δυστυχως και εγω συμφωνα με τα λεγομενα του γιατρου εχω προστατιτιδα ο γιατρος μου το ανεφερε ως πυελικο αλγος. Ειμαι 20 ετων (πληροφοριακα εχω και συνδρομο του ευερεσθιτου εντερου με αρκετα ασχημα και πολυ εποδινα συμπτωματα 2 χρονια τωρα ) στο θεμα μας τωρα ειχα κανει ενα σπερμοδιαγραμμα λογο μια κυρσοκοιλης που εχω και ειχαν βρεθει χλαμυδια το σπερμοδιαγραμμα βγηκε πολυ καλο μου ειπε ο γιατρος .Κανω θεραπεια για τα χλαμυδια κανω επανεξετασει μαζι και καλιεργιες σπερματος μετα απο 15-20 μερες αφου τελειωσα την αντιβιωση δεν βρεθηκαν χλαμυδια αλλα βρεθηκε εντεροκκος παω στον γιατρο και μου λεει μην σε νοιαζει αυτο δεν χρειαζεται θεραπεια. Μετα απο 2-3 μηνες περιπου αρχιζω να εχω κατι ψιλομικρο ενοχλησεις στην βαση του πεους στο κατω μερος ρωταω τον γιατρο μου λεει δεν ειναι τπτ εχει να κανει με την ερωτηκες επαφες οποτε το αφησα και μετα απο καμια βδομαδα εφυγαν. Δεν περνανε δυο μηνες επανερχονται οι ενοχλησεις στο κατω μερος στην βαση του πεους εντονες ομως αυτην την φορα παω σε εναν αλλο γιατρο γιατι τοτε βρισκομουν εκει που σπουδαζα μου λεει μαλλον ουρηθριτιδα παρε vibramichin gia 10 μερες στις 9 το εκοψα γιατι μου κανε τρελη συχνοουρια καθε 40 λεπτα το πολυ ξανα πηγα στον γιατρο και μου ειπε οτι εχω προστατιτιδα (μαλλον επιδει οι ενοχλησεις δεν εφυγαν με το vibramichin παρα μονο για δυο μερες ) κ γιατι δεν ειχα καλη ουρηση κατα τη διαρκεια της αντιβιωσης βεββαια μολις σταματησα την αντιβιωση επανηλθε! Ερχομαι στον τοπο μου παω σε εναν γνωστο οικογενιακο γιατρο και μου λεει οτι εχω πυελικο αλγος αλλα νομιζα οτι πυελος ειναι το σημειο που ειναι η κυστη λιγο κατω απο την ζωη ... εγω εκει δεν εχω καποια ενοχληση ! οι ενοχλησεις μου ειναι στην βαση του πεους στο κατω μερος ( ειναι πολυ περιεργο αισθημα δεν εχει σχεση με πονο παντοσ ) και η συχνοουρια που μου εχει μεινει αλλα ευτυχως καθε 1.30-2 ωρες τωρα ισως το στηριζει στο οτι περνοντας (xatral) εφυγαν οι ενοχλησεις απο την βαση του πεους ( καποιες φορες ξαναεμφανιζονται μετα απο καποια εξπερματιση σπανιως ομως. Εχω κανει κατι μικροβιολογικες εξετασεις τωρα θα σας ενημερωσω μολις βγουν! Εσεις βαση εμπειριας τι γνωμη εχετε Συγνωμη κιολας γιατι μαλλον εγραψα πολλα απλα ειπα να τα πω λιγο αναλυτικα!
Αρχικα ενοχλησης στο κεφαλη του πεους αντιμετοπιση με daktarin k flenazole μια μερα μετα την αντιμετοπιση ενοχλησεις στην βαση του πεους . μετα απο αντιβιωση 10 ημερων vibramicyn χωρις αποτελεσμα προσθεθηκε και η συχνοουρια . Δοκιμασα netle root and lycopene για 1,5 μηνα χωρις παοτελεσμα.Βρισκομαι στο τελος της τριμηνης δοκιμης Quercetin apo lamberts 1000mg μαζι με Βromelain 800mg την ημερα. Επισης περνω ενα μηνα τωρα Prostate Perform με ενθαρυντικα αποτελεσματα στην ροη των ουρων και ελαχιστα στην συχνοουρια.Yποχωρησει των συμτωματων μετα απο μηνιαία αφαγεια λογο κακης ψυχολογικής καταστασεις .Επανεμφανιση μετα απο 8 μηνες κ υποχωριση ξανα με αντι καντιντα διατροφη β σιτοστερολ προσταβιταλ και προβιοτικα. *(Εξετασεις σπερμ πολλες αποικιες εντερ. φαεσαλις)

