Παράθεση από: santan στις 12 Ιουλίου, 2025, 01:08:56 ΠΜ@python 25 πυοσφαιρια ειναι πάρα πολλα.. Πάρε αποτελεσματα τι αλλο εχεις και τα λεμε.

Ναι ε;
Λοιπόν ο γιατρός μου έδωσε "τυφλά" να πάρω bactrimel (Sulfamethoxazole 800 mg Trimethoprim 160 mg) ΠΒ διότι εχω αλλεργία στις κινολόνες (αυτες με κατέστρεψαν με τενοντίτιδες και χρόνιους πόνους όπως φάνηκε και για αυτό δοκιμάζω και καρνιβορ)

Βγήκαν και οι υπόλοιπες οπότε φαίνεται ότι έχω το Citrobacter koseri
Κώδικας [Επιλογή]
🔬 Μικροβιολογικός Έλεγχος Ούρων

🧪 Μικροσκοπική εξέταση ιζήματος

Παράμετρος    Αποτέλεσμα

Πυοσφαίρια    25 κ.ο.π. (Αρκετά)
Ερυθρά αιμοσφαίρια    12 κ.ο.π. (Λίγα)
Βακτήρια    Πολλά
Μύκητες    Όχι

---

🧫 Καλλιέργεια Ούρων

Παράμετρος    Αποτέλεσμα

Απομονώθηκε    Citrobacter koseri (>10⁵ cfu/mL)
Άλλοι μικροοργανισμοί    Ουδεμία ανάπτυξη μικροοργανισμών

---

💊 Αντιβιόγραμμα

(Έλεγχος ευαισθησίας – MIC = Ελάχιστη ανασταλτική συγκέντρωση)

Αντιβιοτικό    Ευαισθησία    MIC (mg/L)

Amikacin    Ε    ≤ 1.0
Amoxicillin/Clavulanic Acid (Other)    Ε    ≤ 4.0
Amoxicillin/Clavulanic Acid (Urine)    Ε    ≤ 4.0
Cefotaxime (Meningitis)    Ε    ≤ 0.25
Cefotaxime (Other)    Ε    ≤ 0.25
Ceftazidime    Ε    0.25
Cefuroxime Axetil    Ε    8.0
Ciprofloxacin (Other) (*)    Ε    ≤ 0.06
Ertapenem    Ε    ≤ 0.12
Gentamicin    Ε    ≤ 1.0
Meropenem (Meningitis)    Ε    ≤ 0.25
Meropenem (Other)    Ε    ≤ 0.25
Piperacillin/Tazobactam    Ε    ≤ 4.0
Trimethoprim/Sulfamethoxazole    Ε    –

---

📌 Παρατηρήσεις:

Ο μικροοργανισμός ταυτοποιήθηκε με φασματοφωτομετρία μάζας (MALDI-TOF – Bruker).

Με το που πήρα την αντιβίωση ηρέμησα λες και δεν εχω συμπτώματα. Πήρα το μεσημέρι το πρώτο χάπι και το επόμενο πρωί στην ούρηση καμία ενόχληση. Οπότε πολύ θετικό και άνοιξε κάπως η όρεξη που είχε μειωθεί τις τελευταίες ημέρες

Σε αναζήτηση και συζητηση με το ΑΙ στο πως μπορεί η διατροφή να επηρεάσει την θεραπεία

Κώδικας [Επιλογή]
Πώς μπορεί η καρνιβορ να επηρεάσει τη θεραπεία με αντιβιοτικά (π.χ. Bactrimel):
1. Αρνητικές επιδράσεις (πιθανά):
Μειωμένη κατανάλωση φυτικών ινών:

Μπορεί να μειώσει την ποικιλία και τον αριθμό των ευεργετικών εντερικών βακτηρίων (μικροβίωμα), τα οποία βοηθούν στην ανοσολογική άμυνα και στη μεταβολική ισορροπία.

Ένα ανισόρροπο μικροβίωμα μπορεί να δυσκολέψει την αποκατάσταση μετά από λοίμωξη.

Υψηλή πρόσληψη πρωτεΐνης και λίπους:

Σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να αυξήσει το φορτίο στα νεφρά, ειδικά αν υπάρχει ήδη νεφρική δυσλειτουργία (προσοχή με την αντιβίωση που περνά από τα νεφρά).

Έλλειψη αντιοξειδωτικών και φυτοχημικών:

Φρούτα και λαχανικά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην αντιμετώπιση της φλεγμονής και την επιδιόρθωση των ιστών.

2. Θετικές επιδράσεις:
Μείωση σακχάρων και επεξεργασμένων τροφίμων:

Μειώνει την ανάπτυξη παθογόνων μικροβίων που τρέφονται από σάκχαρα (π.χ. ζύμες, κάποιους παθογόνους κόλπους).

Καλή πρόσληψη βιταμινών και μετάλλων:

Κρέας πλούσιο σε βιταμίνες B (ιδίως Β12), ψευδάργυρο, σίδηρο και βιταμίνη Α που υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Πιθανή μείωση φλεγμονών:

Σε ορισμένα άτομα, η καρνιβορ μπορεί να μειώσει τη χρόνια φλεγμονή, διευκολύνοντας την ανάρρωση.

3. Ειδικά για την αντιβίωση Bactrimel:
Η αντιβίωση αυτή δεν έχει σημαντικές γνωστές αλληλεπιδράσεις με τη διατροφή, αλλά:

Είναι σημαντικό να πιείς αρκετό νερό για να βοηθήσεις τα νεφρά να αποβάλλουν τα φάρμακα και να μειώσεις τον κίνδυνο κρυσταλλουρίας.

