08 Νοεμβρίου, 2012, 04:30:38 ΜΜ Τελευταία τροποποίηση: 02 Δεκεμβρίου, 2012, 06:03:25 ΜΜ από Phaethon
Πολλοί νέοι συμπάσχοντες, στην προσπάθειά τους να καταλάβουν τι τους συμβαίνει, ανακαλύπτουν αυτό το forum και αναρτούν ένα βιαστικό -συχνά κοινότυπο και συχνά ελλιπές- ιστορικό ρωτώντας στην συνέχεια αρκετά τετριμμένες ερωτήσεις και ζητώντας βοήθεια (και στις οποίες ερωτήσεις οι παλαιότεροι απαντάμε με αρκετά τετριμμένες απαντήσεις).

Οι απαντήσεις σε πολλές από αυτές τις ερωτήσεις συχνά προκύπτουν μέσα από τα διάφορα θέματα του forum. H ύλη του forum όμως μεγαλώνει, και ο νέος ασθενείς ψάχνει για γρήγορες απαντήσεις χωρίς να έχει τον χρόνο να "ξεφυλλίσει" όλο το forum στην πρώτη του επίσκεψη. Για τον λόγο αυτό σκέφτηκα να φτιάξω αυτό το θέμα, κάτι σαν "οδηγό γρήγορης εκκίνησης" που συνοδεύει κάποια προϊόντα, ώστε να του γίνει μια γρήγορη ενημέρωση στα -κατά τη γνώμη μου- πιο σημαντικά σημεία που πρέπει να γνωρίζει άμεσα, με παραπομπές στο που θα βρει μέσα στο forum περισσότερες πληροφορίες. Έτσι και το νέο μέλος βοηθιέται αλλά και τα παλαιότερα μέλη γλυτώνουν από την άχαρη δουλειά του να επαναλαμβάνουν συνέχεια τα ίδια βασικά πράγματα σε κάθε νέο μέλος ξεχωριστά.

Άπαξ και το νέο μέλος ενημερωθεί γρήγορα για τα βασικά σημεία που πρέπει να ξέρει ή που του δημιουργούν μπέρδεμα και προβληματισμό και εφησυχαστεί κάπως, έχει μετά στη διάθεσή του όλο το χρόνο για να κάτσει να ξεκοκαλλίσει το forum και να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες με την ησυχία του και την άνεσή του.

Αυτό που θα ήθελα -και που έχει αναφερθεί και από άλλα μέλη- είναι να παρακαλέσω το οποιοδήποτε νέο μέλος που έρχεται και διαβάζει, να καταλάβει ότι αυτό το forum είναι συλλογική προσπάθεια. Δεν θα υπήρχαν οι χρήσιμες πληροφορίες που βρίσκει δωρεάν αν κάποιοι παλαιότεροι ομοιοπαθείς δεν έδιναν λίγο ή πολύ από το χρόνο τους αφιλοκερδώς για να χτιστεί αυτή η βάση πληροφοριών.

Κάποια πράγματα από αυτά που θα βρεις μας πήραν πολλούς μήνες ψαξίματος και πολλά χρήματα μέχρι να τα διαπιστώσουμε / ανακαλύψουμε. Έτσι λοιπόν νομίζω είναι δίκαιο και ηθικό να σου ζητήσουμε κι εμείς με τη σειρά σου να συνεισφέρεις. Γράψε το αναλυτικό ιστορικό σου. Ανανέωνέ το όταν κάτι σε βοηθάει ή σε χαλάει. Μοιράσου κάτι που ανακάλυψες, ακόμα κι αν σου φαίνεται ασήμαντο.

Μετά από αυτόν τον μικρό πρόλογο ξεκινάω...




Για να είσαι εδώ, πάει να πει ή ότι έχεις κάποια συμπτώματα. Ίσως ήδη να έχεις επισκεφτεί κάποιον γιατρό που πιθανά σου διέγνωσε "Προστατίτιδα" ή "Χρόνια Προστατίτιδα" ή κάτι παρεμφερές, ή ίσως ακόμα δεν έχεις πάει σε γιατρό αλλά τα συμπτώματα που εμφανίζεις, σε οδήγησαν να ψάξεις και να ρωτήσεις και να πέσεις επαναλαμβανόμενα στη λέξη "προστατίτιδα".

Τα συμπτώματα που έχεις, μπορεί να είναι ένα ή περισσότερα από αυτά που περιγράφονται στο ακόλουθο ποστ: http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=258.0
και τα οποία μεταφέρω για ευκολία εδώ:
ΠαράθεσηΣυμπτώματα που αφορούν πόνους και ενοχλήσεις γενικότερα
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1) Ενοχλήσεις / πόνους στον πρωκτό και το παχύ έντερο (συχνά μοιάζει σα να έχετε μέσα ένα "μπαλάκι του γκολφ")
2) Το να κάθεστε πυροδοτεί η επιδεινώνει τον πόνο / ενοχλήσεις
3) Ενοχλήσεις / πονο / τσούξιμο στο πέος, στην βάλανο ή στον κορμό
4) Πόνος / ευαισθησία σε έναν ή τους δύο όρχεις
5) Πόνος / ενοχλήσεις κάτω από την κοιλιά εσωτερικά πάνω από το πέος (στην ηβική σύμφυση)
6) Πόνος / ενοχλήσεις στο περίνεο (η περιοχή μεταξύ των όρχεων και του πρωκτού)
7) Πόνος / ενοχλήσεις στον κόκκυγα (γύρω από το οστό της "ουράς")
8 Πόνος / ενοχλήσεις χαμηλά στην πλάτη (από τη μία ή και από τις δύο πλευρές)
9) Πόνος / τραβήγματα / ενοχλήσεις στη βουβωνική περιοχή, το εσωτερικό των μηρών, τους προσαγωγούς (από τη μία ή και από τις δύο πλευρές)
10) Επιδείνωση ή ελάφρυνση των συμπτωμάτων μετά από κίνηση των εντέρων


Συμπτώματα που αφορούν κυρίως στη σεξουαλική δραστηριότητα
-----------------------------------------------------------------------------
11) Πόνος, ενοχλήσεις κατά τη σεξουαλική διέγερση
12) Πόνος, ενοχλήσεις, τσούξιμο κατά τη διάρκεια ή μετά από την εξπερμάτωση
13) Σπέρμα με αλλοιωμένο χρωματισμό (κίτρινο) ή υφή
14) Μειωμένη ποσότητα σπέρματος στην εξπερμάτωση
15) Μείωση της δύναμης εκτίναξης στην εξπερμάτωση
16) Δυσκολία στη στύση


