Μπορεί ο ακατάν να έχει στο σάιτ του αναφορά σε απευθείας ενέσεις αντιβιοτικών στον προστάτη αλλά δεν έχω ακούσει ή διαβάσει ακόμη και εδώ, κάποιον να τις κάνει ποτέ. Μπορεί άραγε να βοηθήσει κάτι τέτοιο; Στο prostatitis.org νομίζω έχω διαβάσει πως γίνονται στην Αμερική με κάποια αποτελέσματα.Όπως στην δική μου περίπτωση, τα αντιβιοτικά που διεισδύουν καλύτερα στον προστάτη δεν κάνουν δουλειά λόγω ανθεκτικότητας. Άραγε αν ένα σεκλόρ π.χ. ευρέος φάσματος αντιβιοτικό, έμπαινε σε μεγάλη συγκέντρωση στον προστάτη με μια ένεση να έκανε δουλειά; Στον ακατάν δεν ξαναπατάω ούτε απ'έξω. Άλλοι ουρολόγοι δεν ήξεραν καν πως μπορεί να γίνει αυτό.Υπάρχει άραγε κάποιος να μας πεί κάτι σχετικά και ποιός ουρολόγος μπορεί να δοκιμάσει κάτι τέτοιο;

Φιλικά και με πολλές ευχές για ίαση
Τσούξιμο στην ούρηση ανέκαθεν, συμπτώματα όπως συχνοουρία,πόνος κατά την εκσπερμάτιση, αδύναμη στύση,κόπωση, ενόχληση και χαμηλή λίμπιντο από τα 13. Δυσουρία κατόπιν κυστεοσκόπησης στα 22. Πόνος και συχνουρία προς το παρόν υπό έλεγχο λόγω αφεψιμάτων πλατανόμηλων.14 χρόνια κατάθλιψη και αγαμία.

Παντως στις κατευθυντήριες οδηγίες της Αμερικής δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Έχει γίνει στο παρελθόν και δεν έχουν δει σημαντικά αποτελέσματα.  Μην ασχολείσαι με αυτό
στοματικο με υποπτη που ειχε φαρυγγαλγια. Ουρηθριτιδα μετα απο μερικες ημερες. Πηρα 2gr Sir Zithromax εφαπαξ.  Μικρη βελτιωση και μετα 10 ημερες πονος στο περινεο ιδιαιτερα όταν ημουν καθιστος. Ηλθε λοιπον η προστατιτιδα.

Ενέσεις έκανε ο Ιταλός Guercini http://www.prostatitis2000.org/ ο οποίος όμως σταμάτησε και τα τελευταία χρόνια  έχει ασπαστεί τη νευρομυϊκή θεωρία.

Όπως τα λέει ο John.

Αν οι ενέσεις είχαν αποτέλεσμα, απλά θα τις κάναν όλοι οι ουρολόγοι σε όλο τον κόσμο. Η αναποτελεσματικότητα όμως στα συμτώματα που είχε ακόμα και αυτή η διοχέτευση υπερσυγκεντρωμένης δόσης αντιβίωσης κατευθείαν μέσα στον προστάτη όταν δοκιμάστηκε, απλά "φώναξε" περισσότερο σε όσους σκεπτόμενους ότι το πρόβλημα στους περισσότερους από εμάς δεν είναι μικροβιακό.

Χώρια τους κινδύνους που εγκυμονούν...
Ηλικία εμφάνισης 39 (αρχές 2011). Αρχικά πόνος στη βουβωνική περιοχή, επιτακτική ούρηση και κίτρινο χρώμα σπέρματος. Αργότερα συχνουρία, νυχτουρία, σπανιότερα τσούξιμο, μικροενοχλήσεις κατά την στύση και την εξπερμάτωση. Πλέον σχεδόν καλά με χαλάρωση, αποφυγή εντάσεων και στρες, τρέξιμο, αραιή εκπερμάτωση, μασάζ, διατάσεις.

Αν κάποιος θέλει να με ρωτήσει για την γνώμη μου σε κάτι ας ποστάρει στο forum ώστε να μπορούν να διαβάσουν και άλλοι που μπορεί να ενδιαφέρονται. Όχι με προσωπικό μήνυμα αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Και όχι στο chat.

