Τον τελευταίο χρόνο είχα περιστασιακά τα εξής έντονα συμπτώματα : κάψιμο, πίεση στον προστάτη μετά το κατούρημα και μετά από την κατανάλωση αλκοόλ(ακόμα και με μικρή ποσότητα).
Παλιότερα ίσως να είχα πιο ήπια συμπτώματα.
Η καλλιέργια σπέρματος μετά από προστατική μάλαξη έδειξε πρωτέα και χλαμύδια.
Ο γιατρός δεν θεώρησε τον πρωτέα ως παθογόνο και μου έδωσε vibramycin για 30 μέρες για τα χλαμύδια.
Τελείωσα την αντιβίωση, ο γιατρός είπε ότι θα χρειαστεί καιρός μέχρι να φτιάξει ο προστάτης.
Τώρα περιμένω, τα συμπτώματα είναι τα ίδια ακόμα.

Από όταν άρχισα να ασχολούμαι με το πρόβλημα έχω διαβάσει εδώ και αλλού άπειρα ιστορικά,σε πάρα πολλούς βρίσκονται χλαμύδια.
Από την άλλη οι περισσότεροι γιατροί λένε ότι δεν προκαλούν προστατίτιδα.
Πολλοί επίσης ελέγχουν τα ούρα για να βρουν μικρόβια, δεν ελέγχουν το σπέρμα ούτε το προστατικό υγρό.
Είχα κάνει εξετάσεις σε ούρα και σε ουριθρικό έκκριμα(γαμάτη εμπειρία) και δεν βρέθηκε τίποτα.

Καλημέρα,
Παράθεση από: PanosK στις 11 Απριλίου, 2017, 12:35:24 ΜΜ
Ο γιατρός δεν θεώρησε τον πρωτέα ως παθογόνο
Μάλιστα. Έχεις πάρει τη γνώμη και άλλων γιατρών για αυτό το θέμα;

ο γιατρός είπε ότι θα χρειαστεί καιρός μέχρι να φτιάξει ο προστάτης.
Τώρα περιμένω, τα συμπτώματα είναι τα ίδια ακόμα.
Πόσο καιρό υπολογίζει, για να ξέρεις και εσύ πόσο να περιμένεις.

Η καλλιέργια σπέρματος μετά από προστατική μάλαξη έδειξε πρωτέα και χλαμύδια.
Από όταν άρχισα να ασχολούμαι με το πρόβλημα έχω διαβάσει εδώ και αλλού άπειρα ιστορικά,σε πάρα πολλούς βρίσκονται χλαμύδια.
Από την άλλη οι περισσότεροι γιατροί λένε ότι δεν προκαλούν προστατίτιδα.
Πολλοί επίσης ελέγχουν τα ούρα για να βρουν μικρόβια, δεν ελέγχουν το σπέρμα ούτε το προστατικό υγρό.
Είχα κάνει εξετάσεις σε ούρα και σε ουριθρικό έκκριμα(γαμάτη εμπειρία) και δεν βρέθηκε τίποτα.
Η εξέταση που πρέπει να γίνεται για προστατίτιδα είναι η καλλιέργεια προστατικού υγρού.
Οι ούρων, σπέρματος, ουρ. εκκρίματος μπορεί να δείξουν μικρόβιο, και σε αυτή την περίπτωση παίρνουμε αντιβίωση, δε δείχνουν όμως από που προέρχεται αυτό, για παράδειγμα μπορεί να είναι στην ουρήθρα και όχι στον προστάτη.
Προσωπικά, επειδή διαβάζω και εγώ ιστορικά, δεν έχω δει 'άπειρα' ιστορικά με χλαμύδια. Τα χλαμύδια θεωρούνται παθογόνο μικρόβιο και πρέπει να αντιμετωπίζονται, ανεξάρτητα αν προκαλούν προστατίτιδα ή όχι. Δεν υπάρχει μονολεκτική απάντηση 'ναι' ή 'όχι' στο αν ένα μικρόβιο προκαλεί προστατίτιδα. Εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως η τοξικότητα του μικροβίου, το μικρ. φορτίο, το ανοσοποιητικό του καθενός κλπ. Όσοι λοιπόν, γιατροί ή σαχλαμαρίσκοι του διαδικτύου, αποφαίνονται γενικά και με απόλυτη βεβαιότητα είτε ότι τα μικρόβια δεν προκαλούν προστατίτιδα, είτε ότι ένα μικρόβιο που βρέθηκε είναι η αιτία όλων των συμπτωμάτων, απλώς παραπληροφορούν.
αυτά από μένα, εύχομαι περαστικά
Χρόνιο, Μυϊκά βασιζόμενο Πυελικό Άλγος.
Ξεκίνησε το 2012, είμαι χωρίς συμπτώματα από το 2016.
Πυροδοτήθηκε από προστατίτιδα, το πρωτόκολλο Wise Anderson με βοήθησε περισσότερο από όλες τις θεραπείες.

