Καλησπέρα σας. Είμαι 33 ετών. Εδώ θα σας αφηγηθώ το δικό μου ιστορικό και το δικό μου πρόβλημα.

Η ιστορία μου ξεκινά κάπου στο 2009. Τότε για πρώτη φορά αρχίζω να έχω κάποια προβλήματα στην ούρηση. Δυσουρία, διακοπτόμενη ούρηση, έντονη δυσουρία, υπήρξαν ακόμη και κάποιες λίγες στιμγές με μη δυνατότητα ουρήσεως, αν και στις επόμενες ώρες επιτυγχάνετο η ούρηση, έστω μετα δυσκολίας.

Όντας πιο "ανώριμος" τότε φοβόμουν μην τυχόν έχω "προστάτη" (υπερτροφία του προστάτη) και χρειαστώ επέμβαση. Οπότε και απέφευγα να επσισκεφθώ γιατρό, ελπίζωντας σε κάποια "αυτόματη επίλυση" του προβλήματος. Η ιστορία σποραδικά περνούσε και επέστρεφε. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι όποτε έπινα αλκοόλ με έπιανε συχνουουρία. Ένα άλλο θέμα που είχα ήταν ότι κάποιες φορές στην κορύφωση της σεξουαλικής επαφής αδυνατούσα να εκσπερματώσω (αν και εκεί πιθανόν να έπαιζε ρόλο κάποιο άγχος ή μια παλαιότερη βιωματική εμπειρία μου που με είχε αναγκάσει να διακόψω απότομα την εκσπερμάτωση λίγο πριν την επίτευξή της και ίσως αυτό να με είχε επιρρεάσει).

Πριν απο εκείνη την δυσκολία ουρήσεως, κάποιες φορές υπήρχαν στιγμές που αυτοϊκανοποιούμουν και κάποιες φορές λόγω του περιβάλλοντος στο οποίο βρισκόμουν, αναγκαζόμουν να διακόψω απότομα.

Τελοσπάντων, η δυσκολία ουρήσεως και τα σχετικά συμπτώματα, κράτησαν μέχρι και το 2010 περίπου. Μπορώ να πω ότι τέλη του 2010 που πήγαν στον στρατό ήταν πολύ ισχνά και ελαφρά και όταν πήγα στον στρατό τα είχα ξεπράσει τελείως και τα είχα ξεχάσει εντελώς! Δεν ένοιωθα κανένα απολύτως πρόβλημα και όλα κυλούσαν φυσιολογικά. Μέχρι και το 2014, όλα λειτουργούσαν φυσιολογικά. Κάπου τότε όμως πρέπει να είχαν ξεκινήσει να επιστρέφουν τα πρώτα συμπτώματα δυσουρίας. Κάπου στο καλοκαίρι του 2014 είχα αρχίσει να νοιώθω κάτι εκκρήσεις υγρών στο στομάχι. Πήγα σε γιατρό παθολόγο, με έστειλε για γενικό υπέρηχο (είχαν εξεταστεί πολλά όργανα) και εξετάσεις αίματος και ούρων, αλλά δεν εντοπίστηκε κανένα απολύτως πρόβλημα (εκτός απο λίγο αέρα στο παχύ έντερο). Βέβαια στον υπέρηχο, μετά την πρώτη φάση της εξετάσεως και λόγω του ότι είχα καταναλώσει αρκετό νερό πήγα στο μπάνιο για κατούρημα. Μετά το κατούρημα, ξανάγινε εξέταση. Ο γιατρός μου 'πε ότι δεν είχα αδειάσει τελείως. Με ρώτησε για συμπτώατα δυσουρίας κλπ, αλλά δεν ένοιωθα κατι εκείνο τον καιρό (ή τουλάχιστον είχα τέτοια εντύπωση). Με  τα λίγα, με τα πολλά, το θέμα του σταμαχιού πέρασε.

Λίγους μήνες αργότερα ωστόσο, είχα αρχίσει να έχω θέματα άγχους και να στρεσσάρομαι. Κάποια στιγμή, ένοιωθα κάτι πόνους και εκκρήσεις υγρών στο παχύ έντερο. Είχα πάει σε γαστρεντερολόγο, είχα σπαστική κολύτιδα (+ αιμμοροείδες, ένα θέμα που είχε ξεκινήσει απο την επχή που ήμουν στον στρατό, αλλά αργότερα είχε περάσει). Μου 'χε δώσει ένα υπόθετο για την κολύτιδα, ωστόσο μετά απο μισή ώρα το απέβαλλα. Σταμάτησα φυσικά την χρήση του μετά απο 1-2 μέρες, αλλά δεν ασχολήθηκα περισσότερο γιατί είχε περάσει μετά η κολύτιδα.