Δεν έχω (δεν γνωρίζω) πολλά πράγματα να απαντήσω σε ερωτήσεις ανθρώπων που πιστεύουν ότι έχουν μια μικροβιακή πάθηση και ρωτούν για αντιβιώσεις και μικρόβια πέρα από αυτά που έχω γράψει εδώ: http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=654.0 και http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=227.0 και http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=239.0

Σχετικά με εγχύσεις 'κοκταίηλ αντιβιωτικών' και αγνώστου ταυτότητας κινέζικων 'φαρμάκων' μέσω ενέσεων στον προστάτη, καλό είναι θα ήταν όσοι το σκέφτονται να λάβουν υπόψη:

http://sci.med.prostate.prostatitis.narkive.com/eqnZxn1R/warning-about-dr-song-in-changsha-china

Είναι αναφορές για την κλινική του Δρ Song στην Κίνα. Έχει και θετικές, έχει και αρνητικές. Με τις αρνητικές όμως να αναφέρονται σε επικίνδυνες πρακτικές, πολλές περιπτώσεις για επιδείνωση μετά τις 'θεραπείες', καθώς και για ανθρώπους που φαίνεται να κόλλησαν ηπατίτιδα C επίσης. Κάποιοι φαίνεται ότι κινήθηκαν δικαστικά εναντίον του Δρ Σονγκ.

Όπως έχω ξαναγράψει, δεκάδες φορές, το πυελικό άλγος είναι συμπτωματολογία (που προφανώς προέρχεται από μία ή παραπάνω παθήσεις) και όχι η ίδια σε όλους πάθηση. Την πάθηση, όταν δεν είναι προφανής, οπότε και εύκολα ιάσιμη, καλείται να τη βρει ο παθών, με τη βοήθεια και των γιατρών και ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ (που συνήθως δε γίνονται) και να τη θεραπεύσει. Καθόλου δεν αποκλείεται η συνύπαρξη δύο ή και παραπάνω παθολογικών καταστάσεων ή ακόμα και η χρονική διαδοχή τους (π.χ. η πολύ συνηθισμένη περίπτωση μια προστατίτιδα ή άλλη 'ίτιδα' να πυροδοτήσει μυϊκά προκαλούμενο πυελικό άλγος).

Η παραπληροφόρηση μέσω διαδικτύου είναι ένα μόνιμο πρόβλημα για τους ανθρώπους με συμπτώματα πυελικού άλγους (ανεξάρτητα από την πάθηση που έχει ο καθένας).

Η παραπληροφόρηση, παράγεται από τους επιτήδειους, γιατρούς η μη, και αποσκοπεί στην κερδοσκοπία.

Η παραπληροφόρηση συχνά αναπαράγεται και από ομοιοπαθείς, που δεν εννοούν να καταλάβουν ότι άνθρωποι με παρόμοια συμπτώματα μπορούν να έχουν διαφορετικές παθήσεις. Οι ομοιοπαθείς αυτοί είναι και τα συνήθη θύματα των επιτήδειων που παράγουν την παραπληροφόρηση, αλλά και οι καλύτεροι τζάμπα διαφημιστές τους. Σύνηθες χαρακτηριστικό των ατόμων αυτών είναι ένας συνδυασμός ανοησίας (έχουμε όλοι την ίδια πάθηση) και εφηβικής εγωπάθειας (παιδιά! παιδιά! ΕΓΩ βρήκα τι έχουμε!).

Οι επιτήδειοι, το γνωρίζουν αυτό. Βασίζονται σε αυτό και ποντάρουν σε αυτό.

Μια άλλη τακτική που φαίνεται να χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι είναι η σοβαροφάνεια, η δήθεν 'εξειδίκευση' η κατατρομοκράτηση και ο εκφοβισμός των ασθενών από δήθεν 'ασθένειες', η προβολή μόνο των θετικών κριτικών στα site τους, οι υπερ-βολικές ή εξειδικευμένες διαγνώσεις και 'θεραπείες', κατά παράβαση της επίσημης ιατρικής, της οποίας οι οδηγίες είναι σαφείς.