Συμπτώματα που αφορούν κυρίως στην ούρηση
------------------------------------------------------------------------------------------
17) Συχνοουρία (ανάγκη να ουρήσετε σε διαστήματα μικρότερα των δύο ωρών)
18) Επιτακτική ούρηση (δυσκολία να κρατηθείτε άπαξ και σας έρθει ανάγκη για ούρηση)
19) Δυσουρία (πόνος ή τσούξιμο κατά την ούρηση)
20) Νυχτουρία (ανάγκη για συχνή ούρηση κατά τη νύχτα)
21) Μειωμένη ροή ούρων
22) Αίσθημα ατελούς ούρησης
23) Δυσκολία στο ξεκίνημα ή κατά τη διάρκεια της ούρησης


Ψυχολογικά συμπτώματα ή επακόλουθα
-----------------------------------------------
24) Άγχος για το sex
25) Μειωμένη libido (απώλεια ενδιαφέροντος για sex)
26) Άγχος γενικότερα
27) Κατάθλιψη
28) Κοινωνική απομόνωση και εξασθένιση των σχέσεων με το άλλο φύλλο
29) Πτώση αυτοεκτίμησης

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι έχεις κάποιο ή κάποια από τα παραπάνω συμπτώματα και δεν έχεις πάει ακόμα σε ουρολόγο. Τι θα πρέπει να γνωρίζεις κατά τη γνώμη μου:

Η πρώτη δουλειά ενός καλού και ορθολογικού γιατρού που θα επισκεφτείς, θα πρέπει να είναι να αποκλείσει την πιθανότητα τα παραπάνω να προέρχονται από κάποια γνωστή, κατανοητή, και με αντικειμενικά ευρήματα πάθηση (καμιά φορά σοβαρή, όπως π.χ. καρκίνος, καμιά φορά απλή όπως π.χ. αυτό που άκουσα πρόσφατα από κάποιον γιατρό όπου τα συμπτώματα του ασθενούς τα προκαλούσε ένα απόστημα στον πρωκτό). Για παράδειγμα εάν το πρόβλημά σου είναι στην στύση, χωρίς να έχεις κάποιο άλλο από τα παραπάνω συμπτώματα, είναι νωρίς να υποθέσεις ότι είσαι ένας από εμάς. Προβλήματα στη στύση προκαλούν πολλοί παράγοντες όπως ορμονικοί, ψυχολογικοί, τσιγάρο κλπ. Όλα αυτά λοιπόν πρέπει να τα διερευνήσει ο γιατρός. Προκειμένου να γίνει αυτό θα σου πάρει ιστορικό και στη συνέχεια θα σε εξετάσει.

Κάποια από τα παραπάνω συμπτώματα μοιάζουν και παραπέμπουν τους γιατρούς σε προβλήματα προστάτη, οπότε το πιθανότερο είναι ότι ο γιατρός στην προσπάθειά του να βρει άκρη, θα προσπαθήσει να δει γενικά ότι ο προστάτης σου είναι σε καλή κατάσταση. Γι αυτό το πιθανότερο είναι να σου κάνει δακτυλική ψηλάφιση του προστάτη μέσω του πρωκτού (προκειμένου να δει εάν τον αισθάνεται φυσιολογικό) και να σου κάνει κάποιον υπέρηχο, διορθικό (κάνει τον υπέρηχο μέσω του πρωκτού) είτε κοιλίας. Όλα αυτά μπορεί να είναι "άβολα" την πρώτη φορά που τα κάνεις αλλά δεν είναι κάτι το τρομερό.

Όταν τελειώσει κι αυτό θα μπορεί πλέον να αποκλείσει την πιθανότητα κάποιας σοβαρής ανωμαλίας ή πάθησης του προστάτη, όπως καρκίνος. Επίσης θα μπορεί να αποκλείσει την σχετικά σπάνια περίπτωση τα προβλήματά σου να προέρχονται από μια πάθηση που ονομάζεται "Οξεία Βακτηριακή Προστατίτιδα" (βλ. http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=252.0) δηλαδή μια οξεία προσβολή και λοίμωξη (μόλυνση) του προστάτη από κάποιο μικρόβιο. Λέω πως θα μπορεί να την αποκλείσει καθώς η πάθηση αυτή δίνει εύκολα στην διάγνωση (και στην δακτυλική εξέταση και στον υπέρηχο) αντικειμενικά ευρήματα (διόγκωση προστάτη, ανυπόφορο πόνο, πιθανά δημιουργία κύστης που φαίνεται στον υπέρηχο κλπ). Εξάλλου αν τυχόν πάσχεις από Οξεία Βακτηριακή Προστατίτιδα θα είναι εύκολο και για σένα να το επιβεβαιώσεις καθώς τα συμπτώματά σου (τα οποία από όλα τα παραπάνω που αναφέρονται θα είναι τυπικά περιορισμένα σε δύο κυρίως: πόνο και δυσκολία στην ούρηση) θα είναι πολύ έντονα, σχεδόν θα υποφέρεις και πιθανά θα έχεις σηκώσει και πυρετό. Γενικά αυτή η πάθηση είναι επείγον περιστατικό (δηλαδή θα σε οδηγήσει άμεσα στον γιατρό) και θέλει άμεση αντιμετώπιση. Σημείωσε αυτή την διαφορά σε σχέση με άλλους ασθενείς που δεν έχουν Οξεία Βακτηριακή Προστατίτιδα όπως π.χ. εμένα που αν και είχα συμπτώματα που με ενοχλούσαν αρκετά, πήγα σε ουρολόγο 20 μέρες μετά που μου εμφανίστηκαν, πράγμα που σημαίνει ότι δεν ήταν κάτι τόσο βασανιστικό.

