ΠαράθεσηΑπό Admin: παραθέτουμε εδώ το ιστορικό του χρήστη Mevius, το οποίο δημοσιεύτηκε στο θέμα Νηστειοθεραπεία. Συνέχεια στη συζήτηση και άλλες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εκεί.

Παράθεση από: maevius στις 09 Δεκεμβρίου, 2012, 03:10:41 ΜΜ
Αρχικα χαιρετισμους σε ολα τα παιδια που υποφερουν απο το προβλημα μας και να ζητησω συγγνωμη απο ολους γιατι δεν εχω γραψει ακομα για μια μεθοδολογια που ακολουθω εδω και ενα διαστημα. Επισης θα γραψω μια μικρη ανασκοπηση της πορειας που εχω ακολουθησει, για οσους ειναι καινουργιοι στο θεμα και τωρα ξεκινησαν τον Γολγοθα τους (ελπιζω να μην ξεφυγω σε εκταση).

Τα συμπτωματα μου:Εδω και δεκα χρονια πονοι στη μεση, πρώορη εκσπερμάτωση, μυκητιασεις μια φορα το χρονο και παροδικα ουρολοιμωξεις.Χριστουγεννα του 2010:οτι πονος υπαρχει στην πυελικη χωρα, πονοι στους ορχεις, πονοι στην ουρηθρα, τσουξιματα, χλαμυδια στα ματια κτλ.

Ξεκινησα Μαρτιο του 2011 θεραπειες στον Ακατανόμαστο και ειδα κατευθειαν θεαματικη βελτιωση των συμπτωματων (οπως εχω γραψει και στο εκει blog).Και ενω στα 2 αυτα χρονια το προβλημα μου ειχε σαφεστατα βελτιωθει, καθε φορα μετα απο τις θεραπειες, μετα απο ενα διαστημα 2 περιπου μηνων ειχα καθε φορα καποια επαναφορα των συμπτωματων. Αυτο που λεμε με ολα τα παιδια δεν ημουν 100% καλα.

Ολο αυτο τον καιρο προσπαθουσα να σκεφτω για πιο λογο επαθα προστατιτιδα. Και κατεληξα οτι ολες οι εξηγησεις που εχουν δωσει τα παιδια και η βιβλιογραφεια ειχαν βαση (τουλαχιστον σε εμενα). Ειχα μικροβια (χλαμυδια και εντεροκκοκο αποδεδειγμενα) και νευρομυικα προβληματα (πονοι στην μεση συνεχεια).Ολο αυτο το διαστημα πραγματικα πιστευα οτι υπαρχει κοινος παρανομαστης πισω απο αυτα τα δυο και προσπαθουσα να βρω οχι γιατι ειναι προβληματικος ο προστατης μου, ουτε για πιο λογο τα μικροβια μπηκαν στον οργανισμο μου.
Εψαχνα να βρω γιατι δεν αντεδρασε και δεν τα αντιμετωπισε ο οργανισμος μου, οπως σε ολους τους "υγιεις ανθρωπους".Γιατι εγω το επαθα και καποιοι αλλοι οχι.

Μετα απο πολυ ψαξιμο καταλαβα οτι παιδια υπαρχει αυτος ο παρανομαστης. Λεγεται ΕΝΤΕΡΟ. Στο συμπερασμα αυτο κατεληξα απο δυο γεγονοτα και καθημερινη παρατηρηση του εαυτου μου:

Πρωτον για οσους γνωριζουν τον Τερι (a friend from America), ειχαμε κανει μια κουβεντα πανω στην διατροφη που πραγματικα με αφησε αφωνο περσι το καλοκαιρι (2011). Πχ ποσοι γνωριζουν οτι την χολυστερινη την παραγει ο οργανισμος για να ρεφαρει τα αυξημενα επιπεδα ινσουλινης? Οποτε αν καποιος εχει χολυστερινη (οπως ειχα εγω) δεν πρεπει να κοψει τα λιπη και ολα τα ακυρα που λενε οι τσοπανηδες-γιατροι αλλα να ελεγξει πρωτα την ζαχαρη που κυκλοφορει στον οργανισμο του (ζαχαρη πχ γινονται οι υδατανθρακες που τρωμε σε ποσοστο περισσοτερο απο αυτο που χρειαζομαστε).Απλα να σας πω οτι σε ελαχιστο διαστημα που απλα εκοψα τους υπερβολικους υδατανθρακες, ως δια μαγειας ειχα χολεστερινη 190 απο 240 που ειχα σταθερα εδω και 5+ χρονια.