Προσέξτε την περιπέτεια ενός καθόλα υγιούς Κινέζου δημοσιογράφου που θέλοντας να ξεσκεπάσει τις απάτες τους, έμπλεξε με 'κορυφαίους' Κινέζους προστατογιατρούς. Το παλικάρι προσποιήθηκε τον 'προστατοπαθή' για μικρό χρονικό διάστημα και μόνο σε επίπεδο διάγνωσης. Που να ξεκινούσε και 'θεραπείες'!

Το άρθρο με τίτλο Έκθεση απάτης σε τρία ιδιωτικά νοσοκομεία του Πεκίνου' εμφανίστηκε στην South China Morning Post και αφορά την ιστορία δημοσιογράφου που εμφανίστηκε ως 'προστατοπαθής'.

http://www.scmp.com/news/china/article/1273996/reporter-endures-painful-medical-procedures-expose-private-hospital-scam

Μεταφράζω αποσπάσματα:

1. Ο δημοσιογράφος δημοσίευσε τις απάτες που κυριαρχούσαν σε τρία ιδιωτικά κινεζικά νοσοκομεία, περιγράφοντας λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο υποβλήθηκε σε εξετάσεις προστάτη και διαγνώστηκε ψευδώς με πλήθος ασθενειών.

2. Η πρώτη στάση του ήταν το νοσοκομείο του Πεκίνου Tongji, όπου ένας γιατρός με το όνομα Πενγκ του είπε για ένα μακρύ έλεγχο που περιλάμβανε εκτεταμένες εξετάσεις αίματος και μια γενικότερη επιθεώρηση, η οποία περιελάβανε εξετάσεις ούρων και μια ιδιαίτερα οδυνηρή εξέταση προστάτη. "Δεν έβλεπα κανένα απολυμαντικό να χρησιμοποιείται, ούτε υπήρχε λιπαντικό", γράφει ο δημοσιογράφος. "Μόλις άρχισε η διαδικασία, μπορούσα αμέσως να αισθανθώ πόνο στον πρωκτό μου". Μετά την εξέταση, ο Δρ Πενγκ ενημέρωσε τον δημοσιογράφο ότι είχε σοβαρή πρωκτική φλεγμονή και θα χρειαζόταν εξετάσεις αίματος και υπερηχογράφημα. Ο δημοσιογράφος αρνήθηκε.

3. Το δεύτερο νοσοκομείο που επισκέφθηκε ο δημοσιογράφος ήταν το Νοσοκομείο του Πεκίνου Shuguang, όπου υποβλήθηκε σε μια άλλη αφόρητη εξέταση προστάτη από το Δρ Λίου, ο οποίος εφάρμοσε μεγάλη δύναμη και τον ενημέρωσε ότι θα χρειαζόταν να πληρώσει πάνω από 370 γιουάν για να δει τα αποτελέσματα. Για άλλη μια φορά, ο δημοσιογράφος ενθαρρύνθηκε να υποβληθεί σε ακριβές εξετάσεις αίματος και σε υπερηχογραφικές εξετάσεις.
«Έρχεστε στο νοσοκομείο μου για να πάρετε θεραπεία, κάνω τις κατάλληλες ρυθμίσεις για σας και τώρα δεν αισθάνεστε την ανάγκη να τις κάνετε», δήλωσε ο Δρ Λίου, όταν ο δημοσιογράφος διαμαρτυρήθηκε.
Τελικά, ο Δρ Λίου (σ.σ.: άλλο αστέρι, 'κορυφαίο' και αυτό) ενημέρωσε τον δημοσιογράφο ότι ο προστάτης του είχε φλεγμονή, η ουρήθρα του ήταν ανώμαλη και η ακροποσθία του ήταν ένα πιθανό έδαφος αναπαραγωγής για τα βακτηρίδια. Ο Δρ Liu συνέστησε την περιτομή και ενημέρωσε τον ασθενή ότι η διαδικασία θα μπορούσε να γίνει σε 20 λεπτά, αλλά πιθανόν να κοστίσει αρκετές χιλιάδες γιουάν.
Στο τέλος, ο Δρ Λίου συνταγογράφησε φάρμακο. Αφού ο δημοσιογράφος ενημέρωσε το νοσοκομειακό προσωπικό ότι δεν είχε αρκετά μετρητά και ότι θα ήθελε να πληρώσει με πιστωτική κάρτα, του ζητήθηκε να «αφήσει τους συγγενείς του να έρθουν και να πληρώσουν γι 'αυτόν».

