Υποθετω πως στην αναζητηση σας στο internet θα εχετε δει το παρακατω κεντρο φυσιοθεραπειας.

http://www.physicenter.gr/θεραπειες/πυελικό-έδαφος/χρόνιος-πυελικός-πόνος-στους-άνδρες/

Εκτος των αλλων στην θεραπειες αναφερει τα εσωτερικα trigger points βιοαναδραση και αλλα "πρωτοποριακα" για τα δεδομενα. Δυστηχως και αυτο ειναι στην Θεσσαλονικη ..αλλιως θα το ειχα επισκεφτει αμεσα.


Εχω παραθεσει το παρακατω λινκ ξανα ..θα ηταν ιδανικα οι παρακατω ασκησεις να γινοντουσαν σε ενα κεντρο ..με την επιβλεψη-βοηθεια καποιου φυσικοθεραπευτη

http://www.imop.gr/ourologika-ekpaideytika-video/fysiotherapeia-pyelikoy-edafous


Υπαρχει αραγε κανεις απο εδω που να το εχει επισκεφτει;  Υπαρχει κατι αντιστοιχο στην αθηνα;
Εμφανιση στα 31(Δεκ/13). Ενοχλησεις στο περινεο στο πεος, βαρος στους ορχεις, συχνοουρια πονος μετα την εκσπαρματωση. Χαμηλη λιμπιντο ενοχλησεις και μετριες στυσεις. Πονοι στην πλατη μεση. Εχει βρεθει εντεροκοκκος σε καλλιεργεια. Δοκιμη με αντιβιωση αποτυχημενη. Αντιμετωπιση κυριως με χαλαρωση και μειωση του στρες. Οι ενοχλησεις παραμενουν καθημερινα. Ισως επιχειρησω να καθαρισω τον εντεροκοκκο ..αλλα οχι για το πυελικο αλγος. Ειμαι σιγουρος πως το προβλημα ειναι μυοσκελετικο.

Το θέμα που θίγεις είναι πολύ σημαντικό.
Με απλά λόγια, στην αντιμετώπιση του πυελικού άλγους, Αθήνα (πληθ. 5.000.000) – Θεσσαλονίκη (πληθ. 1.000.000) σημειώσατε 2. (Ίσως και 0-2 στο σκορ, τουλάχιστον, με την Αθήνα σίγουρα στο μηδέν...). Έτσι φαίνεται τουλάχιστον.
Το site του Ι.Μ.Ο.Π. που ξετρύπωσες έχει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα, και βίντεο. Δυστυχώς η πλειονότητα των ουρολόγων είναι βαθιά νυχτωμένη.
Αν πας στο 'προστατίτιδα' και δεις τα βίντεο (αργούν να κατέβουν αλλά αξίζει τον κόπο), θα δεις ότι το 55% των ουρολόγων θεωρεί ότι ο πυελικός πόνος είναι ψυχική νόσος (δηλ. μας βγάζουν 'τρελούς'), ενώ το 30% θεωρεί ότι λοίμωξη και φλεγμονή είναι το ίδιο πράγμα. Και μιλάμε για ανθρώπους που θεωρούνται ψαγμένοι σε σχέση με το μέσο ουρολόγο, που τουλάχιστον αισθάνονται τη στοιχειώδη ανάγκη να επιμορφωθούν και αφού έχει προηγηθεί ο προϊδεασμός από τους ομιλητές.
Σκέψου παρακάτω τι γίνεται...
Στο θέμα μας τώρα, το ερώτημα είναι και δικό μου:
ΠαράθεσηΥπαρχει αραγε κανεις απο εδω που να το εχει επισκεφτει;  Υπαρχει κατι αντιστοιχο στην αθηνα;
Χρόνιο, Μυϊκά βασιζόμενο Πυελικό Άλγος.
Ξεκίνησε το 2012, είμαι χωρίς συμπτώματα από το 2016.
Πυροδοτήθηκε από προστατίτιδα, το πρωτόκολλο Wise Anderson με βοήθησε περισσότερο από όλες τις θεραπείες.