βγηκαν οι εξετασεις ειναι καθαρες χωρις την υπαρξη καποιου μικροβιου βεββαια λιγο περιεργο αυτο γτ  πριν 3 μηνες ειχαμε βρει αρκετες αποικιες εντεροκκοκου που δεν της αντιμετοπησα τωρα να εφυγαν μονες τους πιος ξερει ... αυριο θα παω στον γιατρο να μου πει πως πορευομεθα τωρα εφοσον εχω συχνοουρια και καποιες ενοχλησεις χωρις να υπαρχει εμφανες αιτιο .... ειδη περνω χατραλ οντ  για να μου φυγουν αυτες οι ενοχλησεις που  μου εχουν φυγη κατα μεγαλω ποσοστο .... τωρα να παρω αντιβιωση ετσι στα τυφλα εχω και συνδρομο του εβερεσθητου εντερου δεν νομιζω οτι ειναι η καλυτερη λυση ...
Αρχικα ενοχλησης στο κεφαλη του πεους αντιμετοπιση με daktarin k flenazole μια μερα μετα την αντιμετοπιση ενοχλησεις στην βαση του πεους . μετα απο αντιβιωση 10 ημερων vibramicyn χωρις αποτελεσμα προσθεθηκε και η συχνοουρια . Δοκιμασα netle root and lycopene για 1,5 μηνα χωρις παοτελεσμα.Βρισκομαι στο τελος της τριμηνης δοκιμης Quercetin apo lamberts 1000mg μαζι με Βromelain 800mg την ημερα. Επισης περνω ενα μηνα τωρα Prostate Perform με ενθαρυντικα αποτελεσματα στην ροη των ουρων και ελαχιστα στην συχνοουρια.Yποχωρησει των συμτωματων μετα απο μηνιαία αφαγεια λογο κακης ψυχολογικής καταστασεις .Επανεμφανιση μετα απο 8 μηνες κ υποχωριση ξανα με αντι καντιντα διατροφη β σιτοστερολ προσταβιταλ και προβιοτικα. *(Εξετασεις σπερμ πολλες αποικιες εντερ. φαεσαλις)

πηγα στον γιατρο σημερα μου ειπε κατηγοριματικα και με τιποτα δεν περνω αντιβιωση αμα θελω μου ειπε να βρω να παρω κανα φοιτικο σκευασμα εδω θελω την βοηθεια σας να μου προτινετε καποιο..! επισης  μου ειπε οτι δημιουργηθηκε καποια εβεσθησια μαλλον στον προστατη  γι αυτο και εχω την συχνοουρια και τις ενοχλησεις ( εχω και καποιες φορες μια φορα την βδομαδα περιπου λιγο πονο κατα την αφοδευση ) γενικος στο τελος μου λεει ειναι στο μυαλο σου αστο και με τον καιρο θα το ξεχασεις ! Αυτα προς το παρον απο μενα ...

πηγα στον γιατρο σημερα  για να μου γραψει xatral OD 5mg μου εiπε οτι πρεπει να περνω τωρα και οχι των 10 του ειπα πως που και που αισθανομαι οτι εχω ενα ξενω αντικειμενο αναμεσα απο τον πρωκτο και τους ορχεις  ( μπαλακι του γκολφ το λετε εδω ) το απεκτισα χτες μετα απο 1-1,5 μηνα που εχω αρχισει με την ιστορια αυτη .... μου ειπε δεν ειναι τιποτα να περνω τα χατραλ και τιποτα αλλο ... αν εχει καποιος να πε την γνωμη του καλο θα ηταν ευχαριστω