Δευτερον.Εχω ενα γνωστο που ειχε φοβερο προβλημα στο εντερο (εβγαζε πολυποδες συνεχεια και ειχε κανει ενα καρο εγχειρησεις).Υπαρχει ενας παθολογος - διαιτολογος στην Αθηνα που λέγεται Παπαγιανοπουλος http://www.bis.gr/nist/index.php και εχει γραψει 2 βιβλια πανω στο θεμα λειτουγιες του εντερου. Ο γνωστος μου με την μεθοδολογια του εγινε καλα και δεν εχει ξαναπαει σε γιατρο.. Οποτε μετα την τελευταια επισκεψη στον Ακατανόμαστο (μενω εκτος Αθηνας), πηγα και σε αυτον.

Περιληπτικα τι μου ειπε: (ps Στις περιγραφες και στις σκεψεις απλα αναπαραγω τις κεντρικες ιδεες, και ισως κατι να εκφρασω λαθος, οποτε μπορειτε απλα να δειτε τα βιβλια. Επισης ο γιατρος δεν εχει ιδεα οτι εγω κανω αυτα τα σχολια εδω και ισως επρεπε να τον ενημερωσω οτι postaro καπου την θεραπεια του, αλλα απλα κανουμε μια κουβεντα, ουτε διαφημιση ουτε τιποτα.)

Το ανοσοποιητικο το οριζει κυριως η λειτουργια του εντερου και σε τι κατασταση ειναι το εντερο. Αυτο γιατι εκει μεταβολιζονται οι τροφες. Μπορει να τρως πολυ παραπανω απο τις ουσιες που χρειαζεται ο οργανισμος αλλα αν δεν λειτουργει καλα το εντερο δεν τις μεταβολιζεις. Το αποτελεσμα ειναι χαμηλο ανοσοποιητικο, μολυνσεις , μηκυτες κτλ. Η διαδικασια επεξεργασιας της τροφης εχει δυο σταδια:το σταδιο της απορροφησης και το σταδιο της αποβολης. Στο πρωτο απορροφαει ο οργανισμος τις ουσιες που χρειαζεται, στο δευτερο αποβαλει τις ουσιες που δεν χρειαζεται (τοξινες).Καποιος που ειναι πολυ αδυναμος συνηθως εχει προβλημα στην απορροφηση, ενω καποιος που ειναι χοντρος εχει συνηθως προβλημα στο σταδιο της αποβολης (δηλ των τοξινων). Οι αλλοι? Οπως εγω? Μπορει και στα δυο.Δεν εχει καμια σημασια αν εισαι πολυ χοντος, πολυ λεπτος κτλ για ενα λογο. Αυτος λεγεται ιδιοσυγκρασια του ανθρωπου και ιδιατερα χαρακτηριστικα.

Ο συγκεκριμενος γιατρος προτεινει (μπορειτε να την δειτε στο site http://www.bis.gr/nist/index.php ή και στα βιβλια του που ειναι πολυ αναλυτικα). α)πληρη αποχη απο οποιοδηποτε φαρμακο β) μια ιδιαιτερη μορφη νηστειας σε 8-9 σταδια για αποτοξινωση του οργανισμου. πχ α) σταδιο λιγο φαγητο, β) πιο λιγο, γ) καθολου για 1,2 μερες, δ)παλι λιγο ) κτλ και στο τελος κανονικα γευματα (παντα μακρια απο τηγανιτα,αναψυκτιτα, ζαχαρη ktl) και κραταει 1 ως 3 μηνες αναλογα την περιπτωση και την δουλεια που κανεις.
Σε αυτη την περιοδο θελει απιστευτα πολυ υπνο και οσο λιγοτερα υγρα μπορεις. Ο λογος ειναι οτι με αυτη την μεθοδολογια θα "ξυπνησει" ο οργανισμος, θα αποτοξινωθει, και θα αντιμετωπισει μονος του τις μολυνσεις και τις φλεγμονες. Βασικο ειναι οτι ολη μα ολη η διαδικασια επαναφορας και αυτοδιορθωσης του οργανισμου γινεται το βράδυ όταν κοιμόμαστε και την κάνει ο οργανισμός. Η προσπαθεια του ασθενη θα πρεπει να ειναι σε μια κατευθυνση: Να χωνευει!οσο απιστευτο και απλο ακουγεται αλλο τοσο θαυματουργο ειναι. Μεγαλα διαστηματα αναμεσα στα γευματα, οχι υγρα πριν και μετα το φαγητο, οχι υπνο μετα το φαγητο και το βασικοτερο να εχεις ήδη χωνεψει πριν πας για υπνο το βραδυ. Επισης ο γιατρος εχει μια φοβερη αναλυση και σκεψη στο πως συνδεονται το πεπτικο με το νευρικο και το αναπνευστικο(!) συστημα. Ο οργανισμος ολη την μερα ασχολειται στο να ολοκληρωσει τα δυο στάδια επεξεργασίας τροφών: της απορροφησης και της αποβολης. Και σε αυτο συμμετεχουν ολα τα συστηματα: αν κατι δεν παει καλα στο ενα, επηρεαζει αμεσα τα αλλα. Πως θα καταλαβετε σε τι κατασταση ειναι το πεπτικο σας? Απλα παρατηρηστε τον εαυτο σας. Οταν τρωτε το βραδυ κοιμαστε ανετα το βραδυ? Το στομα σας ειναι σε καλη κατασταση (πχ αφτρες, βρωμαει κτλ)? Τα κοπρανα μυριζουν εντονα? Εχετε αιμοραιδες? Τοτε πιθανοτατα εχετε προβλημα στην επεξεργσια των τροφων και στο εντερο (και δικο μου σχολιο) και πιθανον να ειστε υποψηφιος προστατιτιδοπαθης.