Η απουσία φυτικών ινών μπορεί να επηρεάσει το πεπτικό, οπότε αν νιώσεις δυσκοιλιότητα, καλό είναι να το παρακολουθήσεις.

Την Δευτέρα έχω και συνάντηση με τον Ουρολόγο οπότε αν έχω κάποιο νεότερο θα ενημερώσω. Γενικά δεν ξέρω αν είναι λόγω διατροφής ή ότι έχω ξεχάσει πως είναι η ουρολοίμωξη τα συμπτώματα τα ένιωσα πολύ λάιτ. Μόνο το τσούξιμο στο τέλος της ούρησης και η ενόχληση των νεφρών σαν πονοκέφαλος όχι κάτι οξύ.

@python για καποιο λογο δεν ειδα ποτε την τελευταια απαντηση.

πως παει?

Καλησπέρα,
Έχω ανοιχτό το παράθυρο για να απαντήσω πάνω απο μήνα!
Ευτυχώς που έστειλες και κινητοποιήθηκα!   :D

Λοιπόν τον 15αύγουστο που έφυγα και για διακοπές σταμάτησα σταδιακά την κρεατοφαγία και είχαν ξεκινήσει και κάποιες ενοχλήσεις πάλι.
19/8 ξανα τσούξιμο και πυον οπότε πήγα σε μια γιατρό και μου ξανα έγραψε εξετάσεις και αντιβίωση κατευθείαν.
Αν θυμαμαι έδειξε e.coli και πήρα 10 μέρες bactrimel.
Τα συμπτώματα άργησαν να φύγουν σε σχέση με την προηγούμενη φορά που με το πρωτο χάπι την επόμενη μέρα ήμουν λες και δεν είχα τιποτα.

Μέσα στον Σεπτέμβρη είχα πάλι κάποιες φορές κάτι σαν ενόχληση αλλά δεν έγινε κάτι.
Πήγα στον ουρολόγο να του τα πω να δούμε τι γίνεται και απλά μου έδωσε ένα συμπλήρωμα για 3 μήνες (Graminn) και αν συνεχίσει να ενοχλεί θα κάνουμε εξέταση προστατικού υγρού.

Επίσης ο γιατρός το καλοκαίρι μου είπε να κάνω κι εναν υπέρηχο ανω κατω κοιλίας μήπως δείξει καμια πέτρα αλλά ηταν καθαρή.

Οπότε σήμερα νιώθω οκ χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πόνο ή ενόχληση. Νιώθω να υπάρχει μια ταλαιπωρία στην περιοχή σαν μούδιασμα θολούρα χωρίς όμως να πω ότι το σκέφτομαι και συνέχεια. Δεν ξέρω αν βοηθάει και το χάπι αλλα το συνεχίζω (τα έχω αγοράσει ετσι κι αλλιως και είναι φυτικά).

Αν υπάρξει κάποιο νεότερο/αλλαγή θα ενημερώσω το παρόν!

Καλή συνέχεια

Καλησπέρα.
Τα συμπτώματα ήταν από το e.coli, όχι από την διακοπή carnivor.
Δεν έφυγαν με το πρώτο χάπι, όπως την προηγούμενη φορά, γιατί αν πάρεις πολλές αντιβιώσεις δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικές.
Το grammin το έχω πάρει και γω για πολλούς μήνες. Δυστυχώς σε μένα δεν δούλεψε. Γύρη είναι, δεν θα σου κάνει κακο, το πολύ πολύ να χάσεις μερικά χρήματα. Αν δεις πάντως ότι σε βοηθάει σου προτείνω να αγοράσεις φρέσκια γύρη από μελισσοκόμο. Μια κουταλιά της σούπας σκέτη ή μέσα σε τσάι γιατί είναι πικρή, την ημέρα. Συνήθως προτείνεται σταδιακή λήψη για περίπτωση αλλεργίας. Αν συνδυαστεί και με βασιλικό πολτό ακόμα καλύτερα για το ανοσοποιητικό γενικότερα.
Για e.coli συγκεκριμένα προτείνεται το D-Mannose της Doctor's Formula (δεν το έχω δοκιμάσει).
Το θέμα είναι ότι συνεχίζεις να βγάζεις μικρόβιο (e.coli, citrobacter) και έχεις πυοσφαιρια και ερυθρά. Δυστυχώς σε όποιον γιατρό και να πας, θα σου δώσει αντιβίωση. Θέλει πολύ προσοχή και πάντα να αναφέρεις τις αντιβιώσεις που έχεις πάρει, ειδικά όταν αλλάζεις γιατρό.
Ξέρω ότι δοκιμάζεις την carnivore, αλλά η διαλειμματική νηστεία έχει γενικά καλύτερα αποτελέσματα. Θεωρώ πως η carnivore εγκυμονεί περισσότερους κινδύνους/παρενέργειες. Θέλει περισσότερες αιματολογικές εξετάσεις για να είσαι σίγουρος.

Γεια σου Algos,
Σε ευχαριστώ για την απάντηση.
Την καρνιβορ την σταμάτησα και ψάχνω διατροφολογο που με εξετάσεις να δουμε πως μπορούμε να φτάσω στο καλύτερο μου δυναμικό γιατί νιώθω γενικότερα εντονη κούραση χρόνια τώρα. Θα του αναφέρω εννοείται και τα ουρολογικά και βλέπουμε!