Ειχα προχτες για πρωτη φορα μια " κριση " εκει που καθομουν στον υπολογιστη και πηγα να κουνιθω ενιωσα ενα σφαξιμο  ελαχιστα πιο μπροστα απο τον προκτο δηλα δηλα κουνιομουν λιγο αριστερα λιγο δεξια με σφαξιματα καθε φορα ποτε μεσα στον πρωκτο λιγο βαθια ποτε κοντα στους ορχεις αναλογα  τιν μερια που θα εγερνα + το μπαλακι  το οποιο εμφανιστικε λιγο μετα τους πονους και εφυγε σχετικα αμεσως δλδ το πολυ σε  5 λεπτα ....ευτυχως απλα εκατσα ακουνητος για κανα 30 λεπτο και μου εφυγε κ  εμεινε μονον ενας ελαφρης φαγουροπονος λιγο πιο μπροστα απο τον πρωκτο ο οποιος υποχωρισε και αυτος μετα απο  10 λεπτα ....Ενα αλλο που ηθελα να αναφερο ειναι οτι ενας γαστρεντερολογος που κανουμε θεραπει για το ΣΕΕ μου προτεινε την αγριαδα για να καθαριση ο εντεροκκος  3-4 ποτηρια για 5 μερες  εγω ειχα βελτιωση μετα απο της 5 μερες στην συχνοτητα τις ουρησης κατα 30 λεπτα .. επιδει μαρεσει κιολας σαν ροφημα ( εβαζα ενα κουταλακι στεβια μεσα ) θα το πινω γενικος αλλα ενα την ημερα .. πληροφοριακα και μονο ( καθαριζει νεφρα χολη και ολα τα παρεμφερει ) οποτε κακο δεν κανεις.

Γεια σου lullaby, εύχομαι περαστικά και μου φαίνεται ότι προς τα κει πάει το πράγμα, αφού τα συμπτώματα σου δείχνουν να μειώνονται.

Οι απόψεις μου:

1. Για τα μικρόβια, την πιθανή φλεγμονή του προστάτη και τα αντιβιοτικά:
Τόσο ο εντερόκοκκος όσο και τα χλαμύδια είναι φλεγμονώδεις μικροβιακοί παράγοντες, για το λόγο αυτό καλό είναι να αντιμετωπίζονται με τη σωστή αντιβίωση. Επίσης δεν τα θέλουμε για να έχουμε καλύτερο σπέρμα. Από τη στιγμή που δεν εμφανίζονται στις εξετάσεις δεν έχει νόημα να παίρνουμε και άλλα αντιβιοτικά γιατί τα αντιβιοτικά μπορεί να γίνουν επικίνδυνα και εσύ ειδικά που έχεις θέμα με το έντερο πρέπει να προσέχεις περισσότερο. Αντιβιοτικά μόνο με σύσταση και συνταγή γιατρού και αφού ο γιατρός έχει λάβει γνώση προηγούμενες αντιβιώσεις, αποτελέσματα εξετάσεων, και άλλες παθήσεις. Δεν είσαι ο πρώτος που αναφέρει επιδείνωση των συμπτωμάτων λόγω αντιβιοτικών, ενώ υπάρχουν και μελέτες που αναφέρουν αντιβιοτικά ως αίτιο προστατίτιδας.

2. Για φλεγμονώδεις μη μικροβιακούς παράγοντες:
Φλεγμονώδεις και άλλοι επιβαρυντικοί παράγοντες δεν είναι μόνο μικροβιακοί, αλλά και άλλοι, όπως για παράδειγμα:
-Διατροφικοί: Καυτερά φαγητά, αλκοόλ, τσάι, καφές, πολλά γλυκά, φάρμακα για άλλες παθήσεις, κλπ.
-Πολύωρη καθιστική εργασία, κακή στάση σώματος, χρόνια μυοσκελετικά προβλήματα, καθόλου άσκηση, άσκηση με λάθος τρόπο.
-Παρατεταμένη και έντονη κατάσταση ψυχολογικού στρες.
Για τους λόγους αυτούς προσέχουμε τη διατροφή μας (καλύτερα να μιλήσεις με γαστρεντερολόγο ή διατροφολόγο), αποφεύγουμε γυμναστική με βάρη, προτιμούμε αεροβική άσκηση, κάνουμε ασκήσεις για το πυελικό άλγος, και προσέχουμε την ψυχολογία μας, αρχίζοντας με το να μη δίνουμε ιδιαίτερη σημασία σε όλα αυτά που μας 'ζόριζαν' πριν μας εμφανιστούν αυτά τα συμπτώματα.