Στην σχετικά σπάνια περίπτωση αντίθετα που τυχόν δει ότι έχεις ενδείξεις οξείας βακτηριακής προστατίτιδας, τότε θα πρέπει να σου χορηγήσει άμεσα αντιβίωση. Προκειμένου να το πράξει αυτό θα πρέπει να σου κάνει μάλαξη του προστάτη ώστε να βγει προστατικό υγρό από το πέος, το οποίο υγρό θα στείλει για καλλιέργειες σε κάποιο μικροβιολογικό εργαστήριο ώστε να δει ποιο μικρόβιο σε έχει προσβάλλει και σε ποια αντιβίωση είναι ευαίσθητο (αντιβιόγραμμα). Επειδή ο προστάτης, όπως και άλλα όργανα του σώματος, έχει ένα είδους φραγμού που δυσκολεύει την διαπερατότητά του από την αντιβίωση κάποιες κατηγορίες αντιβιωτικών τα καταφέρνουν καλύτερα από άλλες. Η συνηθέστερη κατηγορία που θα επιλέξει από αυτές που το μικρόβιό σου είναι ευαίσθητο είναι οι φθοροκινολόνες επειδή ακριβώς έχουν καλή διαπερατότητα του προστάτη. Μάλιστα επειδή όπως είπαμε η Οξεία Βακτηριακή Προστατίτιδα είναι επείγουσα κατάσταση το πιθανότερο είναι ότι θα σου δώσει μια κατηγορία φθοροκινολόνης (π.χ.Ciprofloxasin) από το κεφάλι του μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των καλλιεργειών και του αντιβιογράμματος οπότε πιθανά θα σου δώσει μια άλλη πιο κατάλληλη. Εάν όντως έχεις Οξεία Βακτηριακή Προστατίτιδα τότε άμεσα με την χορήγηση αντιβίωσης τα συμπτώματά σου θα αρχίζουν να καταλαγιάζουν μέχρις ότου σβήσουν τελείως. Είναι σημαντικό προκειμένου η μόλυνση να καταπολεμηθεί πλήρως, το χρονικό διάστημα που θα πάρεις την αντιβίωση να είναι μεγάλο ακόμα κι αν ήδη τα συμπτώματά σου έχουν πλέον εξαλειφθεί. Συνήθως 4-6 εβδομάδες (όχι λιγότερο από 4 εβδομάδες!!). Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς μια Οξεία Βακτηριακή Προστατίτιδα ενώ όπως βλέπεις είναι αρκετά ξεκάθαρη στην αντιμετώπισή της, εάν δεν αντιμετωπιστεί σωστά μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο περίπλοκη κατάσταση (αλλά και πάλι σπάνια σχετικά) που ονομάζεται Χρόνια Βακτηριακή Προστατίτιδα βλ. http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=253.0 

Στην Χρόνια Βακτηριακή Προστατίτιδα ενώ νομίζεις ότι είσαι εντελώς καλά και "καθαρός" και δεν έχεις κανένα σύμπτωμα, κάθε μερικούς μήνες αρχίζεις και εμφανίζεις πάλι συμπτώματα ουρολοίμωξης. Παίρνεις κατάλληλη αντιβίωση, τα συμπτώματα περνάνε πάλι και εξαφανίζονται αλλά...πάλι μετά από μερικούς μήνες φτου κι απ'την αρχή.

Πάμε τώρα παρακάτω:
-αποκλείστηκε η πιθανότητα να έχεις κάποια άλλη οφθαλμοφανή (σοβαρή ή μη) πάθηση-πρόβλήμα που να δημιουργει τα συμπτωματα.
-Δεν δείχνεις να έχεις Οξεία Βακτηριακή Προστατίτιδα
Εδώ αρχίζουν τα πιο δύσκολα.

Με άλλα λόγια όλα δείχνουν φυσιολογικά...ωστόσο εσύ έχεις τα συμπτώματά σου και ο γιατρός πρέπει να σου κάνει μια διάγνωση. Όσο κι αν σε εκπλήσσει υπολογίζεται ότι περίπου 90-95% από όσους επισκεφτούμε έναν ουρολόγο με κάποια από αυτά τα συμπτώματα θα φτάσουμε εδώ. Είναι στατιστικά λίγοι αυτοί που έχουν μια άλλη πάθηση ή που έχουν Οξεία Βακτηριακή Προστατίτιδα.

Υπάρχουν λοιπόν οι εξής πιθανότητες:

α) Ο γιατρός σου να σου πει ότι δεν βρίσκει κάτι και συνεπώς δεν μπορεί να σε βοηθήσει (πιθανόν να σου πει και ότι το πρόβλημα είναι στο κεφάλι σου, δηλαδή το φαντάζεσαι). Έχεις δυστυχώς πέσει σε γιατρό που δεν είναι ενημερωμένος (δυστυχώς είναι η πλειοψηφία όσο κι αν σου φαίνεται απίστευτο) και δεν είναι και μεθοδικός εφόσον πριν σου κάνει καλλιέργειες είναι νωρίς για να σηκώσει τα χέρια ψηλά.

β) Ο γιατρός σου να σου πει ότι έχεις "Προστατίτιδα" ή "Χρόνια Προστατίτιδα" και να σου δώσει αντιβίωση. Και πάλι έχεις δυστυχώς πέσει σε γιατρό που δεν είναι ενημερωμένος (δυστυχώς είναι η πλειοψηφία όσο κι αν σου φαίνεται απίστευτο) και ή δεν είναι μεθοδικός ή πάει να σε ξεφορτωθεί στα γρήγορα. Οι όροι αυτοί είναι γενικόλογα που δεν σημαίνουν τίποτα καθώς επιστημονικά δεν υπάρχει πάθηση με τέτοιο όνομα (υπάρχει όπως είδες Οξεία ή Χρόνια Βακτηριακή Προστατίτιδα και πιθανά ο γιατρός σου εννοεί κάτι από αυτά τα δύο). Δεύτερον, αν εννοεί κάτι από αυτά τα δύο, μια τέτοια διάγνωση είναι αυθαίρετη και τελείως επισφαλής χωρίς να επιβεβαιωθεί μέσω καλλιεργειών!! Εάν πιστεύει ο γιατρός σου ότι έχεις μια τέτοια βακτηριακή πάθηση, οφείλει να σου κάνει καλλιέργειες για να το επιβεβαιώσει και να δει ποια αντιβίωση είναι καταλληλότερη για σένα. Εαν τυχόν εσύ όμως δεν έχεις στην πραγματικότητα μικροβιακή μόλυνση και φύγεις από τον γιατρό με αυτή τη διάγνωση και με συνταγογράφηση αντιβίωσης χωρίς να γίνουν καλλιέργειες, πιθανότατα θα περάσεις πολύ καιρό αποπροσανατολισμένος και με λάθος εντυπώσεις για το τι σου συμβαίνει. 

