4-5 καλλιέργειες που έκανα, μόνο staph aureus έδειξαν κάποιες, με τον γιατρό να είναι κάθετος ότι είναι επιμόλυνση. Λογικό μου ακούγεται γιατί άλλες φορές δεν ανιχνευοταν καθόλου.

Μα στο είπα εσύ δεν έχεις μικρόβιο. Μπορεί να είναι ιδιοπαθής φλεγμονή, μπορεί από το χτύπημα, ή από κάτι άλλο. Ούτε που ακριβώς είναι, αν δεν φανεί σε απεικονιστική εξέταση (υπέρηχο/ μαγνητική).

Για τα πυοσφαίρια όμως τι σου είπε; Τότε σου έδωσε αντιφλεγμονώδη;

Για μη βακτηριακή φλεγμονή, ειδικά στο ουρογεννητικό ή και αλλού, π.χ. τενοντίτιδα ώμου, βοηθάει παρα πολύ η σερραπεπταση. Μπορείς να την πάρεις για πολυ καιρό (όχι μόνο για 5-7 μέρες που είναι τα αντιφλεγμονώδη), αλλά το κακό είναι ότι πλέον δεν πωλείται στα συμπληρώματα διατροφής, παρά μόνο στα συνταγογραφούμενα φάρμακα. Τέτοιο είναι το Brasan.

@john_55 δεν κάνεις αλλο ενα πλήρες σπερμοδιάγραμμα? Καλά σε γενικές ήταν και τα δύο αλλά τα πυοσφαίρια δείχνουν φλεγμονή. ΤΟΤΕ. Σήμερα τι γίνεται? Υπάρχει ακόμα αυτή η φλεγμονή?

Όπως είπε και ο @Algos στο "κύκλωμα" σπέρμα είναι πιο "απομονωμένη" η εικόνα. Δεν είναι ούρα ούτε αίμα.

Αιτία της ΤΟΤΕ φλεγμονής: Άγνωστη. Και ίσως να μην την μάθεις ποτέ. Το μόνο που σε ενδιαφέρει σήμερα είναι ΣΗΜΕΡΑ τι γίνεται.

Για τα πυοσφαίρια δεν μου είπαν τίποτα κανείς εκτός από εκείνον που μου είπε ότι έχω χρόνιο πυελικό άλγος/μη βακτηριακή προστατίτιδα, ότι είναι ένδειξη για την πάθηση αν θυμάμαι καλά. Τις εξετάσεις τις είδαν αρκετοί γιατροί χωρίς να σχολιάσουν τα πυοσφαίρια. Αντιφλεγμονώδη πήρα πριν κάνω σπερμοδιάγραμμα.  Για την σερραπεπταση τι ειδικότητα γιατρού μπορεί να μου την γράψει και με ποια αιτιολογία να του την ζητήσω;
Έχω σημερινά αποτελέσματα από σπερμοδιάγραμμα:
Όγκος: 4ml
Αριθμός σπερματοζωαρίων: 48.900.000
Πυοσφαίρια: 7-8
Ερυθρά:0-1
Κύτταρα σπερματογένεσης: 8-10
Κινητικότητα 1η, 2η και 4η ώρα για ταχεία βραδεία νωθρή κίνηση και ακίνητα με την σειρά είναι:
23,20,18
18,17,15
10,8,6
49,55,61
Παίζει ρόλο για τα πυοσφαίρια το libeprosta? Έπαιρνα 1-2 την ημέρα και 2 μέρες πριν την εξέταση δεν πήρα. Αυτός ο αριθμός των πυοσφαιρίων δείχνει ενεργή φλεγμονή ακόμα. Μαγνητική τομογραφία κάτω κοιλίας είχα κάνει, νομίζω περιλαμβάνει τον προστάτη αλλά δεν έδειξε κάτι.
Σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση!

Σερραπεπταση λογικά ουρολόγος και ορθοπαιδικός, για πόνο μαλακών μορίων και τενοντίτιδες/αρθρίτιδες αντίστοιχα. Ίσως και παθολόγος, δεν ξέρω.
Ψάξε στο skroutz μήπως έχει ξεμείνει τίποτα. Εγώ είχα πάρει της viogennesis.