3. Για το έντερο:
Το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου είναι και αυτό αίτιο πυελικού άλγους και πρέπει να αντιμετωπίζεται με σωστή δίαιτα και αποφυγή του στρες. Στο φόρουμ μπορείς να βρεις διάφορες απόψεις για το θέμα. Εγώ νομίζω ότι μια ισορροπημένη διατροφή είναι το καλύτερο, με αποφυγή όμως των τροφών αυτών που σου προκαλούν σπασμό στο έντερο.

4. Για την πύελο και το πυελικό άλγος:
Πύελος είναι η περιοχή που περιβάλλεται από το σώβρακο, ας πούμε το σλιπ. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι και περιοχές εκτός τις πυέλου δε μπορούν να δημιουργήσουν συμπτώματα στα εντός της πυέλου. Για παράδειγμα δυσλειτουργία των κοιλιακών μυών ή των προσαγωγών. Έτσι με την ευρεία έννοια, το σλιπάκι γίνεται μποξεράκι και μισό φανελάκι, από το ηλιακό πλέγμα και κάτω.
Η διάγνωση 'πυελικό άλγος' από έναν ουρολόγο δε μου λέει τίποτα. Είναι σαν να πάω στο γιατρό με πονοκέφαλο και να μου πει 'έχεις πονοκέφαλο'. Το θέμα είναι από πού προέρχεται το πυελικό άλγος και τι μπορώ να κάνω για να το περιορίσω. Για το λόγο αυτό οι άνθρωποι που έχουν πυελικό άλγος κάνουν διερεύνηση, το 'ψάχνουν' προς διάφορες κατευθύνσεις δηλαδή. Εσύ έχεις γράψει τα δικά σου χιλιόμετρα σου στο 'ψάξιμο', δεν είσαι δηλαδή ένας εντελώς 'νέος ασθενής' και αν κατάλαβα καλά από αυτά που γράφεις φαίνεται τα συμπτώματα να υποχωρούν. Αυτό είναι μια πολύ θετική εξέλιξη, μην την υποτιμάς.

5. Για τα αλφα μπλογκερς δεν έχω άποψη γιατί δε φάνηκε να με βοήθησαν όταν τα πήρα. Άλλοι όμως γράφουν ότι τους βοήθησαν αρκετά. Εξαρτάται από την περίπτωση και το πρόβλημα που έχει ο καθένας.

6. Για τα συμπληρώματα διατροφής:
Έχω δοκιμάσει διάφορες 'φόρμουλες' και συμπληρώματα για τον προστάτη. Περισσότερο με βοήθησε το φυτικό αντιφλεγμονώδες 'κερσετίνη' σε κάψουλες των 500 (Lamberts ή Solgar). Επειδή όμως έχεις το θέμα με το έντερο, καλό είναι σε ότι συμπλήρωμα επιλέξεις να έχεις και τη σύμφωνη γνώμη του γαστρεντερολόγου.
Χρόνιο, Μυϊκά βασιζόμενο Πυελικό Άλγος.
Ξεκίνησε το 2012, είμαι χωρίς συμπτώματα από το 2016.
Πυροδοτήθηκε από προστατίτιδα, το πρωτόκολλο Wise Anderson με βοήθησε περισσότερο από όλες τις θεραπείες.