Η κατασταση μου και παρατηρησεις πανω στον ευατο μου: Πραγματικα πιστευω οτι ο λογος που επαθα προστατιτιδα δεν ειναι οτι πηγα με μια γυναικα και κολλησα μικροβια. Ειναι οτι το ανοσοποιητικο μου δεν λειτουργησε και δεν ηταν σε θεση να αντιμετωπισει τιποτα. Επισης νομιζω οτι οι μαλαξεις κανουν καλο και αντιμετωπιζουν μεν το προβλημα σε καποιες περιπτωσεις, αλλα μονο παροδικα και οτι μετα απο λιγο ξαναεμφανιζεται η προστατιτιδα. Ο λογος ειναι οτι ναι μεν εκεινη την στιγμη οι αντιβιωσεις κανουν δουλεια, αλλα ριχνουν τοσο πολυ το ανοσοποιητικο που στην ουσια προετοιμαζουν την επομενη προστατιτιδα.Γιατι το ριχνουν?Γιατι διαλυουν στην κυριολεξια την χλωριδα του εντερου. Το αποτελεσμα στο αμεσως επομενο διαστημα ειναι  πολυ ευαλωτο το ανοσοποιητικο και τσουπ καινούργια προστατίτιδα. Επίσης την συμπτωματολογία του κακού εντέρου περιττό να σας πω ότι την είχα όλη..

Οι αλλαγες που εχω κανει και παιδια οχι μονο ειμαι τελειως ασυμπτωματικος, αλλα εχω επανελθει σε κατασταση που ημουν 18 χρονων. 1) Δεν τρωω το βραδυ.(Τελευταιο γευμα προσπαθω να ειναι μεχρι τις 19.00). 2) Οταν γυριζω το μεσημερι δεν τρωω, κοιμαμαι καμια ωρα και τρωω μετα (σε επιπεδο να μην νιωθω χορτασμενος, μειωσα δηλαδη τις μεριδες). 3) Εχω κοψει οσο μπορω την σαβουρα. 4) Το πρωινο μου εχει φρουτα. 5) Εχω μετριασει τον καφε (ειχα παρατηρησει εδω και καιρο οτι μου φερει διαφορα φαινομενα). 6) Επειδη ειναι βασικο οτι ολη η επαναφορα και αυτο ιαση γινεται οταν κοιμομαστε, προσπαθω απλα να κοιμαμαι οσο πιο πολυ μπορω.(κοιμαμαι νωρις- ξυπναω νωρις, και μια ωρα το μεσημερι υπνο) 7) Εχω βαλει το περπατημα και το ποδηλατο στην καθημερινοτητα μου και αποφευγω το αμαξι-γραφειο. (Νευρικο και πεπτικο συστημα πανε μαζι, αποφυγη της καθιστικης ζωης βελτιωνει και τα 2 και βελτιωση του ενος οδηγει σε βελτιωση του αλλου).

Το αποτελεσμα;Παιδια ειμαι τελειως ασυμπτωματικος, και το πιο περιεργο ειναι οτι εχω την διπλασια ενεργεια!(Με την μιση ισως τροφη απο πριν) και επιπλέον ουτε μυκητες, ουτε τιποτα..! Δεν εχω κανει ακομα την μεθοδολογια του γιατρου (πρεπει να γινεται μονο σε διαστηματα που εισαι σχετικα χαλαρος) και θέλει πολυ υπνο, αλλα μονο αυτα που σας ειπα. Ειμαι πολυ περιεργος να δω και τα αποτελεσματα σε παιδια που ειχαν και αλλα προβληματα οπως πχ θεματα στυσης. Ενα σχολιο ειναι οτι η μεθοδολογια αυτη πιθανων να μην βρισκει σε ολους εφαρμογη γιατι μπορει να υποβοσκουν και περαιτερω παθολογικα αιτια,αλλα πραγματικα παρατηρηστε τον εαυτο σας και δωστε του μια ευκαρια να κανει αυτος την αυτοιαση του..