γ) O γιατρός σου -πριν καταλήξει οπουδήποτε- να σου κάνει ούτως η αλλοιώς καλλιέργειες. Αυτό είναι και το επόμενο βήμα ενός μεθοδικού και ορθολογικού γιατρού. Με άλλα λόγια θεωρώ ότι καλλιέργειες πρέπει να γίνουν σε κάθε περίπτωση! είτε γιατί εξακολουθεί να υπάρχει η υποψία ότι υπάρχει κάποιο μικρόβιο που σου δημιουργεί το πρόβλημα, όπως ας πούμε ότι είσαι τελικά μια περίπτωση Χρόνιας Βακτηριακής Προστατίτιδας (γύρνα και διάβασε τι έγραψα γι'αυτήν την πάθηση προηγουμένως) ή τέλος πάντων για να αποκλειστεί τελείως αυτή η εκδοχή. Μαζί με τις καλλιέργειες, θα πρέπει να γίνει και μικροβιολογική εξέταση του προστατικού υγρού για ενδείξεις φλεγμονής (=σημαντικό αριθμό πυοσφαιρίων).  Εν πάση περιπτώσει, όποια και αν είναι η εμπειρία σου με έναν γιατρό ή με πολλούς γιατρούς ή αν ακόμα δεν έχεις πάει σε γιατρό θα πρέπει να ζητήσεις εσύ να σου γίνουν καλλιέργειες προστατικού υγρού για να αρχίσεις να ξετυλίγεις κάπως το κουβάρι του νήματος. Κάνεις λοιπόν τις καλλιέργειες προστατικού υγρού. Υπάρχουν οι εξής πιθανότητες:

γ1) Οι καλλιέργειες δεν σου βγάζουν τίποτα. Κανένα μικρόβιο, ελάχιστα ή λίγα πυοσφαίρια. Η μεγάλη πλειοψηφία των ασθενών με τα συμπτώματα που θα φτάσει ως εδώ θα πέσει σε αυτή τη κατηγορία. Σε αυτή την περίπτωση πιθανόν ο γιατρός σου να σου αναφέρει ότι έγραψα και στην περίπτωση α παραπάνω: ότι δεν βρίσκει κάτι και συνεπώς δεν μπορεί να σε βοηθήσει -τουλάχιστον όμως τώρα έχοντας κάνει καλλιέργειες. Αρκετά τίμιο.

Αν δεν είναι ενημερωμένος, πιθανόν να σου πει (όπως έγραψα και προηγουμένως για τον γιατρό που ούτε καν σου κάνει καλλιέργειες) ότι το πρόβλημα είναι στο κεφάλι σου, δηλαδή το φαντάζεσαι.

Εναλλακτικά, αν σε πιστεύει ότι κάτι έχεις ή δεν θέλει να σε βγάλει τρελό, αλλά δεδομένου ότι δεν έχει κάτι να σου πει όντας μπερδεμένος και ο ίδιος (θα πρέπει όμως να σου κάνει μια διάγνωση για να μην παραδεχτεί άγνοια), μπορεί να σου πει ότι έχεις "Προστατίτιδα" ή "Χρόνια Προστατίτιδα" καθώς είναι το μόνο κοντινότερο προς τα συμπτώματα που του περιγράφεις και που του "κολλάει" καλύτερα. Ο γιατρός βγαίνει από τη δύσκολη θέση, όμως -όπως προείπα- αν το ψάξεις θα δεις ότι αυτό είναι ένα γενικόλογο που δεν σημαίνει τίποτα καθώς επιστημονικά δεν υπάρχει πάθηση με αυτό το όνομα και πιθανότατα θα σε αποπροσανατολίσει....Καθώς αν εννοεί Οξεία ή Χρόνια Βακτηριακή Προστατίτιδα οι καλλιέργειες ήδη έχουν καταρρίψει μια τέτοια διάγνωση. Οπότε ο γιατρός σου είναι και ο ίδιος μπερδεμένος καθώς οι -ξεπερασμένες- γνώσεις του δεν συμβαδίζουν με το παράδοξο των αποτελεσμάτων της εξέτασής σου. Πολλοί ασθενείς που έφτασαν σε αυτό το σημείο άκουσαν επίσης από τον γιατρό τους να τους λέει "αυτό που έχεις δεν θεραπεύεται και θα πρέπει να μάθεις να ζεις με αυτό". Εάν το ακούσεις αυτό, σε παρακαλώ μην το πάρεις τοις μετρητοίς, απλά μετάφρασέ το στο κεφάλι σου ως: "Εγώ με αυτές τις γνώσεις που διαθέτω δεν μπορώ να καταλάβω τι πρόβλημα έχεις και δεν θα ήθελα να ασχοληθώ άλλο μαζί του".

Αν τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα ο γιατρός θα στο προσδιορίσει ότι έχεις "Χρόνια Μη Βακτηριακή Προστατίτιδα", έναν παλαιότερο επιστημονικό όρο για μια πάθηση-αίνιγμα, που έχει πλέον καταργηθεί ως λανθασμένος και που επίσης θα σε μπερδέψει.

Σπανίως -τέλος- αν πέσεις σε κάποιον ενημερωμένο γιατρό θα σου πει ότι έχεις "Σύνδρομο Χρόνιου Πυελικού Άλγους" την νεότερη επιστημονική ονομασία και πιο ορθή, χωρίς ωστόσο να σημαίνει ότι υπάρχει απόλυτη κατανόηση για το τι έχεις και τι στο δημιουργεί. Τουλάχιστον στην τελευταία περίπτωση είναι πιθανότερο ο γιατρός αυτός να έχει κάποιες πολύ βάσιμες υποψίες για το πως μπορεί να σε βοηθήσει.


γ2) Οι καλλιέργειες σου βγάζουν κάποιο αθώο επιδερμικό βακτήριο σε λίγες αποικίες
γ3) Οι καλλιέργειες σου βγάζουν κάποιο ή κάποια ύποπτα ουροπαθογόνο βακτήριο σε λίγες αποικίες
γ4) Οι καλλιέργειες σου βγάζουν  κάποιο ύποπτο ουροπαθογόνο βακτήριο σε πολλές αποικίες και με έντονα σημάδια φλεγμονής (πολλά πυοσφαίρια)

Η άποψή μου στις περιπτώσεις γ3 και γ4 (ίσως και γ2) είναι να επαναλάβεις άμεσα την εξέταση σε άλλο διαγνωστικό κέντρο ακόμα και άλλες δύο φορές να δεις αν τα αρχικά αποτελέσματα θα επιβεβαιωθούν. Από την προσωπική μου εμπειρία τα αποτελέσματα των καλλιεργειών είναι επισφαλή και είναι συνηθισμένο να γίνει κάποια επιμόλυνση στο εργαστήριο. (Αν το ένα εργαστήριο σου βγάζει το ένα μικρόβιο, το άλλο σου βγάζει δύο άλλα μικρόβια και το τρίτο δεν σου βγάζει κανένα μικρόβια, το πιθανότερο κατά τη γνώμη μου είναι ότι σωστό είναι αυτό που δεν σου βγαζει κανένα μικρόβιο και στα άλλα δύο έχει γίνει επιμόλυνση κατά τη διαδικασία. Επανέλαβε την εξέταση όπως έγραψα για να καταλήξεις τι είναι το πιθανότερο να συμβαίνει.)

