργαστήριο Θεραπείας με το Πρωτόκολλο Wise-Anderson, τη σημαντικότερη εκδήλωση για το χρόνιο πυελικό άλγος/χρόνια προστατίτιδα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, έχουν ξεκινήσει. Καλωσορίζουμε στη θεραπευτική μας ομάδα τους πρώτους ασθενείς από τη Γαλλία και σύντομα από την Ιταλία. Περιμένουμε και τη δική σας συμμετοχή με μειωμένες, προνομιακές τιμές που ισχύουν για εγγραφές μέχρι 31/5/2014. Για λεπτομέρειες παρακαλώ κλικάρετε:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/76292238/Wise-Anderson/ThessalonikiWorkshop.doc
Ι.Ζ.

Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία το 1ο Κλινικό Εργαστήριο θεραπείας του συνδρόμου του ουρολογικού χρόνιου πυελικού άλγους με το θεραπευτικό πρωτόκολλο Wise-Anderson, που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη από 5 έως 7 Ιουλίου 2014. Στην ιστορική αυτή εκδήλωση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά εκτός Η.Π.Α. το μοντέλο εργασίας των immersion clinics που διεξάγονται σε μηνιαία βάση στην Καλιφόρνια από το 2004. Οι Έλληνες θεραπευτές, με επικεφαλής τον Ουρολόγο Dr. Ιωάννη Ζούμπο, είχαν την ευκαιρία να εργαστούν υπό την καθοδήγηση του Dr. David Wise, δημιουργού της μεθόδου, και να συνεργαστούν με το διάσημο φυσιοθεραπευτή Tim Sawyer και τη συνεργάτιδά του Sara Siebert. Οι ασθενείς που συμμετείχαν στο εργαστήριο προέρχονταν από την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού, συγκεκριμένα τη Φινλανδία, τη Μ. Βρετανία, τη Γαλλία, την Πολωνία και την Κροατία. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η νέα βελτιωμένη έκδοση του Wand, με χυτό σφαιροειδές άκρο, καθώς και ένα minipad (ταμπλέτα) όπου περιέχεται το εγχειρίδιο χρήσης της μεθόδου για τις πρώτες 28 ημέρες και απαρτίζεται από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό που καθοδηγεί τον ασθενή στη θεραπεία του μέρα προς μέρα. Οι θετικότατες εντυπώσεις ασθενών και θεραπευτών από την εκδήλωση οδήγησαν αυτόματα στη δέσμευση για τη διεξαγωγή 2ου εργαστηρίου εντός του 2015. Εξάλλου, πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει η ελληνική μετάφραση του βιβλίου "A Headache in the Pelvis" όπου περιέχεται αναλυτική περιγραφή της μεθόδου, καθώς επίσης και η εξελληνισμένη έκδοση του εγχειριδίου του πρωτοκόλλου. Κλείνοντας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι από το Σεπτέμβριο του 2014 το πρωτόκολλο Wise-Anderson (επισκέψεις αξιολόγησης, 3ημερο θεραπευτικό πρόγραμμα) θα προσφέρεται και σε χώρο εντός Αθηνών για τη διευκόλυνση ασθενών που διαμένουν στο λεκανοπέδιο Αττικής και τη Νότια Ελλάδα. Ι.Ζ.

Παράθεση από: izoumpos στις 10 Ιουλίου, 2014, 12:39:15 ΜΜ
πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει η ελληνική μετάφραση του βιβλίου "A Headache in the Pelvis"

Εξαιρετικό νέο. Πιστεύω ότι θα ανοίξει τα μάτια σε πολύ κόσμο.
Ηλικία εμφάνισης 39 (αρχές 2011). Αρχικά πόνος στη βουβωνική περιοχή, επιτακτική ούρηση και κίτρινο χρώμα σπέρματος. Αργότερα συχνουρία, νυχτουρία, σπανιότερα τσούξιμο, μικροενοχλήσεις κατά την στύση και την εξπερμάτωση. Πλέον σχεδόν καλά με χαλάρωση, αποφυγή εντάσεων και στρες, τρέξιμο, αραιή εκπερμάτωση, μασάζ, διατάσεις.

Αν κάποιος θέλει να με ρωτήσει για την γνώμη μου σε κάτι ας ποστάρει στο forum ώστε να μπορούν να διαβάσουν και άλλοι που μπορεί να ενδιαφέρονται. Όχι με προσωπικό μήνυμα αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Και όχι στο chat.

Δεν έχω (δεν γνωρίζω) πολλά πράγματα να απαντήσω σε ερωτήσεις ανθρώπων που πιστεύουν ότι έχουν μια μικροβιακή πάθηση και ρωτούν για αντιβιώσεις και μικρόβια πέρα από αυτά που έχω γράψει εδώ: http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=654.0 και http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=227.0 και http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=239.0