Πριν 2 χρονια δεν πιστευα οτι θα εγραφα οπουδηποτε οτι ειμαι ασυμπτωματικος απο την ιστορια της προστατιτιδας και οτι θα ημουν και ο πρωτος αναμεσα σε εκατονταδες  που ταλαιπωρουνται..Και παλι ειλικρινεις χαιρετισμους στα εκατονταδες παιδια που γνωρισα μεσα στο therapy group!

Γεια σε όλους και καλή σεζόν σε όλους τώρα που το καλοκαίρι μας άφησε.

Τελευταία φορά που είχα γράψει στο blog νομίζω ήταν Απρίλιο. Με πολύ χαρά θα σας γράψω ότι πλεόν έχω και επίσημα 1 χρόνο τελείως ασυμπτωματικός αφού τελευταίες μικροενοχλήσεις είχα τον προηγούμενο Αύγουστο.Όλο το ιστορικό μου και η μεθοδολογία που ακολουθώ βρίσκεται αναλυτικά στο post Είδη θεραπείας->Νηστειοθεραπεία. Υπενθυμίζω ότι δεν την έχω εφαρμόσει 100% (πχ ξηρασία), αλλά έχω αλλάξει ριζικά την διατροφή μου, τις διατροφικές μου συνήθειες και την καθημερινότητα μου. Συμφωνώ απόλυτα με post όπως του Φοίβου, Μύκητες Candida Albicans (καντιντιαση), η οποία είναι μια σοβαρή ασθένεια που δείχνει λάθος χημική ισορροπία του οργανισμού και την οποία συμπληρώνω ορίζουν κατά ένα τεράστιο βαθμό οι λειτουργίες του εντέρου.  Πιστεύω πως κατά 99,99% την προστατίτιδα την έπαθα από την άθλια-φλεγμονώδη κατάσταση του εντέρου μου και η λειτουργία του έχει άμεση σχέση με την νευρομυική λειτουργία όλης της πυελικής περιοχής.

Η κατεύθυνση που ακολουθώ συνοπτικά είναι:
- σταμάτησα να ασχολούμαι με τον προστάτη, αντιβιώσεις, μαγικά φάρμακα κτλ. και επικεντρώθηκα στο έντερο:
- προσπαθώ όσο μπορώ να ξεκουράζομαι και να κοιμάμαι καλά,
- φρούτα και λαχανικά σε καθημερινή βάση,
- τσάι σε καθημερινή βάση,
- με πολύ μέτρο οι καφέδες/αλκοόλ,
- έκοψα μαχαίρι την σαβούρα,
- με πολύ μέτρο υδατάνθρακες (καθόλου ψωμί, τοστ κτλ)
- με πολύ μέτρο τα γαλακτερά (τρώω μόνο γιαούρτι και προσπαθώ κεφιρ (τι αηδία ειναι αυτή?) )
- μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στα γεύματα (5,6 ωρες+) και
- περπάτημα ποδήλατο σε καθημερινή βάση.

Λεπτομέρειες υπάρχουν στο αντίστοιχο post. Να μην το ματιάσω δεν έχω την παραμικρή ενόχληση και η ζωή μου έχει επιστρέψει σε απολύτα φυσιολογικά επίπεδα :). Επίσης δεν είχα ποτέ πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας, είχα όμως πρόωρης εκσπερμάτισης, η οποία με έχει αφήσει και αυτή μαζί με όλα τα υπόλοιπα συμπτώματα (αίμα στα κόπρανα, ατονία,κτλ) που συνοδεύουν και αυτά την προστατίτιδα.

Μην τα παρατάτε. Ηρεμία - Ψυχραιμία και πίστη για την επιτυχία. Αν δεν το πιστέψετε ότι θα απαλλαχτείτε, θα ανεβαίνετε κάθε μέρα ένα Γολγοθά γιατί εκτός από το κέρατο το βερνικομένο της προστατίτιδας θα παλεύετε καθημερινά και με τον εαυτό σας.

ps. προς Μαβρίλους: κατούρησα και στην θάλασσα φέτος :).