Εάν επιβεβαιώνονται συστηματικά αποτελέσματα της κατηγορίας γ4, τότε αντιμετώπισέ το σαν Οξεία Βακτηριακή Προστατίτιδα (δες παραπάνω) ή Χρόνια Βακτηριακή Προστατίτιδα. Ζήτα από τον γιατρό σου να σου συνταγογραφήσει μια κατάλληλη φθοροκινολόνη στην οποία να είναι ευαίσθητο το μικρόβιο βάση αντιβιογράμματος και κάνε θεραπεία για όχι λιγότερο από 4 εβδομάδες και μέχρι 8.

Εάν επιβεβαιώνονται συστηματικά αποτελέσματα που επιμένουν ότι είσαι στην κατηγορία γ3 ή ειδικά γ2, είναι αρκετά πιθανό τα ευρήματα να είναι τυχαία και να μην είναι το μικρόβιο που βλέπεις στα αποτελέσματα η αιτία του προβλήματός σου. Πρόσφατες σχετικά μελέτες δείχνουν ότι σε μια μεγάλη κατηγορία ανθρώπων υπάρχουν μικρόβια ακόμα και ουροπαθογόνα τα οποία δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα. Δες εδώ: http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=239.0 Εν πάση περιπτώσει για να σου φύγει η ιδέα κάνε μια θεραπεία με αντιβίωση όπως γράφω παραπάνω και για την κατηγορία γ4 αλλά μια φορά μόνο στη ζωή σου. Αν φταίει μικρόβιο για το πρόβλημά σου η θεραπεία θα στο λύσει τελείως, όπως συμβαίνει με την Οξεία Βακτηριακή Προστατίτιδα. Αν όχι, τότε μάλλον δεν φταίει αυτό και μην μπεις στην ατέρμονη διαδικασία-τριπάκι να  χαπακώνεσαι για χρόνια με αντιβίωση μπας και γίνει κάποιο θαύμα και αλλάξει κάτι.

Ακόμα κι αν ανήκεις στην κατηγορία γ1 και οι καλλιέργειες δεν σου δείχνουν τίποτα, κάνε κι εσύ μια θεραπεία με αντιβίωση για να σου φύγει η ιδέα (ούτως η αλλοιώς πιθανά θα σε βάλει να το κάνεις ο γιατρός σου) αλλά όπως έγραψα και παραπάνω μια φορά μόνο στη ζωή σου.

Με άλλα λόγια η συμβουλή μου για κάθε νέο ομοιοπαθή είναι να κάνει μια θεραπεία με αντιβίωση αλλά κατόπιν καλλιεργειών και βάση αντιβιογράμματος!!!. Αν τυχόν έχει Οξεία Βακτηριακή Προστατίτιδα ή Χρόνια Βακτηριακή Προστατίτιδα αυτή είναι η μόνη και η ριζική λύση στο πρόβλημά του αν γίνει σωστά βάση αντιβιογράμματος. Αν τυχόν δεν φταίει μικρόβιο για το πρόβλημά του (ή δεν φταίει μόνο μικρόβιο) για το πρόβλημά του και δεν ανήκει σε αυτές τις κατηγορίες τουλάχιστον θα του φύγει (ή θα πρέπει να του φύγει) η ιδέα από το κεφάλι.

Οι αντιβιώσεις δεν είναι παιχνίδι...Διαλύουν και σκοτώνουν το σώμα. Ήδη οι 4-8 εβδομάδες είναι μεγάλο χρονικό διάστημα. Μην μπείτε στο τριπάκι να χαπακώνεστε επαναλαμβανόμενα για όλη σας τη ζωή αν δεν σας λύνουν το πρόβλημα....παει να πει ότι δεν είναι η λύση για εσάς γιατί πιθανότατα δεν σχετίζονται πλέον με τα συμπτώματά σας. Υπάρχουν άνθρωποι που έπαθαν σοβαρές ζημιές από υπερβολική χρήση αντιβιώσεων. Ήδη και για την αρχική θεραπεία θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι φθοροκινολόνες προκαλούν τενοντίτιδες και μπορεί να σας οδηγήσουν ακόμα και σε ρήξη τένοντα. Αποφύγετε έντονη εξάσκηση κατά το χρόνο της θεραπείας.

Ηλικία εμφάνισης 39 (αρχές 2011). Αρχικά πόνος στη βουβωνική περιοχή, επιτακτική ούρηση και κίτρινο χρώμα σπέρματος. Αργότερα συχνουρία, νυχτουρία, σπανιότερα τσούξιμο, μικροενοχλήσεις κατά την στύση και την εξπερμάτωση. Πλέον σχεδόν καλά με χαλάρωση, αποφυγή εντάσεων και στρες, τρέξιμο, αραιή εκπερμάτωση, μασάζ, διατάσεις.

Αν κάποιος θέλει να με ρωτήσει για την γνώμη μου σε κάτι ας ποστάρει στο forum ώστε να μπορούν να διαβάσουν και άλλοι που μπορεί να ενδιαφέρονται. Όχι με προσωπικό μήνυμα αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Και όχι στο chat.

