Γεια σας Σε λίγες μέρες κλείνω 2 χρόνια από τότε που μου έγινε η διάγνωση της χρονιάς προστατίτιδας.Ξεκινησε με κάψιμο στην αρχή και τέλος της ούρησης Η πρώτη γενική ούρων που έκανα εδειξε πολλά πυοσφαιρια.Οι καλλιέργειες ούρων ,σπέρματος και προστατικού υγρού βγήκαν καθαρές.Πλεον οι ενοχλήσεις που έχω ειναιενα ήπιο κάψιμο μετά την εκσπερμάτωση  ,το οποίο διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα καθώς και μικρόενοχλήσεις στο πέος κατά τη στύση.Επισης παρατηρώ ότι μετά το σεξ οι ενοχλήσεις στο πέος μπορείς να κρατήσουν 2 με 3 ημέρες.Πλεον ζω μ αυτό ,το έχω αποδεχτει και αφήνω το χρόνο να δείξει.Θεωρω ότι η ψυχολογία παίζει καθοριστικό ρόλο σ αυτό το σύνδρομο
Τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση ,παρατηρώ ότι όσο δεν το σκεφτομαι με ξεχνάει και αυτό.Χρονια πολλά με υγεία εύχομαι σε όλους σας

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.

Τα πυοσφαίρια είναι φλεγμονή και εφόσον λες ότι οι εξετάσεις ήταν καθαρές, μιλάμε για μη βακτηριακή φλεγμονή. Δοκίμασε, αν βρεις διότι καταργήθηκε από τα συμπληρωματα, σερραπεπταση ή αλλιώς συνταγογραφουμενο brasan. Επίσης, κερσετινη και γενικά αντιφλεγμονώδη διατροφή, τζίντζερ, κουρκουμά κλπ.

Απεικονιστική εξέταση, υπέρηχο/triplex κλπ. δεν έχεις κάνει;

Σπερμοδιαγραμμα;;;

Αγωγή έχεις πάρει;
Αντιβίωση βέβαια δεν ενδείκνυται χωρίς μικρόβιο, αν και λόγω της αντιφλεγμονώδης δράσης που έχει, θα σε βοηθούσε πρόσκαιρα. Αντιφλεγμονώδη χάπια επίσης, αλλά είναι μόνο για 5-7 μέρες και αν δεν έχεις πρόβλημα με στομάχι και καρδιά.

Νερό πίνεις;

Καλησπερα και χρόνια πολλά. Παραθέτω πιο αναλυτικά το ιστορικό μου.
Απο αντιβίωση πηρα αρχικά 1 βδομαδα vibramicin και συνέχισα 2 βδομαδες με ciproxin.
3 μήνες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων,έκανα την πρώτη καλλιέργεια προστατικού υγρού. Βρέθηκαν μόνο 12-15 πυοσφαίρια στα ούρα μετά τη μάλαξη προστάτη. Ο 1ος ουρολόγος μου είπε για χημική φλεγμονή του προστάτη, χωρίς περαιτέρω ανάλυση και να πάρω αντιβίωση.Τότε ξανάπηρα ciproxin για 6 βδομαδες και ήταν η τελευταία φορά που πήρα αντιβίωση.
Ο διακοιλιακος υπέρηχος που έκανα έδειξε ελαφρώς διογκωμένο προστάτη 36cc και ελάχιστες αποτιτανωσεις στην κεντρική ζώνη του. Επίσης πηρα για ένα χρόνο περίπου διαφορά φυτικά σκευάσματα ,κυρίως Serenoa Repens και κερσετίνη,αφού είχα τελειώσει την αντιβίωση. Το Γενάρη του 24, ένα χρόνο μετά την έναρξη των συμπτωμάτων μου, ξαναέκανα καλλιέργεια σπέρματος ,αυτή τη φορά με μοριακή μέθοδο για 11 βακτήρια και ιούς καθώς και spi test (ανιχνεύει την ύπαρξη χλαμύδιων ν στο εσωτερικό των σπερματοζωαρίων). Όλα βγήκαν αρνητικά.Τον Απρίλιο που μας πέρασε κάνω και δεύτερη καλλιέργεια προστάτικου υγρου σε άλλο ουρολόγο.Βγήκε αρνητικη και αυτή με 0-1 πυοσφαίρια.Ο υπέρηχος έδειξε μέγεθος προστάτη 30 cc. αυτη τη φορά.Μου είπε ότι το καλύτερο που είχα κάνει ήταν τα φυτικά σκευάσματα που έπαιρνα και ότι οι ενοχλήσεις στο πέος οφείλονται στις αποτιτανωσεις ,οι οποίες αποτελούν ένδειξη παλιάς φλεγμονής. Σπερμοδιάγραμμα δεν έχω κάνει. Νερό πίνω 1,5 με 2 λίτρα τη μέρα.

Ok, ευτυχώς δεν έχεις πάρει πολύ αντιβίωση σε σχέση με άλλους. Εφόσον δεν βρήκες ποτέ μικρόβιο δεν την χρειάζεσαι.

Η χημική φλεγμονή δεν γνωρίζω τι είναι.

Οι αποτιτανωσεις όντως είναι ένδειξη παλαιάς φλεγμονής, αλλά δεν σημαίνει κάτι. Δεν θα φύγουν ποτέ, αλλά δεν χρίζουν και αντιμετώπισης. Ένας ουρολόγος μου είχε πει ότι μόνο τα ούρα σου να κρατάς, μπορεί να έχεις αποτιτανωσεις.
 Ένας άλλος ουρολόγος μου είχε εξηγήσει τις αποτιτανωσεις ως εξής: αν κοπεις στο δάκτυλο σου, θα τρέξει λίγο αίμα και μετά θα κλείσει η πληγή. Μπορεί όμως στο σημείο εκείνο να μείνει ένα σημαδακι, μια ουλή. Αυτή η ουλή μπορεί να μείνει για πάντα, αλλά δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο δάκτυλο. Το ίδιο ακριβώς είναι και οι αποτιτανωσεις στον προστάτη.
Ο τρίτος είπε κατευθείαν προστατίτιδα και έγραψε αντιβίωση.

Αν θες να κλείσεις τον κύκλο των εξετάσεων, μένει μόνο το σπερμοδιαγραμμα.

Από ότι καταλαβαίνω δεν έχεις καν ενεργή φλεγμονή πλέον.

Θα σου πρότεινα να πειραματιστείς με φυτικά συμπληρώματα τύπου κερσετινης κλπ. Επίσης, ένα άλλο στοχευμένο για τον προστάτη και την μη βακτηριακή φλεγμονή είναι το GRAMINN, που είναι ουσιαστικά γύρη.