Το libeprosta δεν το ξέρω, αλλά μάλλον για μείωση φλεγμονής στο έδωσαν, οπότε απίθανο να αυξάνει πυοσφαίρια.
Συνταγογραφουμενο είναι; Τι περιέχει;

#20 07 Φεβρουαρίου, 2025, 11:51:03 ΠΜ Τελευταία τροποποίηση: 07 Φεβρουαρίου, 2025, 02:38:40 ΜΜ από john_55
Serenoa repens περιέχει το libeprosta και είναι το μοναδικό (μάλλον) που δεν πωλείται online ως συμπλήρωμα διατροφής. Σκέφτηκα μήπως αυτό μειώνει τα πυοσφαίρια.
Αυτός ο αριθμός πυοσφαιριων 7-8 στο σπέρμα δείχνει φλεγμονή ακόμη;

Απ'ότι είδα είναι για την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη και μείωση φλεγμονής. Οπότε λογικά θα μειώνει τα πυοσφαίρια.
7-8 νομίζω ότι δείχνει ακόμα φλεγμονή. Δεν ξέρω ακριβώς και τα όρια όμως.

Πόσες μέρες αποχή είχες πριν το σημερινό?

Κανονικά τα πυοσφαίρια πρέπει να είναι (όπως όλα) σύμφωνα με τα όρια που ορίζονται από δίπλα τους. Αλλά ναι, πρέπει να είναι 0-1/0-2 οπότε κάτι γίνεται. Ο αριθμός έχει ανέβει αισθητά, να καταλάβεις πολύς κόσμος από εμάς "χαίρεται" αν βλέπει πάνω από 10 εκατομμύρια ;) Περίεργο που δεν απασχόλησε κανένα γιατρό....

Αν υπήρχε πρόβλημα σε όρχεις κλπ, αυτό το νούμερο θα ήταν πολύ μικρότερο. Το προηγούμενο σπερμοδιάγραμμα ήταν τουλάχιστον 1 χρόνο πριν, σωστά?

Υπάρχει ενδεχόμενο να μην είναι 100% εγκυρος ο αριθμος πυοσφαιριων.

Κυριακή έως Τετάρτη ήταν η αποχή. Πέμπτη πρωί έδωσα το δείγμα. Δεν αναφέρει όριο πυοσφαιρίων το διαγνωστικό που έκανα την εξέταση. Για τον αριθμό των σπερματοζωαρίων αναφέρεσαι; Η κινητικότητα βέβαια μου φαίνεται κάπως χαμηλή αλλά πραγματικά δεν με απασχόλησε αυτό το θέμα. Δηλαδή λες γίνομαι μπαμπάς όποτε θελήσω! :)  :) . Στους γιατρούς έλεγα ένα κατεβατό από συμπτώματα και ίσως χανόντουσαν, τι να πω. Πάνω από ένα χρόνο ήταν τα προηγούμενα σπερμοδιαγράμματα, σχεδόν δύο έτη. Πλέον με τον πόνο να είναι μόνο στην βουβωνική περιοχή και σε συνδυασμό με τα πυοσφαίρια υποθέτω κάτι συμβαίνει εκεί , αν υπάρχει φλεγμονή εκεί θα είναι και για αυτό με ενοχλεί. Αλλά δε βλέπω φως, υπέρηχο εκεί μου βάλανε και τον προστάτη τον είδανε τόσα μάτια. Βλέπουν φλεγμονές αλλά μου είπαν παλιές.

Κανονικα λενε 5 μερες αποχη.

Βεβαια τα στρογγυλα κυτταρα=ανωριμα σπερματοκυτταρα+ πυοσφαιρια, οποτε ισως και τα πυοσφαιρια (ή απλοικα καποια απο αυτα) να φαινονται στη λαθος κατηγορια.

Με 49εκ. γινεσαι μπαμπας ανετα!

Με την διαφορα ότι: Τώρα που βλεπεις πυοσφαιρια στο σπέρμα, το κατι γινεται, περιορίζεται στο συγκεκριμενο "κυκλωμα", απο όπου μπορει να προερχεται και η σχετικα χαμηλη κινητικοτητα.

Μπορεις να πεις με βεβαιότητα, ότι σχετικα με τον πόνο χαμηλα στην κοιλια, δεν εχεις κανει καμια αλλαγη σε τροπο ζωης που να την δικαιολογει? Πχ να καθεσαι στραβα γιατι πονας?