Κάπου παρακάτω με τον καιρό μετά απο μήνες, αρχίζω να νοιώθω τα συμπτώματα δυσουρίας και συχνοουρίας... Αρχίζω να ψάχνω στο ίντερνετ και τότε μαθαίνω για την προτατίτιδα.

Βλέπω ότι τα συμπτώματα δεν περνούσαν, οπότε και πηγαίνω στο νοσοκομείο. Έκανα γενική ούρων και με εξέτασε και ουρολόγος. Στην γενική δεν βρέθηκε κάτι. Ο ουρολόγος στην συνέχεια με εξέτασε με υπέρηχο (του είχα αναφέρει και το ιστορικό στο παρελθόν). Δεν βρήκε τίποτε, παρα μόνο με συμβούλεψε να πίνω πολύ νερό. Ρώτησα εαν υπήρχε προστατίτιδα ή κάτι άλλο, μου είπε όχι, αλλά υπήρχε πιθανότητα να ήταν αρχή προστατίτιδας. Ρώτησα εαν χρειαζόντυουσαν καλλιέργειες κλπ, μου όπε αν ήθελα να έκλεινα ραντεβού για να κανονίζαμε. Αλλά ραντεβού σε νοσοκομείο δεν ξέρω κι εγώ πόσον καιρό θα 'παιρνε για να γίνει...

Με τις μέρες να περνούν αρχίζω να νοιώθω καλύτερα. Αλλά μετά απο μήνες, επιστρέφουν τα συμπτώματα.


Αυτήν την φορά πηγαίνω σε ουρολόγο έξω (μεγάλος ηλικιακά). Με στέλνει για γενική ούρων, δεν εντοπίζεται κάτι πλην απειροελαχίστων ερυθρών αιμοσφαιρίων. Βλέπει τις εξετάσεις και μου κάνει εξέταση με υπέρηχο. Το μόνο που εντόπισε ήτανε άμμος στα νεφρά και μου 'χε συστήσει να πίνω πολύ νερό (αρκετά ποτήρια). Πέραν αυτού, τίποτε άλλο.

Αργότερα (τέλη 2016), με πιάνουν εκκρήσεις γαστρικών υγρών, το αφήνω για καιρό έχοντας υπόψιν την παλιά εξέταση όπου δεν είχε εντοπιστεί κάποιο πρόβλημα.

Κάπου αργότερα, αρχίζω πάλι να νοιώθω έντονα συμπτώματα δυσουρίας και συνχουρίαςς κλπ. Ξαναπηγαίνω στον ουρολόγο, ξανά γενική ούρων και υπέρηχος, αλλά και πάλι το μόνο θέμα η άμμος στα νεφρά και συμβουλές για νερό.

Παράλληλα, συνεχιζόντυοσαν οι εκκρήσεις των γαστρικών υγρών και παρακάτω αρχίζει και στο παχύ έντερο θέμα  + μια γαστρεντερίτιδα που με είχε πιάσει τότε (Δεκέμβριο του 2016). Πηγαίνω γαστρεντερολόγο, εξετάζει + υπέρηχο εντόπισε γαστρίτιδα και ευαιρέθηστο έντερο. Μου δίνει Lanciprol και Ibutin συν κάποιες συμβουλές για τροφές. Μετά απο 2,5 εβδομάδες είχε περάσει εντελώς.

Με είχε ξαναπιάσει κάπου στο φθινόπωρο του '17 θέμα ευαραίθηστου εντέρου και γαστρικών υγρών, ξανά γαστρεντερολόγο, ξανά θεραπεία. Λίγους μήνες αργότερα πάλι το ίδιο, αλλά μετά θεραπεύτηκε σχετικά. Μου χε πει ότι πάσχω απο το σύνδρομμο ευαιρέθηστου εντέρου και οτι αυτό "φεύγει και επιστρέφει" και "σκοπός είναι να το διώχνουμε για όσο μεγαλύτερο διάστημα γίνεται". Έκτοτε εαν καμμιά φορά με πιάνει αρχίζω Lanciprol ή και Ibutin εαν χρειαστεί και περνά. Μου 'χε πει ότι πιθανόν να οφείλεται σε κανένα βακτήριο ή μικρόβιο, αλλιώς είναι θέμα άγχους.