Μπράβο Maevius χαίρομαι πολύ για σένα!!
Η σύνδεση εντέρου με τις ενοχλήσεις στην πυελό με απασχολεί και εμένα καιρό τώρα. Με δίαιτα πρόσφατα κατάφερα να καταπολεμήσω προβλήματα στο έντερο που είχα παλαιότερα καθώς είχα αυτοάνοσο το οποίο μεταλλάχθηκε σε σπαστική κολλίτιδα. Αλλά ενώ περίμενα η βελτίωση αυτή να αντανακλά και στα συμπτώματα του πυελικού άλγους, αυτό δεν έγινε.
Είναι δύσκολο να το εξηγήσω άλλα όταν έχω έντονους νευρομυικούς πόνους σε προσαγωγούς, γλουτούς και κοιλιά, κάνοντας μασάζ στην κοιλιά νιώθω ότι εκεί βρίσκεται η πηγή των πόνων. Επίσης οι πόνοι αυτοί βελτιώνονται θεαματικά μετά την κέννωση πράγμα που ενισχύει την άποψη οτι το έντερο παίζει ρόλο (η εξήγηση που είχα ακούσει απο κάποιον ουρολόγο ότι πιέζεται ο προστάτης όταν είναι κάποιος δυσκοίλιος δεν με πείθει).   
Επιπλέον έχω παρατηρήσει οτι όταν τρώω χωρίς να πεινάω, επειδή ας πούμε έχω σχολάσει απο τη δουλειά και
"πρέπει" να φάω παρατηρώ εντονότερους πόνους, το ίδιο και όταν ενδίδω στη λαιμαργία μου και τρωω μεγάλες ποσότητες φαγητού άσχετα αν αυτό μπορεί να μην είναι ανθυγειινό.
Φίλε Maevius νομίζω ότι θα ακολουθήσω πιο σοβαρά την μέθοδο που προτείνεις και πιστεύω οτι είναι αυτό το κομμάτι του παζλ που μου λείπει. Μεχρί τώρα με απασχολούσε πολύ ΤΙ τρώω και με έχει βοηθήσει. Είναι θέμα όμως και το ΠΟΤΕ τρως. Maevius respect φίλε . Το timing σε αυτό το φόρουμ νιώθω πάλι οτι με βοηθάει για άλλη μια φορά.

προς admins ξέρω τι σκέφτεστε πως αυτό το post αυτο θα μπορούσε να μπει και στο ιστορικό μου, αλλά δεν πειράζει.

Υ.γ και εγώ κατούρησα στη θάλασσα φέτος!!!!
Εμφανιση στα  23.Συχνουρία, κάψιμο στην ούριση, πόνος στην εξπερμάτιση, πιάσιμο-πόνος σε όρχεις,μούδιασμα-πόνος σε πυελική περιοχή και προσαγωγούς, πόνοι σε μέση,αδυναμία διατήρησης στύσης,δυσκοιλιότητα (όλα με εξάρσεις-υφέσεις),σήμερα εφαρμογή ασκήσεων με διατάσεις,μασάζ,αναπνοές,διατροφή.

Mπραβο ρε ´συ !
Μπραβο ,πολύ χαίρομαι !!!!

Υ.γ. κατουρησα ΚΑΙ ΕΓΩ φέτος στην θάλασσα ετσι για το γαμώτο και 2 φορές μαλιστα !!!
Εμφάνιση στα 28-29.Καψίματα,γδαρσίματα,διακοπές στην ούρηση.Πόνος στο περίνεο ,τσούξιμο μετά/κατά την εκσπερμάτιση.Συχνουρίες.Παροδικά στυτικά προβλήματα,δύσκολη εκσπερμάτιση ,υδαρή,ολιγοσπερμία παροδική και που και που στεγνή.Πόνοι χαμηλά στην μέση.Αντιμετωπίστηκε ως σήμερα με πολλαπλούς τρόπους και πάμπολλα αντιβιοτικά κτλ . Σήμερα είμαι όπως ήμουν  πριν βρεθώ στην πάθηση ,είμαι καλά και   είμαι θεραπευμένος ,έπρεπε να αλλάξω πολλά και να κόψω ακόμα πιο πολλά .

εγω που κατουρούσα ΣΥΝΕΧΕΙΑ οσες φορες έμπαινα στην θάλασσα γιατι δεν έγινα καλά?
Εμφανιση συμπτωματων 28 ετων.Τσουξιμο στην ουρηση,κατα την οφοδευση εκκριμα προστατικου υγρου,πεσμενη libido,στ.δυσλειτουργεια,συχνοουρια,νυχτουρια,αλγος στο περινεο. Τροποι θεραπειας:τόνοι αντιβίωσης,βοτανα,προστατικες μαλλάξεις.Πλεον:συχνο τρεξιμο,και μαλλάξεις με wand.Ξεκίνημα ομοιοπαθητικης 12/06/2013 .