#6 24 Ιουλίου, 2015, 11:20:43 ΜΜ Τελευταία τροποποίηση: 25 Ιουλίου, 2015, 10:01:34 ΜΜ από lullaby
καλησπερα φιλε evans αρχικα ευχαριστω για το χρονο σου και την αποψη σου :)

o συγκεκριμενος γιατρος ειναι οικογενιακος και προσφατα εμαθα οτι μιλησε με τον αδερφο μου "τυχαια" και του ειπε οτι δεν πιτευει οτι η προστατιτιδα η το χρονιο πυελικο αλγος υπαρχει κ οτι ειναι ολα στο μυαλο του ασθενη .
Περα απο αυτο

Για το εντερο ξεκιναω απο βδομαδα συγκεκριμενει διατροφη και προβιοτικα ενζυμα γλουταμινη και καποια αλλα περιεργα καθως το εντερο μου βρεθηκε "στειρο" σε αρκετα σημαντικα μικροβια που θα επρεπε να υπαρχουν ... Ειδη το εχω κουμανταρη απο μονος μου ετσι ωστε να μην υποφερω απο κραμπες κ πονους απλα τωρα θα κανω πλουσια την διατροφη μ χωρις να χρειαζετε να υποφορω....  ( βρεθηκε και candida σε μη παθογονα επιπεδα αλλα ποτε δεν ξες )  κ περιεργος εχει candida η κοπελα μου στον κολπο της ( μονιμη εδω και 4 χρονια  τα δυο απο αυτα ηταν χωρις προφυλαξη η ερωτικες μας πραξεις ( μιας που ημουν και ο πρωτος της οχι οτι σημαινει κατι αυτο )

Για μενα δεν ειναι τυχαιο που ειχα τα πρωτα συμπτωματα προστατιτιδας οταν εκανα εντονη σωματικη ασκηση και η σπατικη κολιτιδα βρισκοταν στο χειροτερο της σημειο οπως και η ψυχωλογια μου βεβαια...

Θα συνεχισω τις επαναληπτικες εξετασεις για μικροβια σε διαφορετικα  μικροβιολογικα εχω δει και καποιες περιεργες εξετασεις οπως ( stamey meares ) που δεν τις εχω κανει και δεν νομιζω εδω στην κερκυρα να το κανεi καποιος .

για την quercetini ειναι προτιμοτερο απο την εταιρεia lamberts h to prosta q -  q urol  υπαρχει και το προστεξ αλλα νομιζω βασιζετε στο saw palmetto

Τα εχω βαλει σε μια σειρα  προς το παρον θα τελειωσω με το εντερο μου και μετα θα δοκιμασω καποιες θεραπειες που εχουν κανει παιδια απο εδω ( κατα προτιμηση που ειχαν σπαστικη κολιτιδα ) και εννοειτε επιδει ολα τα προβληματα μου ξεκινισαν οταν επεσα κατακορηφα ψυχωλογικα θα δοκιμασω και ψυχωθεραπειαι η αντικαταθλιπτικα ( ειχα παρει escitalopram για δυο μηνες στο παρελθον για να μου περασει ενας μονημος πονος που νομιζα τελικα οτι ειχα στην περιοχη της ζωνης απο το εντερο )

Να αναφερω και μια ενδιαφερουσα  συζητηση μεταξη ψυχολογων που ετυχε να ειμαι κοντα ( λογο του οτι εχουμε στην οικογενεια μια ειδικευομενη ψυχολογο )
Οτι σε κατασταση ηρεμιας πρεπει να εχουμε ενα οριο στρες 1-2  οταν ομως εγω πχ που εχω περασει εντονες καταστασεις στρες απογητευσης και τα λοιπα οταν νομιζα εγω οτι ηρεμισα αν μου εκανα μετρηση 8α επρεπε να ειχα 1 - 2  ομως καμοια φορα φτανει σε ενα επιπεδο του 6-7 το οποιο εινα κακο αλλα οταν πριν βρισκοσουν στο 15-17 σου φαινετε τελειο και νομιζεις οτι εισαι καλα (το οποιο δεν επανερχεται παντα χωρις βοηθεια στα φυσιολογικα επιπεδα ) ελα ομως που δεν εισαι και αυτο σιγα σιγα σε "καταστρεφει εσωτερικα" και βγαινουν διαφορα περιεργα προβλημα  στην επιφενεια και με το που τελειωνεις το ενα τσουπ ξεπεταγεται το αλλο.