Θα ήθελα να ενημερώσω τα μέλη του forum, προκειμένου να έχουν αντικειμενική πληροφόρηση, ότι το φυσιοθεραπευτικό κέντρο στο οποίο γίνεται αναφορά δεν εφαρμόζει το πρωτόκολλο Wise-Anderson και προσεγγίζει θεραπευτικά τα trigger-points και το μυοσκελετικό χρόνιο πυελικό άλγος σύμφωνα με το κλασσικό γνωστικό υπόβαθρο της πυελικής φυσιοθεραπείας. Όπως έχει περιγραφεί βιβλιογραφικά και έχουμε διαπιστώσει κλινικά, αυτή η προσέγγιση δεν είναι ιδιαίτερα επιτυχής και αυτό υπογραμμίζεται από τα βελτιωμένα ποσοστά κλινικής ανταπόκρισης στο πρωτόκολλο Wise-Anderson ασθενών που έχουν ήδη υποβληθεί σε κλασσική πυελική φυσιοθεραπεία. Η ειδοποιός διαφορά είναι η συνεχής αυτοθεραπεία των ασθενών με τη χρήση των αναγκαίων βοηθημάτων σε συνδυασμό με την παράδοξη χαλάρωση για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Επίσης, θα ήθελα να σημειώσω ότι το αναφερόμενο video του ΙΜΟΠ περιέχει αποσπάσματα ομιλιών από το 1ο Κλινικό Φροντιστήριο Λειτουργικής και Επανορθωτικής Ουρολογίας, που διεξήχθη στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης τον Απρίλιο του 2011. Στις διαφάνειες των ομιλητών περιέχεται υλικό (κυρίως εικόνες) που έχει αντιγραφεί και αναπαραχθεί αυτούσιο από το βιβλίο "A Headache in the pelvis" των Wise-Anderson. Για την ιστορία αναφέρω, ότι η μέθοδος Wise-Anderson πρωτοπαρουσιάστηκε στην Ευρώπη (Ολλανδία) ένα χρόνο μετά, τον Απρίλιο του 2012 από το δημιουργό της David Wise σε μια εκδήλωση όπου κανείς από τους ομιλητές του video δεν ήταν παρών ή παρούσα. Θα πρέπει λοιπόν οι θεατές του video να γνωρίζουν ότι οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στα video-clips σχετικά με τη μέθοδο Stanford (βλ. Wise-Anderson) είναι σε αρκετά σημεία ανακριβείς όσον αφορά την ορθή πρακτική της μεθόδου και αντικατοπτρίζουν την υποκειμενική αντίληψη των ομιλητών για τη μέθοδο αυτή όπως περιγράφεται στο σχετικό βιβλίο των Wise & Anderson.
Ι.Ζ.

aman που εξαφανίστηκες ;
Σεβόμενος αυτά που αναφέρει ο κ. Ζούμπος παραπάνω, θέλω να θίξω και πάλι το συγκεκριμένο θέμα.
Με προβληματίζει το γεγονός, ίσως να ναι και ιδέα μου, ότι πολλοί νέοι ασθενείς κατά κάποιο ανεξήγητο τρόπο έχουν 'αποκλείσει' το μυϊκά προκαλούμενο πυελικό άλγος ως αιτία των συμπτωμάτων τους.
Π.χ. τους γράφω: 'Στη διερεύνηση σου, εκτός από τις σωστές μικροβιολογικές εξετάσεις, θα πρέπει να συμπεριλάβεις και μια ματιά στο έντερο, καθώς και μυοσκελετική αξιολόγηση από κάποιο γιατρό ή φυσικοθεραπευτή που ασχολείται με τέτοια θέματα, για εύρεση εναυσματικών σημείων πόνου στους πυελικούς μυς και γύρω' κλπ.
Η απάντηση: 'Ναι evans, θα κάνω και τη stamey, θα κοιτάξω και για γαστρεντερολόγο γιατί τελευταία έχω και δυσκοιλιότητα' κλπ.
Εντάξει.
Το 'άλλο' που γράφω το κοιτάει κανείς;
Άρα ΤΟ ΘΕΜΑ, αρχικά τουλάχιστον, δεν είναι να επιλέξουν την πιο κατάλληλη φυσικοθεραπεία, αλλά ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΟΥΝ, επιτέλους, τη μυοσκελετική αξιολόγηση και την εύρεση μυϊκού πυελικού σπασμού – έντασης, εναυσματικών σημείων πόνου κλπ στη διερεύνηση τους.
Σε πρώτη φάση λοιπόν, πρέπει να γίνει διάγνωση. Ας μη γίνει 'Wise Anderson' διάγνωση, ας γίνει και από φυσικοθεραπευτές που χρησιμοποιούν 'το κλασσικό γνωστικό υπόβαθρο της πυελικής φυσιοθεραπείας'.
Το θέμα είναι να γίνει.
Γιατί αν γίνει και υπάρχει μυϊκά προκαλούμενο πυελικό άλγος, τότε τουλάχιστον έχουμε διάγνωση.
Ας κρίνει μετά ο καθένας πως θα το αντιμετωπίσει.
Θετικό είναι και αυτό το τελευταίο στην Αθήνα http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=1109.0
Προφανώς θα υπάρχουν και άλλοι, και στην Αθήνα, που δε γνωρίζω.
Ψαχτείτε λίγο με κέντρα φυσικοθεραπείας που ασχολούνται και με το πυελικό άλγος και κάντε την εξέταση.
Είναι και κάτι γιατροί, κυρίως ουρολόγοι, που δεν ενημερώνουν για το μυϊκά προκαλούμενο πυελικό άλγος, που θα έπρεπε να γνωρίζουν, και πολλές φορές μάλιστα παραπληροφορούν με υποθετικές παθήσεις, 'θεωρίες' κλπ.
Κάντε την εξέταση, και τότε πιο ολοκληρωμένα, θα βγάλετε και τα συμπεράσματα σας.
Χρόνιο, Μυϊκά βασιζόμενο Πυελικό Άλγος.
Ξεκίνησε το 2012, είμαι χωρίς συμπτώματα από το 2016.
Πυροδοτήθηκε από προστατίτιδα, το πρωτόκολλο Wise Anderson με βοήθησε περισσότερο από όλες τις θεραπείες.