Το σχόλιο το έκανα επειδή ακόμα και από ουρολόγο άκουσα ότι μπορεί να έπαθα προστατίτιδα επειδή κατουρούσα στην θάλασσα..
Προς θεού, πλάκα κάνουμε δεν είπαμε ότι είναι μέρος της λύσης το κατούρημα στην θάλασσα...  ;)

το ξερω maevius το ιδιο ειχε ειπωθει απο τον Ακαταν.Αφου αστειευόμενοι λέγαμε οτι θα μπαίνουμε στην θάλασσα με καπότα. 8)
Εμφανιση συμπτωματων 28 ετων.Τσουξιμο στην ουρηση,κατα την οφοδευση εκκριμα προστατικου υγρου,πεσμενη libido,στ.δυσλειτουργεια,συχνοουρια,νυχτουρια,αλγος στο περινεο. Τροποι θεραπειας:τόνοι αντιβίωσης,βοτανα,προστατικες μαλλάξεις.Πλεον:συχνο τρεξιμο,και μαλλάξεις με wand.Ξεκίνημα ομοιοπαθητικης 12/06/2013 .

Δύο σχόλια μόνο για τα όλα τα παραπάνω. Όλη αυτή την χρονιά έχω δείξει απίστευτη πειθαρχία στο θέμα διατροφή στα διαστήματα που τρώω και σε αυτά που τρώω αλλά και στο νερό που πίνω  (πχ έχω ξεφύγει μόνο μια βδομάδα που έκανα μετακόμιση και αναγκαστικά έτρωγα ότι να είναι και όπως να ειναι). Δεν είναι και που το κάνω σποραδικά αλλά πλέον μου εχει γίνει τρόπος ζωής και ειναι η καθημερινότητα μου.

Επίσης νομίζω ειναι πολύ βασικό να ξαναπώ ότι δεν εχω ξαναπάρει κανένα απολύτως φαρμακο αντιβίωσεις, αντιφλεγμονώδη, αντιμυκητισιακά κτλ. (καμιά ασπιρίνη οταν ειμαι για κρύωμα).

Μια πρόταση προς τους admins, δεν ξέρω αν θα ήταν καλύτερο όλα τα θέματα που αφορούν την διατροφή και το έντερο (πχ Παλαιοληθηκή, γλουτενη, νηστεοθεραπεια κτλ) να μπουν κάπως μαζί, γιατί ουσιαστικά νομίζω αφορούν παρόμοια (αν οχι την ίδια πολλές φορές) προσέγγιση.
Ενναλακτικά όποιος διαβάζει περί νηστειοθεραπείας δεν πρέπει να αγνοήσει και τα υπόλοιπα post σχετικά με το έντερο και την διατροφή και τα οποία έχουν πάρα πολύ σημαντικές πληροφορίες.  ;)

Πάρα μα πάρα πολύ ενδιαφέρον άρθρο από επιστήμονα θιασώτη και αρθρογράφο της paleo. Γεφυρώνει όλα αυτά που υποπτευόμαστε μεταξύ παλαιολιθικής διατροφής και νηστειοθεραπείας και εξηγεί επιστημονικά τα αποδεδειγμένα ωφέλη της περιοδικής νηστείας διάρκειας 16-24 ωρών

http://www.thepaleomom.com/2012/06/benefits-of-intermittent-fasting.html
Ηλικία εμφάνισης 39 (αρχές 2011). Αρχικά πόνος στη βουβωνική περιοχή, επιτακτική ούρηση και κίτρινο χρώμα σπέρματος. Αργότερα συχνουρία, νυχτουρία, σπανιότερα τσούξιμο, μικροενοχλήσεις κατά την στύση και την εξπερμάτωση. Πλέον σχεδόν καλά με χαλάρωση, αποφυγή εντάσεων και στρες, τρέξιμο, αραιή εκπερμάτωση, μασάζ, διατάσεις.

Αν κάποιος θέλει να με ρωτήσει για την γνώμη μου σε κάτι ας ποστάρει στο forum ώστε να μπορούν να διαβάσουν και άλλοι που μπορεί να ενδιαφέρονται. Όχι με προσωπικό μήνυμα αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Και όχι στο chat.