4. Το νοσοκομείο Beijing Jingtan ήταν ο τρίτος προορισμός του δημοσιογράφου. Εκεί υπέμεινε εξέταση ουρηθρικού επιχρίσματος (σ.σ. οι γνωστές και άχρηστες αθλιότητες με τις μπατονέτες που πληγώνουν)  που του προκάλεσαν πόνο για τις επόμενες τρεις ημέρες. Η διάγνωση αυτών των επιχρισμάτων, που δόθηκε από τον Δρ Σονγκ (σ.σ: ο λεβέντης ο δικός μας;), ήταν «απολιθώματα» και αποκάλυψε ότι ο δημοσιογράφος είχε μυκητιασικές λοιμώξεις, φλεγμονή ουρήθρας και επικίνδυνο αριθμό λευκών αιμοσφαιρίων στα ούρα του. Για άλλη μια φορά συνιστάται περιτομή, και αφού ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Dr Song για άλλες εναλλακτικές λύσεις, ο γιατρός τον ονόμασε "αφελή".
Σε μια δεύτερη επίσκεψη στο νοσοκομείο του Πεκίνου Jingtan για να δει τα αποτελέσματα περαιτέρω εξετάσεων, ο Δρ Σόνγκ ενημέρωσε τον δημοσιογράφο ότι είχε μυκόπλασμα, μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη και μπορούσε να αντιμετωπιστεί για φάρμακα αξίας περίπου 200 Γιουάν την εβδομάδα.

5. Οι πρακτικές απάτης που επικρατούν σε ορισμένα ιδιωτικά κινεζικά νοσοκομεία είναι ένα πολύ γνωστό φαινόμενο.
Το 2012, ένας άλλος δημοσιογράφος μπόρεσε να αποκαλύψει τρία νοσοκομεία σε Shijiazhuang, Shenyang και Changchun, υποβάλλοντας φλιτζάνια πράσινου τσαγιού  στη θέση των δειγμάτων ούρων. (!!!)
Ούτε ένας γιατρός από κανένα από τα νοσοκομεία συνειδητοποίησε το τέχνασμα και ο καθένας προέβη σε διάγνωση του δημοσιογράφου με ψευδείς ασθένειες (!!!!!)
Χρόνιο, Μυϊκά βασιζόμενο Πυελικό Άλγος.
Ξεκίνησε το 2012, είμαι χωρίς συμπτώματα από το 2016.
Πυροδοτήθηκε από προστατίτιδα, το πρωτόκολλο Wise Anderson με βοήθησε περισσότερο από όλες τις θεραπείες.