Η αλλαγή που έκανα είναι ο περιορισμός μου στις δραστηριότητες λόγω του πόνου. Ναι, μπορώ να πω με σιγουριά ότι δεν έκανα κάποια αλλαγή για να "πιαστώ" στην περιοχή. Νιώθω λες και υπάρχει κάποιο μικρόβιο και προκαλεί αυτού του είδους τον πόνο, την διαφορά στην ούρηση ( δεν μπορώ να βάλω δύναμη στα ούρα), εμένα και τα ούρα μου φαίνονται διαφορετικά ( δεν θα σκουρηνουν ακόμα και αν δε πάω για ώρες στην τουαλέτα όπως συνέβαινε παλιά, ούτε το πρωί είναι ιδιαίτερα σκούρα, χωρίς να πίνω υπερβολικό νερό)και περίεργο αίσθημα ούρησης.

ενα ενα.

"Νιωθω λες και υπάρχει καποιο μικροβιο..."...... Θα σε προκαλέσω. Που το ξερεις? Το βρηκες σε εξεταση? Ειδες κανένα μικροβιο? Οχι. ΑΡΑ. Σταματα να κανεις ΚΑΚΟ στον εαυτο σου για αρχη. Απάντηση υπάρχει οπως επισης και λυσεις. Οτι δεν τα βρηκες ακομα, δεν σημαινει τιποτα. ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.

Πονας λοιπον, συγκεκριμενα.

1. Κατω απο τον αφαλο.
2. Χαμηλα στη μεση? Που ακριβως? Ποσο χαμηλα?
3. Ορχεις?

Το μικρόβιο το ανέφερα για να αποτυπώσω το είδος της ενόχλησης. Από την ενασχόληση μου με τον αθλητισμό έχω χτυπήσει αρκετές φορές, δεν πονάω λες και χτύπησα ή είναι μυϊκό, είναι κάποιο νέο είδος πόνου/ενόχλησης για εμένα. Πονάω κάτω από τον αφαλό. Έβαλα τα τέσσερα δάχτυλα μου ενωμένα κάτω από τον αφαλό και ο πόνος είναι πιο κάτω από αυτά τα δάχτυλα, από εκεί που τελειώνει η κοιλίτσα  :D  και σε  και πάνω από τα γεννητικά όργανα πονάω. Ελπίζω να έγινα λίγο κατατοπιστικός.

Υπάρχει και ο αντανακλαστικος πόνος. Ειδικά όταν νιώθεις πόνο/βάρος κάπου στον όρχη, αλλά δεν ξέρεις που ακριβώς. Π.χ. πέτρα στα νεφρά μπορεί να αντανακλά πόνο σε όρχη.

Για το σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών που σου έγραψα, τι λες? Το έχεις αποκλείσει?

χαιρομαι που καταλαβαινομαστε ;)

κοιτα. μιλαω για μενα και για αρκετους που εχω συναντησει στο φορουμ και εκτος.

Μας ηταν δυσκολο στα αρχικα σταδια να ορισουμε τον πονο. Οταν σιγα μαθαινεις οτι τσιμπημα, τσουξιμο, γδαρσιμο, καψιμο, σφιξιμο, μπαλακι γκολφ κλπ κλπ κλπ μπορει να σημαινουν και διαφορετικα πραγματα για τον ουρολογο που θα αφιερωσει τον χρονο να το ψαξει, τοτε προσπαθεις να καταλαβεις.

Να ορισεις τα συμπτωματα. Ειναι δυσκολο, δεν ειναι ενα δοντι που ποναει με εναν απο 2-3 συγκεκριμενους τροπους. Η στην τελικη τον οδοντιατρο δεν τον ενδιαφερει πως πονας, το βλεπει μπροστα του οτι το δοντι ειναι χαλασμενο και ξερει ακριβως τι πρεπει να κανει.

Επισης, σε παρα πολλες περιπτωσεις ο "φοβος του πονου" μπορει να σε κανει να αλλαξεις συνηθειες χωρις καν να το καταλαβεις. Να καθεσαι λαθος, να κοιμασαι λαθος. Να περπατας λαθος. Και αυτα μετα απο καιρο να δημιουργουν σχεδον απο μονα τους συμπτωματα.

Εχεις κανει πολλες εξετασεις και τα ευρηματα ηταν αμελητεα.

Αρα.

Νουμερο 1. Ηρεμησε.

Νουμερο 2. Ηρεμησε κι αλλο.

Μετα απο αυτο, υπαρχει μηπως μια μικρη μειωση στα συμπτωματα? Αν ναι, εισαι σε καλο δρομο.

Οι επαφες σου πως ειναι? Εχεις σχεση?