Δεν έχω (δεν γνωρίζω) πολλά πράγματα να απαντήσω σε ερωτήσεις ανθρώπων που πιστεύουν ότι έχουν μια μικροβιακή πάθηση και ρωτούν για αντιβιώσεις και μικρόβια πέρα από αυτά που έχω γράψει εδώ: http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=654.0 και http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=227.0 και http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=239.0

Phaethon akrivos! Kai oi 2 texnikes vasizontai pano kato stin idia arxi: ena louloudi thelei oposdipote neraki gia na megalosei. Ama tou rixneis oli tin mera nero, tha to kapseis..Poly vasiko einai na allaxei o tropos skepsis kai o tropos zois. Den simainei oti ama kano 2 meres na fao tha gino kala. Isa isa pou einai epikindyno giati me tis apotomes allages o organismos pathainei shock kai klatarei. Psyxraimia, iremia, ligo kai kalo fai!

Kano kai ena update, ekleisa pleon 1.5 xrono asymptomatikos :)

Φίλε μου αισθάνομαι την υποχρέωση να σε ευχαριστήσω γιατί μου άνοιξες τα μάτια στο θέμα της αντιμετώπισης της προστατίτιδας. Ξεκίνησα και εγώ πέρυσι το Πάσχα συνδιασμό αλκαλικής διατροφής και νηστειοθεραπείας και πλέον είμαι πάρα πολύ καλά. Τώρα που έχω λίγο χρόνο λόγω διακοπών θα γράψω αναλυτικά την εξέλιξή μου. Ευχαριστώ και πάλι!!
Εμφάνιση συμπτωμάτων το 2007: αίμα στο σπέρμα και ασβεστώσεις, αγωγή κλασικά κινολόνη όπως και τις επόμενες φορές. Άρχισα να το ψάχνω λίγο περισσότερο το 2010 με πιο πλήρεις αγωγές αλλά κάθε φορά τα συμπτώματα (πόνος στους όρχεις, κίτρινο χρώμα σπέρματος, τσούξιμο στην ούρηση, δέκατα, κόπωση, αίσθηση βάρους) επανέρχονταν σε 20 ημέρες μετά την αγωγή εντονότερα. Στις 2/5/2013 ξεκίνησα συνδυασμό αλκαλικής διατροφής και νηστειοθεραπείας με πολύ καλά αποτελέσματα μέχρι τώρα. Θα δείξει... Λοιπόν έδειξε. Από το Πάσχα του 2013 με αρχές νηστειοθεραπείας και αλκαλικής διατροφής είμαι σχεδόν ασυμπτωματικός. Το μόνο που μου έχει μείνει είναι τσούξιμο κατά την ούρηση μερικές μέρες του μήνα και υποκίτρινο χρώμα σπέρματος. PSA 0,43 τον 1o του 2014.

Μπράβο Maevius...και μπράβο Johny που μπήκες στον κόπο να μπεις να τον ευχαριστήσεις και να ενημερώσεις. Αυτά που γράφονται είναι παρακαταθήκη και πιθανά λύσεις για μελλοντικούς συμπάσχοντες. Δυστυχώς κάποιοι μπαίνουν εδώ, παίρνουν δωρεάν γνώση και όταν γίνουν καλά απλά αδιαφορούνε και δεν μαθαίνουμε τίποτα από την εμπειρία τους. 

Ηλικία εμφάνισης 39 (αρχές 2011). Αρχικά πόνος στη βουβωνική περιοχή, επιτακτική ούρηση και κίτρινο χρώμα σπέρματος. Αργότερα συχνουρία, νυχτουρία, σπανιότερα τσούξιμο, μικροενοχλήσεις κατά την στύση και την εξπερμάτωση. Πλέον σχεδόν καλά με χαλάρωση, αποφυγή εντάσεων και στρες, τρέξιμο, αραιή εκπερμάτωση, μασάζ, διατάσεις.

Αν κάποιος θέλει να με ρωτήσει για την γνώμη μου σε κάτι ας ποστάρει στο forum ώστε να μπορούν να διαβάσουν και άλλοι που μπορεί να ενδιαφέρονται. Όχι με προσωπικό μήνυμα αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Και όχι στο chat.