Κ ενα τελευταιο ο πατερας μου εχει ΚΥΠ απο τα 35 του περιπου  και απο τοτε δεν μπορει να παει τουαλετα σωστα εχει τρελη δυσουρια - νυκτουρια αλλα και συχνοουρια σαν ανθρωπος του χωριου εμεινε σε εναν γιατρο απο τοτε μεχρι τωρα δεν υπαρχει καποιο μικροβιο αλλα δεν δοκιμασε ποτε τιποτα εναλακτικο ... Απλα περνει ενα χαπι για την δυσουρια ενα για την συχνοουρια  25 χρονια τωρα  καπως τα φερνει στα ισα δλδ ναι μεν κατουραει με πολυ δυσκολια  αλλα αδιαζει πληρως την κυστη και σηκωνεται δυο φορες  στανταρ το βραδυ ...αλλα δεν υπαρχει καποιο αλλο συμπτωμα του στυλ πονος καψιμο μπαλακια κτλπ κτλπ ... ( ισος γιατι ειναι αρκετα διαφορετικη παθηση απο την δικα μας ,,, )
Η ερωτηση μου ειναι αν η quercetini θα μπορουσε να τον βοηθησει η αν υπαρχει καποιο φοιτικο που να βοηθαει στην καλοηθη υπερ πλασια του προστατη.. ?

να κανω και μια συμπληρωση που ξεχασα : η σπαστικη κολιτιδα εμενα μου εμφανιστικε με παρα πολλες διαρροιες και πονους κραμπες .. για να σταματησουν αυτα ομως εκοψα σχεδον τα παντα κ κυριος λαχανικα με αποτελεσμα να εχω 1 χρονο δυσκιλιοτητα με την μορφη του οτι για να ενεργησω χρειαζομουν να με βοη8ησει ακομα ενα ατομο στο σπροξιμο!  που σημαινει οτι καποιες φορες εβγαζα αιμα και εχω  και μια μικρη αιμοροιδα που ποτε φευγει και βγαινει σε αλλο σημειο ποτε εμφανιζετε ξανα εκει

Εκει ριχνω το περισοτερο φτεξιμο για την προστατιτιδα και βεβαια στη πολυ κακη ψυχολογικη μ κατασταση τα δυο τελευταια χρονια
Και παλι ευχαριστω ευχομαι πραγματικα οτι καλυτερο !

Για την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη, μια πάθηση διαφορετική από τη δική μας, μπορείς να διαβάσεις εδώ: http://urology.gr/sixnes-pathisis/yperplasia-tou-prostati
Εκεί γράφει και για τα φυτικής προέλευσης σκευάσματα που συνήθως χορηγούνται.
Χρόνιο, Μυϊκά βασιζόμενο Πυελικό Άλγος.
Ξεκίνησε το 2012, είμαι χωρίς συμπτώματα από το 2016.
Πυροδοτήθηκε από προστατίτιδα, το πρωτόκολλο Wise Anderson με βοήθησε περισσότερο από όλες τις θεραπείες.

Η  serenoa repens (Libeprosta) με ποιανει και εμενα  και ισσος τωρα που κανω θεραπεια για το εντερο μου  παρω  libeprosta για να σταματησει αυτη η συχνοουρια που εχω ( ετσι ωστε οταν τελειωσω με τον εντερο να μπορεσω να ασχολιθω με την προστατιτιδα ) την δυσουρια τιν εχω καληψη με τα χατραλ 5mg σε κανα μηνα που ακομα θα κανω θεραπεια για τον εντερο μου ισσος περνω ανα μια μερα τα χατραλ οπως μου ειπε ο γιατρος μ .. αυτα ειναι τα κυρια συμπτωματα που εχω εγω   ( την συχνοουρια την απεκτησα μετα απο ληψη vibramicyn) ... βεββαια αν φαω πιπερακι θα αρχισω να εχω την μπαλιτσα και κατι πονακια αλλα επιδει λογο του εντερου εχω μαθει να κοβω μαχαιρι τα παντα δεν θα μου ληψει το πιπερακι :P

ευχαριστω evans για την απαντηση σου !

θα παρω και καποια στιγμη τα prosta q h to q urol δεν ξερω πιο απο τα δυο ισσος το δευτερο να ειναι καλυτερο στην περιπτωση μου !

θα ξεκινουσα prostex αλλα καπου διαβασα οτι προκαλουν στυτικη δυσλητουργια και ειναι κριμα να εχω απο τα 20 τεττοιο θεμα ...