Δεν έχω (δεν γνωρίζω) πολλά πράγματα να απαντήσω σε ερωτήσεις ανθρώπων που πιστεύουν ότι έχουν μια μικροβιακή πάθηση και ρωτούν για αντιβιώσεις και μικρόβια πέρα από αυτά που έχω γράψει εδώ: http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=654.0 και http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=227.0 και http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=239.0

#1 09 Νοεμβρίου, 2012, 12:30:29 ΜΜ Τελευταία τροποποίηση: 07 Δεκεμβρίου, 2012, 01:13:42 ΜΜ από Phaethon
Ανεξάρτητα από το τι έδειξαν οι καλλιέργειές σας, είναι πιθανόν κατά την αρχή αυτής της πρώτης περιόδου θεραπείας με αντιβίωση να αρχίσετε να νοιώθετε καλύτερα. Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό; Υπάρχουν τρεις πιθανές λογικές εξηγήσεις κατά τη γνώμη μου:
1) Το πρόβλημά σας όντως το προκαλεί μικρόβιο (οπότε με το πέρας της αγωγής θα είστε τελείως απαλλαγμένοι από συμπτώματα)
2) Το πρόβλημά σας το προκαλεί εν μέρη μικρόβιο αλλά και κάτι άλλο (οπότε η απαλλαγή σας από το μικρόβιο είναι ένα μέρος της λύσης αλλά έχετε ακόμα δουλειά)
3) Δεν φταίει μικρόβιο για το πρόβλημά σας, ωστόσο η αντιβίωση έχει ένα αποτέλεσμα placebo (με απλά λόγια πιστεύετε ότι θεραπεύεστε και αυτό σας κάνει να νοιώθετε καλύτερα).

Στις περιπτώσεις 2 και 3 μπορεί έξαφνα και ακατανόητα να δείτε τα συμπτώματα να επανέρχονται μερικώς ή πλήρως είτε πριν το πέρας της αγωγής είτε καιρό μετά που την ολοκληρώσατε και ενώ πιστεύατε ότι είσαστε πλέον καλά.  Οπότε λοιπόν αφού ξεπεράσατε και την δοκιμή του μικροβιακού παράγοντα, κάνοντας μια επαρκή αγωγή με αντιβίωση, η μεγάλη πλειοψηφία από εσάς συνεχίζετε να έχετε συμπτώματα...Οπότε σε αυτή τη περίπτωση, εφόσον δεν έχετε Οξεία ή Χρόνια Βακτηριακή Προστατίτιδα τι απομένει τελικά ως διάγνωση; Τι σας συμβαίνει; Που οφείλεται και πως μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας;

Κι εδώ αρχίζουν τα πολύ δύσκολα. Φίλοι μου νέοι ομοιοπαθείς...εσείς με τα γνωστά συμπτώματα...που δεν βρέθηκε να έχετε καρκίνο ή κάποια άλλη σοβαρή ή αστεία πάθηση που σας τα προκαλεί...που δεν έχετε Οξεία Βακτηριακή Προστατίτιδα ή Χρόνια Βακτηριακή Προστατίτιδα, δηλαδή μία μόλυνση του προστάτη και γι αυτό τα αντιβιωτικά δεν σας θεραπεύσανε...... Αφού περάσατε λοιπόν από όλα τα παραπάνω φίλτρα καλωσορίσατε σε αυτή τη πάθηση που σχετικά πρόσφατα ονομάστηκε "Σύνδρομο Χρόνιου Πυελικού Άλγους". Εμείς είμαστε και η μεγάλη πλειοψηφία από όσους έχουν τέτοιες ενοχλήσεις (υπολογίζεται ότι οξεία ή χρόνια βακτηριακή προστατίτιδα έχουν μόνο 5% + 5% αντίστοιχα από εμάς και ευτυχώς καρκίνους και τέτοια πράγματα ακόμα λιγότεροι...).

Μειονεκτήματα της πάθησής μας: το να έχεις οποιαδήποτε πάθηση βέβαια είναι μειονέκτημα από μόνο του. Ωστόσο η συγκεκριμένη έχει μερικά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σε σχέση με άλλες παθήσεις:

-Το ότι υπάρχει μια ονομασία ("Σύνδρομο Χρόνιου Πυελικού Άλγους") και το ότι αυτή είναι πιο σωστή (ή τουλάχιστον όχι τόσο λάθος) όσο οι παλαιότερες, δεν σημαίνει από την άλλη ότι η επιστήμη έχει κατασταλάξει απόλυτα στο τι μας συμβαίνει (και οι αρχαίοι ονομάζανε τον σεισμό "Εγκέλαδο" αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είχαν καταλάβει τι τον προκαλεί). Έχετε την ατυχία να έχετε μια πάθηση που ακόμα δεν την έχει κατανοήσει πλήρως η επιστήμη.

-Αυτή η πάθηση και το γεγονός ότι δεν έχει κατανοηθεί απολύτως δημιούργησε ένα απίστευτο κονφούζιο και μπέρδεμα όχι μόνο στους ασθενείς αλλά και στους ίδιους τους γιατρούς. Ίσως το έχετε καταλάβει από όσα έχω γράψει μέχρι εδώ. Αυτό το μπέρδεμα αντανακλάται πλήρως στις διάφορες ονομασίες που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη πάθηση στο παρελθόν αλλά εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται και σήμερα.

[Είπαμε ότι κάποια από τα συμπτώματα που έχετε μιμούνται κάποια συμπτώματα που θυμίζουν και υποψιάζουν τους γιατρούς για προβλήματα προστάτη. Αφού όμως τελικά δεν έχετε Οξεία ή Χρόνια Βακτηριακή Προστατίτιδα ή κανέναν καρκίνο του προστάτη ξεκολλήστε πλέον με τον προστάτη και την λέξη "προστατίτιδα". Το πιθανότερο είναι ότι ο προστάτης σας δεν έχει απολύτως τίποτα. Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=227.0 ]

-Δεδομένου ότι και οι ίδιοι οι γιατροί δεν κατανοούν την πάθησή μας και η μεγάλη πλειοψηφία έχει μείνει ανενημέρωτη και στα όσα μάθανε στη δεκαετία του 90, έχουν στο μυαλό τους το κόλλημα με την "προστατίτιδα" και τα μικρόβια (καθώς είναι η μόνη λογική αιτία που έχουν μάθει ότι μπορεί να σου δημιουργεί παρεμφερή συμπτώματα). Έτσι αν δεν είσαι ενημερωμένος εσύ ο ίδιος, μπορεί να καταλήξεις καθώς γυρίζεις γιατρούς να περιφέρεσαι ατέρμονα μεταξύ του "δεν έχεις τίποτα", "είναι στο μυαλό σου" (αν οι καλλιέργειές σου δεν δείχνουν τίποτα) και μεταξύ επαναλαμβανόμενων χορηγήσεων όλων των ειδών αντιβίωσης που κυκλοφορούν (αν οι καλλιέργειές σου κάποια στιγμή δείξουν κάτι...ειδικά σε αυτή τη περίπτωση είναι πολύ λογικό και εύκολο να αποπροσανατολιστείς και να πειστείς ότι πάσχεις από Χρόνια Βακτηριακή Προστατίτιδα μπαίνοντας σε ένα κυνήγι μικροβίων....για μήνες ή χρόνια). Δηλαδή αντί να ψάχνεις προς μια σωστή κατεύθυνση για να απαλλαγείς από τα συμπτώματα, να χάνεις τον χρόνο σου επιμένοντας με μια τακτική που ηδη έχει αποδειχτεί άχρηστη. Όχι μόνο τα συμπτώματα να συνεχιζουν αλλά βλάπτεις κι άλλο τον οργανισμό σου.

