Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά ,θα ήθελα να μοιραστώ την ιστορία μου ...είμαι 28 χρονών,εμένα ξεκίνησε κάπως αλλιώς η περιπέτεια μου ,μετά από λήψη φιναστεριδης 1mg(τριχόπτωση ) για περίπου 8 μήνες και μετά την διακοπή τις ξεκίνησα να έχω συμπτώματα συχνουρίας και καψίματος,τρέχοντας σε αρκετούς γιατρούς και μη βγάζοντας άκρη από το ανχος μου είχα πολύ χαμηλή λιπιντο και εκεί έκανα ένα πολύ μεγάλο λάθος και πήρα προβιρον και κλομιφεν ενώ το ορμονικά μου ήταν εντάξει ,μετά από 4 μέρες όλα γίναν χειρότερα είχε κλείσει η ούρηση μου πολύ συχνουρία δεν μπορούσα να πιω καφέ ούτε αλκοόλ,να αναφέρω πως έχω κάνει όλες τις εξετάσεις ούρα και σπερμα όλα βγαίνουν καθαρά πάντα έχω πάρει αντιβίωση glimbax για έναν μήνα και ταβανικ,επισεις έπαιρνα alfural για αρκετό διάστημα ,,,έχω κάνει κρουστικά κύματα καμία διαφορά το μόνο που με κάνει δουλειά και δλδ ασυμπτωματικο είναι οι ασκήσεις κενγκελ,βέβαια αν τις αμελήσω τα συμπτώματα ξανά επιστρέφουν ...αν έχει κάποιος κάποια γνώση ας αφήσει ένα μήνυμα ...πρέπει να ξεμπερδεύουμε τελείως από αυτήν την ιστορία

Καλημέρα Βασίλη.

Η τριχόπτωση ήταν η κλασσική κληρονομική ή εποχιακή/λόγω άγχους;

Πριν πάρεις προβιρον και κλομιφεν, έκανες αιματολογικές εξετάσεις για τεστοστερόνη (ολική και τις άλλες 2) και ήταν φυσιολογικές; Έχεις κάνει μετά από όλα αυτά να δεις τιμές;

Αντιβιοτικά γιατί πήρες; Μικρόβιο δεν είχες, δεν τους είπες το ιστορικό με την φιναστεριδη; Απ' ότι διάβασα μπορεί να κάνει διάφορα συμπτώματα (post finasteride syndrome), όπως και τα δικά σου.

Νομίζω πως πρέπει να βρεις κάποιον που ασχολείται με PFS. Κάποιον με εμπειρία.

Μήπως να έκανες ένα σπερμοδιαγραμμα να δεις τα πάντα;
Τώρα τι συμπτώματα έχεις; Από ψυχολογία και ύπνο πως πας;

Νομίζω για την ώρα χρειάζεσαι καλή διατροφή και ύπνο, γυμναστική με βάρη (μόνο αν δεν χειροτερεύουν τα συμπτώματα). Επίσης, κάποιο συμπλήρωμα για τον προστάτη, ίσως και γύρη μελισσών και φυσικοθεραπεία πυελικού εδάφους, εφόσον σε βοηθούν και οι κεγκελ. Όλα αυτά βέβαια επικουρικά στην αντιμετώπιση του PFS. Αν έχεις θεμα με άγχος και ύπνο, επίσης συμπλήρωμα με βάση το μαγνήσιο.

#2 12 Ιουνίου, 2026, 06:18:27 ΜΜ Τελευταία τροποποίηση: 12 Ιουνίου, 2026, 06:23:39 ΜΜ από Vasilios9
Καλησπέρα φίλε μου ευχαριστώ για το σχόλιο σου...τριχόπτωση κληρονομική...είχα κάνει ναι ήταν σε φυσιολογικά επίπεδα όλα και παραπάνω κιόλας,ακόμα και τώρα που κάνω μια στο τόσο..αντιβιοτικά πήρα γιατί δεν ήξερε τι άλλο να κάνει ο ουρολόγος και είπε πως θα το αντιμετωπίσει ως χρόνια προστάτιτιδα,μετά που άλλαξα ουρολόγο με είπες κακός πήρες τόσο καιρό δεν χρειαζόταν...το pfs τι είναι φίλε μου ;;σπερμοδιάγραμμα δεν έχω κάνει τι μπορώ να δω όταν λες τα πάντα ;απλά παρατηρώ κάποιες φορές εικονικά μιλάω φαίνεται καλύτερο άλλες φορές πιο αραιό ή κάτι τέτοιο νομίζω ..τώρα όταν με πιάνει τα συμπτώματα μου είναι συχνουρία τσούξιμο στην ούρηση και μερικές φορές δεν κατουράω με δύναμη σαν πιο σφιχτή ούρηση να το θέσω..ψυχολογία όταν είμαι καλά είμαι σούπερ όταν έχω ενωχλησεις με ρίχνει γιατί το έχω καιρό επισεις με τον ύπνο μου νόρμα δεν έχω ανχος και τέτοια ...έχω πάρει τα πάντα από φυτικά σκευάσματα sherenoa rapens εκχύλισμα γύρης και ένα ακόμα ralivia λέγεται τα έπαιρνα μήνες και θεωρώ δεν με κάναν τίποτα τσάμπα λεφτά ,το μόνο που με εξαλείφει τα συμπτώματα είναι οι κενγκελ όπως είπα ,γυμναστική δυστηχος καιρό έχω να κάνω που πιστεύω παίζει βασικό ρόλο ...Αα και παίρνω ταδαναφιλη 5mg κάθε μέρα και να ενισχύσω την κυκλοφορία τους αίματος μαζί με τις κενγκελ

Τους είπα για την φιναστεριδη σε όσους πήγα αυτό τους είπα επειδή ειμουν σίγουρος ότι το έπαθα από αυτό αλλά κανείς δεν με είπε για σιγουριά ναι αυτό φταίει..έχω κάνει και διορθικο υπέρηχο δεν υπάρχουν φλεγμονές εστίες όπως γράφει το χαρτί μου μόνο μερικές λιθιασεις που πιστεύω κιόλας έχουν αρκετοί άντρες δεν νομίζω να φταίει αυτό

PFS είναι post finasteride syndrome. Ρώτα εκεί που πήρες το φάρμακο για την τριχόπτωση πού να πας για αυτό το σύνδρομο, αν και μάλλον ουρολόγο θέλει. Απλά πρέπει να βρεις κάποιον με εμπειρία πάνω σε αυτό.

Με το σπερμοδιαγραμμα βλέπεις όλη την υγεία του ουρογεννητικού συστήματος. Πυοσφαιρια, σπέρμα κλπ.

Μικρόβιο, φλεγμονή δεν έχεις οπότε μακριά από αντιβιοτικά και αντιφλεγμονώδη.
Ταδαναφιλη επίσης νομίζω δεν θα σου κάνει κάτι.

Πάρε το βιβλίο "A headache in the pelvis", των Wise-Anderson (υπάρχει και στα ελληνικά). Φυσικοθεραπεία πυελικού εδάφους, γυμναστική/περπάτημα και καλη διατροφή και καλό ύπνο.