#2 21 Απριλίου, 2017, 09:10:49 ΜΜ Τελευταία τροποποίηση: 21 Απριλίου, 2017, 09:20:19 ΜΜ από PanosK
Παράθεση από: evans στις 20 Απριλίου, 2017, 10:35:09 ΠΜ
Μάλιστα. Έχεις πάρει τη γνώμη και άλλων γιατρών για αυτό το θέμα;

Ναι κάποιοι το θεωρούν παθογόνο.

Πόσο καιρό υπολογίζει, για να ξέρεις και εσύ πόσο να περιμένεις.

1 μήνα, αν τα συμπτώματα συνεχιστούν τότε θα ξανακάνω εξετάσεις.
Τα συμπτωματά μου έχουν εξαφανιστεί εδώ και 1 εβδομάδα αλλά το θέμα είναι ότι και πριν την θεραπεία εμφανίζονταν για κάποιο καιρό και μετά εξαφανίζονταν, δηλαδή υπήρχαν περίοδοι που έπινα και με πείραζε και περίοδοι που έπινα και δεν με ενοχλούσε καθόλου όπως και την τελευταία εβδομάδα.

Η εξέταση που πρέπει να γίνεται για προστατίτιδα είναι η καλλιέργεια προστατικού υγρού.
Οι ούρων, σπέρματος, ουρ. εκκρίματος μπορεί να δείξουν μικρόβιο, και σε αυτή την περίπτωση παίρνουμε αντιβίωση, δε δείχνουν όμως από που προέρχεται αυτό, για παράδειγμα μπορεί να είναι στην ουρήθρα και όχι στον προστάτη.
Προσωπικά, επειδή διαβάζω και εγώ ιστορικά, δεν έχω δει 'άπειρα' ιστορικά με χλαμύδια. Τα χλαμύδια θεωρούνται παθογόνο μικρόβιο και πρέπει να αντιμετωπίζονται, ανεξάρτητα αν προκαλούν προστατίτιδα ή όχι. Δεν υπάρχει μονολεκτική απάντηση 'ναι' ή 'όχι' στο αν ένα μικρόβιο προκαλεί προστατίτιδα. Εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως η τοξικότητα του μικροβίου, το μικρ. φορτίο, το ανοσοποιητικό του καθενός κλπ. Όσοι λοιπόν, γιατροί ή σαχλαμαρίσκοι του διαδικτύου, αποφαίνονται γενικά και με απόλυτη βεβαιότητα είτε ότι τα μικρόβια δεν προκαλούν προστατίτιδα, είτε ότι ένα μικρόβιο που βρέθηκε είναι η αιτία όλων των συμπτωμάτων, απλώς παραπληροφορούν.
αυτά από μένα, εύχομαι περαστικά

Έκανα καλλιέργεια σπέρματος μετά από μάλλαξη(που δεν έβγαλε υγρό) από τον "γνωστό" γιατρό του site.
Μου πρότεινε μετά τα αποτελέσματα και τον υπέρηχο να κάνω 35 μαλλάξεις.
Δεν έχω ούτε τα χρήματα, ούτε τον χρόνο, ούτε την όρεξη για μια θεραπεία που μπορεί να μην πετύχει.
Πήγα σε άλλο γιατρό με τον υπέρηχο και τα αποτελέσματα του μικροβιολογικού.
Επειδή είμαι και αρκετά μικρός(25) θέλω να ξέρω τι μου προκάλεσε το πρόβλημα πρώτα από όλα για να μην το ξαναπάθω στα 30 μου ας πούμε αλλά δεν βγάζω άκρη ούτε με τους ουρολόγους ούτε με τους μικροβιολόγους, και για την προστατίτιδα και για τα άτυπα μικρόβια ακούω συνέχεια αντικρουόμενες απόψεις.
Θέλω να κάνω εξέταση άσχετα αν έχω συμπτώματα ή όχι.
Να κάνω καλλιέργεια σπέρματος ή Stamey-Mears;