και κατι πολυ σημαντικο που ξεχασα να αναφερο ειναι οτι ειχα κανει σπερμοδιαγραμμα γιατι εχω κυρσοκυλη να δουμε ποσο επιρεαζει την γονιμοτητα και ευτυχως τοτε ηταν ολα κομπλε πολυ καλο ειχε βγει αλλα ειχε βγαλει μικροβιο χλαμυδια που μακαρι να υξερα απο που το κονομισα εκανα θεραπεια με αντιβιωση δεν θυμαμαι πια ηταν για ενα μηνα  εκανα επανεξεταση δεν βρεθηκε το μικροβιο παλυ ξανα εκανα μετα απο ενα μηνα γιατι ειμαι κ λιγο ψηρας παλυ δεν βρεθηκε καποιο μικροβιο εκτος του εντεροκοκου 1000 cfu/ml  που ο γιατρος μου ειχε πει κανε σαν να μην υπαρχει οπως και ο μικροβιολογος ... θα ξανα κανω σε 15 μερες γενικες και για χλαμυδια στο ιδιο που ειχα κανει τοτε θεωρητε το καλυτερο στην κερκυρα για να ειμαι σιγουρος οσο γινεται τουλαχιστον για τα μικροβια... αν και για μενα το προβλημα μου ειναι 70 ψυχωλογια 30 νευρομυικο απο την σπαστικη κολοιτιδα

Καλησπερα παιδια ειπα να γραψω και εγω πως παω μετα απο λιγο καιρο
Δεν εχω κανει κατι δραστικο ακομα περνω κατι  βιταμινες centrum perfomance οπως επισης και Β-50 για αλλο λογο  συνεχιζω την θεραπεια για τον συνδρομο του ευερεσθητου εντερου ....
Επιασα δουλεια σαν βοηθος σερβιτορου ( το παιδι για ολες τις δουλειες ξερετε ) σε ενα 5 στερο ξενοδοχειο στον τοπο μου και με βοηθισε παρα πολυ στην συχνοουρια δλδ θα παω τουαλετα μια φορα στις 3 ωρες μπορει και περισσοτερο δεν καθομαι να το πολυ ψαξω... ενοχλησεις εχω μονο μετα την αφοδευση για λιγο η καποιες φορες μετα την εξπερματιση... συνεχιζω τα χατραλ 5μγ για την ουρηση και αποφευγω το πιπερι οπως ο διαολογος το λιβανι...  με λιγα λογα η δουλεια με βοηθησε πολυ στο να ξεχναω οτι θελω να παω τουαλετα ...

καλησπερα παιδες
Να ενημερωσω οσο αφορα το συνδρομο του ευερεσθητου εντερου εχω τελειωσει σχεδον με την θεραπεια πλεον μπορω και τρωω τα παντα χωρις κανενα απολυτος προβλημα πραγματικα αυτοι οι γιατροι με εσωσαν ....
Οσο αφορα την προστατιτιδα σταματησα τα χατραλ παραλληλα ειχα ξεκινηση TerraNova Nettle Root Lycopene Zinc Complex σε λιγες μερες κλεινω 1.5 μηνα αν με βοηθησαν θα με βοηθησαν ελαχιστα και επιδει περιεχουν και ψευδαργυρο θα τα σταματησω και θα ξεκινησω μαζι με quercetiny και τα  ProstatePerfom να δω μηπως αυτα βοηθησουν λιγο παραπανω... μολις σταματησα τα ξατραλ επανηρθε η κανονικη στιση και η πρωινη και δεν εχω και παλινδρομηση πλεον (αν και ηταν λιγη ) .. η συχνοουρια παραμενει σταθερα καποιες ενοχλησουλες στην βαση του πεους που και που καποια πονακια καπου μεσα στον προκτο  και καποια δισουρια οχι τρελα πραγματα ομως .... ο εντεροκος facealis αν το γραφω σωστα σε εξετασεις που εκανα πριν λιγες μερες υπαρχει ακομα σε λιγες αποικιες ( σε αυτο το μικροβιολογικο εργαστηριο δεν το διχνει με cfu/ml) για να το συγκρινω με την προηγουμενες που ειχαν διξει 1000cfu/ml δεν ψηνωμε ομως να παρω αντιβιωση .... ( μου δωσαν και ενα αντιβιογραμμα )