Πάμε στον Μάρτιο του 2018, όπου με πιάνει θέμα δυσυορίας και συνχουρίας + το γεγονός πλέον ότι ένοιωθα κάποεις στιγμές μια πίεση κάπου στον δεξί όρχη. Πηγαίνω ουρολόγο, με εξετάζει, μου 'πε ότι υπήρχαν οζίδια. Μου 'κανε και εξέταση υπερήχου και μου χορήγησε τα σιπροφλαξίνη για 20 ημέρες (+ πρόταση για μπόλικο νερό λόγω άμμου στα νεφρά). Στο χαρτί έγραφε για οξεία προστατίτιδα. Τα πήρα, ένιωσα καλύτερα αρχικά, αλλά το πρόβλημα δεν επιλύθηκε πλήρως μετά την θεραπεία. Μου 'χε πει βέβαια για επανεξέταση μετά το πέρας της θεραπείας, αλλά λογω χρονου, τελικά δεν είχα πάει. Οπότε και φτάσαμε τέλη Απριλίου. Επανήλθε έντονα το θέμα. Ξαναπήγα. Μ' έστειλε για γενική ούρων. Στην γνεική δεν εντοπίστηκε κάτι (πλην ελαχίστων αιμοσφαρίων). Πυοσφαίρια δεν υπήρχαν καθόλου. Μου 'κανε και υπέρηχο. Εντόπισε και κάτι παλαιούς ερεθισμούς στον προτάτη που δεν τους είχαμε δώσει σημασία. Μου πε ο΄τι πάσχω απο χρόνια προστατίτιδα.

Μου χορήγησε pefloxacine των 400mg για 40 ημέρες (ένα κάθε μέρα). Απ' ότι διάβασα στις οδηγίες, είναι αντιμικροβιακό. Εδώ και 5 ημέρες έχω τελειώσει το πρώτο κουτί και πλέον βρίσκομαι στο δεύτερο. Μένουν άλλες 16 χορηγήσεις (17 κανονικά, αλλά  δισκίο το είχα ανοίξει κατα λάθος και επειδή θεωρούσα επίφοβο να το καταναλώσω ανοιχτό μετά απο 24 ώρες το πέταξα στα σκουπίδια) μέχρι τέλος της θεραπείας. Σε όλο αυτό το διάστημα της θεραπείας υπάρξε μια φορά (ίσως και 2) που ένοιωσα πίεση στον δεξί όρχη (+ σαν να 'ταν "πιασμένος" όταν κατουρούσα) και φυσικά έχω δυσουρίες και συχνουρίες αρκετές φορές.

Τί να κάνω; Να περιμένω να τελειώσει πρώτα η θεραπεία και μετά να επισκεφθώ τον γιατρό για επανεξέταση; Να τον επισκεφθώ και να του πω για το θέμα που έχω; Να του προτείνω καλλιέργεια ούρων ή ότι άλλο χρειάζεται; Να πάω να τον ρωτήσω αυτές τις μέρες; Ή να περιμένω να τελειώσει η θεραπεία πρώτα και να τον επισκεφθώ μετά για να τον ρωτήσω;

Πριν κάνω την εγγραφή διάβασα διάφορες συμβουλές απο παλαιότερα μέλη. Έψαχνα για προτατίδα, οξεία, χρόνια, βακτηριακή κλπ και διάφορα θέματα σχετικά και εντόπισα το forum σας.  :D

Σήμερα με είχε πιάσει πάλι το θέμα με την πίεση στον όρχη (μπορεί να μην είναι στον όρχι, αλλά στο περιδαίναιο και να μου φίενται εμένα στον όρχη), πάντως εκτός απο την πίεση νοιώθω κάπως σαν να 'ναι "πασμένος" (αυτός ή το περιδαίνεο, το ίδιο σύμπτωμα ένοιωσα και την άλλη φορά που ειχα νοιώσει πίεση)) όταν πάω να κατουρήσω. Επίσης, με ξανάπιασε σύνδρομο ευραίθηστου εντέρου σήμερα, παρότι πριν 1 βδομάδα είχε περάσει!). Δεν γνωρίζω εαν συνδέοντια τα δύο θέματα.

Να σημειωθεί οτι εν μέσω της θεραπείας, μου 'χε τύχει και αλλεργική ρινίτιδα + φαριγγίτιδα, οπίοτε μέχρι χθες έπαιρνα και bilastine που μου 'χε χορηγήσει ο ΩΡΛ (αντιβιώση δεν μου 'χε χορηγήσει γιατί τον είχα ενημερώσει για την άλλη).

Υπάρχουν επίσης προτάσεις για τροφές (απ' ότι έχω διαβάσει στην προτστατίτιδα πρέπει να αποφεύγονται τα γαλακτοκομικά , ενώ προτείνονται ντομάτες και όσπρια);