-Δεδομένου ότι η επιστήμη δεν έχει κατανοήσει πλήρως την πάθησή μας πάει να πει ότι δεν υπάρχει μια απλή και ξεκάθαρη "θεραπεία" του στυλ πάρε αυτά τα πέντε χάπια και θα γίνεις καλά. Τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα.

-Δεδομένου το ότι δεν υπάρχει μια απλή και ξεκάθαρη θεραπεία θα πρέπει να βάλεις το μυαλό σου να δουλέψει ο ίδιος και να δοκιμάσεις αρκετά πράγματα.

-Δεδομένου το ότι δεν υπάρχει μια απλή και ξεκάθαρη θεραπεία, η πάθησή μας προσφέρεται ως πεδίο κερδοφορίας για απατεώνες. Υπάρχουν πάρα πολλά σκευάσματα, τεχνικές κλπ που ισχυρίζονται ότι μπορεί να σε βοηθήσουν και πιθανά να μπορούν. Αυτό είναι ok, αλλά αν ακούσεις υποσχέσεις του στυλ θεραπεία σε ποσοστό 90%-95%-99% κλπ κάντην με ελαφρά πηδηματάκια. Αν υπήρχε τέτοιο πράγμα η επιστήμη θα το ήξερε (θα είχε βουήξει ο πλανήτης) και οι γιατροί θα το εφαρμόζανε οι ίδιοι ή θα στο προτείνανε...δεν θα χρειαζόταν να ψάχνεις νύχτα στο Google για να το βρεις. Get over it και μην θυματοποιηθείς κι άλλο.


Πως να δείτε θετικά την πάθησή μας

-Το ότι ονομάστηκε "Σύνδρομο Χρόνιου Πυελικού Άλγους" πάει να πει πως η επιστήμη τουλάχιστον μπορεί να μην είναι σίγουρη για το τι μας συμβαίνει αλλά από την άλλη το ότι του δίνει ένα όνομα πάει να πει ότι δεν μας θεωρεί τρελούς (δεδομένου του ότι έχουμε συμπτώματα χωρίς να μας βρίσκουν τίποτε στραβό).

-Σκεφτείτε ότι τα συμπτώματά σας μπορεί να τα προκαλούσε κάτι άλλο, πολύ πιο σοβαρό και απειλητικό για τη ζωή σας. Αυτή η πάθηση όμως όσο ενοχλητική και αν γίνεται μερικές φορές, δεν απειλεί τη ζωή σας. Από πολλούς θεωρείται κάτι σαν "ημικρανία" αλλά στην πυελική περιοχή. 

-Αυτή η πάθηση, ακόμα κι αν δεν βρειτε τη λύση του νήματος, δεν έχει την τάση να χειροτερεύει με τον καιρό ή να προχωράει (όπως ας πούμε αν ήταν μια μόλυνση) -αν δεν αλλάξετε κάτι εσείς. Το αντίθετο μάλιστα, πολλοί λένε ότι με τον καιρό (και καθώς την "αποδέχονται") έχει την τάση να καταλαγιάζει.

-Δεν υπάρχει καμία έρευνα που να συσχετίζει αυτή τη πάθηση με υπογονιμότητα, αυξημένη πιθανότητα καρκίνου κλπ. Αυτές είναι υποψίες από παλαιά μυαλά που πιστεύανε ότι η πάθηση αυτή έχει να κάνει με τον προστάτη.

-Υπάρχουν πολλές πιθανότητες αυτό που έχετε να είναι κάτι τόσο αθώο ώστε να το προκαλείτε οι ίδιοι στον εαυτό σας χωρίς να το καταλαβαίνετε.


Τελικά τι είναι αυτό που έχω;

Όπως είπα η επιστήμη δεν είναι σίγουρη. Τα περισσότερα είναι θεωρίες αλλά υπάρχουν μέσω ερευνών σημαντικές ενδείξεις που δίνουν μεγαλύτερη βάση σε κάποιες από αυτές. Το ότι η επιστήμη ονομάζει την συγκεκριμένη πάθηση "σύνδρομο", σημαίνει πως υποπτεύεται ότι πολλοί παράγοντες διαφορετικοί συνδράμουν σε κάθε ασθενή σε διαφορετικό βαθμό και προκαλούν την εκδήλωσή της. Με άλλα λόγια ο κάθε ασθενής είναι διαφορετικός από τον άλλον και ως προς το μίγμα παραγόντων που του προκαλούν τα συμπτώματα και ως προς την συμπτωματολογία. Για τον λόγο αυτό έχω ακούσει να χρησιμοποιείται και πληθυντικός ("Σύνδρομα Χρόνιου Πυελικού Άλγους") υποδηλώνοντας ότι ο κάθε ασθενής δεν έχει την ίδια ακριβώς πάθηση με έναν άλλον. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που μια μέθοδος αντιμετώπισης που βοηθάει πολύ κάποιον ασθενή δουλεύει λιγότερο ή και καθόλου σε έναν άλλον.

Μία από τις επικρατέστερες νέες κατευθύνσεις στην αντίληψη των γενεσιουργών αιτιών (και αυτή την οποία ενστερνίζομαι περισσότερο εγώ προσωπικά για τη δική μου περίπτωση αλλά και ένα μεγάλο ποσοστό περιπτώσεων συνασθενών) τονίζει το ρόλο του στρες ως έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες που συμβάλλει στην εκδήλωση των συμπτωμάτων, προκαλώντας ένα στην ουσία κατά κύριο λόγο νευρομυικό πρόβλημα που προκαλείται για παράδειγμα από την τάση να σφίγγουμε τους πυελικούς μυς λόγω άγχους.