Γνώμη μου είναι ότι από τη στιγμή που βρίσκονται, τα μικρόβια πρέπει να αντιμετωπίζονται. Πράγματι υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις γιατί απλούστατα υπάρχουν διαφορετικές περιπτώσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται η θεραπεία με αντιβιοτικά να λύνει το πρόβλημα, ενώ σε κάποιες όχι. Στις περιπτώσεις που ο ασθενής έχει πάρει τα αντιβιοτικά που πρέπει (πάντα με συνταγή και παρακολούθηση γιατρού) και το πρόβλημα δε λύνεται, και δε βρίσκει μικρόβια - πυοσφαίρια, τότε είναι απόλυτα φυσιολογικό να υποψιάζεται ότι το πρόβλημά του δεν είναι μικροβιακό, ή μόνο μικροβιακό, αλλά και άλλης φύσεως, ίσως εντερικό (με πολλές παθήσεις του εντέρου να 'παίζουν', από σύνδρομο chron μέχρι εγκολπώματα και σπαστ. κολίτιδα), ίσως μυοσκελετικό (πχ προβλήματα μέσης-σπονδ. στήλης), ίσως νευρολογικό, ίσως κάποια κήλη (πολλά είδη), ίσως σκλήρυνση των μυών της περιοχής λόγω έντασης, ίσως πρόβλημα με τις περιτονίες των μυών, ίσως δεν ξέρω τι άλλο. Για αυτό πάντα πρέπει να γίνεται διερεύνηση. Και πάντα στα πλαίσια της ιατρικής. Ακόμα και αν έχει προηγηθεί μάλαξη προστάτη, οπότε έχουμε περισσότερο προστ. υγρό, στην καλλιέργεια σπέρματος το δείγμα δεν παύει να διέρχεται και από την ουρήθρα, οπότε και πάλι η πιο κατάλληλη εξέταση είναι η stamey.
Πραγματικά δε γνωρίζω γιατί τα συμπτώματα έρχονται και φεύγουν σε πολλούς ομοιοπαθείς. Είναι και δικό μου ερώτημα, δε με απασχόλησε τόσο γιατί σε μένα ήταν σταθερά, κάθε γνώμη και γνώση εδώ δεκτή. Πάντως είναι από τα 'μυστήρια' της πάθησης και δεν έχω διαβάσει μέχρι τώρα κάτι που να το διαφωτίζει.
Χρόνιο, Μυϊκά βασιζόμενο Πυελικό Άλγος.
Ξεκίνησε το 2012, είμαι χωρίς συμπτώματα από το 2016.
Πυροδοτήθηκε από προστατίτιδα, το πρωτόκολλο Wise Anderson με βοήθησε περισσότερο από όλες τις θεραπείες.

Σε περίπτωση που στις εξετάσεις, έστω σε μια απλή καλλιέργεια ούρων, βρεθούν πυοσφαίρια, αυτό αυτόματα αναστέλλει το γεγονός οτι το πρόβλημα είναι ΜΗ μικροβιακό????

evans ευχαριστώ για τα σχόλια, θα κάνω την εξέταση και ανάλογα και με τα συμπτώματα θα προχωρήσω.

Παράθεση από: niklop στις 24 Απριλίου, 2017, 07:53:32 ΜΜ
Σε περίπτωση που στις εξετάσεις, έστω σε μια απλή καλλιέργεια ούρων, βρεθούν πυοσφαίρια, αυτό αυτόματα αναστέλλει το γεγονός οτι το πρόβλημα είναι ΜΗ μικροβιακό????

Έτσι νομίζω αλλά ρώτα τον γιατρό σου καλύτερα.