θα ηθελα να ρωτησω αν μια μικρη συγκεντρωση εντεροκκοκου faecalis (λιγες αποκιες ή  1000cfu/ml) παλαιοτηρα οταν ειχα βρει και χλαμηδια μαζι ηταν 6000cfu/ml χωρις να εχω καποιο συμπτωμα ομως... απλα ειχα κανει ενα σπερμοδιαγραμμα να δω αν δημιουργει προβλημα μια κυρσοκηλη τελικα δεν ειχα καποιο θεμα ολα φυσιολογικα πηρα ομως για ενα μηνα αντιβιωση για τα χλαμυδια τα οποια δεν εχουν ξανα βρεθει εως τωρα .... θα μπορουσε να προκαλεση υπεια συμπτωματα προστατιτιδας ( κυριος συχνοουρια καιι ενοχλησεις στην βαση του πεους ) .Ρωταω γιατι τοτε με χλαμυδια και εντερροκοκο κανενα συμπτωμα και σημερα μονο με εντεροκοκο και σε μικρη συγκεντρωση αρκετα συμπτωματα. Κ εχω αρχισει να σκεφτομαι μην τραυματισα την περιοχη γιατι μετα απο ενα βραδυ εξαντλικων αρσεων με βαρακια μαλακιζομασταν στο γυμναστηριο με ενα φιλο το επομενο πρωι ξυπνησα προστατοχτυπιμενος....( δεν μπορουσα να ουρησω καλα ηθελα συνεχεια ειχα αρκετες ενοχλησεις κ απο εκεινη τη μερα κα μετα ξυπνουσα καθε βραδυ για να παω να παω να ουρησω ) Η αν απλα μου μπηκε στο κεφαλι οτι εχω προβλημα και αυτο καταστρεφομαι ....

πηγα σημερα στον γιατρο μου(ουρολογο) και του ειπα να δοκιμασω να παρω αντιβιωση για τον εντεροκκοκο γιατι ο ( γαστρεντερολογος μου ) ειπε οτι αν αναπτυχθεί περισσότερο ο εντερόκοκκος θα εχω μεγαλυτερα προβληματα και οτι απο εκει λογικα εχω αυτα τα συμπτωματα.

Το θεμα ηταν το τι αντιβιωση πρεπει να παρω ! Γιατι περισσοτερο ενδεικνύεται το augmentin  αλλα εμενα στην μια εξεταση(αντιβιογραμμα) εβγαινε ευαισθητο στην αλλη μετριος . Ο ουρολογος βεββαια μου ειπε οτι ο εντεροκκοκος δεν καταπολεμάτε με ΤΙΠΟΤΑ  συγκεκριμένα ( με καμιά δύναμη )  αλλα εγω ειδα οτι παλαιοτερα που ειχα παρει αντιβιωση για τα χλαμυδια ο εντεροκκοκος απο 10.000 cfu  ειχε πεσει στα 1000 οποτε πιστευω οτι υπαρχει ελπιδα .

Απλα ειναι οτι το augmentin δεν περναει στον προστατη αν και μου ειπε οτι ο εντεροκκοκος δεν παει στον προστατη ειναι στην ουρήθρα δεν ξερω τι να πω ...

Εσεις τι γνωμη έχετε επι τουτου ?

φυσικα και παει στον προστάτη, απλα εαν ανιχνευτει δεν σημαινει ότι είναι στον προστάτη.
θα μπορούσε να είναι ευρημα από την ουριθρα.
μόνο με stamey 4 δειγματων μπορείς να ξέρεις που βρίσκεται.

εμπειρικα η augmentin κάνει δουλεια σε εντερόκοκκο.
έχω ακούσει πολλούς γιατρούς να λένε ότι δεν περνα τον προστάτη αλλά πολλοί την δίνουν και θεωρω ότι κάνει δουλεια.
προσωπικα γιατρος που μου είπε ότι δεν περνα προστάτη μου την έδωσε και ''καθαρισα'' απο εντεροκοκκο.