Μία εναλλακτική εξήγηση του νευρομυικού προβλήματος που προκύπτει για κάποιους ασθενής είναι ότι υπήρξε όντως μια μικροβιακή προσβολή, η οποία μετά που αντιμετωπίζεται με την αντιβίωση εξακολουθεί να έχει προκαλέσει νευρομυική απορρύθμιση στην περιοχή. Με άλλα λόγια, το ότι κατά τη διάρκεια της μόλυνσης τροποποιούμε ασυναίσθητα την ένταση που ασκούμε στους μυς της ούρησης για να αντιμετωπίσουμε συμπτώματα όπως η συχνουρία που προκαλείται από τη μόλυνση, προκαλεί το νευρομυικό πρόβλημα που συνεχίζεται ακόμα και όταν η μόλυνση έχει εξαλειφθεί, καθώς ο εγκέφαλός μας έχει ξεμάθει να ελέγχει τους πυελικούς μυς σωστά. Αυτός είναι ο λόγος που παραπάνω γράφω:

Παράθεση...είναι πιθανόν κατά την αρχή αυτής της πρώτης περιόδου θεραπείας με αντιβίωση να αρχίσετε να νοιώθετε καλύτερα. Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό; Υπάρχουν τρεις πιθανές λογικές εξηγήσεις:
1) .....
2) Το πρόβλημά σας το προκαλεί εν μέρη μικρόβιο αλλά και κάτι άλλο (οπότε η απαλλαγή σας από το μικρόβιο είναι ένα μέρος της λύσης αλλά έχετε ακόμα δουλειά)
3) ....

Περισσότερα για τη νευρομυική θεώρηση του προβλήματος εδώ: http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=220.0

Υπάρχουν βέβαια και άλλες θεωρίες όπως ότι το πρόβλημα είναι αυτοάνοσο, ότι προκαλείται από νανοβακτήρια και διάφορα άλλα για τα οποία όμως διαβάζοντας ελάχιστη επιστημονική τεκμηρίωση έχω βρει. Καλείσθε λοιπόν πλέον να τα διερευνήσετε και να τα αξιολογήσετε μόνοι σας και να καταλήξετε στην δική σας πιθανότερη θεώρηση, καθώς δεν είναι αυτός ο σκοπός του συγκεκριμένου ποστ.

Απλά εάν έχετε φτάσει έως εδώ κάντε τα εξής ερωτήματα στον εαυτό σας:
-Είμαι άνθρωπος αγχώδης και νευρικός;
-Έχω περάσει τελευταία μακροχρόνιο στρες;
-Έχω άλλα προβλήματα στην περιοχή (εντερικά, πρωκτικά κλπ);
Εάν οι απαντήσεις σας είναι "ναι" ψάξτε περισσότερο την νευρομυϊκή θεωρία. Και θυμηθείτε: εάν η πάθηση και τα συμπτώματά της σας στρεσσάρουν, σας στενοχωρούν, σας απελπίζουν τότε απλά...κάνετε τα πράγματα χειρότερα αν η θεωρία του άγχους είναι σωστή! Φιλοσοφείστε το και χαλαρώστε. Είναι πολύ πιθανό αν αρχίσετε να το ξεχνάτε να αρχίσει να σας ξεχάσει κι αυτό.

Εάν η νευρομυική θεωρία βρίσκετε ότι σας ταιριάζει και εξηγεί το timing του πότε σας εμφανίστηκαν τα συμπτώματα, ίσως τότε θα πρέπει να δείτε την πάθηση αυτή και ως ευλογία...Γιατί το σώμα σας σας δίνει μια απτή προειδοποίηση ότι έχετε στρεσάρει πολύ τον εαυτό σας, πριν πάθετε κάτι πολύ χειρότερο...γιατί ως γνωστό, το στρες είναι τοξικό για τον άνθρωπο και δεν είμαστε πλασμένοι να το αντέχουμε μακροχρόνια. Δείτε λοιπόν πως θα αλλάξετε τρόπο σκέψης και τρόπο ζωής.

Όλες οι παραπάνω κατευθυντήριες γραμμές βασίζονται φυσικά στη δική μου θεώρηση της πάθησης και του προβλήματος...δεν είναι υποχρεωτικά σωστά και τα γράφω για να βοηθήσω και όχι για να σας υποχρεώσω να τα δεχτείτε. ϊσως σας ενδιαφέρει να διαβάσετε το δικό μου ιστορικό και το από πόσα στάδια πέρασα μέχρι να αρχίσω να υποψιάζομαι τι μου συμβαίνει. Είναι διαφωτιστικό, δεδομένου ότι είμαι κι εγώ ένας ασθενής σαν κι εσάς κι όχι γιατρός ή κάποιος ειδικός ερευνητής. http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=250.0

Από εδώ και πέρα αρχίστε τη δική σας έρευνα και πειραματισμό. Το forum αυτό είναι μια υπερπολύτιμη αρχική βάση πληροφοριών...και μην ξεχάσετε να μας ενημερώνετε και εμάς για οτιδήποτε ανακαλύπτετε.

Τελειώνοντας με αυτό το topic, επόμενο ως λογική σειρά θέμα για να διαβάσετε είναι οι πολύ εμπεριστατωμένες Συμβουλές για Νέους Ασθενείς του Super Ban:  http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=652.0
Ηλικία εμφάνισης 39 (αρχές 2011). Αρχικά πόνος στη βουβωνική περιοχή, επιτακτική ούρηση και κίτρινο χρώμα σπέρματος. Αργότερα συχνουρία, νυχτουρία, σπανιότερα τσούξιμο, μικροενοχλήσεις κατά την στύση και την εξπερμάτωση. Πλέον σχεδόν καλά με χαλάρωση, αποφυγή εντάσεων και στρες, τρέξιμο, αραιή εκπερμάτωση, μασάζ, διατάσεις.

Αν κάποιος θέλει να με ρωτήσει για την γνώμη μου σε κάτι ας ποστάρει στο forum ώστε να μπορούν να διαβάσουν και άλλοι που μπορεί να ενδιαφέρονται. Όχι με προσωπικό μήνυμα αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Και όχι στο chat.

Δεν έχω (δεν γνωρίζω) πολλά πράγματα να απαντήσω σε ερωτήσεις ανθρώπων που πιστεύουν ότι έχουν μια μικροβιακή πάθηση και ρωτούν για αντιβιώσεις και μικρόβια πέρα από αυτά που έχω γράψει εδώ: http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=654.0 και http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=227.0 και http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=239.0