Δεν έχω (δεν γνωρίζω) πολλά πράγματα να απαντήσω σε ερωτήσεις ανθρώπων που πιστεύουν ότι έχουν μια μικροβιακή πάθηση και ρωτούν για αντιβιώσεις και μικρόβια πέρα από αυτά που έχω γράψει εδώ: http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=654.0 και http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=227.0 και http://www.chronic-prostatitis.com/index.php?topic=239.0

Για το ευχαριστώ είναι πως αισθάνεται κανείς και πως έχει μάθει να πορεύεται στην ζωή του. Για τον 1 χρόνο που παρατηρούσα αυτά που μου συνέβαιναν θεωρώ ότι ήταν απαραίτητος για να υπάρχουν κάποια ασφαλή συμπεράσματα και να μην λέμε και ξελέμε. Όσον αφορά την ασθένεια δυστυχώς έχουμε πέσει θύματα των γιατρών (που και αυτοί θύματα των καθηγητών τους είναι) και βασίζονται στο τρίπτυχο "ασθένεια - αγωγή - ίαση". Έλα μου όμως που δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα... 
Εμφάνιση συμπτωμάτων το 2007: αίμα στο σπέρμα και ασβεστώσεις, αγωγή κλασικά κινολόνη όπως και τις επόμενες φορές. Άρχισα να το ψάχνω λίγο περισσότερο το 2010 με πιο πλήρεις αγωγές αλλά κάθε φορά τα συμπτώματα (πόνος στους όρχεις, κίτρινο χρώμα σπέρματος, τσούξιμο στην ούρηση, δέκατα, κόπωση, αίσθηση βάρους) επανέρχονταν σε 20 ημέρες μετά την αγωγή εντονότερα. Στις 2/5/2013 ξεκίνησα συνδυασμό αλκαλικής διατροφής και νηστειοθεραπείας με πολύ καλά αποτελέσματα μέχρι τώρα. Θα δείξει... Λοιπόν έδειξε. Από το Πάσχα του 2013 με αρχές νηστειοθεραπείας και αλκαλικής διατροφής είμαι σχεδόν ασυμπτωματικός. Το μόνο που μου έχει μείνει είναι τσούξιμο κατά την ούρηση μερικές μέρες του μήνα και υποκίτρινο χρώμα σπέρματος. PSA 0,43 τον 1o του 2014.

#13 15 Απριλίου, 2014, 06:04:48 ΜΜ Τελευταία τροποποίηση: 15 Απριλίου, 2014, 06:36:04 ΜΜ από aman
καταπληκτικα νεα!! Πραγματικα johny, μπραβο!! για τα νεα σου και που μπηκες να μας ενημερωσεις ..ανυπομονω να διαβασω την ιστορια σου. Αντε να προστεθουν σιγα σιγα νεες ιστοριες στους ασυμπτωματικους.

τα συναισθημα σ'εμας (τους "καινουργιους") για τον maevius ειναι γνωστα!



Εμφανιση στα 31(Δεκ/13). Ενοχλησεις στο περινεο στο πεος, βαρος στους ορχεις, συχνοουρια πονος μετα την εκσπαρματωση. Χαμηλη λιμπιντο ενοχλησεις και μετριες στυσεις. Πονοι στην πλατη μεση. Εχει βρεθει εντεροκοκκος σε καλλιεργεια. Δοκιμη με αντιβιωση αποτυχημενη. Αντιμετωπιση κυριως με χαλαρωση και μειωση του στρες. Οι ενοχλησεις παραμενουν καθημερινα. Ισως επιχειρησω να καθαρισω τον εντεροκοκκο ..αλλα οχι για το πυελικο αλγος. Ειμαι σιγουρος πως το προβλημα ειναι μυοσκελετικο.

Παράθεση από: Phaethon (Φαέθων) στις 15 Απριλίου, 2014, 01:09:57 ΜΜ
Μπράβο Maevius...και μπράβο Johny που μπήκες στον κόπο να μπεις να τον ευχαριστήσεις και να ενημερώσεις. Αυτά που γράφονται είναι παρακαταθήκη και πιθανά λύσεις για μελλοντικούς συμπάσχοντες. Δυστυχώς κάποιοι μπαίνουν εδώ, παίρνουν δωρεάν γνώση και όταν γίνουν καλά απλά αδιαφορούνε και δεν μαθαίνουμε τίποτα από την εμπειρία τους.
Αυτό ακριβώς ,ναι .
Εμφάνιση στα 28-29.Καψίματα,γδαρσίματα,διακοπές στην ούρηση.Πόνος στο περίνεο ,τσούξιμο μετά/κατά την εκσπερμάτιση.Συχνουρίες.Παροδικά στυτικά προβλήματα,δύσκολη εκσπερμάτιση ,υδαρή,ολιγοσπερμία παροδική και που και που στεγνή.Πόνοι χαμηλά στην μέση.Αντιμετωπίστηκε ως σήμερα με πολλαπλούς τρόπους και πάμπολλα αντιβιοτικά κτλ . Σήμερα είμαι όπως ήμουν  πριν βρεθώ στην πάθηση ,είμαι καλά και   είμαι θεραπευμένος ,έπρεπε να αλλάξω πολλά και να κόψω ακόμα πιο πολλά .