Ενδιαφέρουσες απόψεις και εδώ: http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=627.0 με αναφορά στην '3D clinic' του Δρ. Σονγκ. Ύποπτος κατά καιρούς και ο ρόλος του prostatitis.org με αξιοσημείωτες αναφορές πολύ περίεργων γιατρών, 'ειδικών' μικροβιολόγων (που βρίσκουν τα μικρόβια που δε βρίσκουν οι 'άλλοι') και επικίνδυνων τεχνικών.
Να επισημάνω ότι οι αποτιτανώσεις από μόνες τους ουδέποτε έχουν θεωρηθεί επίσημα ως τεκμηρίωση χρόνιας μικροβιακής προστατίτιδας, αλλά μόνο πιθανό αίτιο, ανεπίσημα (ως θεωρία), ΜΟΝΟ στην περίπτωση που είναι πολλές και ΜΕΓΑΛΕΣ.
Να υπενθυμίσω ότι ουδέποτε η Ευρωπαϊκή Εταιρία της Ουρολογίας, ο επίσημος φορέας και των Ελλήνων Ουρολόγων, ούτε η Αμερικανική Ουρολογική Εταιρεία έχουν συστήσει ενδοπροστατικές ενέσεις ως θεραπεία ακόμα και της τεκμηριωμένης μικροβιακής προστατίτιδας. Φαίνεται όμως ότι υπάρχουν πολλοί που σε πείσμα των επίσημων οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας και όχι μόνο, αρνούνται να προβούν στις σωστές εξετάσεις για τη διερεύνηση του πυελικού τους άλγους. Γράφω 'και όχι μόνο', γιατί έχει και λογικούς ουρολόγους που συνιστούν τη διερεύνηση και πέρα του προστάτη, και φυσικά εδώ στο φόρουμ τόσες περιπτώσεις καταγεγραμμένες διαφορετικής της προστατίτιδας αιτιολογίας.
Σε ότι αφορά τον Guercini, και επειδή γράφτηκε παραπάνω ότι 'έχει ασπαστεί τη μικροβιακή θεωρία':
Ο Guercini (που προσωπικά ΔΕΝ συνιστώ, ΔΕΝ θα έκανα ενδοπροστ. ενέσεις, ακόμα και αν είχα χρ. μικροβ. προστατίτιδα) συνεχίζει τις ενδοπροστατικές ενέσεις, στην περίπτωση που κρίνει ότι θα βοηθήσουν. Στην περίπτωση δηλαδή, που κρίνει ότι έχουμε μια αποδεδειγμένη χρόνια ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗ προστατίτιδα. http://www.prostatitis2000.org/en/therapy/techniques
Ενδοπροστατικές ενέσεις κάνουν και άλλοι και στην Ελλάδα και στην Κωνσταντινούπολη κάποιος Τούρκος ουρολόγος κλπ. Έχει μη εγκεκριμένες 'θεραπείες', πολλές. Έχει και Αλβανό, που κάνει 'θερμοθεραπεία' με ζεστές λάμπες στο κώλο  'σε συνδυασμό με αντιβίωση' (κλασικά...).  Παναγιάμ!
Ο Guercini, ενημερωμένος, δεν αποκλείει και τη σύσπαση των πυελικών μυών ως αιτία πυελικού άλγους, ΣΕ  ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ: http://www.prostatitis2000.org/en/pathology-and-pathogenesy/perineal-floor-muscles
Αυτό δε σημαίνει ότι 'ασπάστηκε' κάποια θεωρία. Σωστά διακρίνει τις περιπτώσεις διαφορετικής αιτιολογίας πυελ. άλγους. Καλά θα έκανε βέβαια να μας έγραφε σε τι ποσοστό οι ασθενείς που τον επισκέφτηκαν είχαν μια πραγματική μικροβιακή προστατίτιδα.
Ο 'ασπασμός θεωρίας', δηλαδή η αποκλειστική απόδοση μιας και μοναδικής αιτιολογίας για όλους στη συμπτωματολογία του πυελικού άλγους, είναι βασικό χαρακτηριστικό:
1. Των επιτήδειων που κονομάνε από αυτό,
2. Των συνήθων διαφημιστών τους, των καγκούρων, που θέλουν να αισθάνονται πιο έξυπνοι από μας, και βρήκαν 'τι έχουμε' (όλοι έτσι;) και ποια είναι 'η πάθηση' (όλων μας).
Σε ότι αφορά εμένα, ως παθών από παραπληροφόρηση, εννοείται ότι έχω ευαισθησία στο θέμα, και φυσικά θα συνεχίσω να εκθέτω:
και τους γιατρούς που είτε για λόγους οικονομικού συμφέροντος, είτε για λόγους 'ξεπέτας' και άγνοιας  επικαλούνται 'μη θεραπεύσιμες' από την επίσημη ιατρική καταστάσεις,
και τους κάγκουρες, που με τη χαρακτηριστική βλακώδη υπεροχή τους, διακηρύσσουν διαχρονικά στο διαδίκτυο ότι 'μια είναι η πάθηση' που προκαλεί πυελικό άλγος.
Χρόνιο, Μυϊκά βασιζόμενο Πυελικό Άλγος.
Ξεκίνησε το 2012, είμαι χωρίς συμπτώματα από το 2016.
Πυροδοτήθηκε από προστατίτιδα, το πρωτόκολλο Wise Anderson με βοήθησε περισσότερο από όλες τις θεραπείες.